Sari la conținut

Nocturnus85

Super Membru
  • Număr conținut

    1.246
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Nocturnus85

  1. Personal as alege Tiger-ul de 850 pentru franele Brembo Stylema, motorul in 3 cilindri si frumusetea brandului Triumph. Are review-uri bune din ce vad. M-am urcat atat pe 850 cat si pe 900 si se simte facuta bine cu materiale calitative. Transalp-ul mi se pare extrem de anost iar Vstrom-ul urat cu craci (deh, gusturi) :)) Ca fiabilitate, eu nu am avut nici cea mai mica problema la Triumph in 27k de km deci e acolo sus cu restul turmei. Fata de 900, este mai joasa putin iar ghidonul o idee mai ingust. Desi orientata pentru strada, pare ca s-ar descurca mai mult decat decent si pe drumuri de pamant, no crazy stuff.
  2. Am fost in toamna. Poti sa te bagi in fata fara nicio problema. 2 zile nu merita pentru ca le pierzi pe drum. Incercati macar 4-5. Eu am facut Bucuresti-Edirne-Çanakkale-Istanbul-Bucuresti. Pentru Istanbul ai nevoie de minim 2 zile ca sa zici ca ai vazut macar o particica(indicat de la 4 in sus). Partea Europeana unde sunt multe obiective turistice e si cea mai islamizata si e tourist trap. De vazut neaaparat palatul Topkapi pe langa moschei. De Grand Bazar poti sa te feresti. E haos si e ultra scump. Din Eminomu aveti fairy catre partea asiatica, spre Kadikoi. Acolo aveti night life, baruri(mai ales daca esti pe jazz, blues, rock sau metal) si restaurante. Fairy e foarte ieftin si e cel mai indicat. Traficul in Istanbul e extrem de aglomerat si se circula fara reguli. Te poti baga pe banda de urgente fara nicio problema. Nu scoateti cash! Se devalorizeaza Lira pe zice trece. Platiti cu cardul! Pastrati niste euro pentru tips. Se bucura si te tin pe palme. Cat despre cazari, ai de unde alege. Cautati cat mai spre centru. Istanbul este foarte mare si orice distanta aparent banala pe harta se transforma in ore de de mers cu tramvaiul sau pe jos, mai ales daca stati spre periferie. Gasiti cazari si in Kadikoi. Enjoy!
  3. Noi am luat-o pe Novi Pazar. Acolo ne-a scos drumul dupa ce am facut Canionul Tara din Muntenegru. Pe Novi Pazar e nasol drumul iar locurile nu par a fi din cele mai primitoare. Comunitate mare de musulmani, saracie lucie. Kosovo peste deal :))
  4. Eu pe 8 zile, am spart putin peste 1000 cu tot cu cadouri, suveniruri, cazare, masa si benzina. Mi s-a parut mega decent. La cazari am optat pentru camere de 3 persoane. Grija la drumurile din sudul Serbiei spre Muntenegru. Lipseste asfaltul pe portiuni bune iar unde este asfalt, e vai de mama lui. Have fun!
  5. Starea drumului mi s-a parut foarte buna pe coasta. Intradevar, si mie mi s-a intamplat o singura data sa imi fuga motocicleta pe serpisorii aia de smoala cand eram inclinat in curba. Dar nu m-a facut sa nu ma mai bucur de drum Oricum, nu sunt eu cel mai rapid rider din lume. Nu stiu ce rol au, sincer. Acoperirea crapaturilor?
  6. Pentru ca am renuntat la Turcia, m-am inhaitat cu alti doi prieteni si am plecat sa facem Coasta Dalmata si Parcul National Durmitor. Asadar 3 motociclete( Al meu 1200 GS LC, un Tiger de 900 si un Tracer de 900), 8 zile si in jur de 3700 de km. Am plecat cu inima stransa intrucat GS-ul il am din Mai doar si motocicleta SH fiind, imi era teama sa nu am surprize dar totul a fost ok(In ciuda faptului ca motorul se aude ca o masina de cusut la relanti). Pe Bonneville ar fi fost chinul mult mai mare. Ziua 1 am terminat-o in Croatia cu iesire pe la Cazane spre Serbia. In mare, drum de autostrada plictisitoare. Ziua 2 - Zagreb -Rjeka - (Poula) (unul din cele mai faine drumuri de motocicleta din Croatia). Ziua 3 - (Poula) - Rjeka - Novi Vinodolski - Coasta Dalmata, here we go! Ziua 4 - Balaceala in Adriatica. Mancat portii de zmei. Baut bere pana la 2 dimineata Ziua 5 - Novi Vinodolski - Split - Dubrovnik - Kotor. Tot drumul de coasta este o splendoare. Pacat ca am prins un vant de te darama de pe motocicleta plus ceva ploaie. Ziua 6 - Urcat la cetate cu cele 1350 de trepte. Cascat gura prin magazine, baut cel mau scump Guiness ever. Kotor zici ca e sculptat de zei. Felul in care muntele pica in golf iti da o senzatie aparte. Ziua 7 - Kotor - Parcul National Durmitor - Canionul Tara - ajuns in Serbia pe seara. Drumul prin Durmitor este foarte fain si liber, desi ingust iar asfaltul lasa de dorit. Mi-a placut salbaticia locului in comparatie cu TF, TA sau Alpii Austrieci. Ziua 8 - Serbia - Bucuresti
