Sari la conținut

Straic

Membru
  • Număr conținut

    203
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Straic

  1. Salut, de la Bepa comand si eu mereu orice piesa pentru motocicleta. Recomand. Baiatul de acolo are si user aici pe forum, Kex parca.
  2. Felicitari!!! Bravo! cum zicea un coleg mai sus, ma bucur sa vad ca lumea se plimba prin tara si nu pe bulevarde. Avem o tara prea frumoasa ca sa nu o vizitam. Felicitari! Vreau sa iti calc si eu pe urme, dar in septembrie 18-28 septembrie. Traseu: https://goo.gl/maps/uyibA https://goo.gl/maps/Zw55W Probabil ca o sa te intreb si eu ceva detalii dar asta cand o sa am timp sa fac traseul mai in detaliu.
  3. Salut, Se pare ca s-a spart radiatorul, dupa cum spune si Zidu, trebuie dat jos si vazut unde si cat este crapat. Dupa ce am incercat mai multe service-uri am ajuns la concluzia ca cel mai bine le rezolv eu cu mana mea, mai pun o intrebare pe aici, mai gasesesc pe internet pana la urma o scot eu la capat. De exemplu acum am o problema cu pompa de frana spate, cred ca trebuie servisata. Am vazut ca kit-ul de reparatie de pe realoem contine doar niste garnituri. Din ce am citit eu pe aici am inteles ca ar trebui schimbat tot pistonul si am gasit pe advrider un user care a facut aceasta operatie dar cu un alt kit "full rebuild kit from Brembo, part number 110.4362.41" pe care nu gasesc de unde sa il cumpar. Daca ma poate ajuta cineva cu magazin/site/user ar fi recunoascator. Nici de pe motorworks nu pot sa il comand .
  4. Dacă tot veni vorba de pompa de apa, Vă întreb și eu cum îmi dau seama când ar trebui înlocuite simeringurile? Când se duc simeringurile alea intra lichid de răcire în ulei nu? Ar trebui sa stau cu ochii pe ulei sa vad când are apa în el? Anul asta intentionez sa fac o tura mai lunga și nu as vrea sa ma ia prin surprindere pompa pe acolo. O sa cumpar un kit de reparație sa îl am la mine.
  5. Inteleg ce spui tu și ai perfecta dreptate, numai ca eu cand spun ca intra prea repede ABS-ul pe spate eu apăs doar frână pe spate și imediat reacționează ABS-ul. In aceasta situație nu prea mai contează furca fata. Totusi eu cred ca este o setare ceva care trebuie făcută cu MODITEC.
  6. Stie cineva cum functioneaza ABS-ul la motoretele astea? Mai demult, tot aici ma plangeam ca imi intra ABS-ul prea repede la roata spate. In seara asta mi-am luat inima in dinti si am mers pe nisip si am incercat ABS-ul pe fata. Am constat ca roata se duce taras si ABS-ul nu intra. Acum vine intrebarea mea...ABS-ul functioneaza de la o viteza "X" in sus? eu am incercat asta la viteza mica, max 10 km/h. Ciudat este ca pe spate intra imediat. In bord nu am nici o eroare cum ca nu ar functiona senzorul pe fata sau altele, totul este ok. Ma gandeam o fi vreun parametru al ABS-ului dereglat de intra asa repede pe spate si pe fata nimic. Probabil ca o sa imi iau inima in dinti si o sa incerc si la 30 km/h sa vad daca simt ceva, dar ceva este ciudat. S-a mai lovit cineva de problema asta?
  7. Eu am trecut de la Hornet la F650gs și nu am decât cuvinte de lauda... Este el BMW și piesele sunt scumpe dar merita... Nu pot sa îl compar cu aprilia pentru ca nu stiu nimic de aprilia, dar pot sa spun ca e super din toate punctele de vedere. Am mers și peste 110 cu el și este ok, doar ca se simte lipsa de putere. Totul depinde de ce vrei de la el. Partea nasoala la el este ca dacă vrei sa faci chestii elementare la el trebuie sa demontezi jumătate din motor (schimbat ulei, baterie, etc..), nu stiu ce au gândit nemții când l-au făcut, dar te obișnuiești În concluzie, orice ai alege este bine, totul depinde de cat de mult îți place ție.
