Lucian M Postat Septembrie 12, 2013 Share Postat Septembrie 12, 2013 in legatura cu TVA, depui formularul 301 pentru decont. vei plati 24% oricum. http://discutii.mfinante.ro/static/10/Anaf/formulare/decl301.pdf daca vrei sa nu mai platesti TVA in Romania trebuie sa o inmatriculezi in tara respectiva minim 6 luni (sau sa cumperi o mobra deja inmatriculata in acel stat de 6 luni, pentru a nu se considera "noua") Si daca depun formularul ala ce se intampla? Imi returneaza TVA? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flat Postat Septembrie 12, 2013 Share Postat Septembrie 12, 2013 nu stiu exact, banuiesc ca iti calculeaza si iti da o decizie de plata a diferentei intre 19% din DE si 24% de la noi, intreaba si tu la anaf Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
johndogaru Postat Septembrie 12, 2013 Share Postat Septembrie 12, 2013 cred ca cel mai bine, te duci pe la primarie si intrebi de ce a fost radiata si pe urma vezi de acolo ce faci. la politie nu cred ca apare, dar daca ai vreun amic cred ca poti sa-i dai datele sa o verifice si poti merge in continuare cu ea asa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
campers Postat Septembrie 12, 2013 Share Postat Septembrie 12, 2013 Sfatul meu este ca pe viitor sa faceti actele calumea!!! problema rezolvata ! bravo , is convins ca cel care a intrebat e pe deplin lamurit acum ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SkyWay Postat Septembrie 12, 2013 Share Postat Septembrie 12, 2013 problema rezolvata ! bravo , is convins ca cel care a intrebat e pe deplin lamurit acum ! maaare like! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rabanu Jr. Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 Salut,de recent am cumparat o moto din Italia,am radiato direct si am facut un contract vanzare cumparare cu ex-proprietarul moto.Acum ca am in mana actul moto si contratctul V-C,eu o vreau duce in Romania sa o inmatriculez pe alta persoana.Tinand cont ca joi merg acasa si luni am programare la RAR.Ce e de facut.Astept sfaturi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Error Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 CVC intre tine si proprietarul care vrei sa fie trecut in acte + actele care le ai deja Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rabanu Jr. Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 CVC intre tine si proprietarul care vrei sa fie trecut in acte + actele care le ai deja Le pot face acolo direct la RAR.ca daca ajung sambata si luni am programarea la RAR.numai am timp,sau pot face RAR prima si apoi CVC Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Error Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 Pai nu cred... Cand faci RAR-ul trebuie sa dai buletinul celui ce va fi trecut in acte, si degeaba da cumparatorul buletinul daca nu are CVC intre tine si el. Fa intai CVC intre tine si el si apoi face el RAR-ul chiar daca il platesti tu. Sau faci un CVC intre proprietarul de la care ai luato si cumparatorul tau, e acelas lucru, cred ca asa ar fi cel mai ok. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rabanu Jr. Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 Pai deja am facut contractul pe mine de aici.Acum trebe sa fac dintre mine si pe cine o vreau inmatricula.Scuze ca sunt insistent,nu cu vointa ci cu nestiinta,dar CVC acum sa il fac cat timp imi ia si unde il pot face ?bineinteles in Romania. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Error Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 La orice birou de copiat acte sau la un intermediar Auto, daca mergi la un intermediar cu ~30lei iti face contract cum am zis, intre proprietarul dinaintea ta si cumparatorul tau, asa tu chiar nu ai nici o treaba, ai nevoie doar de o copie a buletinului cumparatorului tau pentru CVC, daca faci intre tine si el atunci mergeti amandoi la un birou de copiat acte si rezolvati in ~20 de minute. P.S. Nu ai pt ce sa te scuzi, ti-am raspuns cu placere si sper ca te-am ajutat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rabanu Jr. Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 Multumesc frumos,toata ziua am fost nedumerit,si nu am stiut cum functioneaza,defapt eu inmatriculez pe un unchi de-a meu moto in Romania,si trebuie sa vin inapoi cu ea in Italia.as fi inmatriculato pe mine,doar ca nu am voie sa umblu aici cu ea.era mai usoara treaba,dar o simpla lege schimba totul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
baby_blues Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 Pentru contractul de vanzare cumparare se poate downloada un model si dupa internet. Se intocmeste in doua- trei exemplare. Ctrct. de v-c pentru autoturism la biroul de copiat acte are aceiasi valoare ca cel facut de tine si cumparator cu pixul pe foaie. Forma contractului, de regula, este cea stabilita de parti, inclusiv pentru autoturime. Forma solemna (la notar) nu este necesara, iar biroul de copiat acte este practic (asa cum ii spune si numele), un birou care mijloceste forma scrisa a unui contract prin transpunerea vointei partilor pe hartie, fapt ce pote fi facut si de voi. Este necesara identificarea obiectului vandut (autoturismul ), pretul (suma de bani in cazul asta) si vointa ambelor parti (semnatura) de a schimba dreptul de proprietate si restul de drepturi si obligatii ce decurg din acesta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
