Sari la conținut

cristialex

Membru
  • Număr conținut

    76
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de cristialex

  1. un plus pentru revit si de la mine la geaca. Am Revit Sand cu membrana detasabila si nu am avut probleme 3 zile de ploaie consecutive, si cu dormit la cort ( geaca exterioara nu se usca peste noapte). in schimb pantalonii, chiar daca nu se uda la o ploaie scurta, la ploi mai lungi patrunde apa prin zona de contact cu seaua - nu ajunge sa curga pana in cizme dar umezeala exista. confortul e extraordinar, ventilatiile la fel, calitatea cusaturilor si a detaliilor peste medie.
  2. salut, o intrebare pentru cei care au demontat cutia de viteze la 1100... ca sa schimb semeringul de intrare in cutie(din partea ambreiajului) trebuie demontata cutia? daca trebuie demontata ce "secrete" trebuie stiute sa mearga treaba mai usor... multumesc.
  3. CONCURENT 30 2009 Rarau 2011 pauza de "tigare" si de omorat tantarii din casca - Finlanda 2011 Norvegia - unul din cele mai frumoase contraste de culori pe care le-am vazut in natura
  4. am stat doar in campinguri. fiind singur am ezitat sa pun cortul oriunde, nu din motive de siguranta, dar voiam sa vad si eu ceva oameni, sa vorbesc si eu cu cineva seara. cu putin tupeu din nordul Poloniei puteai pune cortul oriunde...in Finlanda Norvegia si Suedia vedeam dimineata corturi in parcari, pe marginea drumurilor, chiar si in zone mai populate. nu le avea nimeni grija. daca mai eram cu cineva economiseam sigur banii de camping pe vreo 10-15 nopti.
  5. multumesc la toti de urari. e suficient sa tin minte senzatia de a fi acolo calare pe motoreta, sentimentul ala care te face sa astepti sa vina dimineata sa te sui iar pe ea indiferent de vreme.cred ca pana la urma asta ramane.restul se poate vedea pe harta dupa aia...
  6. sigur. da-mi add pe messenger si vorbim. cristi_a_dragan e idul. si desigur ca cu se putea fara... am inlocuit rulmentul spate in Germania pe drumul de intoarcere. de la momnentul in care s-a spart a durat 3 ore pana eram din nou pe motoreta la drum. costuri 0, eu l-am schimbat la un atelier, neatul mi-a dat si ulei si nu a vrut sa imi ia bani. rulment am avut de rezerva cu mine. cam asta a fost, poze mai sunt cand mai am timp mai pun cateva. harta a traseului nu am, imi faceam traseul de pe o zi pe alta si acum mi-e cam greu sa imi aduc exact aminte toate localitatile prin care am trecut, doar astea mari le tin minte. si abia acasa jucandu-ma cu gps-ul am vazut ca are posibilitatea de a inregistra ruta...prin germania am tredut cam asa. Lubeck - Lepizg - Dresden si apoi Cehia prin Nord si Slovacia pe la granita cu Polonia . am trecut de mai multe ori granita intre Polonia si Slovacia in ziua aia dar preferam traseele virajate din munti.
  7. Am avut pe gps setat drumuri neasfaltate si si traseul cel mai scurt. in prima zi ma bagat pe multe drumuri de legatura neasfaltate. de a doua zi am inceput sa le caut eu ma uitam pe gps sa vad daca au legatura la drum asfaltat si intram pe el, dupa aia gpsul facea toate treaba. de copac am trecut cam greu dar nu puteam sa ma intorc am mers pe drumul ala cam 2 ore. era inca prins in locul unde era rupt si am taiat cu cutitul am da cu piciorul am sarit pe el pana l-am rupt si dupa aia l-am mutat doar cat trece motoreta...am avut noroc ca nu am scapat-o pe jos pe acolo nu prea puteam sa o ridic singur, trebuia sa dau cutiile jos.de permisiune nu stiu, nu m-am intalnit cu nimeni pe drumurile alea,dar unele duceau la cate "localitati" de 2-3 case. protagonistul a fost singur si nu prea aveam chef sa scot trepiedul, plus ca poze cu mine am. dincolo de cercul polar am prins si 5 grade cu toate ca era soare afara. parte de ploaie am avut doar in Norvegia 2 zile fara oprire, in rest foarte putin. pot spune ca am avut noroc cu vremea. in plus cand ploua nu prea aveam chef de poze...
  8. salutari. am ajuns si eu acolo... 9800km, 4 saptamani din care 6 zile de relaxare in DK. Traseul a fost H,SK,PL,tarile baltice, FIN, N,S,DK,D,CZ,SK,H.intre 350-450 km/zi doar in ultimele 2 zile am facut 7-800.cazare doar la cort,mancare doar din supermarket. cam 2300 de euro cheltuiti.nu am mers pe autostrada nici un km si am folosit pe cat de mult posibil drumuri secundare. In Finlanda am facut aproximativ 400 de km doar pe drumuri neasfaltate. cam asa mancam si dormeam: drumuri in Finlanda: mari, lacuri, reni, fiorduri: mai urmeaza cand am timp...
  9. nu e vorba de centrat din spite, asta stiu ca e aproape imposibil de centrat in RO, eu caut echilibrare cu plumbi.din spite au bataia admisa, nu mai tin minte dar am masurat acum un an si era ca la carte.
  10. inca nu am rezolvat, trebuie sa fac sapt viitoare cam 1500 km si le schimb dupa aia. am de gand sa plec la drum lung pe 15 Iulie si vreau sa am gume noi inainte de a pleca. de schimbat nu se pune problema asa de mare, le schimb si eu, cu echilibratul e problema. rotile sunt spitate. tineam minte de cineva din Radauti care zicea mai demult ca pot echilibra roti moto dar ...
  11. Salutari si drum bun in continuare... Pe 15 iulie, daca nu imi cade nimic in cap pana atunci, plec si eu pe aproximativ acelasi traseu ca si voi dar in sens invers.( Ucraina, Polonia, Tarile Baltice, Finlanda etc. Eu , din pacate sau din fericire, inca nu stiu cum sa o iau, plec singur. Buget cam 2000-2500 euro cu inca ceva rezerve. Vreau sa dorm la cort - in camping sau "wild camping" pe unde se poate, mancare din supermarket,totul low budget pe cat posibil. Durata cam 25-30 zile din care 4-5 zile trebuie sa stau in DK la intoarcere. Am 1000 de intrebari, toate mi se invart in cap da acum nu imi vine nimic in minte o sa fac o lista si trimit un PM, daca e ok si ai timp 10 min sa raspunzi e perfect... PS: daca ajungeti in RO pana pe 15 si pe drumul de intoarcere treceti prin Vatra Dornei ofer cazare moca pt. informatii...
  12. Parca era prin Radauti un atelier unde se pot schimba gume moto si echilibra roti de R1100 GS? daca stiti ceva dati va rog un contact ceva... mersi.
  13. eu am uvex enduro si o port de 3 sezoane. nu s-a lasat deloc sau insesizabil... cand am cumparat am probat asa ca nu stiu cum e cu masurile, nu mi-am masurat capul. tot ce pot sa spun e ca se simte la fel pe cap ca acum 3 ani.
  14. eu am gasit semering la un magazin de piese de camioane, 11 lei. sa fi atent la ce cumperi, trebuie sa aiba 2 "buze" de etansare, aia exterioara e pt praf. poti incerca la magazine de rulmenti, piese auto etc... al meu tine de vreo 7-8 k,e posibil sa pice maine sau sa tina inca vreo 50 de k. Se poate monta si fara sa desfaci carcasa rulmentului dar e mai dificil, si sunt sanse sa il pui stramb sau sa il ciupesti.
  15. Salut capace din fibra faci si la alte dimensiuni? de ex.45x35cm sau ceva asemanator..., doar capacul si fundul pt un topcase.
  16. da stiu, acum am vazut. la SKF atat e pretul de catalog la reprezentanta in Romania.(475 ron) deci pretul de 400 ron e mult, mult... negociabil.
  17. salutari! printro intamplare am ajuns in posesia a 2 rulmenti SKF 61917. este rulmentul mare de la final drive. cum nu am nevoie de doi unul din el este la vaznare la pretul de 400 roni. pretul de catalorg este de 475 roni. sau il schimb cu un GPS sau un topcase de aluminiu =/- diferenta. Mesaj completat e pentru r1100gs, r1150 gs, la alte modele nu stiu daca se potriveste . scuze . nu a mers editul.
  18. salutari! printro intamplare am ajuns in posesia a 2 rulmenti SKF 61917. este rulmentul mare de la final drive. cum nu am nevoie de doi unul din el este la vaznare la pretul de 400 roni. pretul de catalorg este de 475 roni. sau il schimb cu un GPS sau un topcase de aluminiu =/- diferenta.
  19. cristialex

