Sari la conținut

Pepsz

Membru
  • Număr conținut

    247
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Pepsz

  1. Suna la magazinul fixkit din fundeni. Contact: 0725.366.197, au program pana la 19:00. Ai sanse foarte mari sa gasesti specificatia asta la ei.
  2. Am spart eu gheata acum 2 saptamani. Moto: CBR600RR 2007, sa stock. Bagaj prins cu plasa de saua pasagerului si cam atat. Traseul a fost urmatorul: - Tur: Bucuresti -> Cheia -> Brasov -> Sf Gheroghe -> Miercurea Ciuc -> Gheorgeni -> Bicaz -> Piatra Neamt -> Suceava -> Botosani - Retur (4 zile mai tarziu): Botosani -> Suceava -> Piatra Neamt -> Bicaz -> Gheorgheni -> Miercurea Ciuc -> Sf Gheorghe -> Intorsura Buzaului -> Siriu -> Bucuresti Ceva daune fizice in urma drumului? Absolut nici una. Singura portiune mai dificila pe care am resimtit-o, a fost cea din Bicaz, unde asfaltul este groaznic mai ales pentru o sportiva. Asfalt uscat sa ai acolo
  3. Salutare, Am si eu nevoie de un surub cu urmatoarele specificatii: M12 x 1,25 - 135 mm Aveti asa ceva sau cunoasteti un strungar care ar putea face un surub cu aceste specificatii? Locatie Bucuresti Multumesc!
  4. Cat de plina era acea parcare de motociclete din Venetia. Cred ca e mai bine de jumatate din parcarea de la SMAEB. E unul din putinele momente cand chiar poti bloca/fi blocat de cineva cu ..motocicleta in parcare. Cireasa de pe tort este insa sesiunea de off-road din Romania cu ..Deauville-ul. Multi ar sta pe ganduri daca sa se bage cu un 1200GS pe drumurile alea :crack:Cum se cheama portiunea ? sunt sigur ca un entuziast de off-road ar fi foarte incantat s-o faca. Superba excursia, la cat mai multe!
  5. Fixed. Nu vreau sa te supar, nu astazi )) Intre timp eu mai adaug inca una rece la "contul tau" anual. Have fun acolo, sa ne traiesti!
  6. Hai sa pun si eu cateva Din seria : "Viesp la slabit" Din seria "Viesp in deplasare"
  7. @Vallach, 120 km/h intr-a 5-a pe PC34? Hai sa nu exageram. Am avut Hornet PC34 mai bine de 4 ani si am mers cu toate tipurile de rapoarte, inclusiv cel stock. Hornetul in treapta a 6-a la 5000 rpm are fix 105 km/h pe bord. Nu incep discutia despre viteza din bord vs cea reala ca nu isi are sensul. Ideea e simpla, hornetul merge foarte bine, intr-a 6 a la 100 km/h in "modul touring" fara a avea nici cea mai mica problema in ceea ce priveste fiabilitatea. Fun nu e for sure, dar cum spune si George, cand sunt planuite distante mai mari, consumul devine o variabila importanta. Daca vreti sa va jucati cu rapoartele si sa vedeti totodata km/h in raport cu calcatura stock sau diferite rpm, folositi: http://www.gearingcommander.com Informatiile de acolo sunt corecte.
  8. Salutare si La multi ani! Cat mai multi km fara incidente in noul an. Iarna asta va trebui sa servisez furca. Ce ulei recomandati? vascozitate, brand, tip, etc etc. E vorba de un 600rr 2007. Mersi,
  9. Nu, reparatia am facut-o cu kitul standard fara sa ma ating de diametrul pompei. Kitul a fost de la Tourmax.
  10. Mersi pentru raspuns. Am reconditionat pompa de frana schimband toate garniturile inclusiv pistonasul si am pus furtune cu insertie metalica, astfel problema s-a rezolvat.
