Sari la conținut

Suzuki V-strom 650 Vs V-strom 1000


Care din cele 2 este mai bun: Suzuki V-Strom 650 vs V-Strom 1000?  

202 membri au votat

Nu ai permisiunea să votezi în acest sondaj, sau să vezi rezultate sondaj. Te rog autentifică-te sau înregistrează-te pentru a vota în acest sondaj.

Postări Recomandate

Salut!

 

Ma bag si eu in discutie ca pasionat de motorare de acest gen. In prezent am o Honda Varadero SD01 1000 si vreau sa o schimb. Ca solutie finala am ales DL650 dupa multe teste si discutii. Am mers chiar pe unul si ramane o alegere perfecta! Consuma putin si este ok si cu 2 persoane daca nu ai pretentii de sportivitate.

 

Bafta multa si vreau sa stiu si parerea ta despre DL650!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 58
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Se pare ca ati reactivat topicul asta :angry:

Din aprilie 2007 de cand am deschis topicul si pana acuma am schimbat si m-am dat cu mai multe genuri de motoare. Totusi, pe V-strom n-am apucat sa ma dau si nici sa cumpar. Un prieten, detinator de v-strom 650, mi-a promis ca-mi da motorul la test. O sa revin cu opinii. In momentul de fata sunt convins ca v-strom-ul de 650 cmc face fata cu brio la orice solicitare. Deasemenea, sunt convins ca orice faci cu dl1000 faci si cu dl650 (mai putin liniute si top speed). :blink:

Sa auzim de bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
Desi topicul este destul de vechi si probabil motorul in cauza s-a achizitionat, m-am gandit totusi sa las si eu un raspuns pe aici.

Parerea mea este ca, decat sa iei un motor care nu exceleaza la clasa lui (DL1000), mai bine achizitionezi unul de varf din clasa inferioara (DL650). :banana:

Este foarte adevarat ca fiecare isi considera motorul pe care il are ca fiind cel mai bun. Nu neg asta. Eu am un DL650 de aproape 2 luni, cu care tocmai am trecut de 2500km. Am optat pentru modelul asta dupa ce alti doi prieteni si-au cumparat aceeasi motocicleta, au mers cu ele peste 10.000km, si mai ales dupa ce am si mers EU pe ea.

Ce pot sa spun despre 650:

1. la capitolul viteza, daca iti aduci aminte sa schimbi viteza a 6-a :blbl: , trece de 200km/ora.

In viteza a 5-a la 9500 ture are 190km/h, iar daca vrei mai mult mai ai o viteza de schimbat si ai trecut de 200 :) In plus, daca stii cum sa mergi cu ea, pana la 140km/h se cam bate cu un cbr600 (e drept ca nu e facuta pentru asta si trebuie ca cbr-istul sa nu fie foarte dement :baubau: )

2. la capitolul cuplu motor, este o motocicleta care "pleaca" la orice turatie. Chiar si cu pasager si bagaje, motocicleta se comporta exemplar la drum.

3. la capitolul manevrabilitate este un motor de exceptie poate si datorita lungimii si staturii pe care o are. Se pare ca este un compromis exemplar intre un touring si un enduro, e drept, net in favoarea touringului. Pot sa spun ca de cand merg pe DL-u, orice motocicleta pe care am incalecat-o mi s-a parut a fi o "bicicleta" cu motor. Pot sa spun ca se descurca perfect pe orice drum cu asfalt prost si gaurit, ca "sta" pe viraje exemplar, ca ai o pozitie comoda si deloc obositoare la drumuri lungi.

4. la capitolul consum, chiar incarcata cu pasager si bagaje, papa undeva intre 5,5 si 6 l/100km. E foarte adevarat ca nu mergi cu 180 constant in conditiile astea decat daca vrei sa o schimbi in urmatorul an. In rest, singurel si cu rucsacel si topcase nu ajungi la 5,5 daca mergi constant cu 150km/h.

 

Per ansamblu, modelul de 650 mi se pare o alegere foarte buna in comparatie cu cel de 1000. Trebuie sa te gandesti in primul rand ce vrei sa faci cu motorul, dar cele doua modele sunt simtitor egale ca tinuta si performante. Calutii in plus de la cel de 1000 nu se regasesc in cresterea cu acelasi procent la cuplu (nici nu are cum), iar greutatea suplimentara nu o face sa "fuga" mai bine decat 650-ul. In plus, mai este si o diferenta destul de mare la pretul de achizitie, care nu pare sa fie corect exprimata in performante.

Motorul de 650 este in plus mai echilibrat decat cel de 1000, trepideaza mai putin si este mult mai "elastic" in ture.

 

:10: pentru DL650 ...... parerea mea :mexicanwave:

 

 

 

 

Salut

Foarte frumos ai vorbit despre DL 650 . Tocmai vroiam sa mai cumpar inca o motocicleta , momentan am Kaw ZL 250 Eliminator(40 HP) , Suz 650 Freewind (47 HP)si Suz TL 1000 S (130 HP) . Freewindul este prea suficient pentru un conducator bun pe drumurile noastre, necesita inca ceva putere iar din prezentare se pare ca V Strom 650 este ceea ce ii trebuia . Sincer consider ca marca Suzuki este in moto ceea ce este Nokia in telefoane . Indiferent de parerile altora ,eu raman la parerea mea.

Raman un indragostit al motoarelor intr-un cilindru si a V-urilor la 90 grade .

Si TL-ul de 1000 trebideaza la 250 km /ora , deci nu poti sa-i folosesti linistit maximum de putere, este acelasi motor cu DL-1000 putin adaptat unul fata de celalalt.

Nicon- Curtea de Ag

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...
  • 11 months later...
  • 6 years later...

Daca te setezi pe 650 iti recomand motorul din link. M-am dat eu cu el. Vanzatorul e un om extraordinar, dar vezi ca in noiembrie pleaca la munca in afara. Motorul arata si mai bine la fata locului. Era spalat si cu plinul facut. Eu m-am dus sa il iau cu un amic de-al meu care are Strom 2004 si 2012 si care mi-a zis ca "albinuța" e ceea ce trebuie. Din pacate nu am fost de acord, ca eu vin de pe TDM 900.

Omul da in pret si parbrizul original, schimb de ulei, husa, tankbag.

 

https://m.olx.ro/oferta/vand-suzuki-v-strom-650-dl-2008-stare-excelenta-IDbz3sT.html/#position=2&page=1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La mine merge. Dețin varianta din 2004, am pus pe el o gramada de chestii, are vreo 65000 km, nu l-aș da fără 3500, așa că albina din poze are preț bun de tot. E bun sa fie cu ABS, dar uite că de 45000 km mă dau fără si pot spune că nu mi-e indispensabil. Găsești Stroama cu ABS, dar nu în banii și starea respectivă.Succes!

» Post actualizat in 22 Oct 2018 12:56

La mine merge. Dețin varianta din 2004, am pus pe el o gramada de chestii, are vreo 65000 km, nu l-aș da fără 3500, așa că albina din poze are preț bun de tot. E bun sa fie cu ABS, dar uite că de 45000 km mă dau fără si pot spune că nu mi-e indispensabil. Găsești Stroama cu ABS, dar nu în banii și starea respectivă.Succes!

post-92464-0-99698000-1540212952_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...