Sari la conținut

Prima motocicleta

Leonard D
 Share

Postări Recomandate

Buna ziua. Sunt un tânăr posesor al categoriei A (de 10 luni) și șofer de 36 ani ... As dori sa imi cumpăr un chopper ori cruiser. La varsta mea nu ma prea intereseaza viteza, mai degraba stabilitatea si siguranta. Astept de la dumneavoastră ceva sfaturi. Drumuri bune si uscate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incepe prin a preciza inaltimea si greutatea precum si la ce vei folosi preponderent motocicleta: oras sau ture lungi. Si daca vrei sa mergi cu pasager sau singur.

Altfel, as putea propune un Kawasaki VN900 Classic (nu Custom) pentru inceput. 

Link spre comentariu

• Moderatori
Acum 58 minute, Leonard D a spus:

Buna ziua. Sunt un tânăr posesor al categoriei A (de 10 luni) și șofer de 36 ani ... As dori sa imi cumpăr un chopper ori cruiser. La varsta mea nu ma prea intereseaza viteza, mai degraba stabilitatea si siguranta. Astept de la dumneavoastră ceva sfaturi. Drumuri bune si uscate.

Cat timp sau mai bine spus,de cate ori te-ai dat cu un clasic/cruiser ca sa fii convins ca asta e categoria ce o doresti?

Caci e una cum arata din exterior si alta cand esti calare pe motor.

Link spre comentariu

Acum 48 minute, Mihai Daniliuc a spus:

Fiind incepator, n-ar fi mai usor sa incepi pe un Rebel de la Honda?

N-as recomanda nici la dusmani Honda Rebel. Nu stiu aia de 500 dar aia de 1100 este pericol public. 

Singurul lucru bun la ea este motorul (e ala de Africa Twin), in rest frane foarte slabe, suspensie sinistra, pozitie demna de patul lui Procust. 

Link spre comentariu

• Moderatori

Initiatorul inca nu ne-a spus daca s-a dat cu vreuna din categoria ce o doreste la achizitionat.Doar ca vrea una.

Link spre comentariu

5 hours ago, Leonard D said:

S-a mai întrebat mai sus, cum stai cu banii?

3 hours ago, DonFlamingo said:

in rest frane foarte slabe, suspensie sinistra

Dacă există un cruiser care din fabrică n-are frâne de autobuz și suspensia proastă pentru greutatea lui, mâine îl cumpăr.:D

Am avut în viață Vulcan VN900, două Harli și acum Indian Scout. Am mers câțiva kilometri și pe un Goldwing. Toate la fel pe partea de frâne și suspensii.

Noi avem tendința să le comparăm cu o sportivă sau un naked și d-aia par așa praf, dar dacă știi cum să mergi pe ele te descurci onorabil.

Link spre comentariu

Acum 15 minute, Kagemusha a spus:

Dacă există un cruiser care din fabrică n-are frâne de autobuz și suspensia proastă pentru greutatea lui, mâine îl cumpăr.:D

Am avut în viață Vulcan VN900, două Harli și acum Indian Scout. Am mers câțiva kilometri și pe un Goldwing. Toate la fel pe partea de frâne și suspensii.

Noi avem tendința să le comparăm cu o sportivă sau un naked și d-aia par așa praf, dar dacă știi cum să mergi pe ele te descurci onorabil.

Salut si din toate variantele specificate mai sus care este motorul cel mai adecvat? - confort/putere/fiabilitate

Cred ca Goldwing bate la fund si Harley si Indian cu tot

Link spre comentariu

Acum 32 minute, Kagemusha a spus:

Eu am un VN1700 Voyager cu ABS si frana combinata. Pot spune ca sta chiar decent pe franare, iar amortizoarele pneumatice spate fac diferenta.

Link spre comentariu

Acum 4 ore, Mihai Daniliuc a spus:

Si-a luat recent un vecin pe cea de 500 si era incantat de alegere. Acum depinde de pe ce vii si ce asteptari ai...

Nu, depunde pe ce mobre ai mai mers si daca stii ce-i aia o mobra buna si comoda. Rebelurile sunt ambele niste mizerii.

Acum 6 ore, Leonard D a spus:

Chopper nu e ce crezi tu si pentru unul cat de cat iti trebuie minim 20.000 buget.

Iar cruiserele sunt motocicletele cu cea mai proasta manevrabilitate din lume.

In primul rand spune-ne ce buget ai, daca vrei noua sau sh si mai ales ce ai de gand sa faci cu ea.

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu

1 oră în urmă, Kagemusha a spus:

Harliurile noi in mod special CVO chiar sunt altceva fata de ce erau candva. 

Goldwing am testat si eu (asta nou) si e f smecher pe frane si suspensie. 

Link spre comentariu

Acum 1 oră, Speedy.K a spus:

Rebelurile sunt ambele niste mizerii.

Totuși parcă ăla de 500 e mai puțin mizerie...

Am o amică, a mers pe Virago 535 ăla de îl am eu la vânzare, mi-a făcut capul calendar că îi place Rebel 500 si din ăla își ia. Am încercat să-i explic, degeaba, abia am ținut-o să nu dea avans pt sărăcie, s-a lăsat cu tămbălău. În final a luat un Rebel din ăsta la test. Concluzia ei a fost că data viitoare când mai are idei din astea și nu mă ascultă s-o bat cu cureaua!

Link spre comentariu

Viroaga 535 n-are nicio legatura cu mizeria de Rebel. Asa cum Mizeria de Rebel n-are nicio legatura cu vechiul Rebel de doi jumate! Pe vremuri se faceau cruisere d-astea mici cu care chiar se putea merge pe strada...

Editat de Speedy.K
Link spre comentariu

Acum 8 ore, Leonard D a spus:

Chiar langa tine in Constanta.

O frumusete d.p.m.v ca fost posesor de Cruiser.

Asta e Bijuteria

Mai sunt niste Intrudere M 800,C 800….frumusele pe Olx.

Acum 43 minute, ENEOS a spus:

data viitoare când mai are idei din astea și nu mă ascultă s-o bat cu cureaua!

Eeeeeee…….

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu

• Moderatori
Acum 4 minute, ALEX-Guzzista a spus:

...

Eeeeeee…….

Vezi?Asta e cusurul lui,e violent si n-are maniere... :)

Link spre comentariu

Acum 54 minute, ALEX-Guzzista a spus:

Chiar langa tine in Constanta.

O frumusete d.p.m.v ca fost posesor de Cruiser.

Asta e Bijuteria

Mai sunt niste Intrudere M 800,C 800….frumusele pe Olx.

Eeeeeee…….

E frumix dar nu a zis bugetul

Link spre comentariu

Acum 2 ore, Speedy.K a spus:

Tu te-ai da cu alea pe Cheia?

In rodaj am facut Buc--Vama Veche in primul weekend,in al doilea Buc-Brasov,singur,fara bagaj si gata pt.prima revizie de 1000 km.

Am mai facut dupa aia Cheia,TF si TA de cateva ori cu fostul meu Intruder M800.

Era "microbuz"pe viraje,foloseam mult faceam frana de motor,daca mergi cum trebuie nu ai treaba.

TF-ul ma cam zdruncinat,dar in rest au fost ok.

Bine...nu am pus genunchiul jos cu Intruderul...ca zgariam blugii,dar atingeam cu scaritele,urata senzatie..

857530D0-48B0-441E-AF22-B0B1742057AE_1_105_c.jpeg

FA4662CE-5443-41EC-8ACF-DA5C4C78D1E7_1_105_c.jpeg

Link spre comentariu

"Te-ai da" nu vroia sa 8ntrebe daca "ai putea", cu daca "ar fi o placere sa...". Normal ca se poate, ca doar sunt niste motociclete. Dar initiatorul sa nu creada ca o sa fie placut, cum e cu o mobra normala.

Oricum, pana nu ne spune ce bani are si ce vrea sa faca cu mobra vorbim discutii.

Link spre comentariu

1 oră în urmă, Speedy.K a spus:

"Te-ai da" nu vroia sa 8ntrebe daca "ai putea", cu daca "ar fi o placere sa...". Normal ca se poate, ca doar sunt niste motociclete. Dar initiatorul sa nu creada ca o sa fie placut, cum e cu o mobra normala.

Oricum, pana nu ne spune ce bani are si ce vrea sa faca cu mobra vorbim discutii.

Acu am inteles.

Mie imi placea.

El pana nu va merge cu diverse nu va putea alege.

Editat de ALEX-Guzzista
Link spre comentariu

Acum 1 oră, Speedy.K a spus:

Care e o mobra normala? 

Link spre comentariu