DonFlamingo Postat ieri la 11:42 Share Postat ieri la 11:42 Lulu ai dreptate și te înțeleg. Și eu tot localnic sunt, nu-mi vine sa dau zona unde stau pe alt oraș dar iau în calcul și aceasta posibilitate. Singurul cu care mai merge cat de cat este scuterul, in rest traficul este apocaliptic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tomis Postat ieri la 11:49 Share Postat ieri la 11:49 2 hours ago, lulu_viteza said: Dacă e ceva complicat și necesită muncă și timp, nici dracu nu vrea să facă. Asa este si la mine, aici la tara. Ieri am sunat la un service de dealer si am primit urmatorul raspuns: "Nu facem astfel de reparatii in sezon." Si nu era ceva atat de complex gen sa se defaca motorul sau alte asemenea. Iar in extrasezon scuzele sunt altele... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SONYC Postat ieri la 12:04 Share Postat ieri la 12:04 Acum 42 minute, ulei_moto a spus: imi place sa cred ca nu tine numai de finante, depinde cum esti tu ca om, daca ai nevoie de mai mult sau mai putin, single sau married with children Tine de finante intr-un procent foarte mare. Eu unul lucrez in sistem hybrid, prin urmare ar trebui sa adaug si drumul pana la birou, drum care poate insemna si doua ore in functie de zona prin care as intra in Bucuresti. Drumul inapoi ar fi si el, desigur, o reala placere. Faptul ca ar fi necesare niste lucrari pe langa casa nu m-ar deranja, n-am crescut in puf. Nici de lux n-as avea nevoie, nu vreau sa scot ochii vecinilor cu lucrurile pe care le detin. Acum 2 ore, lulu_viteza a spus: Ce bună ziua, ce discuții? Nimic. Pentru discutii apelezi la prieteni, nu la oameni care sunt la serviciu. Inteleg foarte bine ce subliniezi, dar sa nu facem din tantar armasar. Inainte sa arati cu degetul spre altii acuzand ca de ce nu pleaca, ca tin cu dintii de capitala, zic ca ai putea sa le arati cum se pleaca, cu titlu de exemplu. Ce zici? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sprike Postat ieri la 12:09 Share Postat ieri la 12:09 Acum 1 oră, lulu_viteza a spus: Nu este deloc fantastic. Am făcut eu de la Obor până în Ștefan cel Mare cu motoreta 30 minute. Eram 4 motoretiști, 3 benzi pe sens, toate benzile blocate, mașini parcate bară în bară pe dreapta, pe stânga era gardul de la tramvai. Ne mutam pe toate benzile și nu aveam pe unde trece. Toți frustrați, toți nervoși încercam disperați să trecem de mașini. Unul a luat-o peste pietoni pe trotuar dar n-a putut că era aglomerat și pe trotuat și au început îi dea cu șutu în mobră. Nu s-a putut. Pe Mihai bravu, în zona Pasajului de la piața muncii sunt 8 benzi (4 pe sens) și toate, dar toate blocate + pasajul blocat, plus deasupra, plus mașini parcate bară în bară. Pur și simplu te afli într-o mare de mașini cât vezi cu ochii, fum de nu poți respira și cu motoreta dai în toate părțile, calci toate benzile, te strecori pe unde poți dar degeaba! La Cluj este la fel. Am fost anul trecut și am văzut. Este o adunătură de oameni din toate colțurile, toți nemulțumiți frustrați, disperați, exploatați de patroni, aleargă în toate părțile și nimeni nu are timp de nimic. Aproape că nu găsești niciun sat în România în care să fie vre-o familie care să nu aibă pe cineva la Cluj sau la București. Dacă e o familie care nu are, atunci mergi la casa următoare și sigur are pe cineva, ori socru, cumnat, văr, cineva din familie e la București. Sunt oameni care-și dau economiile de o viață, moșteniri, case, pământuri, vând tot și se împrumută pe viață doar-doar să ajungă copilul sau nepotul la Cluj sau la București. Din cauza asta și prețuril au luat-o razna. Poți cere pe un apartament oricât! Sunt și apartamente la un milion de euro în București! Mulți ar face ORICE, dar ORICE (inclusiv femeile se prostituează) doar să râmână cumva la București. Am impresia că în provincie e o mare rușine să se întoarcă fata sau băiatul acasă și să spună că "n-a reușit