  11. JAGI, nu m-am ocupat eu de schimbul lichidului de frana asa ca nu stiu. Care sunt simptomele garinturilor de la pompa duse? Se justifica un rebuild de pompa in cazul asta? sau exista posibilitatea sa fie conductele stock dilatate?
  12. Maneta este pe pozitia 1, mai mult nu poate fi ridicata
  13. Confirm asta, acum 2 saptamani l-am schimbat si eu si abia au intrat 2 L. Cu completarea din vas pe care am facut-o dupa cativa km sa zicem ca am ajuns la un 2.3 L. Este vorba de modelul 2007. Ca si marca am mers pe HEPU G12. Pe Hornet m-am inteles excelent cu el asa ca am deci sa continui. Totodata, vin si eu cu o nelamurire/problema in legatura cu frana fata. Sistemul de franare este stock (inclusiv conductele), placutele sunt ok cam pe la jumatate, lichidul de frana a fost schimbata fata/spate. Fata de ce sunt obisnuit, frana mi se pare destul de moale. Ea tine bine, nu am ce obiecta insa mi se pare ca are o cursa foarte lunga. Un clip in care se vede cat de mult se apasa : Personal nu cred ca pierde presiune pe undeva pentru ca asa a fost mereu, daca pierdea imi imaginez ca dupa o perioada ajungeam in punctul in care sa nu mai poata fi folosita. Ah ca si informatie, motocicleta a stat nefolosita 2 ani de zile inainte sa o iau. Astfel, data fiind situatia este normala cursa levierului de frana? Daca nu, spre ce ar trebui sa ma uit?
  14. Bine v-am gasit Dupa ce am "chinuit" viespia timp de 5 ani in toate conditiile posibile si imposibile am facut si eu tranzita. Astfel, nou posesor de 600rr 2007 in club. Motocicleta este absolut stock (inclusiv semnalele/suportul de numar) care mai mult a fost stata decat plimbata. In cei 100 si un pic de km facuti, pot spune ca sunt foarte multumit de ea, franele sunt din alta lume (in comparatie cu ce am avut), bicicleta deasemenea si pozitia nu este asa rea precum ma asteptam. Ramane de vazut la drumuri mai lungi de 500 km (ca mai fac si de astea ). Iarna asta, pe langa consumabilele complete, o sa lucrez putin la specul pentru circuit, sunt in plan carenele de pista, capac de kevlar pentru capacul de la alternator (daca aveti cunostinte/recomandari, nu ezitati) si un pinion -1 pe fata. Daca aveti ceva sfaturi/recomandari privind modelul, sunt ochi si urechi.
  15. O alegere excelenta, bine ai venit in cuib, asteptam poze cu ea. La drum lung, in regim touring, viespia se simte excelent la 5000 de ture. Eu cam pe acolo schimb chiar si in oras, astfel nici motorul nu sufera si raportul consum/putere este perfect.
  16. Pepsz

    Circuitul Vik Power

    Scuze de off topic, nu am fost pe VIK sa vad care este situatia pe acolo, totusi nu ma pot abtine sa nu intreb, ce au ss-urile pe circuitele de karting ? Zic eu ca e un mediu mult mai safe pentru distractie si invatat decat cheile/serpentinele. Nu SS ci SBK : uite si un SS : si exemplele sunt numeroase. Cand vine vorba de distractie, si cunoasterea motocicletei, orice pista merge, parerea mea
  17. Pentru ca pe langa circuit, fac commuting adica 30 km prin Bucuresti 6/7 zile si cel putin 5/6 drumuri lungi (1000 km +) pe an. Sezonul meu incepe la jumatatea lui februarie si se termina cand da primul fulg de zapada, media pana acum fiind de ~ 13.000 km/sezon. De exemplu acum 3 saptamani, sambata dupa masa eram pe circuit, duminica dimineata cu mandra in spate si bagajele atarnate de codita, in drum spre Grecia. Genul asta de libertate, o sportiva fie el si F4i, nu mi-o poate oferi. In schimb hornetul imi ofera libertatea de a toca slidere/scartie for fun cu costuri relativ mici. Insa da, cochetez cu gandul unei sportive pur sange (600rr 2008+/r6 2006+) doar pentru pista si performanta.