  7. Avand in vedere ca numarul de motociclete noi inmatriculate in Romania este in crestere, pentru ca banii nu cresc in copaci si numarul de importatori este din ce in ce mai mare, putem lasa aici impresii si review-uri despre reprezentante si dealeri, felul in care am fost tratati, felul in care s-a facut comunicarea, obiectii cu privire la garantie, service si asa mai departe. Harley Davidson - Bucuresti Impresie destul de slaba. Acum un an si ceva am vrut sa achizitionez un Softail Standard nou. Persoana de vanzari mi s-a parut destul de aroganta de parca mi-ar fi cedat ceva cu titlu gratuit.l Motocicleta dorita ar fi venit peste 6 luni (aici nu e neaaparat vina lor)Mi-au oferit ceva muuult peste buget si cand am refuzat din motive financiare, si-a pierdut efectiv interesul. Nu faceam clar parte din target-ul lor... Showroom foarte saract in modele expuse. Un batalion de toale la suprapret.(Din nou, nu e vina lor.) De test drive nici nu poate fi vorba. Cu cei de la HD am mai interactionat in trecut si mereu m-am lovit de aceeasi lipsa de comunicare si aroganta, desi mai mereu showroom-ul era gol. Un baiat care vindea uleiuri nu auzise de ulei semisintetic. Concluzia o trageti voi. BMW Mottorad Otopeni Aici mi-a placut baiatul de la vanzari. Desi foarte ocupat, mi-a raspuns in detaliu la toate intrebarile,desi eu prospectam motociclete din categorii diferite. Nu s-a uitat ciudat cand i-am spus ca ma intereseaza modele mai low end, eu nefiind neaaparat un fan al trucurilor la care opereaza fabricantii din ce in ce mai mult. Am fost invitat la test drive si mi-a fost trimisa oferta pe email. M-am urcat pe mai toate modelele cerute si am primit cheia pentru a asculta motorul.Showroom curat si plin de motociclete cam din toata gama. Programe de achizitie in leasing... tot tacamul. Chapeau. Se vede de ce BMW vand cat vand. Triumph Romania - Bucuresti- Pipera De aici mi-am si achizitionat un Bonneville T120. Motocicleta era pe stock. Avea ceva accesorii. Am primit si o mica reducere. Showroom-ul este curat si plin de motociclete insa observ ca mai mereu sunt aduse modele High End in detrimentul celor mai basic. A durat destul de mult pana am primit cartea de la Moto Boom insa s-a rezolvat pana la urma. Pretul de service destul de piperat insa probabil sub BMW. Personalul destul de comunicativ si prietenos. Accepta motociclete in regim Buy Back. Nu am avut probleme tehnice in cei 20 de mii de km deci nu pot sa-mi dau cu parerea despre abordarea unei defectiuni aflate in regim de garantie. Sansele sa mai cumpar un alt Triumph de la ei sunt destul de mari.
  8. In primul rand, vezi ca asta e forum de maici si de taici deci nu te astepta la incurajari :)) In al doilea rand un hardtail, dupa cum a mai spus un coleg, va fi mult mai inconfortabil decat un softail. Acum vreo 6 ani am avut un VN 800 convertit in bobber. Cadrul si suspensia erau stock. Dar chiar si cu saua pe arcuri care era o tabla imbracata in vinilin,tot era senzatie. SI un drum pana la mare devenea greu. Arata fain. Ma dadeam cu el insa simeam nevoia si de o motocicleta mai confortabila. In alta ordine de idei, ia ce iti place! Sunt kit-uri bolt-on cam pentru orice drujba pe care poti sa le montezi fara sa tai lucruri. Sau poti gasi baieti destul de priceputi care te pot ajuta. Trebuie doar sa fii constient de limitarile pe care ti le ofera un astfel de custom. Daca esti ok cu ele, altceva nu mai conteaza. Daca vrei sa faci si lucruri mai complexe cu motocicleta, poate un bobber nu e chiar ceea ce cauti. Spor!
  9. Cred ca e redundant sa vorbim despre unde se fac motocicletele intr-o piata globala. BMW foloseste motoare chinezesti pe seria F. Harley Davidson are fabrici in Tailanda, Brazilia si Mexic. Pana si ,,Honda-i Honda'' a avut fabrici prin Spania, State si UK. SI toate folosesc anumite componente chinezesti ca sa fie treaba buna :)) R&D-ul Triumph este britanic si din ce stiu, inca se fac anumite modele din seriile limitate in Hinkley. Nu neg faptul ca unii posesori au avut probleme. Eu vorbesc din experienta personala cand spun ca motocicleta s-a comportat impecabil in 19.000 de km. Stiu canalul. Si ai dreptate, nu exista perfectiune. Conteaza sa-ti placa tie si sa te unga pe suflet. Ce zice X si Y este egal cu zero.
  10. N-am idee, sincer. Ar trebui sa fie ok ambele. Mai ales ca esti acoperit de garantie daca optezi pentru motocicleta noua. Nu stiu de Aprilia dar la BMW ora de service e cam jaf la drumul mare :))