la București". Iar aici, toți aceștia ajung pe tot felul de meserii de nimic: încărcător-descărcător, șofer-curier, spălător, covrigar, șaormar, prostituată (fie de stradă, fie de bar/discotecă/masajista/ dansatoare/antrenoare de fitnes cu aluzii sexy) etc. Asta nu mai contează, toți sunt fericiți atâta timp cât sunt în București, familia lui de acolo din fundul țării e mândră că "are un băiat la București și se fălește cu asta în tot satul." Nimeni nu știe acolo, în fundul Bărăganului sau în kuru Moldovei, sau de unde o veni el, câte podele sau câte WC-uri o spăla la București. Toți cred că ...a ajuns om mare și ce bine s-a descurcat sau ce deșteaptă e fata lor și ce repede a găsit ea de muncă la București! Vino pana in curu Moldovei si stai 2,3 zile prin Iasi. - traficul a ajuns mai rau ca in Bucuresti- iar de viata alerta nu mai zic - toti cacanarii din jur au venit sa se cosmopoleasca De la saracie lumea alearga dupa bani Orice rapan cere 2 lei pentru o tigara, o bere dar nu de o paine Cateva persoane care i-am cunoscut si care au plecat din Iasi in Bucuresti s-au transformat, au devint straini, rai, mai lacomi, aroganti Aroganta este la „ea acasa” fata de orasele de provincie Beneteles ca i-am injurat pe toti si le-am urat sa traiaca pana mor in Bucuresti Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu_viteza Postat ieri la 12:54 Autor Share Postat ieri la 12:54 (editat) Așa este Bucureștiul, aici fără răutate, aroganță, lăcomie, nu reziști. Așa suntem toți cei de aici, fie că ne place sau nu să recunoaștem. Aici nu reziști altfel. E bătaie până și pe un loc la WC cu plată. Fie pui pe cineva să-ți țină locul, fie te bagi la cineva în față. Nu ai ce face, nu trebuie să-ți pese de celălalt, asta e "politica" aici. Editat ieri la 12:55 de lulu_viteza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat ieri la 13:53 Share Postat ieri la 13:53 56 minutes ago, lulu_viteza said: Așa este Bucureștiul, aici fără răutate, aroganță, lăcomie, nu reziști. Așa suntem toți cei de aici, fie că ne place sau nu să recunoaștem. Aici nu reziști altfel. E bătaie până și pe un loc la WC cu plată. Fie pui pe cineva să-ți țină locul, fie te bagi la cineva în față. Nu ai ce face, nu trebuie să-ți pese de celălalt, asta e "politica" aici. Sunt total in dezacord cu matale . Nu este puf , nu este bine in bucuresti ...adr daca schimbarea nu vine de la tine , de la mine ...asa o sa ramanem toata viata . Schimba-ti obiceiul , fi mai zen , mai ingaduitor ....si ai sa vezi ca draqu nu este asa de negru . Si ca sa te contrazic ...ba chiar trebuie sa-ti pese de celalalt ...doar ca tre sa discerni oleaca intre cocalar si omul de rand care greseste . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat ieri la 13:59 Share Postat ieri la 13:59 Acum 40 minute, lulu_viteza a spus: Așa este Bucureștiul, aici fără răutate, aroganță, lăcomie, nu reziști. Așa suntem toți cei de aici, fie că ne place sau nu să recunoaștem. Aici nu reziști altfel. E bătaie până și pe un loc la WC cu plată. Fie pui pe cineva să-ți țină locul, fie te bagi la cineva în față. Nu ai ce face, nu trebuie să-ți pese de celălalt, asta e "politica" aici. Nu stiu ce ai patit, dar probabil ca ai avut de curand o intamplare care te-a radicalizat. Sa ma scuzi ca sunt rautacios, dar te-ai scapat pe tine pentru ca nu ai avut loc la un WC? Bucurestiul a evoluat ca orice oras care a concentrat bani. Bani multi. Daca tu crezi ca esti rau , lacom si arogant este una, dar ca sa bagi toata lumea in aceeasi oala cred ca este exagerat. Mai degraba se vad cei rai, aroganti si lacomi, si restul nu, de iti lasa impresia ca toti suntem asa. Politica cu nepasat fata de altii nu tine de bucuresteni, este destul de raspandita la nivel national. Doar ca aici fiind inghesuiala mai mare iese mai usor in evidenta. Sfatul meu este sa o iei mai usor. Nu mai fi atata de grabit. Si nu te mai consuma