Sari la conținut

Suzuki DR 600/650/ Big 750/800

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5,6k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

cautam un "inginer" care a incercat EFI pe BIG. Am gasit ...

http://advrider.com/index.php?threads/the-dr800-big-efi-project.901800/

cei care stau prost, emotional vorbind, sa nu se uite :D

.. doar a calculat gresit masa de aer pe admisie ... eh . păţăşti ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa traiti!

Scuzati ignoranta dar nu vad sensul. Ca studiu da, e ok. Dar din punctul meu de vedere nu vad sensul. Daca plec la drum lung, in configuratia actuala de carburatoare, toate piesele necesare pentru a reface carburatia imi incap intrun pachet de tigari. Poate ma chinui un pic mai mult cu socul, dar macar nu prea are ce sa ma lase pe drum.....

Link spre comentariu

dap, la injectie nu-ti iei nimik ca n-ai ce-i mai face daca nu merge :DDDD

Daca e s-o calculezi la rece, injectia e mai eficienta, consum mai mic, putere mai multa ....

DAR AI DREPTATE, m-am razgindit, hai sa ne dam mai mult si mai putina surubareala .... :hug:

» Post actualizat in 06 Apr 2018 18:35

Stimati domni, e GATA ... si functioneaza :D

teava din imagine e otel INOX AISI 304, fi 20 mm X 1.5 mm

Yeeeeeeeeeeee !

post-55585-0-33764100-1523039408_thumb.jpg

post-55585-0-70518200-1523039426_thumb.jpg

post-55585-0-52338100-1523039463_thumb.jpg

post-55585-0-67777100-1523039474_thumb.jpg

Link spre comentariu

dap, la injectie nu-ti iei nimik ca n-ai ce-i mai face daca nu merge :DDDD

Daca e s-o calculezi la rece, injectia e mai eficienta, consum mai mic, putere mai multa ....

DAR AI DREPTATE, m-am razgindit, hai sa ne dam mai mult si mai putina surubareala .... :hug:

» Post actualizat in 06 Apr 2018 18:35Stimati domni, e GATA ... si functioneaza :D

teava din imagine e otel INOX AISI 304, fi 20 mm X 1.5 mm

Yeeeeeeeeeeee !

Super!!! Acum stim la cine sa apelam.

Apropo de apelat: de unde iau si eu un lant pentru arborele balansier? N-am gasit decat de distributie...

Link spre comentariu

Super!!! Acum stim la cine sa apelam.

Apropo de apelat: de unde iau si eu un lant pentru arborele balansier? N-am gasit decat de distributie...

Salut.

Pai, daca e domnie, dai 73 neuroi. Daca-i cum cred eu, dai 31 pe un lant fara zale marcate, ca d-aia-i scump, ca-i pun ei zale colorate ca sa stii unde sa pui semnele la balansieri. Ehh, nu mai suntem copii .. :)

Marchezi zalele cu ce poti (nu ciocan) ca cel original si esti okay.

Neaparat stringe magnetoul la cuplu/loctite.

Zi-mi daca vrei sa-ti trimit manualul tiparit ? (sa-l iei de la Paula )

post-55585-0-81838800-1523127744_thumb.jpg

post-55585-0-48102800-1523127781_thumb.jpg

post-55585-0-64182200-1523127847_thumb.jpg

post-55585-0-23961000-1523127920_thumb.jpg

post-55585-0-60591900-1523128133_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sa inteleg ca did 219 fth imi trebuie. La o prima aruncare de ochi nu prea am gasit pe site-urile de la noi. Mai caut de marti incolo.

Cat despre manual, cred ca mai elegand si mai placut ar fi sa trec pe la cluj...

Poate saptamana viitoare. Multumesc.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca did 219 fth imi trebuie. La o prima aruncare de ochi nu prea am gasit pe site-urile de la noi. Mai caut de marti incolo.

Cat despre manual, cred ca mai elegand si mai placut ar fi sa trec pe la cluj...

Poate saptamana viitoare. Multumesc.

Da, de 92 linkuri(zale). Aici e un site de la nemti care-ti livreaza la lungimea dorita, 0,32E/za + transport.

http://kettenmax.de/steuerketten-did-219-fth-c-19276_26793_26797.html

sau

41.06E cu transport inclus https://motor-x.pl/en/did-ancuch-rozrzadu-did219fth-92-ogniwa-rozkuty-pb-did219fth-92r,p.html

DAR e foarte posibil sa-ti aduca si ai nostri, daca-i intrebi.

Daca treci prin Cluj, sigur :) , cu mare drag.

Link spre comentariu

Am verificat azi la carterul blocul care il mai am. Se pare ca lantul e bun pe ala. cred ca trec pe la tine sa ma ajuti cu super unealta sa-l pot desface.

In alta ordine de idei.... chiar daca am avut si zile mai bune inca mai poate baba: La multi ani noua!!!

post-72436-0-69845300-1523281842_thumb.jpgpost-72436-0-12005600-1523281859_thumb.jpgpost-72436-0-44740600-1523281869_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am verificat azi la carterul blocul care il mai am. Se pare ca lantul e bun pe ala. cred ca trec pe la tine sa ma ajuti cu super unealta sa-l pot desface.