  18. Pe circuitele de karting, viespul si in general nakedurile sunt foarte potente si distractive. Pe un circuit mare da.. naked-ul se chinuie, cu precadere hornetul. Daca vorbim de un circuit gen Adancata, da te poti da for fun, dar nu poti emite pretentii legate de timpi/performante. Insa daca vrei sa te distrezi, sa-ti cunosti mai bine motocicleta si sa progresezi, recomand cu caldura circuitele mici (Skatkart, Selena, Amckart, VIK power din Arad, nu stiu care sunt conditiile acolo si daca se poate intra cu moto, etc) Difera de la guma la guma. Scazi presiunea tinand cont de specificatiile gumei. Ideea sa ajungi la nivelul confortabil de aderenta pentru stilul de mers pe care vrei sa-l practici. Daca o scazi prea mult, guma flexeaza si devine instabila, riscand astfel un high side de toata frumusetea, mai ales pe iesirile din viraj. De exemplu Pilot Power-ul de la michelin are carcasa flexibila iar daca scazi la 1.8/1.9 gen, sunt sanse mari sa se intample ce am zis mai sus. Si eu am D211 pe Hornet PC34 dar nu as putea sa le recomand altui posesor de hornet fara sa vad ce face cu motocicleta. Eu am mers pe optiunea asta (si nu regret) pentru ca intru des pe circuit si plusurile D211 s-au vazut imediat, atat in timpi cat si in feeling. Ca dupa am mai facut si o Grecia cu el si commuting zilnic, asta e partea a 2 a si intra pe cheltuiala mea pe care mi-o asum. Insa daca e sa recomand altui posesor de hornet o guma, ar fi "orice" guma sport pentru ca stiu ca este arhisuficienta in conditii de strada.
  19. Pentru mersul pe strada chiar si intr-un ritm alert orice guma din gama sport e ok. Eu pana acum am experimentat : metzeler m5, continental sport attack 2 (foarte putin ~ 3000 km), dunlop sportsmart 2 si michelin pilot power simplu. In uzul stradal, cu exceptia continentalelor care aveau un comportament foarte dubios si fugeau din toate pozitiile, restul s-au descurcat cu brio chiar si pe ploaie/mazga/polei/-3 grade cu inceput de ninsoare si alte conditii de genul ) Atata timp cat guma are un DOT decent (cel mult 4 ani vechime, din punctul meu de vedere) si ajustezi presiunea in functie de ce vrei sa faci, n-ai treaba. Pe strada, cel mai important aspect este capacitatea ta de a te ajusta la conditiile mediului inconjurator. Ploua de rupe, sunt 5 grade si esti cu moto ? Foarte bine, mergi mai incet, nu fortezi comenzile si esti relativ safe. Ai chef de polizat scaritele pe serpentine ? Foarte bine, faci frumos presiunea inainte, scazi 2.7-le pe care l-ai avut de cand ai mers pe autostrada cu pasager... la 2/2.1 si ii dai bataie, si exemplele pot continua. Daca vorbim de circuit si timpi, aici se schimba datele si deja diferentele dintre gume se schimba semnificativ, incepem sa discutam despre feedback la supraincalzire, comportament pe iesire din viraje, forma, etc etc.
  20. Ce nebunie de raport, cu acceleratie de r6 cred ca era foarte distractiv. Aveai amortizor spate stock ? Mie si cu raportul asta si gazul schimbat imi cam face probleme pe iesirea din viraj Top speedul este complet irelevant pentru Hornet si nu numai. Adica s-o luam pe aia dreapta, de cate ori ajungi sa atingi top speed-ul motocicletei ? Majoritatea o fac doar o data si atunci de curiozitate. In schimb cuplul combinat cu ciclistica jucausa pe care o are hornetul, face din el o jucarie foarte distractiva. Dupa parerea mea, viespia trebuia sa iasa din fabrica cu -1 pe fata sau +3 spate. 1.10 pe Amckart, excelent timp. Presupun ca aveai franele de gixer, nu ? Si cu raportul asta imi imaginez ca pe linia dreapta vedea si a 3-a ?
