Sari la conținut

xt600

Super Membru
  • Număr conținut

    7.362
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de xt600

  1. Da, frumoasa depasire! Fara drept de apel si.. culmea,... curata..
  2. MM.. mda.. e destul de frumusel, dar tot fata de joker are... Il dai cu alb pe la gura, ii pui o bila rosie in nas si il pui sa distreze puradeii de zilele orasului.. Sa zicem bogdaproste, ca inca criteriul de selectie este ceea ce stiu cu motoreta si nu cum zambesc in reclamele pentru Castrol si Motul. F1 a devenit agentie de fotomodele. Pecco exagereaza... le aduce inclusiv pe grila.. Este antireclama pentru MotoGP... o sa ii plece sponsorii.
  3. Pentru ca mi-a citit, aici pe forum, postarile, in care il acuz ca pentru titlurile lui au muncit patru echipe Ducati. Vrea sa imi demonstreze, ca are (totusi) stofa de campion..
  4. Niste footage-uri care arata metoda de antrenament a lui Acosta: Explica mult cum reuseste pustiul sa fie atat de flowless pe portiunile virajate, cu KTM-ul, care nu este tocmai un exemplu de motocicleta "flickable".
  5. Dupa ultima declaratie a lui Rivola, cam asa se contureaza... ramane sa vedem care va fi noul coechipier al lui Maravilla. Insa nu cred ca a uitat de inconstanta si problemele lui psihice, tocmai de aceea vrea sa aduca langa el un pilot puternic. BTW.. se pare ca Aprilia ar fi in tratative si cu Bestia...
  6. Nu poti sa il judeci pe Bag ca a incercat sa isi apere pozitia si ca a revenit in acelasi viraj. Este pilot si asta este ratiunea pentru care se afla acolo, sa lupte pentru fiecare pozitie, pentru fiecare punct, etc. In definitiv MM lasase usa deschisa iar manevra aia a lui Pecco este clasica, in asemenea situatii, nu a venit cu vreo inovatie. Chestiunea este ca a fost facuta prost si a intrat in spaniol. Cum spuneai si tu, intre roata lui si vibrator, erau vreo 3-4 m, daca punea roata macar 30-40 cm mai la interior, manevra ar fi fost clean, iar Bagnaia ar fi castigat la impresia artistica. Asa, a dat cu mucii in fasole.
  7. Confirma ceea ce intuiam deja, Aprilia urca rapid in top si in multe privinte arata mai bine ca Ducati. Are nevoie de piloti!!! Hai cu JM la Aprilia. Sau a cazut deal-ul?? Daca nu, MM.. Ooo, ba da! Sa vezi ce bine ii tin de cald la batranete 24 de milioane in cont, castigate in doar doi ani contractuali. Plus ceea ce mai agoniseste pana la final. Si eu mi-as fi dorit sa il vad plecat de la Yamaha, dar nah... love mare pe Javris de i-a dat 12 milioane, ca sa ramana. Pe Doohan l-am prins doar pe final de cariera, pe Gardner nu l-am vazut. Dar pe Rossi, Stoner, Pedrosa, Lorenzo si MM i-am vazut si pot face aprecieri de valoare intre ei. Iar Stoner nu rezista la o comparatie cu italianul sau cu Mimisor.. din unele puncte de vedere, nici cu Lorenzo si Pedrosa. Cum spuneam, un pilot talentat, clar isi merita locul printre alieni, dar nu cel mai talentat. Clar, a fost un produs mediatic, aparut intr-un moment in care competitia avea nevoie de asa ceva.
  8. Daca asta ai inteles, din ceea ce am spus, ramane asa. Cat despre titlul din 2007, il putem pune sub lupa si putem discerne niste circumstante. In fine. Nu exista rider suprem fara talent suprem. Stoner a fost foarte talentat. Printre cei mai talentati din istoria competitiei, dar nu a fost talentul suprem. A avut limite clare. Am explicat de unde i se trage aura. Cam da! Imi aduc aminte curse in care tot ce castiga Rossi in fata lui Stoner, pe zonele virajate ale circuitului, era pierdut pe linia dreapta. Curse pierdute de Yamaha pe ultima linie dreapta... Apoi as mai adauga ca sezonul ala, Yamaha a avut si unele probleme de fiabilitate. Cel putin unul sau doua abandonuri tehnice, a avut in 2007. Colac peste pupaza, Rossi a avut probleme nasoale cu fiscul italian (bine, si-a facut-o cu mana lui, pana la urma)... era sa se termine cu condamnari... iti dai seama in ce stare de spirit a concurat. Cand uitam detaliile astea, este usor sa spunem "Stoner a luat campionatul cu Ducati, inca din primul sezon". Numai ca nu l-a mai luat ulterior, dupa ce s-au rezolvat problemele la Yamaha.
