Sari la conținut

MrD

Membru
  • Număr conținut

    350
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de MrD

  1. Marile metropole au fost dintotdeauna cu extreme sociale. Sunt zone in Londra in care nu mai stii sigur daca esti in Europa sau Pakistan ori Somalia. Cum la fel sunt zone prin care mergi cu gura cascata. Ca peste tot, atata timp cat ai o pregatire si e nevoie de skill ul tau, iti vei gasi de munca.
  2. WTF is wrong cu producatorii astia? Saua originala horror, la fel si la BMW S1000XR, ultimul model. Deci motoare sport-touring sau adventure cu sa de cacao, as standard? Stupid AF.
  3. MrD

    BMW S1000XR

    ... 8 months later 20220721_084134.mp4
  4. MrD

    Accident Galati

    hahaha nu stiu daca e de RAM, sper sa nu fie asta. Glumita cu muzica mai incetul (fara continuarea cu RAM) am mai auzit-o si mi-am dat seama ca si eu fac asta, daca am muzica tare cand ajung intr-o parcare de supermarket, etc. Insa explicatia pe care mi-am dat-o e ca de fapt vreau sa aud senzorii bipaind sau sa fiu mai constient de ce se intampla in jurul meu atunci cand fac manevrele printre masini
  5. Din articol: "De asemenea, în urma verificărilor a reieșit că acesta nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte motocicleta."
  6. MrD

    Accident Galati

    Oricat ar incerca unii sa o dea in diverse, baiatul cu motorul a ars-o suicidal. Noaptea, ca si sofer, nu ai cum sa apreciezi viteza luminitei aleia de se vede undeva acolo, ca si cum ar sta. Timp in care tu, mare rider, ii dai blana cu "am prioritate" in suflet. Niste cretini care au vazut alti cretini pe YouTube crosetand printre masini, noaptea, cu viteza mult prea mare. Ce nu stiu ei e ca multi din aia sunt miorlau deja. Ironia e ca noi discutam aici, despicam firul in 4, etc timp in care pe genul asta de rider outlaw wannabe ii doare-n pewla.
  7. Check it again. Taxiul se ridica usor pe o parte, la impact. Iar cand ajunge in plan apropiat, se vede ca e lovit.
  8. Sursa facebook https://www.facebook.com/groups/MOTOCICLISM.ro/permalink/1392076481273180/ Sper sa fie ok motociclistul. Modul in care a comis-o inca nu lasa loc de niciun fel de scuza. Linie dubla continua, trecere de pietoni (cu pieton traversand).
  9. Ma voi urati diaspora Aici mi-a dat cu virgula: "NU UITA VINERI SEARA SA TRECI DUPA 16.00 LA "ICE COFE LONDON" DA O CAUTARE PE GOOGLE E LANGA WEMBLEI"
  10. MrD

    Accident Calarasi

    Nu prea am inteles ce ai vrut sa spui cu ABS ul la BMW? Sper sa fie ok cei de pe moto, sanatate maxima le doresc.
  11. Ai condus-o? Am mers cu ea si tragea f bine pana-n 80-90 mph. Repet, nu se compara cu S1000XR care e un altfel de animal. Dar nici cu vreo mobra de 500cc. Oricum ai da-o, omul a gresit fatal. Nu avea ce sa caute acolo in conditiile alea de vizibilitate. E trist, in definitiv un om si-a pierdut viata cat se poate de tragic. Imaginea e de cosmar, o sa-mi ramana intiparita o vreme pe retina.
  12. Daca F900R are acelasi motor cu F900XR, ceea ce cred ca are, atunci pot sa confirm ca nu e un motor de facut Glovo sau alt cacao de delivery. Nu e tocmai XR ul meu insa nici vreo trompeta nu e. L-am condus, e super fun, punchy, rapid si f usor de manevrat. Mai mult, la o faza similara, daca te lansezi de pe un 1000cc de 150cp+, asa pe la vreo 7k rotatii, cam ce sanse ai tu sa eviti bidoanele alea pe centrul drumului? Singura ta sansa e ca viteza mult mai mare sa te ajute sa zbori peste masina si eventual sa-ti rupi poponeata intr-un sant, nimic mai mult. In imagine XR ul meu si F900XR ul pe care l-am avut in test.
  13. Foarte multe elemente care au contribuit la rezultatul fatal. Toti suntem idioti la un moment dat asa ca, sa analizam noi critic, la rece, din spatele tastaturii, mi se pare de cacao. Cel mult putem, cel putin unii dintre noi, sa invatam cate ceva din tragedia asta. Aici e filmul ceva mai complet. Cu adevarat horror. Un mic reminder la cat de fragili suntem pe motoare. https://ziare.com/accident-motocicleta-prahova/accident-motocicleta-ploiesti-camera-casca-spitalul-judetean-1744642
  14. Saracul a avut acel moment de slabiciune, s-a lasat dus de val si a platit cu viata. Toti am avut sau avem momente in care, mai tarziu, analizandu-le la rece, am realizat cat de idioti am fost. Diferenta dintre noi si baiatul asta a tinut, poate de multe ori, de simplu noroc si nimic mai mult. Chiar nu voiam sa vad imaginea aia, cu el imprastiat in bucati, se pare, pe sub masina.
  15. Eu nu ies fara vesta airbag pe strada, decat f rar. Cand ies cu grupul clar sunt cu vesta, fie peste costumatia textila sau cea de piele. Stiu, poate fi putin incomod, nu neaparat la purtat ci mai degraba la echipat/dezechipat. Insa e un inconvenient mult prea mic pt beneficiile pe care le-ar putea aduce. Cate accidente nu ar fi fost fara urmari tragice (coaste perforand plamanii, etc.) daca o vesta ar fi fost prezenta? Stiu, poate fi scumpa. Dar exista o gama destul de larga, de la cele cu cablu, cum am eu, pe care am dat 250 lire parca, pana la cele de 6-700 lire (in UK). Uite-ma si cu vesta, cand erau vreo 6-8 grade afara. Tine bine la spate I
  16. cineva mi-a sters postul cu exemplul hotiei din UK vs aplicatia de 37 miliarde de lire :))) Lucrurile s-au stricat atat de mult, peste tot, incat problema imigrarii trebuie pusa acum la modul "unde am mai multe sanse sa supravietuiesc?" UK clar nu mai e o optiune, din motive de brexit si nu numai.
  17. Varul tau si sotia lui lucrand ce? Hai ca-ti zic eu daca fura curent sau nu :)) Ultima parte e cea care m-a facut sa-ti raspund de fapt. Fii-mea s-a nascut in UK, acum aproape 11 ani. Motivul pentru care nu ma intorc in Romania este fix ea. Chiar daca ii place mai mult Romania, chiar daca vorbeste romaneste, noi fiind genul ala de familie care vorbim doar romaneste in casa, chiar daca incerc sa ii inoculez cat mai multe informatii referitoare la istoria, cultura si traditiile romanesti, nu pot sa ii risc viitorul. De bine de rau aici are parte de un sistem mai bine pus la punct decat cel din Romania, de la protectia sociala la sanatate si invatamant.
  18. MrD

