Sari la conținut

cristibmw

Membru
  • Număr conținut

    413
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de cristibmw

  1. Pt cei cu F650GS Twin, F700GS si F800GS, am de vanzare suporti cutii laterale Givi Kappa, monokey, noi, sigilati: http://olx.ro/oferta/vand-suporti-pl690-kappa-givi-monokey-pt-bmw-f650-f700-f800gs-ID6oQBy.html
  2. Si eu am beneficiat de serviciile lui Adrian, mi-a adus 2 motociclete in ultima luna, din Germania, ambele platite integral in avans. Una a fost de prin zona Munchen, la 250 eur transportul si cealalta de mai la nord, 350 euro transport + 40 euro comision de trimis banii. Cumparatorilor din Romania, il recomand pe Adrian pentru serviciile de transport. Nu m-am grabit, asa ca nu a fost o problema sa primesc ultima motocicleta dupa 2 saptamani de la achizitie. Ii recomand lui Adrian sa gaseasca o solutie pentru a lua maxim 10-15% avans de la client si diferenta sa o plateasca clientul,la livrare. Si ii mai recomand transparenta in intermedierea relatiei dintre vanzator si cumparator, altfel spus - la ultima motocicleta mi-as fi dorit sa aflu mai multe informatii la achizitie, inainte sa ma 'lovesc' de ele in Bucuresti.
  3. si la mine a "murit" anul asta, prin vara, dupa o oprire de 2h la masa. La plecare, invartea, dar nu mai pornea. Am facut un jumper la fuel pump controller si am pornit-o dupa 30minute. Ulterior am descoperit ca nu FPC era de vina, mufa albastra care intra in pompa de benzia era oxidata. Am curatat contactele, am eliminat jumper-ul, am reinstalat acelasi FPC, am eliminat apa(cam o lingura) din paharul in care sta mufa de alimentare de la pompa, am dat un silicon sub FPC...si da-i gaz! La capitolul mentenanta preventiva, dupa acest eveniment, am mai pus pe lista "scoate apa din capacul de la pompa de benzina cu un servetel, dupa spalat sau dupa ploaie"
  4. 130 de cai, bun asa! S-a umblat la cabluri si erorile de ESA si camshaft nu mai sunt prezente.
  5. Salut, La ultimul check pe calculator, mi-a iesit o eroare pe ESA (ceva legat de revenire rebound) si una pe camshaft(?) pe camshaft am gasit pe Advrider problema asta: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=428200 ati avut probleme similare? ceva recomandari? PS - motoreta merge bine, daca nu as fi stiut de erori as fi zis ca e "perfecta" PS2 - Dan Cata, multumesc pentru interventia de la 650 din weekend! Sunt bun de cinste
  6. FPC- nu e niciun partid nou, este vorba de fuel pump controller care cedeaza datorita pozitionarii proaste si a designului. Prin urmare, risti sa ramai in drum (cazul meu) pentru ca pompa de benzina nu mai e alimentata electric. Solutia este un "jumper". Recomand tuturor scoaterea FCP si verificarea etanseitatii - adica daca are apa sub el(not good).
  7. Domnilor proprietari de 1200GS, daca sunteti tentati de urmatoarea oferta, va rog sa-mi dati de stire pe PM. In unele situatii clientii(100% straini) doresc sa inchirieze mai multe motoare decat pot eu sa le ofer. In astfel de cazuri mi-ar prinde bine sa mai am un 1200GS in plus, sau un 800GS. Prin urmare, contactati-ma, daca luati in calcul 7 zile in care sa nu va folositi de 1200gs-ul din dotare. In schimb primiti 700 euro (bani cu care ramaneti in buzunar dupa ce platiti 100 eur pt un CASCO). Nu, nu pleaca niciun client din Australia cu motocicleta voastra in spate peste Atlantinc(dupa ce au platit un depozit de 1000eur) si nici nu vine in Romania sa o dezmembreze si sa o ia in bagajul de cala. 99% din turistii mei vin sa se dea pe Transfagarasan, Transalpina si alte drumuri de asfalt din Romania. Da, sunt mai multe detalii de discutat decat cele 3 randuri insirate mai sus, le discutam personal, nu-mi propun sa deviez de la subiectul principal al acestui topic.