  8. Multumesc pentru raspunsuri,abia cand am ajuns acasa a observat ca butucul trebuie incalzit pentru a scoate rulmentii. Dar neavand scule adecvate, m-am decis sa merg cu roata la un atelier sa imi inlocuiasca rulmentii. De etrier nu stiu ce sa zic pentru ca pe el nu pot sa il desfac de moto sa merg la cineva mai priceput, asa ca m-am decis sa cumpar garniturile pistonasului si sa le schimb. O sa incerc sa nu pierd mult lichid si sa nu se goleasca rezervorul, poate nu intra aer pe instalatie. Am verificat cum si spus tu ZIDU si tot nu intra pistonasul, de acolo trag concluzia ca sunt garniturile, ca daca pistonasul a trecut de prima garnitura si ea s-a expandat in spatele lui nu ii mai da voie sa intre la loc (teoria mea). O sa scot pinii sa ii curat/gresez si pe ei. Multumesc si sa ne vedem pe strada cat mai curand » Post actualizat in 15 Mar 2015 18:13 P.S. Rulmentii de la roata spate sunt la fel cu cei de la roata fata? Pe rulmentii actuali de pe spate scrie 6203-2RSH. Garniturile pistonasului sunt marcate cu 10 - cod 34217651957?
  9. Se pare ca revizia de primavara mi-a ridicat mai multe probleme decat credeam. Astazi, din dorinta de a scoate motocicleta de la iernat, m-am apucat sa ii schimb cele necesare inceperii sezonului (ulei, filtre, placute), dar dupa ceva timp m-am blocat intampinand urmatoarele probleme: 1. Rulmentii de la roata spate erau gripati. Am zis asta este, nu pot sa ies cu moto astazi, ies saptamana viitoare ca nu am de unde sa cumpar acum rulmenti, dar macar sa ii dau jos. Am scos semering de praf, siguranta, iau o tubulara de 30 si incep sa bat la rulment, bat ce bat nimic...dupa ceva timp ma dau batut. Acum intrebari: Ce rulmenti ati folosit voi cand i-ati schimbat? Ce metoda ati folosit sa scoateti rulmentii din butuc? Ma gandesc sa merg cu roata la cineva care are scule speciale. 2. Placutele de frane spate una era foita de unde trag eu concluzia ca daca s-a tocit doar una inseamna ca a ramas pistonasul blocat. Bun iau sa curat pistonasul, apas pe el sa intre de tot in etrier, fac doua pedale sa iasa, il mai ung cu WD40 si repet asta de vreo cateva ori pana ce la un moment dat am scos prea mult pistonul (cred) astfel incat am apasat pe el cu tot ce se putea apasa, am dat cu ciocanul, am strambat chei facand parghie....pur si simplu nu mai vrea sa se retraga pistonasul in etrier, nu mai vrea nu stiu ce are. Acum intrebari: Ce poate sa impiedice pistonul sa nu mai intre inapoi in etrier? M-am gandit ca poate a trecut de o garnitura si nu ii mai da voie garnitura...totusi e un cauciuc. Este o solutie sa scot de tot pistonasul si sa ii schimb garniturile?? Din pacate trebuie sa mai stau o saptamana pe bara, dar asta este macar stiu ca va fi noua dupa asta si ceva km nu o sa mai am probleme Va salut , George Draghici » Post actualizat in 14 Mar 2015 21:36 Am uitat sa mentionez ca Moto are ABS si in momentul in care o sa schimb garniturile pistonasului din etrier o sa intre ceva aer pe circuit, dar eu cred ca se rezolva cu o aerisire normala a franelor. Aici imi este putin frica, deoarece multi m-au speriat ca daca prinde aer centrala de abs se intampla nasoale.... A mai facut cineva asta pana acum la moto cu ABS?
  10. fratele meu a schimbat la dakarul lui din '06 roata fata si a zis ca e chiar ok. Imi spunea ca pe asfalt "e alta motocicleta". Tind sa il cred, dar totusi nu cred ca schimba mersul chiar asa mult.