  11. Triumph este unul din cei mai vechi constructori moto din lume. Fac motoare fiabile, stai linistit. Experienta mea cu Triumph e una pozitiva. Eu am un Bonneville 1200 luat de nou anul trecut si in 19.000 km n-am avut nici cea mai mica problema. Britanicii fac motorul triplu de zeci de ani. Nu m-am dat cu Trident insa nu am auzit de probleme grave la Street triple( motor inrudit cu Trident). M-am urcat in schimb pe unul in showroom si pare construita bine insa e cam micuta, mai ales daca ai peste 1.80.
  12. Cata frustrare :)) Eu cred ca lucrurile sunt simple de ambele parti. Avem ,,Strugurii sunt acri'' Vs. ,,M-am ajuns'' . Mai e si a 3-a categorie, acea pe care o doare in 14 de ce motoreta ai intre craci pt. ca lucruri mai importante in viata.
  13. Eu vin de pe Harley si am zis sa trec la ceva mai light dar pastrand tot liniile clasice. M-am oprit la Bonneville T120 cu motorul de 1200cc. SI eu am 11 ani de carnet si T100 mi se pare orientat mai mult catre oras sau catre incepatori. Scrambler-ul era si el pe lista insa evacuarea limiteaza mult optiunile de bagaje in caz ca vrei sa faci o tura lunga. Guzzi e fain dar fiabilitatea italiana m-a facut sa dau in spate. Plus ca e si destul de mic. W800 e frumoasa foc dar motorul mi se pare cam lesinat. Prietena e super fan w800 din cauza greutatii scazute si motorului mai smooth. R nine T e bestial la cum se misca si cum se aude dar pt mine e inghesuit(1.77 si 93 kg). Mai mult de o naveta scurta, nu ma vad pe motocicleta asta. E si cel mai scump, varianta Pure incepand de pe la 13 mii.
  14. Da doamne sa fie un topic roditor, sa ne mai descretim fruntile!
  15. ATENTIE: Topic pentru tractoristi!!! Nu am scris niciodata la rubrica asta desi am avut multe tractoare pe mana. Defapt pe forum in general nu mai sunt activ de ceva vreme, mai putin pe topicul de metale(si acolo din an in paste) Asadar, ce m-a facut sa incep un topic nou? Pai de cateva zile am intrat in posesia unei motociclete speciale, si anume un Harley Davidson Road King din 2005. De ce special? Pai in loc de motorul de 88 C.I.(1340cc pntru anul respectiv) vine cu un motor Screaming Eagle 103(aproape 1700cc). Pe langa bijuteria de motor, a venit si cu o cutie tot S.E in 6 trepte spre deosebire de cutia de serie in 5 trepte pentru modelul 2005. Filtrul este tot Screaming Eagle iar ca evacuarea venit cu o pereche de Rheinhart True Dual. Atelajul mai are accesorii mai putin importante pentru a fi mentionate. A umblat circa 41k de mile. Dupa cum spuneam mai sus, am trecut prin multe mobre, de la Honde de 125cc la V-strom si la alte H.D-uri. Unele m-au satisfacut mai mult decat altele. Road King-ul asta, asa cum a fost preparat, este the ultimate motorcycle! Cel putin din punctul meu de vedere, pe categoria asta. Mobretul se misca efectiv precum un Cadilac, Desi masiva, avand undeva la 390kg, trece peste denivelari mai bine ca unele mobre cu pretentii de pseudo-adventure. Atentie, ma refer strict la gropanele din asfalt. Fiind o motocicleta lunga, pozitia este exceptionala pentru touring. De multe ori ai impresia ca mergi cu un Steam roller dotat cu fotoliu. Apoi intervine frumusetea. Stiu ca frumusetea e in ochii privitorului insa, Road King-ul este fix genul ala de motocicleta la care te gandeai atunci cand inchideai ochii pe la 12 ani si visai. Fiind Harley,executia fabricatiei este exemplara. Fier Fier Fier! Desi motoreta are 41k de mile, cromul e impecabil iar vopseaua e perfecta(mai putin micile semne unde a fost atinsa de fostii detinatori). Cati cai are? Fuck knows. In varianta 88 C.I. avea pe la 70 de cai si 100 Nm. Acum are ceva mai mult si se tureaza un pic mai sus fata de motorizarea originala.(estimez pe la 120-130 Nm dupa dyno-ul dinte craci) La relanti, motorul vibreaza ca unltimul drac(ca orice Harley cu motor montat pe tamburi de cauciuc) insa vibratiile trec dupa ce depasesti 1200-1400 de turatii. In croaziera e super linistit.Nici macar in acceleratii puternice nu deranjeaza. Din contra! Deasemenea , tobele asigura o coloana sonora de ti se ridica parul pe maini. Per total e poezia mecanica perfecta. Nu sunt fixist si sunt destul de polivalent la motociclete, Ducati si Moto Guzzi ambele facandu-mi cu ochiul in stilul lor. Road King-ul efectiv m-a coplesit. Fara sa va mai plictisesc, atasez niste poze cu animalul.
  16. Nocturnus85

