Sari la conținut

ema_mann

Membru
  • Număr conținut

    338
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de ema_mann

  1. Vand proiect neinceput Yamaha XS400, model 2A2, an 1978, motor: 386 cmc, 27 cp, discuri fata-spate. Motor nepornit de cand am luat-o, necesitand revizie generala. A stat depozitata in garaj subteran. Am luat-o si este in continuare baza buna pt o motocicleta retro fiind in stare originala in mare parte. Doar ca eu mi-am schimbat prioritatile in viata si nu ma voi mai ocupa de ea. Acte in regula, fiscal in cateva zile fiind pe numele meu, itp expirat. Se poate vedea in Bucuresti, zona targul Pucheni, sect. 5. Pret: 700 euro discutabil Contact: 0756679793
  2. ciao Caut un mecanic moto doar in Bucuresti, si acel gen de mecanic care pune doar el mana sau mic service unde oamenii care lucreaza acolo o fac cu pasiune deoarece de mecanici care imi baga suruburi gresit pe filet ca le e lene sa ii dea cateva ture cu mana sunt satul. Stiu ca imi va fi greu sa il gasesc dar sunt sigur ca nu sunt singurul nebun care doreste sa lase un fier si cand se duce sa il ia, ca este gata, o face cu geanta de voiaj si pleaca in ture de sute de kilometri. Inteleg foarte bine mecanicii care sunt aglomerati deoarece sunt buni, nu am pretentii la timpi scurti de lucru dar tin la calitate si respect. Caut reparatii mici si normale pentru motociclete din perioada 1990-2010, nu restaurari generale sau modificari. Va multumesc pentru orice recomandare. PS: imi aduc aminte de la cineva ca ar fi un mecanic cu mic service prin Pantelimon. daca stie cineva ceva as fi recunoscator. Nu stiu daca este postat corect, un administrator, daca considera altfel, rog frumos sa il mute.
  3. Felicitari! cu fiecare kilometru vei acumula experienta si vei deveni mai buna, cu fiecare batatura in palma, dupa ce strangi din pumn de durere, vei simti ca devi mai puternica si mai increzatoare in tine si dupa ce te ridici si te scuturi, injuta ca o faci bine si da cu bobarnacul oricui iti spune altfel pt ca nimeni nu se va putea compara cu propria persoana. Asfalt uscat!
  4. pai Casa Cositorarului din Sighisoara nu este discutie inutila. nu cred ca ar fi cineva dezamagit de acea locatie si este de recomandat pentru oricine altcineva care nu a fost.
  5. Vezi ca schimbatorul are o tija cu filet la ambele capete si cu niste piulite. din ele (atentie: fara sa scoti tija de tot din orificiile pedalei sau a cutiei de viteze, poti regla (modifica unghiul de cadere a pedalei in sine de schimbator fata de unghiul piciorului tau cu gheata (conteaza si ce gheata folosesti (mai groasa sau mai subtire) si astfel rezolvi problema (macar partial) a schimbarii vitezelor. depinde si f mult ce inaltime ai pt ca sv-ul acesta are nivelul de sezut in sa mai jos decat la hornet sau bandit-ul si asta influenteaza si unghiul picioarelor in scarite. Avantajele totusi ale sv-ului sunt ca daca ai carburatoarele sincronizate bine si motorul merge corect, consumul este de 3-4 afara, iar cuplul (si senzatia) este mai mare ca la cele de 4 cilindri la turatii joase, deci vei pastra niste viteze mai docile pentru un incepator (pana la urma este vorba de plimbare si placere). Bafta
  6. Atentie pentru cei care vor sa puna pe redresotul Lidl o baterie descarcata sub 10V, nu o va recunoaste tehnologia avansata a redresorului si va trebui sa o resuscitati practic (ori cu un redresor rusesc pana dupa 10 V, ori o puneti cu cabluri la o alta baterie pe o masina sau alta motocicleta si cu un multimetru panditi sa treaca punctul psihologic dupa care merge incarcata cu Lidl fara probleme avand totusi avantajul ca nu trebuie sa faceti socoteli si alte chestii ca la incarcarile rusesti).
  7. ema_mann