  11. Intre 5 si 10 mii de km sau 1 an. Fiecare alege cum isi intretine motocicleta
  12. Am o dilema mie imi intra ABS-ul pe spate instant, nu apas bine frana ca intra ABS-ul. Pana sa schimb cauciucurile credeam ca este de la ele ca sunt prea vechi si pierde aderenta repede, dar acum cu cauciucuri noi si tot la fel face. Asta nu am sesizat-o doar eu ci si un prieten care s-a plimbat o zi cu ea. S-a mai intamplat cuiva asa ceva? Are vreo setare ABS-ul din calculator? Adevarat ca la capitolul placute nu prea stau bine, sezonul urmator o sa le schimb, dar din punctul meu de vedere nu prea are de ce sa influenteze ABS-ul placutele. Vreo sugetie?
  13. sa inteleg ca se anuleaza totul? Mi-as fi dorit sa va insotesc si eu maine...daca se pleaca undeva maine scrieti aici sa vad si eu. Seara buna!
  14. Sunt total de acord, nu sunt legat de asfalt si in nici un caz de Bucuresti. Cand am propus m-am gandit ca este varianta cea mai buna pentru persoanele care lucreaza pe aici. Eu sunt deschis, merg si pana la Cluj daca este rost de plimbare .
  15. Salutare posesori de GS-uri, propun sa organizam o intalnire (saptamanala ar fi de preferat) in care sa ne povestim, sfatuim si de ce nu sa ne admiram mobrele. Propun ca intalnirea sa fie organizata marti ora 19:00 la Piata Consitutiei. Stiu ca mai sunt intalniri ale motociclistilor pe la Arcul de Trimf, Herastrau...etc, dar aici ne putem intalni doar noi, posesorii de F650. Astept pareri.
  16. Si la mine se aude uneori tacanitul ala, dar peste ala am trecut. Ma streseaza mai tare cand trag de gaz sub 3000 de ture se aud ciudat supapele alea
  17. Am si eu o nelamurire....am tot auzit oameni posesori de GS carora s-au spart supapele si au batut in capul pistonului distrugandu-l. Au fost nevoiti sa schimbe multe prin motor (piston, ax cu came, supape...) sau chiar motorul. De atunci sunt putin cam ingandurat deoarece eu am cumparat motocicleta la 40000 km si nu stiu daca pana atunci s-a reglat vreodata jocul supapelor, sau macar verificat. Eu am facut de atunci 7000 cu ea fara nici o problema dar merg stresat pentru ca in momentul in care trag de gaz tare se aud supapele alea ciudat (cred ca supapele sunt), e suntetul specific GS-urilor din ce am mai auzit eu si altele. E adevarat ca mi-am propus ca la inceputul sezonului viitor sa verific/reglez jocul supapelor dar pana atunci.... Voi la cat timp reglati jocul supapelor? La voi isi schimba sunetul motorul cand trageti tare de gaz?
  18. Am tot cautat si eu si la dezmembrari dar nici o sansa. Sunt primele care se vand, dar daca gasiti pe cineva care are mai multe vreau si eu o scarita pasager stanga. Am vazut ca se potrivessc si cele de la 1150 RT.
  19. Din ce inteleg eu de la tine tu ai reparat plasticul si acum cand ai montat-o nu mai merge pompa, zic bine? in acest caz conecteaza pompa la o baterie si vezi daca porneste (pe direct sa nu mai treaca prin instalatia electrica a motocicletei). Daca nu da nici un semn atunci inseamna ca este pompa (motorasul stricat) si asta o rezolvi prin cumpararea unei pompe de solenta (recomand cu filtru, deoarece filtrul care il ai acum pe pompa s-ar putea sa il strici cand il dai jos) care costa intre 95 si 135 de ron. O inlocuiesti si toata treaba este buna, dar mai intai verific-o sa nu patesti ca mine sa o cumperi si de fapt sa nu fie aia de vina.