    Bmw concept R18

    Fine, Fine and Fine!
  17. Nocturnus85

    Bmw concept R18

    1. Pai vinde-ti SV-ul si ia-ti un Rebel de 300 daca more is not better! 2. Esti observator de corporatisti? Asta e un fel de bird-watcher? Stai cu binoclul in Pipera si ii analizezi?Ai un loc anume? :)) 3. Si on topic. E doar un concept. Motocicleta de serie nu va arata asa. E lesne de inteles de ce are motor de 1800. Nu-ti place? Nu-i bai! Nu crapa nimeni daca iti place sau nu! :)))
  18. Nocturnus85

    Bmw concept R18

    Mai conduci si W800. Clar esti si hipster! :))
  19. Eu sunt corporatist dar intrunirea nu a fost pentru mine! sic! Niste concluzii trase de mine: - mancarea de slaba calitate, putina si nediversificata. - Sistemul de jetoane care defapt au fost niste hartii printate. Dezorientarea celor de la jetoane care nu stiau prea bine cum functioneaza... - Locul de campare infect! Budele ingrozitoare! Locatia departe de locul de campare. Mult mai fain a fost in anii trecuti - Hrubaru si Trooper! Serios, daca-i mai aud glumitele aluia, o iau razna. Nu se mai trage o basina in Romania fara Hrubaru... - Nu prea existau optiuni la alcool(again, de mancare nu mai zic) +Parcarea a fost incapatoare +Preturile mici +Trupele din prima seara au fost ok-sh + Oameni ok In rest motoare, clubulete, vestute si glumite cam ca la orice intalnire.
  20. Harley au venit cu patru butoaie si 5 motorete imprastiate ca din fund. Halal stand...Indian au fost Star of the Show! Au adus toata gama! Au avut stand de merch! Personal amabil! Te puteai urca pe motociclete fara sa ceri voie! Puteai servi o cafea si admira toate exponatele. Bravo lor! Harley chiar nu inteleg de ce se mai chinuie! Desi Harleyst, nu pot sa nu remarc finisajele superioare ale celor de la Indian! Moto Guzzi iar mi-au placut.Fac motociclete cu suflet pentru orice buzunar! Personal amabil! Tot respectul! Bmw ca in alti ani. Honda si Yamaha...meh...piese anoste. Ducati..asa si asa. Pe partea de custom, standul lui Vova de la Daytona Twins a iesit in evidenta. O gramada de pasari rare pentru ochi antrenati. Ace Custom...o amestecatura anosta de asa zise custom-uri fara noima.Impresii pana peste cap.In rest, nimic spectaculos! As vrea pe viitor sa vad Triumph!
  21. Pfff,nu mai poti sa tragi o basina de batrani si de nou nascuti! Zici ca tot orasul e ori sanatoriu, ori maternitate! Nu ca as incuraja reisarii cu two-brothers dar daca v-ati asumat zgomotul unui oras mare(sirene, salvari, claxoane, tramvaie, basculante si mai stiu eu ce picamare puse de coana Firea sa lucreze in toi de noapte pt stiu eu ce avarie), un cracanat pe o coaja obosita e fix apa de ploaie! Vrem sa stam si central, si la bulevard , si cu masina sub scara si cu liniste si la 5 minute de metrou. Cam greut...
  22. Nocturnus85

    Harley

    Merci frumos! Desi inca sunt indragoostit de Sportster, Dyna e alt animal! De la putere la confort, totul e la superlativ. Initial ma uitam dupa Electra sau RK insa ceva fain gaseam doar peste bugetul meu. Oricum, tinuta de drum e bestiala iar cuplul de 125 Nm e genial!
×
×
  • Creează nouă...