Jump to content

Tracer7

Membru
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

About Tracer7

 • Rank
  Incepator

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Motocicleta
  Yamaha MT 07 Tracer
 • Numar Moto
  YTR 700
 • Club
  -

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  -

Recent Profile Visitors

656 profile views
 1. @alex.alexey tot respectul pentru munca pe care ai depus-o că să aduci motocicleta în stadiul ăsta. Ești modest când spui că ai adus-o în stare cât de cât funcțională. Eu zic că e o mare diferență față de cum arata când ai luat-o tu, drept dovadă că te-a și purtat câteva mii bune de kilometri. Spor în continuare!
 2. Felicitări pentru tură și pentru cum ai povestit totul! Am fost și eu în multe locuri prin care ați trecut voi, dar numai cu mașina. În Zakopane (spre exemplu) am fost în perioada Crăciunului și era zăpada de jumătate de metru, deci nu se punea problema de plimbări cu motocicleta (dar trebuie să vină si vremea ei ). La partea cu Poznan credeam că sunt eu subiectiv (prietena e din zona aia), dar dacă și vouă v-a plăcut înseamnă că e ceva adevăr în toată treaba asta. Spor la făcut cât mai mulți kilometri prin locuri frumoase și să mai povestești pe aici!
 3. Felicitări pentru tură! De curiozitate: câți kilometri ai făcut în total?
 4. Încă o dată: frumoasă tura! În zona aia de lângă Granada am dat și peste câteva drumuri numai bune de motociclit. Offtopic: cam are dreptate colegul de mai sus cu scosul căștii prin partea asta de lume. Acum vreo 2 ani jumate când m-am mutat în Malta și eu ziceam la fel ca tine: ce mare chestie? (mai ales cu flip-up deschis) Plus că mi se părea și incomod - să mai țin și casca în mână în timp ce încercam să plătesc benzina. Am mulți colegi sicilieni și de prin sudul italiei și toți m-au învățat același lucru: Scoate casca! Scoate casca! Zici că erau apucați câte odată, dar și ei fac la fel chiar dacă mulți au căști open face și fac asta peste tot: benzinărie, orice fel de magazin, chiar dacă intră 30 de secunde să întrebe ceva. Or avea ei motivele lor să facă așa. O fi ceva ce ține de specificul zonei de sunt așa de panicați Oricum, acum m-am învățat și eu și mi-e chiar mult mai simplu. Pun casca pe oglindă până plătesc/merg înăuntru și o găsesc de fiecare dată la locul ei. N-o ia nimeni de acolo în 2 minute și eviți și orice discuții inutile cu scosul căștii de pe cap. Back on topic: bagă în continuare! Știu că urmează alte zone frumoase prin care ați trecut.
 5. @misionaru Și eu sunt curios să aflu. Probabil că ar trebui să mă înscriu la școală acolo În orice caz nu cred că ei propun bruscarea comenzilor în timp ce ești în viraj. Cel mai probabil e vorba de abordarea virajului cu o viteză rezonabilă care să îți permită să vezi ce vine din sens opus și unde începe să se deschidă curba și abia de acolo să revii (progresiv) cu acelerația.
 6. @Nicku_R Exact, de siguranță e corect. Și mie mi se pare o idee bună, tocmai de asta am zis să postez aici la începători. @XaeL De acord cu ce spui tu - e foarte probabil să vină cineva din sens opus care nu își respectă banda. Tocmai de asta e și bine să reduci viteza la intrare și atenția să fie cât mai în față - ai șanse mai mari să eviți (dacă e posibil).
 7. Din ciclul ce fac alții, în țări unde (teoretic cel puțin) apa e mai caldă: Începând de anul viitor, în Franța școlile de șoferi vor preda celor înscriși pentru categoria A și noțiuni legate de traiectoria de securitate, urmând ca și în timpul examenului să fie urmărit modul în care au fost însușite deprinderile respective. Ei descriu toată treaba în 4 etape: A – intrarea în viraj B – descoperirea/analizarea virajului C – adaptarea vitezei de deplasare D – ieșirea din viraj Cu alte cuvinte, motociclistul trebuie să: - reducă viteza la intrarea în viraj astfel încât să poată identifica cât de strânsă/închisă e curba, - pentru asta trebuie să se poziționeze în bandă cât mai aproape de linia care desparte sensurile de mers (în cazul virajelor la dreapta) sau cât mai aproape de marginea drumului/dreapta benzii de circulație (în cazul virajelor la stânga), - privirea cât mai mult înainte să poată anticipa virajul (inclusiv să vadă traficul de pe sensul opus), - la ieșirea din viraj (imediat ce poate fi văzută de motociclist) își poate relua poziția inițială în bandă și să crească din nou viteza de deplasare. Lucrurile astea pot părea extrem de evidente (chiar banale) pentru cei care merg deja pe două roți. Francezii le-au preluat din cursurile pe care le urmează la ei polițiștii moto, dar le consideră acum noțiuni necesare pentru toți cei care vor A-ul. Mie mi s-ar părea la fel de util ca schema asta să le apară la orele de legislație și celor care vor sa obțină B-ul. Sunt aproape sigur că un șofer care vede din spate un motociclist cum se poziționează în bandă tinde să creadă că ăla ocupă inutil spațiul/dansează aiurea în bandă. Așa poate ar pricepe și șoferul că e o logică în toată treaba asta și că e, de fapt, mai sigur așa pentru motociclist.
 8. Aham, deci până la urmă ați făcut tura Bravos! Cum ai ceva timp liber, bagă și restul de poze și povești. PS: dacă aveam eu organizare ca a ta ...
 9. Toscana (IT) Lisabona (PT) Dingli Cliffs (MT) Viggianello (IT) Lanslebourg-Mont-Cenis (FR)
 10. Sunt un pic nehotărât. Nu știu ce mă încântă mai mult: turele în sine sau felul în care sunt povestite. Tot respectul pentru ambele și la cât mai multe!
 11. La ce te referi când spui ... schimbarea inversa a vitezelor ... ? PS: văd că ai avut totuși o cameră pe rezervor. Dacă ai timp, pune și filmarea, eu abia aștept
 12. Felicitări pentru tură și tot respectul pentru atitudinea ta la locul accidentului. Am și o întrebare (poate prostească, dar chiar nu mă pricep la căștile ca a ta): de ce și ochelari și vizieră? Până acum eu credeam că e ori una, ori cealaltă. Mă gândesc că viziera e OK pt ploaie (nu te lovesc picăturile de ploaie pe față), dar ochelarii? (în lock de pinlock? pentru lentila galbenă?) Încă o dată, întreb pentru că nu prea am habar cu ce se mănâncă genul astă de căști și mă roade curiozitatea de când am văzut pozele aici Numai bine și să ai spor în cât mai multe ture!
 13. Pfoa.... ce peisaje!!! Văd că ai prins si vreme frumoasă: în câteva poze se vede și soarele Când ai timp și chef, mai bagă niște poze și povești!
×
×
 • Create New...