    Caut casca

    toate castile vor vajaii dupa o anumita viteza indiferent de calitatea lor mai ales daca ai naked. cumpara de la farmacie dopuri de urechi siliconice (costa vreo 3-5 ron) sau puneti muzica in casti daca ai din acelea dop (insonorizarea este mai slaba totusi la astea). face toata diferenta. si vei auzi si traficul dupa a doua tura pt ca iti vei recalibra simturile. eu am folosit sezonul asta mereu de cand le-am descoperit pt ca tot asa aveam o problema cu vajaitu si curentul mai ales daca e si frig afara, si am mers si pe naked dar si pe touring unde ai si parbriz mare, etc. cu casca luata de noua schuberth. Bafta.
  8. din propria experienta: un termostat nou honda reprezentanta 250 ron cu tot cu acea garnitura de etansare. un termostat identic cu tot cu garnitura care sa se potriveasca este cel de tico (nu matiz) si are un pret de 25-35 ron. tu alegi. eu am pus original ca am zis ca na, sa fie asta e ca am inghitit in sec cand l-am auzit pe ala la honda ca vreo 50 euro. Simtome ca venisem de pe motocicleta care se racea pe aer?: pai la drum lung nu ajungea la jumatate iar in oras urca pana aproape de maxim si pornea ventilatorul. Ideea e ca asa e corect sa faca la motociclete, asa face si hornetul care il am azi, diferit de PC34, asa a facut si CBR-u, asa fac toate, fata de masini la care urca pana la punct fix si acolo raman indiferent de conditiile de mers. Acum ca trebuie sa schimbi antigelul si daca e destul de veche motoreta ar fi bine sa ii bagi si termostat nou e partea a doua. alegerea de care ii pui e a ta. La mine a mers cu ala de tico pt ca am crezut ca e stricat si ala original honda dar pt ca "nu l-am pus in service autorizat" la ei mai era inca 150-200 ron manopera cu antigel ... am zis ca trebuie un prost pe lumea asta sa fi facut acelasi termostat pt o alta masina si sa fie identic cu cel pus de astia destepti la 50 euro de la honda ! uite aici unde poti gasi codurile pieselor oem si preturi. https://www.motorcyclespareparts.eu/honda-parts/motorcycles/cb600f-2003/e-17-thermostat-545285.aspx
  9. daca nu ai plecat deja si pta iancului ti se pare mai aproape te pot ajuta si eu cu plasa imprumut. 0756679793
  10. ai modificat inaltimea motocicletei din reglajul amortizorului spate ? pt ca si eu am un sv si mi se pare cea mai joasa motocicleta pe care am mers vreodata desi reglajul este la jumatate !
  11. vezi ca daca este deja inmatriculata, fiscalul se elibereaza in 45 de zile de la data depunerii actelor. eu am luat acu 3 saptamani un motor de acolo si inca astept fical de la adormitii aglomerati cu inmatircularile masinilor fara taxa de poluare. deci cu rabdare daca asa e si cazul tau !
  12. eu imi dau tot echipamentul cu doina dar intradevar o fac cu mana, fara sa intind cu vreo carpa sau burete, dau pe zone ca sa pot freca bine si unde vad dungi din acelea albe ca raman in imbinari, cusaturi sau alte locuri frec mai bine pana dispare. cu atat mai bine ca se usuca mai greu e sa o dai intr-un mediu cat mai cald. Ce ai patit tu am patit eu la pielea din masina ca am dat-o intr-o iarna dar tot prin frecare intensa pt ca devine "lichida" cu o carpa textila fina ca sa nu zgarie a intrat in piele pana la urma.
  13. salut. dat fiind faptul ca acest topic e vechi as vrea si eu un update legat de un mecanic bun, pe electrica mai ales, din cluj/floresti, pt un bandit 400 care are o scanteie slaba si e nepornita de mult timp dar nu ii dau de cap cu slabele mele cunostinte in electrica. Caut un mecanic nu vreun service mare, multumesc.
  14. pai da ca si eu era sa mi-o fur de la o incepatoare care daca ea era prima masina dupa cea care trebuia depasita ca mergea incet tot ea era si prima care trebuia sa depaseasca dupa mintea ei fara sa se mai asigure ca nu va fi altcineva deja angajat in depasire si care nu asteapta o pista de aeroport libera in fata ca sa poata face o depasire nu doar lasand treapta a 5-a in continuare cuplata. Mare grija la fiecare gest a fiecarui sofer in trafic mai ales cand avem multi cai si pt multi dintre noi depasirile se pot face mult mai repede si mai usor !