atata. Cum ti-a spus si @3.14 fi mai ingaduitor si filtreaza oamenii cum trebuie. Eu merg cu Goldwing-ul prin traficul de Bucuresti. Cand nu am loc printre masini stau in trafic, mai socializez cu lumea pe la semafoare - aici ajuta mobra, ascult muzica si ma bucur de viata. Alaltaieri am ascultat impreuna cu o doamna un Skorpions - You and I. Nu mi-a parut rau ca am stat cu doamna in trafic si am ascultat, mi-a parut rau ca nu am 25 de ani mai putin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat ieri la 14:03 Share Postat ieri la 14:03 Iuiuuiuu liluluiiiii, Lupiii doamne hai ca exagerezezi de.mi vine sa plang de mila ta si si mea, cu masina da(de nevoie ,cu masina de serviciu) este o mica tragedie in trafic, cu motorul in nici un caz, uneori mai stai ca asa.i infrastructura dar in principiu se merge in regula si asta cu Tankul de KTM, cand i.au Hornetul nici nu se observa traficul. Legat de cozi in magazine i.ar nu.i chiar asa, relax. Este un oras mare, ce nsiba faceau aia in Roma cand aveau 1 milion de oameni Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
3.14 Postat ieri la 14:09 Share Postat ieri la 14:09 (editat) @Silver Arrow...astea-s deja fineturi Sincer ...doar privitor la trafic dar evident ca se pot extrapola la multe altele inclusiv la viata de zi cu zi : Schimba-ti ora de plecare ....oriunde te duci , pleaca mai devreme cu 10-20 min ca nu o fi foc ....sentimentul de graba genereaza frustrari maxime . Propune-ti sa mergi fara ''claxon'' , fara ''flasuri ''....asta te obliga sa fi mai precaut , sa filtrezi mai bine traficul , sa ramai mai zen . Daca te injura careva ...si ai o gluma buna , arunc-o sau mai bine inchide geamul si da drumul la muzica ....o sa -ti fie de zeci de ori mai bine . Nu mai incerca sa duci copilu la gradinita / scoala cu masina , pana in usa clasei ...poate sa mearga singur si 2-300 m ....crede-ma ...iti sub apreciezi copii ... Incearca scuterul ....alea pana in 300 sunt sfinte si geniale in bucuresti ...se pp cu jet pe orice mobra . Incearca transportul alternativ , daca nu-ti cade coroana ....incetisor, incepe sa fie viabil . ....sunt multe ...dar nah ...am scris si io la o berica :))) Editat ieri la 14:10 de 3.14 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Djenavar Postat ieri la 14:15 Share Postat ieri la 14:15 Stai ca m.am prins, prin toata,,banda,, de rude mutata in Bucuresti, este si mamica soacra care nu mai pleaca Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat ieri la 16:09 Share Postat ieri la 16:09 Bucureștiul și marile orașe sunt aglomerate de mașini pentru că s-a construit mult în afara orașelor,toți vor să își ducă copiii la școli bune din centru , după care să meargă la job și este cel mai comod cu mașina personală. Oamenii au devenit comozi ,nu pot călătorii înghesuiți în transportul în comun ,mai ales cei cum valoare financiară ridicata. Mașinile sunt relativ accesibile la preț ,iar românul își ia de la gură pentru comoditatea transportului personal. Aglomerație la vulcanizare ,mecanici și alte prestări servicii este si pentru faptul că nimeni nu mai strânge o piuliță sau să schimbe un bec aici tot comoditatea e de vină și în mare parte și neștiința. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat ieri la 18:00 Share Postat ieri la 18:00 Nu stau sa dezbat problema migratiei oamenilor de la tara spre orasele mari. Asta vine odata cu infustrializarea productiei hranei, taranii nu mai sunt asa importanti cum erau acum 100 de ani. Hm, am zis ca nu dezbat asta, nu? Dar sa te plangi ca nu se poate circula cu mobra in Bucale inseamna ca ori n-ai mobra corecta, ori nu stii sa o folosesti corespunzator. Putine sunt strazile pe care chiar nu se poate merge printre benzi intr-un ritm multumitor. Un exemplu ar fi Calea Victoriei, unde benzile sunt atat de inguste incat e ista bucati pe care nici perpedes nu incapi printre oglinzile masinilor. Dar