In alta ordine de idei.... chiar daca am avut si zile mai bune inca mai poate baba: La multi ani noua!!!

attachicon.gifIMG_20180409_135943.jpgattachicon.gifIMG_20180409_140112.jpgattachicon.gifIMG_20180409_140200.jpg

He he he , i-ai dat sa bea ceva mai bun ? un aditiv, ceva ? :birthday:

Tu stii cit de bun e ala ...

Zi-mi cind treci prin Cluj, poti sta, e doar o zi, e trecere, singur ? VORBESTE !!!! :-L

Editat de raducod
Link spre comentariu

P-asta sigur o vinde ca nouă :). Când or vedea clienții că e la zero kilometri or să se bată pentru ea.

Tocmai citeam de unii care s-au săturat de DR-uri și le-au tras pe dreapta la...211.000 km. După care s-au hotărât să-și ia altceva mai nou și și-au cumpărat.... DRZ-uri

Așa că dom' Chuki, utilajul a ajuns la jumătatea vieții, Pentru pensionare trebuie să mai bagi cel puțin încă 100.000.

Link spre comentariu

.... chiar daca am avut si zile mai bune inca mai poate baba: La multi ani noua!!!

bravos! :peace:

Așa că dom' Chuki, utilajul a ajuns la jumătatea vieții, Pentru pensionare trebuie să mai bagi cel puțin încă 100.000.

:mexicanwave:

dii Chucki diiiiiii!

Link spre comentariu

P-asta sigur o vinde ca nouă :). Când or vedea clienții că e la zero kilometri or să se bată pentru ea.

Tocmai citeam de unii care s-au săturat de DR-uri și le-au tras pe dreapta la...211.000 km. După care s-au hotărât să-și ia altceva mai nou și și-au cumpărat.... DRZ-uri

Stai putin.... Ca de 100 asta stiu eu... Acum cine cat o avea de fapt. De vandut oricum nu o vand, dar macar ma bucur de o motoreta co 0 km.
Link spre comentariu

Daca lantul nu e foarte intins, se mai poate intari putin, folosind 2 ciocane si multa rabdare, apoi usor se bate pe fiecare bolt in parte. In acest fel lantul se mai strange si poti sa ii mai prelungesti viata. Stiu ca pentru unii pare scamatorie, dar sa stiti ca da roade. Eu la a mea , am pus doar lantul de distributie nou, pe cel de la balansieri nu l-am gasit si am folosit tehnica asta. Merge super de bine. Ca sti tehnica de punere la punct a lantului de balansieri , cartea tehnica e sfanta, acolo iti spune foarte clar de la semnul de la ax pana la primul balansier cate zale sa ai...apoi cate zale trebuie sa ai intre cei doi balansieri. Practic e chirurgie si nu forta. Se pune super de usor. DUpa ce se pune la punct se poate atasa si arcul de la intinzator. SUCCES! PS: Eu la volanta am facut la strung o presa cu care am scos-o foarte usor, in 3 oameni :)) Unu tinea motorul...altul tinea contra de presa , iar altul cu cheia de 32 invartea de surubul din presa.

Editat de irinel2006
Link spre comentariu

Nu prea am inteles fraza ta, daca lantul pus in plan orizontal se lasa mult, iar lungimea lui nu depaseste gradul de uzura dat de producator pe lungime, se poate folosi tehnica cu interventia pe lant. In acest fel lantul se mai strange din bolturi si o sa constatati ca acesta cand va fi pus in plan orizontal va fi aproape drept. Acum fiecare face cum doreste, insa asa am procedat pe toate lanturile din motor la motocicletele avute si nu am avut nici o problema. A mea dupa reconditionare are deja 3500km si nu am acel sunet specific de lant balansier.

Precum spuneam...nu e bascalie, se intervine fara a bloca zala.

Editat de irinel2006
Link spre comentariu

Nu prea am inteles fraza ta, daca lantul pus in plan orizontal se lasa mult, iar lungimea lui nu depaseste gradul de uzura dat de producator pe lungime, se poate folosi tehnica cu interventia pe lant. In acest fel lantul se mai strange din bolturi si o sa constatati ca acesta cand va fi pus in plan orizontal va fi aproape drept. Acum fiecare face cum doreste, insa asa am procedat pe toate lanturile din motor la motocicletele avute si nu am avut nici o problema. A mea dupa reconditionare are deja 3500km si nu am acel sunet specific de lant balansier.

bine bine. Si daca-l dai cu un pic de spray cu vopsea e ca nou.

Ce sa zic ? EU, daca-s avea foarte mult timp si n-as avea ce face, iar viata mea ar atirna de un lat, l-as bate, cu rabdare.

Dar cum astea nu se intimpla, prefer sa-l schimb cind a ajuns la limita de uzura. Altfel, as vrea sa-mi ard gazul facind/construind ceva util, creatie, tehnic, si care se lasa cu o bere/vin + o discutie amicala la un gulas :D

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Suzuki DR 600/650/ Big 750/800
  • Vizitator pinned this topic