    GPS MOTO

    north cross es303 gp northcross vs goclever 350 rider goclever are cineva idee? proprietati ,firma, care soft e mai bun etc? nu am vazut nici un review nicaieri, nu ma prea pricep la gps-uri. diferenta e cu 200 lei mai mult la northcros. de garmin, tom tom nu prea am bani..
  20. multam fain. oricum inca nu ma intereseaza aspectul exterior asa de mult incat sa dau banii astia da oricum scimbarea se merita. sa-ti traiasca mobra...
  21. @switch de unde ai clontzu si cat $$$ a fost? trebuie modificari majore sa se potriveasca? multam
  22. poti da ceva detalii despre chestia asta? presupun ca sunt montate in spatele radiatorului de ulei.. ceva poze..., tip de ventilator, sunt cu termostat sau cu pornire la buton.. etc...? multam fain si spor la vanzare..
  23. multam fain... cred ca o sa fie mai usor daca dau jos etrierul... cum nu am avut timp sa ma uit atent la etrier ma gandeam ca trebuie ceva presa ca la masina... dar daca e doar atat.. nui bai... aa si mersi Dane de recomandare am sunat acum o ora si au spus ca maine le au pe stoc pot sa ma duc dupa ele... noroc ca trec prin Cluj.. da si tu un nr de tel pe PM nu se stie cand are nevoie omul de ajutor....daca vrei desigur...
  24. intrebare de baraj: cu ce imping pistonasele de la frana fata la schimbarea placutelor? operatiunea o sa o fac probabil undeva pe marginea drumului maine. azi, exact inainte sa plec la drum am desscoperit ca nu mai am placute pe fata( sunt un dobitoc) placutele ma astepta maine la Cluj, dar habar nu am ce scule trebuie sa pregatesc inafara de imbusul de 8, si nici nu am timp sa ma duc la motoreta sa vad... mersi.
×
×
  • Creează nouă...