  15. ok, stiu ca nu e nici o problema. intrebarea este cum ai aratat acel act de proprietate digital? (eu nici nu stiu in sine cum arata dar presupun ca e eliberat in forma pdf sau ceva) si il printezi si te duci cu el asa la rar si politie si ei il verifica in sistemul computerizat, sau cum ai procedat avand acel act digital ? asta era intrebarea .. multumesc.
  16. salut. am si eu o intrebare. dat fiind acum vreun an cand Italia a inasprit modalitatea de achizitionare a vehicolelor pt export din tara lor, acum am un prieten acolo care a luat un motor si vrea sa il aduca in Romania si sa il inmatriculeze dar i s-a eliberat actul de proprietate in format digital. Care este procedura la rar si politie cu acest act de proprietate digital ? il prezint copie si ei il verifica online pt autencitiate ?
  17. daca invarte si se opreste nu e kill switch-u. daca ai si socul tras, daca nu e automat, si dai la automata si nu mai poate mai mult de 5 invartiri atunci poate fi bateria descarcata pt ca probabil doar ai dat-o jos fara sa o mai si incarci intre timp de cand ai bagat-o la "iernat" (nu ramane incarcata doar pt ca sta in casa). Daca te opresti tu dupa 5 invartiri ca ti-e frica sa nu o fortezi dar bateria mai poate atunci poate fi si benzina, verifica sa aibe in ea, oricum e bine sa lasi rezervorul plin pe timpul iernii ca sa nu faca condens de la frig peretii goi pt ca o lasi la "iernat" cu rezervorul pe fund si pt ca in timp rugineste si pt ca poate acel condens in timpul iernii sa se transforme in apa care intra in combinatie cu benzina si fiind pe fund atunci o "diluezi" putin. Daca si bateria e incarcata si benzina este in rezervor, s-ar putea sa fie pur si simplu o defectiune la robinetul de benzina sau verifica si cum arata bujia, ce culoare este pe ea (neagra, uda, etc. - nu e suficient sa dea scanteie).
  18. in privinta pisicilor si a soarecilor eu zic sa iti faci griji, eu anul asta in primavara tineam masina in spatele blocului intr-o parcare practic inchisa de traficul strazii, curtea respectiva impanzita de pisici (vreo 6) si tot m-am trezit cu ditamai sobolanu care mi-a ros fire la motor. sincer cate griji si probleme iti produce urina de la pisici si gandeste-te la vaselina si plastic si oare o fi suficient, oare cat o costa reparatia dupa aia cand vezi ca nu a fost eficient incat mai bine nu o mai ti acolo.
  19. Am rezolvat. noroc ca acele plastice din spate la pc41 sunt moi si am putut trage de ele si vedea problema. A sarit acel bumb de plumb de la capatul cablului din lacasul incuietorii si desi cheia actiona nu tinea nimic contra pt a deschide sistemul. Multumesc pt sfaturi. Am tras si impins cu mai multa incredere datorita voua ... Se poate inchide daca este necesar.
  20. intradevar am bagat un antifurt mic sub sa inainte sa plec dar a intrat sub niste tije de fier ale cadrului. am apasat cu fundul si am tras in toate directiile. nu vrea ! Iar la mana eu nu simt sa declanseze incuietoarea care tine saua, doar butucul invarte si acel arc care opune rezistenta si trage cheia inapoi in pozitia 0. Mama masii cu sistemele astea de doi lei si spatiul insuficient asupra motorului.
  21. salut. am si eu o problema dupa drumul din weekend la mare cred ca s-a rupt ori cablul de actionare ori ceva la incuietoarea de la sa si nu o mai pot deschide pt a o da afara de pe motor. Un arc se simte cand invart de cheie care o trage in pozitia initiala dar nu se deschide si acea incuietoare de sub sa si nici nu se aude mecanismul lucrand de aceea banuiesc ca acel cablu este de vina. Astept sugestii cum as putea-o da afara.
×
×
  • Creează nouă...