majoritatea strazilor se pot "filtra" foarte bine. Azi am facut Dorobanti-Viilor si inapoi in 25 de minute. Cu semafoare prinse samd. Ieri Dorobanti- Zoo Baneasa 10 minute la dus si 15 la intors, ca era trafic de ora 9 dimineata, cand toate suburbiile vin la munca in Bucale. Pe de alta parte romanasii n-au inca chef de mers pe doua roti. S-a dat si legea cu 125 cmc cu B si tot nu-i pasioneaza. In domeniul meu ne asteptam sa nu facem fata cererilor de cursuri si, cand colo, slaba rau miscarea. Majoritatea sunt livratori care vor sa se miste mai repede decat cu 49-le cu care muncesc acum. Nici 125 nu ii ajunge cocalarului bucurestean, el tot in Audi de 4000 cmc singur in 2 ore pana la munca ii place. Am vecini care au scutere de 10.000 de euro in garaj, dar ei tot cu Mertanu' cat Titanicu' se duc la munca. Si nu, nu sunt cine stie ce oameni care n-ar putea sa aiba in birou un costum de schimb sau care se duc la cine stie ce sindrofii in fiecare zi, sunt patronache de te miri ce afacere mica, dar e sub demnitatea sau lenea lor sa foloseasca scuterul. Il scot in weekend sa o arda "altfel" pe Magheru. Am multi elevi care sunt angajati de nivel mediu pe la multinationale care-mi spun ca vor un cruiser sa faca plimbari scurte pana la Sinaia sau Mamaia, n-au de gand sa se duca cu mobra la birou, ca au masina de serviciu de la Honeywell sau Oracle si nu-i deranjeaza asa tare sa faca doua ore dimineata si doua seara din Berceni in Pipera. Sau altii din aceeasi categorie care viseaza la vitezane pentru aceleasi plimbari. Sub jumatate sunt cei care vor mobre ca sa scape de trafic. Acestea fiind datele problemei nu vad nicio imbunatatire in viitorul apropiat. Invatati, deci, sa crosetati prin trafic cum trebuie, luati-va motorete potrivite pentru oras si asumati-va riscurile. Personal tocmai ma mut din Dorobanti la Zoo Baneasa ca sa nu mai faca nevasta-mea 6 ore pe zi in trafic spre si de la scoala odraslei (fitze de scoala privata, deh!) iar mie, cu ocazia asta, o s mi se transforme drumul la munca din 3 km in 12 km. Nu ma deranjeaza, mai multi km/ zi de mobrit, mai multa placere pentru mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat 17 ore în urmă Share Postat 17 ore în urmă Sadoveanu a spus că Bucureștiul e o mahala ridicată la rang de Capitală.În 2010 am fost o zi în București.Doar mort mă poate duce cineva acolo din nou. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 16 ore în urmă Share Postat 16 ore în urmă E, lasa, ala avea nationalismul local moldovenesc in care se visa capitala la Iasi. Plus ca, lasand opera literara la o parte, ala a spus si a facut atatea prostii la viata lui incat nu l-as lua ca reper. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 15 ore în urmă Share Postat 15 ore în urmă Acum 11 ore, Speedy.K a spus: Pe de alta parte romanasii n-au inca chef de mers pe doua roti. S-a dat si legea cu 125 cmc cu B si tot nu-i pasioneaza. Nici 125 nu ii ajunge cocalarului bucurestean, el tot in Audi de 4000 cmc singur in 2 ore pana la munca ii place. Am vecini care au scutere de 10.000 de euro in garaj, dar ei tot cu Mertanu' cat Titanicu' se duc la munca. dar e sub demnitatea sau lenea lor sa foloseasca scuterul. Cineva care toata viata a mers cu masina si care a si trecut de perioada tineretii aventuroase prefera masina,mai ales daca nu a avut tangenta cu doua roti. Am auzit la discutii de genul"nu m-as urca pe moto nici sa mi-o dai gratis"..... Acu cu ajutorul tehnologiei din masinile moderne,poti sa te uiti la film cat stai in trafic. La alde "patronache"trebuie neaparat masina chiar daca e "cazan"ca scuterul miroase a saracie,poate doar sa mearga cu un HD,atunci apare ca bogat-pasionat de doua roti. 1 oră în urmă, pinnochio a spus: În 2010 am fost o zi în București.Doar mort mă poate duce cineva acolo din nou. Ehe,atunci era alt trafic,acu sa vii... Lasa ca nici alte orase mari nu sunt scutite de aglomeratie. Sunt sofer,merg cat pot noaptea,ca sa evit traficul si sa nu ma umplu de draci. Ziua imi fac programul in asa fel incat sa evit orele 7-9 si 16-19 . In cursa,trec prin orase mici despre care se spune ca sunt in zone sarace,defavorizate, Vaslui,Barlad,Tecuci,Harlau,ziua in centru nu gasesti un loc de parcare,parcarile hypermarketurilor sunt si ele pline in mijlocul zilei,seara este un dute-vino constant de masini cu baietii de cartier,pe bulevarde si prin marile parcari. Rar trece cate un motor si ala de capacitate mica cu toba-burlan. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lulu_viteza Postat 11 ore în urmă Autor Share Postat 11 ore în urmă Cand va aud pe astia ca nici alte orase nu sunt scutite de aglomeratie... BA, VOI STITI CE INSEAMNA BUCUREȘTI? Ce dracu! Iasiul e aglomerat. Asa e! Dar, in p*la mea, Iasiul are o raza de 4km. Pe cand Bucureștiul sa-l traversezi de la centura la centura vorbim de 40km. În Bucuresti se fac 2 - 3 ore in trafic. In iasi în 3 ore il traversezi de la un cap la altul daca mergi in patru labe! Aici nu vorbim de sute de mii de oameni ca la Iasi. Aici vorbim de MILIOANE, multe milioane! Doar numarul de studenți din București este cât jumatate din toată populația Iașiului. Da, e aglomerat și la Iași, dar sunt câteva strâzi, strângi din poponeata, stai blocat acolo niște minute bune, ai trecut de ele și aia e - ai străbătut orașul. Drumurile sunt scurte. Aici vorbim de drumuri care durează câteva ore. Păi în p*la mea, Iașiul îl faci în trei ore dacă mergi în cârje. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lup69 Postat 8 ore în urmă Share Postat 8 ore în urmă ... Eu am scapat, stau la tara, in alta tara... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ALEX-Guzzista Postat 6 ore în urmă Share Postat 6 ore în urmă (editat) Acum 4 ore, lulu_viteza a spus: 1.BA, VOI STITI CE INSEAMNA BUCUREȘTI? Ce dracu! 2.Iasiul e aglomerat. Asa e! Dar, in p*la mea, Iasiul are o raza de 4km. Pe cand Bucureștiul sa-l traversezi de la centura la centura vorbim de 40km. 1.mai taie din ele,dãle drk.....mai taie din Buc si mai adauga la Iasi...ti-am pus poze ....13 km vs.20 km Eu duc marfa pe acolo....Te invit in Iasi dimineata unde vrei tu sa vezi puhoaie de masini ce intra in oras. Intradevar in Buc este cea mai multa populatie,dar multi merg cu transportul in comun,gandestete ce ar fi daca nu ar exista metrou. Am un amic care a stat odata 45 min sa iasa din parcarea mall-ului din Suceava. Vino in Suceava in zi de sarbatoare,regreti Bucurestiul,toti vin la mall,parcarea e imensa si nu gasesti loc nici in zi obisniuta,si nu sunt blocuri in apropiere sa zici ca sunt ale riveranilor. Azi am iesit la o tura mica cu moto si am nimerit in zona Mega Mall,aglomerat nene dar cu putina rabare am trecut. Nu tre sa te impacientezi ca nu ajungi nicaieri,gandeste-te la "amaratii"aia cu masini cat se chinuie.... 1 oră în urmă, Lup69 a spus: ... Eu am scapat, stau la tara, in alta tara... Acolo te faci de rusine daca mergi cu masina,unde ai putea sa mergi cu bicla,autobuz,metrou...etc Editat 6 ore în urmă de ALEX-Guzzista Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pinnochio Postat 3 ore în urmă Share Postat 3 ore în urmă Mai sunt smecherasii cu parcarile pin Bucuresti? Când am fo io,era plin.Le daduse mă-sa parcare publică,să mâncă și gura lor ceva:))) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Speedy.K Postat 2 ore în urmă Share Postat 2 ore în urmă 1 oră în urmă, pinnochio a spus: Mai sunt smecherasii cu parcarile pin Bucuresti? Când am fo io,era plin.Le daduse mă-sa parcare publică,să mâncă și gura lor ceva:))) De cand majoritatea parcarilor publice sunt cu plata au cam supt-o parcangii. Nu stiu exact cum o mai fi in miezul miezului, ca n-am inebunit sa ma duc p-acolo cu masina, n-am mai facut-o de vreo 10 ani. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate