Sari la conținut

Achile.v2.0

Membru
  • Număr conținut

    65
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Achile.v2.0

  1. Pe specii...unele vrute, altele la locul nepotrivit, la timpul potrivit
  2. #dezgropmorti S-a ajuns la vreo finalitate? Este cu happy ending? Colegu forumist, pot spune ca am trecut prin febra raidului. Cei care ma isi mai amintesc de id-ul asta, cu siguranta imi stiu si framantarile. Cred cu tarie ca majoritatea celor ce citesc subforumul se impart in trei categorii: au avut-o(febra), o au, o vor avea. Este normal sa ai aceasta dorinta si iti spun ca exista intodeauna mai multe considerente in baza carora poti face o alegere. Regula de aur, dupa 6-7 motociclete de enduro, enduro-touring si touring enduro este sa nu te apuci de modificari...sunt scumpe, iar japonezul e mai dăştept. Ia-o, da-i ce-i trebuie, iar ea iti va da ceea ce crezi ca iti trebuie...pana vei vedea un nou orizont, pentru care motocicleta este fie prea grea, fie prea usoara, fie prea...orice. Gandeste-te la cat timp ai, cati km doresti sa te aventurezi, cat doresti sa cari pe coada sau in spinare si...unde poti lasa o masina si o remorca. Rally raid...sponsor, cursa, antrenament, timp, bani, sacrificii in viata personala, pasiune. Parerea mea, ia-ti un xr650r. Are nevoie de o rebobinare de stator (400 lei), un bec h4, umblat un pic pe la shimurile de la furca si....daca te plictisesti de el, schimba-i carburatorul si ia-ti o pereche de roti de SM...LANT, PINIOANE, BANI, BANI, TIMP, BANI....MECANICI BUNI GREU DE GASIT, deci trebuie sa inveti....asadar, iar modificam, in loc sa ne facem bataturi pe funduri.
  3. Porneste la pedala extrem de usor. Se poate face demonstratie in sosete,contra unei cantitati de bere. Eu o pornesc fara probleme, dupa o ligamentoplastie. Nu mai am rotile de cross. Am o roata de fata pe 19 pentru un pic de adv cu gume mixte.
  4. Vand xr650r din 2001. Are ITP valabil pana in 15.04.2018, RCA, kit de lant nou. Numarul de km este necunoscut, deoarece am scos kilometrajul in 2009. Nu am mers mai mult de 20 000 km cu ea. Accept test de compresie si orice alta verificare. O vand pentru ca nu am mai folosit-o. Tot istoricul ei este pe topicul de xr-uri, din subforumul enduro. Se poate viziona si proba in Targoviste. Pretul este de 2300 eur, negociabil daca se si argumenteaza. Motocicleta este tehnic impecabila, cu multe extra-uri, inclusiv setari de suspensie facute pe soft specializat, stator rebobinat pentru lumina mai buna, ungator de lant automat...etc Pot fi contactat prin mesaj privat.
  5. Pai tu ce faci p-aci, portocaliule? )) O vrea vreun xr-ist de 400 care vrea upgrade. » Post actualizat in 10 Jun 2015 09:17 Pai tu ce faci p-aci, portocaliule? )) O vrea vreun xr-ist de 400 care vrea upgrade.
  6. )) nu mere nici stangul Uzura e la ambii rulmenti
  7. Cumpara cineva un xr650r? Intru in reparatii incompatibile cu kick-ul. Sunt deschis si la schimburi.
  8. Hehe.... merci pt aprecieri. Intr-adevar, la xr nu e nevoie sa schimbi toata furca, ci sa ai arcuri potrivite(daca sunt si progresive, e vis) si configuratii de valve adaptate necesitatilor. Acum urmaresc pe ebay un amortizor spate de cr500 r pentru cobstructia hibridului de curse....cel pe care il folosea echipa precision concepts la baja.
  9. )) Gabi are acelas model de motocicleta ca si mine. Are oglinzi, are semnalizari...desi l-am batut la cap sa le scoata. In schimb, eu NU am. Nu m-a intrebat nimeni de sanatate, Nu m-a amendat nimeni. Am ITP, am RCA. Vedeti-va de motocicletele voastre. N-aveti un lant de uns? Miroase a menta.
  10. Am patit-o la un KTM... Intra cand vroia ea, trebuia sa bag schimbatorul inauntru. Cea mai mare problema era cu a 2-a. (tot de la un impact frontal) Problema: maneta de ambreiaj stramba nu mai facea cursa completa si nu debraia.
  11. Roata spate a trecut printr-un amplu proces de reproiectare. S-au avut in vedere urmatoarele - alinierea rotii cu centrul de fuga al motocicletei - alinierea foii cu pinionul de atac - gasirea unui pinion de atac alternativa, pentru a compensa latimea foii de 990 - ingustarea rotii - pastrarea sigurantei pe cupla de pinion - proiectarea unei flanse care sa accepte foile de ktm si de honda. - proiectarea suportului de etrier - inlocuirea etrierului fata - gasirea unui etrier spate potrivit Munca a fost titanica. Masuratori peste masuratori, proiecte, hibe, reproiectari. Daca rotile nu ar fi fost gratuite, mi-as fi bagat preputul. )) Am testat-o pe curbe, pe forestiere si prin oras. Pana acum e ok update: Am instalat lantul si pinioanele de 525. Ies la o proba.
  12. Roti de aprilia pegaso. Fata a intrat fara problemele...spatele a fost cu cantec. A intrat. Intra si modificarea lantului. De la 520 la 525. Flansa de adaptare de pe roata de Aprilia permit fie foaia originala a Hondei, fie foaia de KTM 990. Se poate jongla ). Deci...kit de lant 15-41 cu roti 19 si 17 pentru oras, forestier...iesiri pe curbe si rotile originale pentru enduro. Etrierul spate a fost inlocuit. Am cu doua pistonase.....si franeaza . Next? don't fukin know.
  13. De cinci ani merg cu un XR650R pe strada, hartoape si prin padure...folosesc siguranta. Am rupt un lant sarind de pe o bordura, in Bucuresti. In urma inspectiei, am dedus ca zaua problematica era blocata. S-a rupt. Zaua de legatura n-avea nici pe dracu. Prefer zaua cu siguranta. (se verifica la fiecare spalare/gresare, daca nu mai des) Am rupt siguranta acum vreo trei ani(cand o bagam, dupa o spalare). Am dat fuga la magazinut de piese de camion cu zaua si am gasit sigurante. Al dracu de greu de scos! Cred ca am prestat vreo 500 km cu ele.
  14. te costa 30 ron la un strungar...meri cu un desen si ti-l face
  15. Sunt stupefiat de intrebarea ta, stimate domn. Nu tie clar???
  16. prea multa teorie. Mergeti la cursuri practice. Mergeti la Crucea Rosie si participati la antrenamentele echipajelor de concurs. O sa aveti parte de: - instructaj pertinent - arbitraj - diversitate in plagi si situatii - presiunea cronometrului - martori dificili Din experienta va spun ca lumea reala este departe de antrenament. Chiar si dupa zeci de ore in presiunea cronometrului si arbitrilor, tot simti panica si tensiune intr-un caz real. Nu stiu cine poate interveni eficient avand doar notiuni teoretice. In multe cazuri, martorii neinstruiti fac mai multe pagube decat bine.
  17. mandula mx miercurea ciuc http://www.offroadparts.ro/
  18. drz-ul ii duce anusul in gat in 100 km si e boring pe sosea...trebe un pic mai intepator. Un xr650r....daca are suficienta experienta pentru el.
  19. pasul 1: citeste indicativii de la linkul pe care mi l-ai dat pasul 2: citeste ce scrie pe bidonul de ulei La API, cu cat este litera de dupa "S" mai aproape de Z, cu atat este mai "bun". Deci, daca scrie SL, il contine si pe SG-ul cerut de catre fabricant, in cazul tau. Pe romaneste...iti mere aproape orice ulei la a ta! Numai sa il schimbi si sa schimbi si filtrul la 1-2 schimburi de ulei. Ai graficul de temperatura. Iti arata ca 10w40 acopera pana la 40+ grade C temperatura ambianta. Ia zi, de cate ori creste temperatura ambianta peste 45 C in Rosia Montana? Pune mana si citeste. S-a tot discutat despre uleiuri.
  20. Nu te lua dupa cei care vor sa iti vanda, ia-te dupa cei ce ti-au construit motocicleta. Consulta manualul de service si vezi ce indicativi iti cer. Ideea este ca indicativii pe care ti-i cer xr-ul de 400 sunt din anii 90. Acum sunt cu mult depasiti. Baga un API SL Jaso MA2 si respecta intervalele. Daca ii dai span, schimba mai devreme. Acum am yacco mvx 500. E la scor bun si are indicativi ok. Api SL si Jaso MA2. Zi si de unde esti...sa stim de unde sa te luam si unde sa te indrumam.
  21. si cum ziceam... XR650R VANOS si USOR @fra'su 'scibile??
×
×
  • Creează nouă...