  9. Da, fara discutie. Dar nu este material cu care sa prinda macar podiumul la final de sezon. Ca sa o duca acolo in top 5, trebuie sa riste mult, de aici si incidentele si cazaturile de pana acum. Cu GP24 sunt convins ca asistam la alta poveste. Si mie... a mers splendid pana la cazatura si sunt convins ca ar fi contribuit la spectacol pe final, daca ramanea pe roti.
  10. Este o mobra veche de un an, fata de actualul GP24, o motocicleta recunoscuta explicit sau cu juma' de gura, de toti pilotii Ducati ca o motocicleta subviratoare, foarte fizica (vezi inclusiv discutia dintre Bagnaia si MM), probleme rezolvate partial la GP24. Diferentele dintre GP23 si GP24 sunt vizibile, cel putin la iesirea din viraj, ultima este incredibila. Greu sa tii pasul cu un GP23. Si cu toate acestea, MM, pe roaba aia, este acolo in zona locurilor 5-4 si ocazional, iata ca se poate bate la un podium... asta in conditiile in care in ecuatie intra si motocicletele de ultima generatie de la KTM si Aprilia, in mana unor piloti ca pustiul Acosta, Binder, mai nou (sper sa il tina), renascutul Vinales, etc.. Ceilalti piloti echipati cu GP23, sunt pe niciunde, inclusiv Bezzecchi, care anul trecut mai ca era vazut ca un demn urmas al lui Rossi si certitudine la echipa de uzina. In a doua parte a campionatului, va fi i mai greu pentru MM, pentru ca GP24 va cunoaste cel putin inca o evolutie substantiala la mijlocul sezonului. Daca ar fi primit GP24, indraznesc sa cred ca ar fi curs sange in boxa Ducati... ar fi fost ca lupul intre oi. Asa, nu i-au dat nici macar ultima evolutie GP23. Imi asum riscul. Stii bine ca detest omul Marquez, pentru caracterul lui si porcariile pe care le face pe circuit, celorlalti piloti, dar ca talent omul este stratosferic. Insa nu il pot pune in fata lui Rossi.. Rossi pastreaza niste atuuri care il face the GOAT. Omul a fost geniu.
  11. Stoner a venit in MotoGP cu un stil de pilotaj imprumutat din cursele de dirttrack, care s-a dovedit a fi reteta perfecta cu o motocicleta, care cu un riding "curat" nu putea lua viraje. Asta a fost marea "inovatie" adusa de Stoner in MotoGP si pentru ca era o noutate absoluta, pentru tehnicieni si data analisti, toti au dat ochii pe spate si au ejaculat precoce. Daca Stoner ar fi concurat in cursele de dirt de peste ocean, cu piloti care visau tehnicile acelea, probabil ar fi fost undeva in pluton, in MotoGp tehnica aia era wow. De aici pana la produsul de presa Stoner, nu a fost decat un pas. Asta se intampla intr-un moment in care se cauta cu disperare un chalenger lui Rossi, atat pe pista cat si in media. A fost Stoner un pilot talentat? Fara indoiala! A fost unul dintre alieni, mai ales daca il comparam cu ce avem acum in campionat, dar nu a fost nici pe departe cel mai talentat sau al doilea all time. A fost un rider exceptional.. avea un stil superb. Cand se batea doar cu ceasul, era in alta liga. Racer insa nu a fost. In cursele de genul asta, a fi racer este mai mult decat sa fii rider.. pe langa calitatile de rider, ai nevoie de calitati tactice, de nervi tari in dog fight, tehnica desavarsita in depasiri, luciditate in adaptarea strategiilor dar si in abordarea manevrelor. Stoner a fost, in cel mai bun caz, mediocru la toate astea. Chiar el a recunoscut cu gurita lui ca cursele de duminica, erau corvoada pentru el..In primul rand nu avea psihicul necesar pentru ele. Daca campionatul ar fi fost gandit cu curse de contratimp, ar fi fost multimplu campion... din pacate pentru el, in cursele de MotoGP toti pleaca odata si castiga cine trece primul linia de sosire. A luat doua titluri, majoritatea curselor fiind castigate atunci cand reusea sa plece in fata. Daca ramanea in pluton, era anonim. Racerul suprem, all time a fost Rossi, urmat de MM.. astia sunt zeii.. dupa ei urmeaza restul. Eu zic ca se apropie de prima victorie! E o chestiune de cateva curse...
  12. Cabron a facut o cursa splendida, pana in momentul cazaturii.. m-a durut sufletul cand l-am vazut pe jos. Mare pacat. Sa se bata cu troscaleta aia veche de un an, cu GP24, Aprilia si KTM de ultima generatie, asta numai un pilot ca el putea face... daca termina pe roti si pe podium, ar fi fost erou acum... asa este crashquez... Omul are un mind set pe care nu il mai are nici un pilot de pe grila actuala.. si asta face diferenta dintre supercampionul care este si astilalti care sunt... just boys.. Ca om, caracter si porcariile pe care le face pe circuit, este detestabil, dar nu ai cum sa nu recunosti cat de genial este ca pilot. Colegu', vezi ca a fost abia cursa 3 din vreo 21, daca nu ma insel.. Si anul trecut au fost vreo 3-4 curse foarte frumoase si inca fo' doua ok, dar restul sezonului a fost de taiat venele. Inclusiv cursele de sprint - cu vreo 2-3 exceptii pe la inceput, cand pilotii nu stiau inca cum sa le abordeze. So, hai sa tragem concluziile la sfarsit. Cat despre DEPASIRI, cursa de ieri a aratat ca SE POATE depasi, daca vrei sa depasesti. Daca vrei, cauti solutii si iti asumi riscuri, daca nu, te numesti Q si te plangi ca nu poti depasi pentru ca ceilalti sunt baieti rai si nu te lasa. In alta ordine de idei, pune-ti memoria la contributie si spune-mi in cate curse din sezonul trecut ai vazut depasiri, nu ca pe COTA, dar asa, cat de cat, cat sa nu adormi in fata televizorului?? iti spun eu.. foarte putine. Deci, pana la proba contrarie, COTA 2024 este o mare exceptie. Asteptam sfarsitul sezonului si vom trage linie atunci.
  13. Deci mai este macar unul care le-a remarcat.. Acum stii cum este, trebuie sa accepti ca nu toti sunt sensibili la frumusetea feminina...
  14. Ieri a facut cursa vietii lui. Nu l-am mai vazut pe Vinales sa faca o asemenea recuperare si sa castige atat de categoric. De fapt nu am mai vazut asemenea recuperarea de pe vremea lui Rossi si MM, in zilele lor de glorie. Ieri, Vin a fost stelar. Si o cazare la un hotel mai ieftinut cat te-ar fi costat?
  15. Chiar remarcam cat de storsi erau baietii... foarte fizice motocicletele astea, datorita elementelor aero.
  16. Vinales THE HERO!!! Recuparare ca asta nu am mai vazut din zilele de glorie ale lui Rossi si Marquez... Aprilia e pe val. Si KTM incepe sa arate bine in mana pustiului minune. Se apropie prima victorie pentru pusti. Ducati nici nu stii, cat de mic incepi sa fii.. Bestia, next hero! Si-a reamintit cum se piloteaza un Ducati. Sau mai curand, a scapat de chopperul 2023, iar asta ii vine manusa. Martin, a terminat in fata lui Bagnaia.. asta este tot ce conteaza.. Bagnaia... cred ca pe bossii de la Ducati ii arde semnatura aia pe doi ani pentru 10 milioane de dolari, pe care i-au oferit-o cu atata graba. Mare pacat pentru cazatura lui Cabron...mare pacat... Cursa de colectie!! La ca mai multe.
  17. Pffff.. ce recuperare la Vinales... Formidabila cursa!!
  18. Cu un contract de 12 milioane pe sezon, doi ani nu mai are grija hartiei/servetelelor igienice. Ma refeream la doua situatii in care MM a gresit pe un viraj de stanga (11 sau 12?) si putea fi depasit usor si elegant. Daca nu fructifici asemenea ocazii, nu mi se pare inteligenta ci doar o lipsa de hatarare, tupeu, respect prea mare si nejustificat fata de adversar, spune-i cum vrei. Daca a fost inteligenta, cum spui, atunci as zice " to much mind", ca sa parafrazez celebra zicere din The Last Samurai... problema cu copii astia de acum este ca sunt prea inteligenti, prea maturi, prea cerebrali si asta dauneaza grav spectacolului. Imi lipsesc pilotii aia instinctuali, gen la bal ori la spital, care erau pe circuit setati sa se bata pentru fiecare pozitie, pentru fiecare punct. De asta mi-au placut piloti de genul Biaggi, Rossi, Iannone Bayllis, Haga, Marquez.. detestabil ca om, dar ce pilot, sau acum JM care are acelasi killer instinc. Sper pentru binele lui Acosta sa faca parte din aceasta categorie si nu a celor "inteligenti", cerebrali si politicosi. Nu, nu a facut o cursa deloc rea si, cum spui, pe KTM rezultatul capata o alta valoare. Cu Aprilia, sunt convins ca ar fi facut istorie. Motocicleta aia are mult potential neexploatat si, in unele privinte a depasit Ducati. Doar ca are nevoie de pilotul ala care sa o duca unde ii este locul.
