Sari la conținut

Atomykatt

Membru
  • Număr conținut

    177
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Atomykatt

  1. 1&2. Verifica/schimba bujii, curata clapeta de acceleratie, schimba filtrul de aer, verifica senzorul din airbox (conexiuni, sau scoate-l de tot vezi daca face la fel). 3. la modelele 2004+ o teava (parca dreapta) e astupata, nu te apuca sa faci modificari acolo, asa trebuie sa fie. 4. Incearca si la Bavaria in Bacau, poate fac si moto
  2. Jocul se reglează de unde intra cablul in blocul de comenzi, cu condiția sa nu ai joc efectiv in plasticul mansonului. Mansonul trebuie sa aiba un mic joc. Eu dupa ce m-a deranjat acel joc si am decis sa il elimin era sa ajung cu motoreta (dakarul) la service (se balbaia, dadea in nas, nu pornea)
  3. Inainte de resetare incearca sa reglezi tensiunea din cablul de acceleratie sau jocul mansonului, cum vrei sa-i zici, si daca tot nu vrea ai putea face o proba si cu o bujie normala. Eu am avut un GS 2000 care cu bujie iridium nu voia sa stea pornit la relanti mai mult de 5 secunde, si de pornit trebuia sa fac o rugaciune înainte. Mai poti incerca si o curățire a clapetei de accelerație, ajută destul de mult.
  4. Daca tot suntem la capitolul baterie, va zic si eu patania mea. Cumpăr baterie noua de la BEPA (ca tot ii injurati mai sus), vrând sa o instalez peste ceva vreme, ii zic ca nu o vreau gata umpluta, testata si alte alea, deci păstrez bonul, ca in caz de probleme sa știu ce am de făcut. Vine ziua instalării bateriei. Pun lichid (am scapat din greseala putin peste max), bateria pe redresor la amperaj mic, merg la Tibi, si ii duc bateria (motoreta era deja in service) si dupa o zi iau jucaria acasa unde a doua zi învârtea electromotorul dar nici nu dadea semne sa porneasca. Dupa ce ajunge din nou in service, de data asta pe platformă primesc diagnosticul: bateria e moarta. Vorbesc la BEPA, care imi cer testul incarcarii bateriei, si bonul. Ajung la ei cu tot ce trebuie si imi spun ca e incarcata peste max, dar vor incerca si ca poate dura pana la 30 de zile. Dupa 2-3 săptămâni primesc telefon ca bateria a fost schimbată pe garantie si daca o vreau testata. Le zic ca da, si a doua zi ma duc sa iau bateria. Cu asta nu mi-a mai facut probleme.
  5. Câteodată stau si ma întreb daca m8-am ales meseria care trebuie... Foarte frumos executat proiectul
  6. Eu am pus DID, cu za de legatura cu nit. Dupa cum a zis si ZIDU', cele cu siguranță ar fi de evitat, mai ales ca la al meu deja lipsea siguranta cand a venit vremea sa-l schimb. Se mai tinea placuta aia doar pentru ca nu l-am uns cum trebuie.
  7. Eu am asa ceva pe cealaltă motoreta (madass 125) si sunt multumit de "performante". www.polo-motorrad.com/en/lenkerspiegel-verstellbar-lang-schwarz.html Surubul e M10, dar sigur se poate adapta ceva.
  8. Eu in 3 ani am dus-o de 3 ori la spălătorie si o data (cand am luat-o) am spalat-o la găleată. Personal prefer mai mult sa o vad murdară decât curată
  9. Da, am reparat eu la motoreta unui prieten. Se intrerupe un fir de la contatc si taie "gazul". Se desface cam tot ce e in partea fata. Noi am dat jos far, carenele din jur, bord, apoi am scos contactul (firele erau desprinse undeva in interior). Procedura a durat aprox o ora, fara sa luam in calcul timpi morti. » Post actualizat in 31 Jul 2015 11:58 P. S. Am lucrat in 2, cu toate sculele necesare, nu faceam cu schimbul la surubelnita. Singur s-ar putea sa dureze chiar mai mult, in rest, reparatia e destul de simpla
  10. De mers, merge si cu sufa de frana de bicicleta, si cu un kit de reparatie (testat de mine pe un GS din 2000), problema e durata de viata.
  11. Eu am luat original. Daca imi aduc aminte a fost in jur de 150-180 lei. Si eu zic ca nu merita unul aftermarket, avand in vedere diferenta de pret.
  12. Eu la aproape 70 de mii ai mei nu am umblat la jug. Ce-i drept nu știu ce s-a facut inainte de 39 000 Am inteles ca nu e chiar simplu.
  13. ECU - Electronic Control Unit (calculatorul) TPS - Throttle Position Sensor (efectiv un potențiometru care ajuta la detectarea pozitiei clapetei de acceleratie) TPS nu ai ce reseta la el, e ca o rezistență, doar că îi variază valoarea. Nu cred ca mobrele noastre au ceva mai avansat de atat ca TPS
  14. @ssminkly: Incearca sa schimbi bujia/bujiile, apoi reset de ECU conform procedurii de pe chain gang. Daca poti ajunge la clapeta de accelerație o poti curăța si pe aia.
  15. Nu prea ai cum, dar poti verifica diverse repere care te ajută: discirile de frâna, pompa de frana spate care cam cade la 56000km (am intalnit 3 motociclete an 00, 03, 06 cu problema asta la acelasi nr de km), protectia de lant/aripa de jos de la roata care crapa intr-ul loc anume in jud de 60000, si in ultima instanță poti verifica la reprezentanta
  16. Din cate imi aduc aminte, un prieten a schimbat cu una de golf 4, doar ca sta becul aprins când e ok si se stinge cand nu mai are presiune
  17. Verifică in interiorul stopului, sa nu fie una din 2 posibilitati: a) becul pus invers, astfel face contact borna de frana pe lamela de pozitie lamelele pot "sări" din locașul lor (culisează spre fața motoretei) si nu mai ai contact la bec, dandu-ti impresia ca ar fi pornit Cel mai bine verifica ce voltaj ai pe lamele, apoi deconecteaza intrerupatoarele de la pedala/maneta de frana. Daca imi aduc aminte bine, cea de frana e lamela din dreapta.
  18. ERU-le, stiu ce zici, si am pus in balanta 800-le cu un wr250. Stiu ca sunt clase diferite dar eu imi petrec cei mai multi km pe asfalt, chiar daca as vrea sa fie invers raportul, si de cele mai multe ori am si pasager. Cand am iesit pe offroad mai serios (nu doar un drum fosrestier) eram impreuna, si cred ca m-a ajutat mult motoreta ca sa ma tin de tine (skillul sigur nu ). Nu neg; e o motocicleta foarte reusita, dar am mers pe un 800 si mi s-a pus pata. Sunt sigur ca voi avea momente in care o sa-mi para rau. Nu le putem avea pe toate, cu atat mai mult o motoreta perfecta la toate.
  19. Am uitat sa mentionez. Motocicleta e in Bucuresti, Sect. 1, zona Baneasa / IKEA.
  20. Vand BMW F650GS Dakar productie 07.2005 model monocilindru twinspark (2 bujii) Primul proprietar in tara de cand a ajuns motocicleta (17 feb 2012), am toate facturile/bonurile (unde a fost cazul) pentru tot ce s-a cheltuit cu ea de la intrarea in țară Manșoane încălzite ABS decuplabil Cric central Proiectoare ceață 2*55W H3 Priza 12V Priza USB ascunsa in buretele de pe ghidon Bec LED H4 REV2 Advmonster 2800/3000lm (impreuna cu un bec H4 standard si clema de plastic de prindere) Prindere coburi BMW Saua a fost retapitata in Italia. Este mai lata si mult mai confortabila la drum lung atat pentru pilot cat si pentru pasager. (la cerere se poate inlocui cu saua originala) Oglinzi pliabile (foarte utile pe offroad si la strecurat prin trafic) Placute de frana schimbate pe finalul sezonului trecut Cauciucurile au in jur de 800 km cel de pe față si 1000 km cel de pe spate Baterie noua Yuasa, schimbată pe 21 martie Revizie facuta in februarie la care s-au schimbat/verificat urmatoarele: - Kit lanț - Kit pompa de apa - Bujii - Antigel - Ulei MOTUL + filtru ulei - Filtru de aer - Lichid de frana - Verificat si gresat rulmenți bascula - Curatat corp clapeta admisie Motocicleta este in perfectă stare de functionare mecanic/electric si este pregătită pentru sezon, avand doar minore defecte optice, de aceea pretul este doar ușor negociabil, 4000 EUR Motivul vanzarii: F800GS KM - 67500, se poate verifica la BMW serie ZL39599 La motocicleta se mai pot adăuga: - crash bar: 70€ - topcase BMW : 100€ - tank bag BMW : 70€ - coburi BMW (genti laterale): 350€ Preturile la accesorii sunt valabile doar impreuna cu motocicleta Detalii pe PM
  21. Vând următoarele pentru F650GS: - set oglinzi - 50€ ambele (una are burduful ciupit, model 2000) - tank bag BMW - 100€ - topcase BMW model twinspark - 150€ - coburi + sistem de prindere BMW - 400€ - maneta de frana (necesita vopsire) - 30€ - sa înaltă - 130€ Detalii pe PM, poze imediat cum le fac. » Post actualizat in 21 Mar 2015 22:21 Vând următoarele pentru F650GS: - set oglinzi - 50€ ambele (una are burduful ciupit, model 2000) - tank bag BMW - 100€ - topcase BMW model twinspark - 150€ - coburi + sistem de prindere BMW - 400€ - maneta de frana (necesita vopsire) - 30€ - sa înaltă - 130€ Detalii pe PM, poze imediat cum le fac.
  22. La filtru de ulei ai un surub mai gros/diferit, ala e borna minus, plusul e sub sa, cam pe unde ti-ar veni oole in partea dreapta, sub un capacel
×
×
  • Creează nouă...