  21. 1. Desfaci busonul de la radiator, daca nu sunt urme de ulei inseamna ca inca e ok. Dar cum spunea si Vallach mai sus, recomand cu caldura sa se faca operatiunea asta, daca istoricul este incert. Toata mizeria de dupa, in cazul in care lichidele se combina da muult mai multa bataie de cap si ore pierdute decat operatiunea in sine. Mai ales daca o patesti ca mine la drum lung, cand motorul "amesteca" cu simt de raspundere lichidele, te trezesti cu o vaselina alba pe care abia o scoti.. nu mai vorbesc de schimburile de dupa. 2. Franele mediocre dar utilizabile. Eu am furtune cu insertie metalica, o pompa brembo de pe un Deauville (cred) si placute XBK 5. O diferenta este fata de spec-ul stock, dar nimic "WOW". Un upgrade interesant l-a facut un prieten, a luat etrieri cu pompa si furtune de pe un triumph street triple 2007 parca (sunt plug & play) si acolo chiar se simte, mai ales in prima parte a cursei. 3. Anvelope Sport pe viespie, pentru cei care o folosesc "pentru ce a fost proiectata" (si hypersport pentru cei care o folosesc pentru "ce nu a fost proiectata sa faca" ) ) din 2 considerente. 1. Viespia e usoara si scoti un mileage enorm cu ele, chiar daca sunt sport iar diferenta fata de o guma touring este imensa. 2. Motoreta e foarte jucausa si manevrabila asa ca sari foarte usor calul pe viraje, chiar fara sa-ti dai seama si ai vrea ca atunci cand o faci sa ai o baza in gume chiar daca esti genul care spune : "nu ma dau tare, doar ma plimb, sunt conservator, etc etc". 4. Furca moale DA!, aici recomand un ulei mai gros. De 4 ani am viespia, 2 furci servisate au fost cu ulei 10w.. mediocru spre periculos la felul in care merg eu cu ea. Anul asta, fortat de circumstante (s-a dus un simering) am trecut pe 15w. Cu totul altceva, in combinatie cu o guma hypersport am ars constant 2 secunde pe circuit de karting iar pe Adancata distractia a fost maxima si timpul foarte bun pentru un bondar din '99. O alta recomandare pe care o am pentru posesorii de viespii : Jucati-va cu rapoartele, incercati un -1 +1, o vreme n-o sa va puteti controla zambetul din casca. Daca sunteti doritori de senzatii si mai tari cu bondarul, schimbatii si tubul de acceleratie cu unul mai scurt (1000rr/600rr 2008+) diferenta este enorma. Am fost lunile trecute sa testez un hornet cu calcatura/acceleratie stock si am avut un soc, era lesinata rau, desi mobra era impecabila tehnic. Momentan cam asta imi vine in minte. Astea sunt recomandarile/modificarile care m-au facut sa tin viespul 4 ani si sa insumez peste 50.000 calare pe el in TOATE mediile si conditiile posibile.
  22. Preluat de pe Facebook. Un kawa 636 2015 + (cred) foarte urat sifoanta. Am inteles ca riderul a fost luat de ambulanta, mai multe nu stiu. Sanatate riderului!
  23. Wow, 3 secunde doar din gume? Excelent progres, fix ceea ce cautam, mersi mult
  24. Salut, a incercat careva noile D212 GP Racer ? Care este comportamentul/durabilitatea in comparatie cu D211 ? Toate promourile ar spune ca sunt superioare dar vorba aia.. una e promoul si alta e feedback-ul utilizatorului.
×
×
  • Creează nouă...