Sari la conținut

Detinatori de Honda CBR RR


Reverse
 Share

Postări Recomandate

355 ml ar trebui sa ajunga .Din 500 ml mi-a ramas intodeauna.

Antigel 1,5 ,apa distilata 1,5 litri

Multumesc de raspuns din ce mi-ai spus tu ar insemna 3 litrii de lichid de racire ???

Antigelul este gata preparat nu mai trebuie diluat (deci ar trebui 3 litrii?)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da,3 litri diluat.Vezi sa nu amesteci antigelul verde cu roz ..daca ai verde in motor si vrei sa bagi roz ,"spala" bine tot circuitul cu apa distilata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As vrea sa pun acest tip de antigel Bel-Ray Moto Chill Racing dar nu stiu daca este bun pentru 1000 rr-ul din 2007 din ce am citit nu ataca aluminiul si magneziul si nu este toxic. Unii spun ca daca nu este toxic ataca aluminiul. Ar mai fi si culoarea. Asta e albastru si nu stiu exact ce culoare are antigelul pe care il am acum in motocicleta (o am depozitata in alt judet - lucrez detasat) si se spune ca daca am avut o anumita culoare de antigel sa pun tot la fel.

Proprietățile fizice și chimice Bel-Ray Moto Chill Racing

Informații privind proprietățile fizice și chimice de bază
Prezentare Lichid.
Stare fizică Lichid.
Formă Lichid.
Culoare Albastru.
Miros Dulceag.
pH Nu este cazul.
Punctul de
topire/punctul de
înghețare
-35 °C (-31 °F)
Punctul de fierbere,
punctul iniţial de
fierbere şi domeniul de
fierbere
109 °C (228,2 °F)
Temperatură de
aprindere
N/A
Temperatură de
autoaprindere
Nimic
Inflamabilitate (solid,
gaz)
Nu este disponibil.
Limită de inflamabilitate
– Inferioară (%)
2,6 % estimată
Limită de inflamabilitate
– Superioară (%)
12,6 % estimată
Proprietăţi oxidante Nu este cazul.
Proprietăți explozive Nu este cazul.
Limită de explozivitate Nu este cazul.
Presiunea vaporilor 0,08 hPa estimată
Densitate 1020 kg/m³
Densitatea vaporilor Nu este cazul.
Rata de evaporare Nu este cazul.
Densitate relativă Nu este disponibil.
Solubilitate (apă) Nu este disponibil.
Solubilitate (altele) Nu este disponibil.
Informații privind proprietățile fizice și chimice de bază
Coeficient de partiție
(n-octanol/apă)
Nu este disponibil.
Temperatură de
descompunere
Nu este disponibil.
Densitate vrac Nu este cazul.
Punct de lichefiere Nu este cazul.
Viscozitate Nu este disponibil.
Temperatura de
viscozitate
Nu este disponibil.
VOC (Greutate%) 0 %
Procent volatil 0 %
Editat de yoz1978
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

TNG, sincer acuma (doar tu poti fi, ceilalti mecanici doresc doar profit), de ce trebuie schimbat antigelul? Eu am in masina antigel din 2006, si merge ca in prima zi, si la masina dinainte , antigelul a stat in ea vreo 8 ani. Stiu ca tempratura de inghet, masurata la service, era pe la doar -30grd, asa vechi cum e. La curse se merge cu apa chioara(stiu, se strica pompa da apa) si totusi motorete cu 200cai la roata sint racite suficient de celebra apa H2O. Stiu ca la motoarele din Al trebuie antigel special, restul e marketing pur.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Antigelul isi piede proprietatile gen temperatura de inghet,depuneri etc Ca orice lucru pe lumea asta se degradeaza in timp,gandeste-te de cate ori se incalzeste si se raceste in 8 ani cum ai spus tu.In functie de cat de performant este antigelul, si ma refer la substantele chimice din care este compus el,poate rezista mai mult sau mai putin in timp la acele cicluri de incalzire /racire si manipularea lui prin sistem.

Din experienta personala pot spune ca un antigel vechi are tendinta de a crea depuneri in motor(vezi vasul de expansiune) si cresterea vascozitati lui ceea ce inseamna ca este mai dens,deci retentie de caldura mai mare.

 

Ce spun chimisti:

Din punct de vedere chimic si al reactiilor care au loc in circuitul de racire al unei masini, specialistii ( in chimie) spun ca: in timp antigelul datorita ciclurilor incalzire-racire are tendinta sa polimerizeze, ceea ce face sa se modifice proprietatile lui; nu se poate regenera, reactia fiind ireversibila.
Intrucat antigelul este higroscopic, una din modalitatile de degradare in timp e si cresterea continutului de apa a solutiei antigel din motor. Deci ai putea, in caz de nevoie, sa completezi pana la nivelul minim cu antigel concentrat.