  8. Mi s-a intamplat mie dupa ce am insistat mai mult cu spalatul, prin garaj: am spalat-o si la vreo 20 min am zis sa ies la o tura, sa o usuc. Cand apasam pe butonul de start se auzea ca si cum cureaua de la electromotor incearca sa invarta motorul dar aluneca, nu prinde. Dupa vreo 5 incercari a luat-o, iar dupa ce s-a uscat nu a mai fost nicio problema la pornire.
  9. Trandafir, eu am combinat senzor ABS 2009, cu final drive de 2006 - nu functioneaza pentru ca FD 2006 are un numar mai mare de dinti decat FD din 2009; Din atasamente vad ca au coduri diferite si forme diferite. Iti pot spune ca si diametrul pentru 2009 (dupa 2006) este mai mare decat 2006.
  10. Asa arata in mers hibridul BMW 2009 cu FINAL DRIVE 2006: Eu n-am vazut nimic ciudat, da' m-am gandit sa-l pun si aici sa vad ce zice si ochiul vostru critic...
  11. incercam o reparatie: http://plasmajet.ro/metalizarea-cu-plasma/ Axul uzat nu poate fi inlocuit, BMW l-a scos de pe lista de part number-uri dupa ceva probleme de compatibilitate intre axul nou comandat de client si pinionul uzat din grupul existent. Acum au partnumber doar pt TOT grupul spate, probabil ceva pe la 1000 euro
  12. Nu stiu care o fi problema, se pare ca la electrica sta bine... Partea buna e ca un domn priceput a reusit sa-l desfaca si sa-l repare. Deci am ventilator, pana data viitoare...
  13. Salutare, dupa 2 ani de la ultima inlocuire a ventilatorului de la radiator, acum am din nou aceeasi problema. Caut unul SH pt F650GS 2006(cred ca e ok si cel de pe G650GS) pe care sa il pot achizitiona pana pe 19 mai. Stiti ceva dezmembrari 'actuale'? Multumesc
  14. Te sun dupa sedinta. Ref ABS, detaliile despre cum citeste martorul le stiam dar nu stiu cum interpreteaza computerul: - numara dintii parcursi de martorul fata si ii compara cu nr dintilor parcursi de martorul spate SAU - stie ca pe fata, model dupa 082006 sunt 48 de gaurele iar pe spate sunt tot 48; daca calculat citeste pe spate 52, da eroare? Link cu poze grupul spate de la a mea(1200GSA, 2009), inainte de servisare :inlocuire rulmenti, simeringuri, bucse, ulei: /index.php?/topic/537449-bucuresti-crangasi-grant-racing-garage-service-general/?p=3746612 Are cineva idee daca uzura de 0,5mm din penultima poza este ''in parametri'' si daca remontarea aceluiasi ax este ok? Baietii de la service mi-au spus ca nu e ok si mi-au montat final drive-ul din 2006, cu rulmentii noi. Pt cel din 2006, la carcasa mi-au ajustat gaura de la senzorul de ABS&wheel speed ...numai ca foaia pinion 2006 are mai multe gaurele pt ABS decat cea din 2009(fix 48 si fata si spate). Prin urmare, nu mai am ABS functional si nici vitezometru. Daca uzura de la axul 2009 e in parametri, repun grupul 2009 ...daca nu e ok, as putea ramane cu grupul spate 2006 si sa montez pe roata fata un pinion cu mai multi dinti, ca sa citeasca ABS-ul fata aceleasi numere ca si ABS-ul spate.
  15. Caut un disc de frana spate pt 1200gsa dupa 2008. Stie cineva cum functioneaza citirea ABS fata si spate la 1200gsa 2009?
  16. recomandarea BMW cred ca e pe la 10.000, dar unii il schimba si mai rar 15-20.000km uite aici info DIY: http://faq.f650.com/GSFAQs/FuelPressureFAQ.htm
  17. Am descoperit in garaj ca mi-a ramas de la K1200R o aripa/ornament fata, care vine montata peste rezervor. Este nou nouta, luata de la BAVARIA. Am si stick-erele cu K1200R, la fel, noi, nelipite. Atasez poza, in caz ca cineva o sa aiba nevoie de ea. In engleza ii spune ''lateral trim panel'', este deja vopsita gri, codri 46637680779 sau 46 63 7 711 067 http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/DiagramsMain.aspx?vid=51582&rnd=04302013
  18. Altfel spus, ca nu ii dau drumul si la uleiul din rezervor (demontat, inclinat si desurubat surubul de la baza)?
  19. concluzii: In g650gs aveam prea mult ulei, de aceea, in timpul mersului, nivelul in rezervor era pana sus in buza. Cauza: la momentul reviziei nu s-a verificat cat ulei a curs din motor. In realitate a curs mai putin de 2l si cand s-a pus uleiul nou s-au pus aprox 2.2 litri. De ce nu a curs tot uleiul din motor la momentul reviziei? N-am avut un raspuns de la mecanic. Ma gandesc ca nu au lasat motorul pornit inainte de schimbul de ulei... De ce nu mi-a aratat pe joja, dupa revizie ca e prea mult ulei in rezervor? Explicatia mecanicului: ceva bila(gen clapeta de sens) pozitionata pe un furtun care duce uleiul de la motor in rezervor, nu a functionat cum trebuie si chiar si dupa 10 min de mers, uleiul din motor nu a ajuns in rezervorul de ulei. Prin urmare, puneai joja, si vedeai ca nivelul la ulei in rezervor este ok sau e mai mic decat trebuie. In realitate era mult mai mult decat trebuie. Cum se poate fisura rezervorul de ulei? o explicatie data de mecanic: pistonul motorului creeaza f multa presiune in baia de ulei datorita volumului f mare de ulei care ramane in motor, n lipsa unui circuit normal al uleiului spre rezervor (bila - clapeta de sens blocata), iar presiunea asta ajunge cumva la rezervorul de ulei(care nu este o piesa turnata, este facut din 2 piese de aluminiu, lipite intre ele). Remediu: scos surplusul de ulei din motor si investigat ce e cu nefunctionarea clapetei de sens cam asta e ce-am inteles eu din povestea asta, e posibil sa fiu pe langa realitate datorita faptului ca sunt la categoria ''amatori''. Oricum, pe viitor o sa verific sau o sa ii pun pe mecanici sa verifice cat ulei scot din motor, atunci cand fac schimbul de ulei.
  20. Pe mine ma intereseaza sa aflu cum e normal sa se intample dupa ce am verificat nivelul avand motorul oprit. OK, nivelul e unde trebuie ... investigam mai departe. Vreau sa aflu care e comportamentul normal al uleiului in timpul mersului - umple sau nu rezervorul, datorita unei anomalii ar putea sa se creeaze o presiune care ar putea sa-mi ''dezlipeasca'' rezervorul?
  21. Nu te stropeste, poti sa faci asa: ii scoti busonul si o pornesti. Pe masura ce se incalzeste, vezi pana unde urca uleiul in rezervor. Daca ajunge sus in buza, opresti motorul sa nu dea pe afara.
  22. Pe mine ma interesa nivelul maxim la care va ajunge uleiul cand motorul e pornit si cand e pus pe cricul central. Nu cred ca e normal sa se umple rezervorul de ulei pana in buza la momentul cand merge motorul.
  23. Vorbim de momentul cand merge motorul sau la 10 minute dupa ce am oprit motorul?
  24. Domnilor, e un mare mister pentru mine de ce sunt la al 2-lea rezervor de ulei care se fisureaza la partea superioara, exact pe cordonul de imbinare dintre placa si corpul principal al rezervorului. Suspectez ca mi-au pus de la service prea mult ulei(presiune mare in rezervor) si de aceea va rog sa-mi spuneti si mie pana unde va urca uleiul dupa vreo 5-10min de mers cu moto. La mine urca pana sus in buza rezervorului, am testat asa: moto pe cric, motorul pornit 5-10 minute, desfacut capacul de la ulei in timp ce mergea moto. bellray15w50.
  25. Gabyshor, merci o sa ma uit dupa busjii, iarna e lunga, am timp. Intre timp am gasit un zgomot similar cu ce problema am eu la 1200gsa: si pentru cei cu probleme la final drive/ flansa, 3 link-uri pe care le consider utile pentru cei care vor sa se murdareasca pe maini sau sunt control fricksi: lemn si ciocan sa ai: scula home made de extras flansa: operatiune mai complexa:
×
×
  • Creează nouă...