  20. hmmm, din poza aia da, sunt 8. Eu am schimbat recent (luna mai) kit-ul de ambreiaj, am pus original si mi-au venit cate 7 (7 discuri de frictiune, 7 discuri metalice, 6 arculete). Inainte sa cumpar m-am tot interesat dar numai 7 am gasit, nu stiu sa fie 8(poate gresesc). Mecanicul cand mi-a schimbat mi-a zis ca nu a mai ramas nimic (consumabil) neinlocuit acolo.... Vineri am reusit sa ii dau de cap motoretei mele care in ultima luna m-a lasat sa stau pe bara. Prima mea impresie a fost ca s-au dus bujiile, le-am schimbat nimic. Dupa mi-am dat seama ca in momentul in care pun contactul nu se mai aude pompa. Am trecut la treaba am cumparat o pompa de solenta cu gandul sa o schimb, dar daca tot eram la magazin am zis sa cumpar si un filtru de benzina ca deah are 45000 km. Scot pompa din rezervor sa o inlocuiesc, ma chinui sa ii scot filtrul ala din cap si deodata vad ca un fir din mufa care alimenta pompa era iesit . Da, am inlocuit mufa si verificat pompa la o baterie, pompa nu avea nimic (m-am ales cu o pompa de rezerva). Montat la loc in rezervor cand sa pun mufa la loc se rupe un fir din mufa de alimentare...zic asta imi trebuia acum, doar ce ma bucuram si eu ca e intreaga pompa. Dupa lungi chinuri lipesc firul la loc si pompa tot nu vroia sa dea nici un semn. Scot relee, mufe , intr-un final dau cu WD40 in mufa de diagnoza si deodata pompa incepe sa scuipe benzina. Dupa ce am pus de mai multe ori contactul sa se incarce instalatia cu benzina si Tractorasul porneste dupa o pauza de apx. o luna. Filtrul l-am schimbat cu greu, dar sa zicem ca merita...filtrul este de VW cu regulator de presiune de 4 bari (am vazut ca mai multi de aici au montat asa ceva), 75 ron. Feedback dupa 700 de km si un plin de benzina: Consumul a ramas acelasi 3.3 l/100 (extraurban), dar mi se pare ca suntetul motorului s-a schimbat (poate sunt eu paranoia). Inainte cand trageam de gaz tare subturat (3000 rot/min sau mai jos) se auzea un zgomot specific GS-ului ,ca si cum ii da cineva cu un ciocan in piston, problema este ca acum mi se pare ca se aude si la 3500 si la 4000 de ture. Mai mult pe la 4000 cand trag tare aud asa infundat motorul ca si cum ar avea multa benzina si nu poate sa ii faca fata (sunt curios daca scoate fum). Este posibil sa fie doar in capul meu sa aud eu pentru ca moto merge bine. Eu ma gandeam ca avand filtrul de benzina de 4 bari baga benzina cu presiune mai mare in injector iar scanteia nu face fata cantitatii de benzina si de aceea se aude ca si cum s-ar chinui. Voua vi s-a parut vreo schimbare in sunetul motorului dupa schimbarea filtrului de benzina cu unul de 4 bari?
  21. Din pacate eu nu mai pot veni . Nu am reusit sa repar tractorasul
  22. Am cumparat astazi pompa de benzina ( de solenza ) dar nu mi-a dat si mufa. Din ce am citit eu pe aici mufa de la pompa originala nu se potriveste la pompa asta de solenta ( imi poate spune cineva unde as putea gasi un magazin in bucuresti de unde sa cumpar mufa ? La piese auto nu au:(
  23. Am nevoie de ajutorul vostru! Cine este din bucuresti si vrea/poate sa vina cu motocicleta pana la lujerului....am nevoie sa verific daca pompa mea de bemzina este stricata.... Am masurat, vine curent la mufe dar pompa nu pleaca....am dat jos filtrul de benzina (m-am gandit sa nu fie infundat) tot nimic. Ma gandesc sa punem in paralel gs-urile sa bag mufele de la alt gs in pompa mea sa vad daca da vreun semn, daca nu inseamna sigur ca e pompa. M-ar interesa daca poate cineva astazi ca maine sa merg sa caut pompa.... Dati un semn aici sau pm sau 0767117180 George Multumesc
  24. As vrea sa vin si eu cu voi/cu cineva, sper sa rezolv mobra pana atunci si sa ii pun K60-uri . Vineri cam pe la ce ora vreti sa plecati ? Eu lucrez pana la 2. Propun cei care merg si nu ii deranjeaza sa se mai agate cate unul de ei sa scrie aici ora de plecare si traseul asa poate ne grupam in vreun fel.
×
×
  • Creează nouă...