  19. Exact tupeu nu a avut Acosta, in cursa asta. Au fost cel putin doua ocazii mari in care putea trece fara probleme de MM, dar nu a fructificat... asta nu e de bine. Si cum ocaziile se razbuna, I-a aratat JM cum se face - l-a executat fara drept de apel. Cum spuneam, este un supertalent, este o placere sa il vezi pilotand, skill, dar trebuie sa invete strategie. Este greu cu caini precum MM sau JM.. piloti agresivi, dispusi sa riste. Si greu cu KTM. Daca ar fi fost pe o Aprilia...
  20. Ciudata cursa lui MM... in prima jumatate parca nu a intrat in cursa, a facut si cateva greseli, ritm slab, ca apoi sa isi revina spre final. Pe Vinales sa nu il recunosc.. numai de l-ar tine forma asta "de maxim".. Insa imi place sa vad ca Aprilia arata din ce in ce mai bine. Pe circuitele cu multe schimbari de directie, este cam cea mai buna, in acest moment. JM a recuperat frumos si a luat puncte importante lui Bag.. Bag, penibil.. Q.. idem. Acosta.. foarte frumos merge copilul asta, dar mai are de invatat strategie de cursa, gestiune de pneuri, etc. Altfel o cursa care nu are prea multe de povestit...
  21. Daca ai o gandire logica, nu poti cere ca Yamaha sa se compare cu Ducati in acest moment. Yamaha are doar doua motociclete pe grila, Ducati 8, iar discutia ar trebui sa se termine aici. Daca la asta adaugam si diferenta de buget intre cele doua (ca doar Ducati nu cheltuie din ce vand,.. nici nu ar fi in MotoGP, in acest caz), orice comparatie intre cele doua sau intre Yamaha-KTM, este lipsita de orice realism. In fapt, daca facem o analiza obiectiva a raportului investitie/performante, cred ca Yamaha este cea mai eficienta in modul in care cheltuie bugetul aflat la dispozitie. Stiam ca au venit cu un sasiu, dar nu mai stiu daca il folosesc sau nu. Oricum, lui Margelatu nu poti sa ii ceri sa simta fineturi legate de sasiu - el nu simte niciodata vreo diferenta, iar Rins inca nu are termen de comparatie... el inca invata motocicleta. Dar sincer, imi pun mai multe sprante in Rins pentru dezvoltarea acelei motociclete. Ai trecut de la "suficient de puternic" la " ca al lui Ducati de puternic". De unde pana unde, ca sa fie "suficient" de puternic trebuie sa fie la fel de puternic ca al lui Ducati?? Unde este logica acestei afirmatii??? Motorul este clar mai puternic, iar in termeni de top speed, diferentele dintre M1 si GP24 s-au redus substantial. Ducati nu mai are un avantaj covarsitor pe linia dreapta, deci Yamaha are in acest moment un motor SUFICIENT de puternic (desigur raportat la incarcarea aerodinamica pe care o au), pentru a se alinia la standardele actuale de putere. Asta nu o spun eu, ci cei implicati in procesul de dezvoltare. Problema acelui motor nu este puterea, ci felul in care o dezvolta si o pune la asfalt, de unde si lipsa cronica de grip pe care o tot acuza. Spusele lui Q valoreaza exact cat o ceapa degerata. Acu' doua trei saptamani, dadea prin presa ca este ca si plecat de la Yamaha, ca motoreta are too many problems, iar acum, dupa ce i-au bagat in buzunar 12 milioane pe sezon, spune cata incredere are in proiectul Yamaha... chiar nu realizezi cat este de penibil? Este vorba de GP24 vs GP23, KTM 23 vs KTM 24, etc, etc. . Diferentele de performanta sunt evidente. Evident, noul asfalt este hotarator in felul in care au fost distruse vechile recorduri, dar si masinariile au facut progrese vizibile.
×
×
  • Creează nouă...