 

Antigelele actuale sunt bazate pe glycol - (mono)etilen-glicol, propilen-glicol (care se considera mai environment friendly, dar sunt si ceva mai scumpe). Cele pe propylen glycol sunt mai rare, se degradeaza mai greu (din opunctul de vedere al biodegradabilitatii), cele mai raspandite fiind cele pe etilen, la care ma voi referi in continuare. In alta ordine de idei, multi producatori mentionau (acum s-a mai schimbat situatia) ca utilizarea antigelului bazat pe propilenglicol conduce la pierderea garantiei.
Alt tip de antigel este cel bazat pe metanol, dar este folosit mai ales in lichidele de spalat parbrizul.
Antigelul pe alcool (bazat pe methoxy propanol sau methyl alcool) nu este recomandat a fi folosit in motoare, pe care le poate distruge.
Etilenglicolul (ca si propilenglicolul de altfel) are proprietati foarte bune fata de inghet, dar nu are proprietati de protectie a motorului contra coroziunii, motiv pentru care se adauga in antigel anumiti aditivi, care pot fi organici sau anorganici.
Cei folositi pe scara larga sunt cei anorganici (fosfati; silicati sau nitrati care au proprietati de protectie contra coroziunii in special pentru aliajele usoare - cum este aluminiul; nitriti care au scopul de a elimina fenomenul de producere de bule, in special la motoarele heavy duty).
Aditivii anorganici sunt mai instabili si isi pierd calitatile anticorozive (le scade alcalinitatea) in timp (de la caldura si datorita efectului de dizolvare a oxigenului), de aceea trebuie inlocuiti la cca. 2 ani, altfel existand probabilitatea de a apare coroziunea electrolitica.. Exista si pericolul ca dupa o anumita perioada sarurile insolubile din silicati si fosfati sa se depuna pe circuitul de racire.
O alta problema a silicatiilor este ca in solutie sunt abrazivi pentru garniturile 'siliconice' - tip gasket - mai ales la pompa de apa. In motoarele diesel nu se recomanda folosirea de antigel cu aditivi silicati caci aceste tipuri de motoare au mai multe izolarii cu gasket-uri si apare posibilitatea (dupa 150 - 200 k km) sa patrunda antigel in ulei. De asemneea nu se recomanda folosirea de aditivi pe silicati in motoarele heavy duty.
Silicatii sunt singurii non-carboxylati folositi la scara larga pentru protejarea aluminiului. Anumite impuritati si anumite conditii (pH scazut) pot duce la precipitare. Daca nu sunt stabilizati corespunzator cu silane, silicatii pot crea un polimer anorganic si formeaza un gel (silicagelul) care poate infunda circuitul de recire.
Aditivii organici constau in acizi organici (unul sau mai multi, in special carboxylat). Acestia au aparut in ultimii ani, si isi pierd mai greu proprietatile anticorozive (antigelul in sine - etilenglicolul isi pierde greu proprietatile anti-inghetz), de aceea au durata de utilizare extinsa.
NU se vor combina tipurile de antigel (cu aditivi organici si cu aditivi anorganici), pt. ca procesele chimice sunt diferite, cei organici producand precipitarea aditivilor anorganici ceea ce conduce la scaderea gradului de protectie oferit. Cei cu aditivi anorganici au in general o culoare verde sau albastra, cei cu aditivi organici au o culoare portocalie. De asemenea este de recomandat ca nici antigelul de tip etilenglicol sa nu fie combinat cu cel de tip propilenglicol.
Etilenglicolul (ca si propilenglicolul) este un mai prost conducator de caldura decat apa, de aceea intotdeauna se pune in sistemul de racire un amestec de antigel cu apa distilata. De asemenea, combinarea cu apa ii scade punctul de inghetz (doar la etilenglicol)!!
Propilenglicolul pur, fata de etilenglicol, nu are punct de inghetz (adica nu ingheatza, cel putin nu la temperaturile naturale).

Editat de tng
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cheie.

De fiecare data cand opresti din cheie sistemul se restarteaza de la 0.Din buton sunt anumite sisteme care inca sunt active.

ok, dar cand pui iar contactul, switch`ul sa fie pe on sau off?

daca e direct pe on si pui contactul se activeaza injectia direct. e mai ok asa?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

salut! caut sa imi iau un 1000rr din 2004-2005. in alta odine de idei, as vrea de la voi va rog opinii concrete despre fiabilitate si protectia la vant in regim de touring! (nu ma intereseaza ca nu stiu care intra sau iese mai tare din curbe).

as vrea sa stiu mai ales bubele lor, la ce sa ma uit cand o voi lua. cat rezista motoarele? eventual care e 1000rru cu cei mai multi km si fara probleme de care stiti.

mersi mult

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vrei sa cumperi un motor care a fost costruit pentru circuit, si intrebi care este protectia la vant?

Nici un supersport nu are protectie la vant, doar daca te "cuibaresti" sub geam.

Deci unde mai este turing-ul?

Ca si motor, ceva probleme pe la intinzatorul de distributie,bataie de oala ambreiaj..in rest fiabil,si cam greu pentru circuit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai din linkul postat de tine , daca ti se par prea scumpe ebay , daca si ebay este scump ... Fa rost de dimensiunile lor , si incearca la cineva care face stickere auto/moto , cred ca asa iesi mai ieftin ...

http://www.sticker-moto.ro/

http://customstickers.ro/preturi.servicii.html

 

Poate te ajuta si linkul asta

 

http://cbrforum.com/forum/cbr-600rr-12/04-decal-sizing-113387/

Editat de Nimeni Altu'
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cumpara de pe site`ul asta ,baiatul e din Bulgaria de langa noi, o sa-ti ajunga imediat si calitatea este SUPERIOARA

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ms baieti

sa ziceam ca inca prospectez piata

ma bate gandul sa o colantez eurobet sau konica minolta replica

daca nu o vopsesc pe toata stoc cu stickerele de rigoare

 

pot sa iau si de pe ebay, dar nu mi se pare mare business din cauza asteptarii

Editat de Hardcore23
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut. vreau sa stiu va rog cat consuma un 1000rr mers lejer. in oras sa zic sub 8000rpm si in afara intre 100-130km/h. mersi

 

In afara scoti sub 6.

In oras sa fii multumit daca iti ia sub 10.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...