    BMW S1000XR

    Dupa 4 luni de la comanda mi-a sosit si finala Austin Racing. Asteptarea a meritat, atat pot sa spun , plus gume noi, Road 5.
  19. Aualeuuu...asta-i acul ala de par pe care mi-l imaginam eu? :)))
  20. Azi se anunta ploaie. Phutu'i i in gura, ce ne-ar fi pacalit 5 motoare, 5 romani, 140 mile ride
  21. Pai si priceperea aia cam pe XR si-a facut-o. Omul nu e biker de 30 ani, insa e f skilled. Ce face el cu XR ul ar putea sa faca cam oricine cu experienta pe motoare puternice. Sunt altii din cu totul alte filme care au facut ceva demo uri pe XR uri, dar aia e cu totul alta poveste. Revenind la tema topicului, cred ca cele 2 motoare se pot compara cu greu. Daca era vb de GS atunci era alta poveste. Mi-e greu sa inteleg de ce cineva care ar avea un vedere un XR s-ar gandi la KTM super adventure 1290 ca la o alternativa. Una peste alta, acum sunt chiar curios, poate iau un KTM la un test ride, ca tot e reprezentanta in apropriere
  22. Eu am modelul 2016 insa "apucaturile" sunt similare. Sunt de acord cu punctele contra, pt modelul nou, am discutat in reprezentanta cu unul din baieti, cat am asteptat sa-mi faca service-ul, si mi-a zis din prima ca saua standard trebuie schimbata daca ai de gand sa mergi cu motorul distante lungi. Nu stiu ce o fi fost in capul lor, tinand cont de pretul motorului. Suspensia se simte, de la road si dynamic, insa ai nevoie de ceva timp pe motor ca sa iti dai seama de diferenta. Quickshifter - that's how it works Si mie mi-a luat ceva timp pana sa ma obisnuiesc insa dupa ce prinzi ideea devine un "must have". Acum, ca s-a discutat de cuplu. Nu uitati ca baietii astia au luat motorul de pe RR si l-au pus pe XR intr-o forma mai docila. Daca esti obisnuit cu plajele de turatii, nu e problema. Inca ceva, e un motor f potent (peste 6k ture se schimba radical treaba) si in acelasi timp f prietenos. E un "dude" pe Youtube, "cuban rider", vedeti ce face baiatul ala cu XRul pe circuit si nu numai. Cand vine vb de modelul nou, am discutat cu un tip care a avut si modelul precedent deci cel mai in masura sa faca o comparatie obiectiva. Mi-a spus clar ca modelul precedent a fost excelent si ca noul model e o evolutie binevenita, cu imbunatatiri cam peste tot. Acum imi fac lista de modificari la XR - vreau sa scap de tot ce e pe spate, suporti de panniers si top box, scarite spate, etc, schimbat evacuare, airbox, faruri(?) gume, tail tidy
  23. MrD

    Am comis-o

    Hai sa ne intelegem. Ai pus 2 filmulete si ai intrebat cum e mai bine. Eu ti-am raspuns intr-un mod din care tu trebuia mai departe sa tragi concluziile. Si evident ca franarea de urgenta e parte din training si dupa aia din examen, altfel nu o mentionam.
  24. Nu am gasit topic dedicat asa ca i-am dat drumul aici Una bucata XR + un transformer
  25. MrD

    Am comis-o

    Cu riscul de a-mi lua hate, in UK de ex ai pica examenul moto in ambele cazuri. Primul pt "skidding" si in al doilea pt roata in aer.
×
×
  • Creează nouă...