Sari la conținut

Respitare roata in Oradea

dadus33
 Share

Postări Recomandate

45 minutes ago, pierrotlefou said:

Ai PM :)

Pune și aici dacă recomandarea e din București sau apropiere și nu e la secret.

Suntem mulți cu roți cu spițe.:cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acum 10 minute, Kagemusha a spus:

Jaj Istenem :) Era vorba de o cerere de pe langa Oradea (sau Nagyvarad :D ).
Si, dupa cum i-am spus in PM, daca recomandarea nu se pricepe, sigur poate sa ajute. Comunitatea de acolo e la fel de solidara si de profesionista. Iar daca pot sa ajut de la distanta...
Pe aici, adica la Bucuresti, sincer nu stiu. Dar cum "cineva" de langa Gradina Zoologica m-a trimis la "cineva" pe Ionescu Sisesti (un profesionist care rectifica discuri si repara jenti, dar a carui adresa/nr. de contact nu o mai gasesc), poate ca reperele astea te pot ajuta sa gasesti un raspuns la nevoile tale.
Asfalt uscat!

Editat de pierrotlefou
Link spre comentariu

1 oră în urmă, Kagemusha a spus:

Respitarea se poate face destul de usor, daca inelul rotii (obada) nu este praf. Schimbi spita cu spita si gata treaba.

Iti mai trebuie un pic de ureche muzicala ca sa strangi spita cea noua la aceasi nivel cu vechea spita, chestie pe care o faci dupa cum suna cand dai usor cu cheia in ea.

Asa a iesit roata spate.

Untitled.thumb.jpg.11faf89a4777b6b794c54a45f5c4c8b9.jpg

Daca inelul este praf si trebuie sa o si centrezi, atunci iti trebui un pic de rabdare , un stand pe care sa asezi roata (200-400 lei) , o cheie de spite (Decathlon) sau o cheie fixa (uzual de 5). Daca vrei sa fi tipicar mai cumperi si un comparator cu suport magnetic. Eu am unul pe care il folosesc si la alte lucrari: https://micron-tools.ro/comparatoare-digitale/set-ceas-comparator-digital-cursa-12mm-citire-0-01mm-cu-suport-magnetic-80kgf.html

Roata spate mi-a iesit bine (poza de mai sus), un pic am de furca la roata fata care are niste deformari de  ceva gropi. Aici trebuie sa vad daca ii dai de cap. Sper sa o pot face fara o presa. Daca nu, sunt si eu curios cine are o presa pentru asa ceva.

Nu am mai precizat ca in prealabil scoti anvelopa de pe roata ... 🤭

Si legat de roti cu spite in Bucuresti: a facut fii-miu pana la Transalp, si cat a fost el la birou i-am facut o surpriza si i-am rezolvat pana.

Am gasit o vulcanizare care a stiut sa scoata anvelopa si ii inlocuiasca camera.

https://www.google.com/maps/place/ZMF+Garage/@44.3839321,26.1389862,18.49z/data=!4m6!3m5!1s0x40b1fe749c1b9607:0xa23c7433f2fd5a37!8m2!3d44.383996!4d26.1385801!16s%2Fg%2F1tf22lbh?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDUwNy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

ZMFGarage, un flacau tinerel pe nume Andrei. Lucreaza cu atentie. 

Ce nu aveau, si am avut eu: pudra de talc.

Au o masina de dejantat cu bacuri mai ridicate astfel incat poate prinde roata si daca are discurile de frana montate pe ea.

Link spre comentariu

Acum 21 ore, dadus33 a spus:

Buna, caut un service (sau persoana) in zona Oradea care se ocupa si cu schimbat spite si centrat. In cazul meu e vorba de roata spate de KLR650 cu 36 de spite, am deja kit de spite nou. 

Ar fi bine sa iei si o janta noua daca mobra a vazut si drumuri proate sau coclauri. O janta noua ajuta enorm la centrare, cand foloseam jante noi sau in stare foarte buna imi ieseau rotile bine din prima.

Link spre comentariu

Acum 47 minute, Nguyen a spus:

O janta noua ajuta enorm la centrare

Cred ca daca i-o faci cadou nu are nimica impotriva.

Ce rost are sa dai banii pe un inel nou daca cel vechi nu este deteriorat grav?

Dar uite, daca imi dai 1000 de lei cat ma costa un inel nou la roata mea, sa stii ca ii primesc 😊

Ca sa nu ma mai muncesc sa repar indoiturile.

Si daca tot te pricepi iti dau sa si montezi roata.

Link spre comentariu

Eu am facut la mine in sat (cluj) pe un cerc nou, hubul vechi. Cu factura, all good. Mesterul e Suba la KTM est, MAsterbike sau cum se mai numeste. Cu siguranta le poti primite si pe Fan sau cu cineva cunoscut sau chiar aici pe forum. Daca nu gasesti cu cine, trimite-mi mie si le duc eu (desi poti vorbi direct la sediu). Omul face roti de moto enduro de o viata si chiar reuseste cateodata sa faca rotund din patrat. 

Link spre comentariu