lucianjustme Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 (editat) rar-ul nu are nici o treaba cu proprietarul..poti sa faci rar si apoi faci contractul de vanzare cumparare.am facut eu vara asta Editat Septembrie 14, 2013 de lucianjustme Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Iulian.dragos Postat Septembrie 14, 2013 Share Postat Septembrie 14, 2013 Salut. Rabanu spunemi si mie de ce trebuie sa o imatriculezi pe numele unchiului tau ?? De ce nu ai voie sa circuli cu ea in italia daca e pe numele tau. Am cump si eu un motor din italia, vreau sa il inm si sa il aduc inapoi. Mersi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
campers Postat Septembrie 15, 2013 Share Postat Septembrie 15, 2013 pentru ca daca il pui pe numele tau si esti stabilit in italia ,iar tu il inmatriculezi in romania , tot pe numele tau , vei avea probleme cu politia lor .. evident ca nu le convine sa platesti taxe intr-o tara si sa o folosesti la ei in tara .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Iulian.dragos Postat Septembrie 15, 2013 Share Postat Septembrie 15, 2013 Nu cred ca asta e problema. Eu nu sunt stabilit in italia deci nu ar fi problema. Ast raspuns de la rabanu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rabanu Jr. Postat Septembrie 16, 2013 Share Postat Septembrie 16, 2013 Nu cred ca asta e problema. Eu nu sunt stabilit in italia deci nu ar fi problema. Ast raspuns de la rabanu Ba da chiar asta e problema,daca am rezidenta aici nu am voie sa am un vehicul transcris pe tara mea.maxim un an am voie sa umblu cu ea.Mai ales ca detin permis italian.Dar pana la urma tot pe numele meu o transcriu.decat sa umblu cu imputerniciri etc.oricum nu poate specifica cand am intrat cu moto in tara Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Iulian.dragos Postat Septembrie 16, 2013 Share Postat Septembrie 16, 2013 Atunci m am linistit. Mersi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rabanu Jr. Postat Septembrie 17, 2013 Share Postat Septembrie 17, 2013 Atunci m am linistit. Mersi Cu placere.De confiscat nu poate sa ne confiste moto.Apoi depinde cum ii prindem de nervosi in ziua respectiva.Sper sa fie totul ok Asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rotterro Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 Doresc sa achizitionez o mobra Virago XV 125 din 1996 Stie cineva cat ma costa inmatriculatul ? Multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Z3US Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 Doresc sa achizitionez o mobra Virago XV 125 din 1996 Stie cineva cat ma costa inmatriculatul ? Multumesc daca e inmatriculata in Ro 350-400 ron, daca nu e inmatriculata in ro e cu vreo 400 ron mai mult Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lupu Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 (editat) Pai depinde de mai multe chestii. Este deja inmatriculata pe RO sau e adusa de-afara si n-are numere? Tu ce varsta ai si de cand ai permis (conteaza la RCA)? Pe ce perioada vrei RCA (6 luni sau 12 luni). Vrei numere preferentiale sau "la rand", sau pastrezi numarul de pe ea (daca are numar)? Cu aproximatie, pentru o motocicleta deja inmatriculata pe RO, te costa inmatricularea undeva la 100 si un pic de euro. Pentru o motocicleta adusa de-afara (fara numere deci) ajunge pe la vreo 200 de euro (tre' facuta si carte, etc.) Poate cineva care a inmatriculat de curand e mai in tema cu "scorurile" din "teren". L.E.: vad ca am postat in acelasi timp cu Z3US. Deci cam asa se invart preturile. Ti-am zis, da mai multe detalii si acuratetea va fi mai buna. Editat Septembrie 19, 2013 de Lupu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rotterro Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 mobra este adusa din Austria, din cate am inteles de la cel care o vinde , mobra are numere rosii. Varsta : 28 Ani. Permis de 1 An cat A si 5 ani Cat B Numerele la rand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
jupanu77 Postat Septembrie 19, 2013 Share Postat Septembrie 19, 2013 Eu am inmatriculat moto din Ro, recent. Am fot la taxe si impozite locale (la Primaria mea), unde am inscris-o in evidentele fiscale. Nu-mi amintesc sa fi platit ceva cu ocazia asta (poate vreo taxa modica). Apoi programare la RAR (la Bucuresti/ Ilfov) te programeaza peste cateva zile. Intre timp, am platit cele doua taxe, una la Primarie - 60 lei parca si una la CEC - 36 parca Cu toate actele pregtite, am fost la RAR (doar certificatul de autenticitate, ca avea ITP valabil) - 108 lei, cred. Asigurare - 144 lei, cea mai ieftina (atentie, sa o faci pe numele tau, fara numar de inmatriculare, daca nu pastrezi numarul) La politie taxa de numar - parca 60 lei. Si gata, din cate imi amintesc. In total, putin peste 400 lei, adica aproape 100 euro, cum zicea cineva mai sus. Valorile de mai sus sunt aproximative, ca nu le-am retinut. Toate actele necesare sunt cuprinse in Ordinul MAI nr. 1501/2006 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate