FanFane Postat Februarie 6, 2009 Share Postat Februarie 6, 2009 Azi am vazut si eu topicul asta. Am zis vin si eu cu cateva poze care mi se par mie mai reusite. In general nu stau prea mult la compozitie, imi plac mai mult instantaneele, poze fara pregatire. Uite cateva de duminica trecuta. O sa mai caut si poze mai vechi, cand o sa apuc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
piccolino Postat Februarie 6, 2009 Share Postat Februarie 6, 2009 una de sezon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Februarie 7, 2009 Share Postat Februarie 7, 2009 (editat) O poza foarte tare. Se vede mana... @FanFane: A 5-a poza avea potential cu privelistea aia din stanga. In rest nu au nimica special, poza cu banca nu stiu ce vrea sa exprima deoarece fundalul iti distrage atentia(trebuia un F mai mic), poza cu zapada la fel nu vad idea(poate era mai bine daca era macro pe cristalele de zapada) si mai ii si supraexpusa, cainele era un subiect bun dar incadrarea nu il prea ajuta fiind prea centrala si umbra lui taiata pt mine cel putin e deranjanta, in a 4-a imagine vad ca ii folosita regula treimilor(apa ii la o treime), dar totusi incorect deoarece varfurile copacilor impart fotografi in 2 jumatati si ultima fotografie biserica ii acoperita de crengi, nu imi place. Sper ca nu ii cu suparare, dar asta ii parerea mea. Editat Februarie 7, 2009 de Schumy CJ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dya Postat Februarie 7, 2009 Share Postat Februarie 7, 2009 Na Ravenitzoo:Portretul imi place. Nu e unul cu pretentii, dar e simplu si frumos. As fi "lipit" buzele in fotoslop pentru ca nu e bine niciodata sa lasi lucrurile intre, e valabil si la compozitie: nu e nici centrala nici suficient de necentrala ;-) Chiar daca domshoara priveste spre aparat, e bine sa aiba mai mult spatiu in directia fetei, mai ales ca e si mana acolo, care umple poza. Imi place atitudinea modelului. Defapt asta e cea mai mare smekerie la portret: sa intercationezi cu modelul, sa-l faci sa arata ce e el, ce vrea sa fie. Asta poti sa o faci fie la noroc, prinzi un instantaneu sau pur si simplu sa-l cunosti suficient sa se deschida. "Modelul" apreciaza parerea si observatiile Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FanFane Postat Februarie 7, 2009 Share Postat Februarie 7, 2009 @FanFane:A 5-a poza avea potential cu privelistea aia din stanga. In rest nu au nimica special, poza cu banca nu stiu ce vrea sa exprima deoarece fundalul iti distrage atentia(trebuia un F mai mic), poza cu zapada la fel nu vad idea(poate era mai bine daca era macro pe cristalele de zapada) si mai ii si supraexpusa, cainele era un subiect bun dar incadrarea nu il prea ajuta fiind prea centrala si umbra lui taiata pt mine cel putin e deranjanta, in a 4-a imagine vad ca ii folosita regula treimilor(apa ii la o treime), dar totusi incorect deoarece varfurile copacilor impart fotografi in 2 jumatati si ultima fotografie biserica ii acoperita de crengi, nu imi place. Sper ca nu ii cu suparare, dar asta ii parerea mea. Mersi de comentarii. Nu-i cu suparare, chiar pt parerile altora le-am pus aici. Omul invata din greseli. Si primul pas e sa-ti vezi greselile. Banca aia mi-a placut foarte mult, dar nu am stiut cum sa o prind, din ce unghi si nici nu m-am gandit sa incerc cu F mai mic. Acum ca m-am uitat mai bine la poza cu zapada, cred ca ar fi aratat mai bine doar un crop. Macro era si ideea mea, doar ca am incercat sa prind si un pic din context, frunzele, tufisul... si se pare ca n-a mai iesit mare lucru. Iar la umbra cainelui chiar nu m-am gandit. Ai putea sa-mi zici, in conditiile date de iluminare si de pozitia cainelui, cam ce incadrare ar fi fost mai reusita ? Cainele nu a stat pe loc prea mult, deci nu aveam timp sa ma misc eu stanga dreapta. Doar sa fi ales o alta incadrare. Multam ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sabyn23 Postat Februarie 9, 2009 Share Postat Februarie 9, 2009 Hai sa pun si eu cateva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Februarie 9, 2009 Share Postat Februarie 9, 2009 Ummm foarte frumusele pozele dar sunt foarte curioasa cum ai facut culorile sa fie asa puternice, adica ce efect de editare ai folosit? asta daca imi poti spune... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fram-Ursul Kevlar Postat Februarie 9, 2009 Share Postat Februarie 9, 2009 (editat) va recomand cu caldura un fotograf roman stabilit pe undeva prin lume(in biografie zicea c-a fost jurnalist prin Tel-Aviv, Shtockohlm, Paris, etc.), Dan Hayon Editat Februarie 9, 2009 de Fram-Ursul Kevlar Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hekate Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 Cine are chef de o expozitie, azi la 18 este expozitia cursantilor de la dalles Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fulguletz Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 (editat) old ones si inca unele pe care din pacate nu le mai am in formatul full Editat Februarie 10, 2009 de Fulguletz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackLord Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 Ummm foarte frumusele pozele dar sunt foarte curioasa cum ai facut culorile sa fie asa puternice, adica ce efect de editare ai folosit? asta daca imi poti spune... Ia-ti un filtru de polarizare circulara... Pe langa indepartarea reflexiilor iti va mari contrastul si satura culorile Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 old ones si inca unele pe care din pacate nu le mai am in formatul full Is faine cateva poze dintre ele. Primele 2 poze pe langa ca nu au subiect si is total neexpresive mai is facute si cu telefonul mobil. Ii un loc de postat fotografii atat de fotografii amatori cat si de cei profesionisti, dar totusi sa mentinem topicul in anumite limite. Pozele care is facute cu telefonul, care is supraexpuse sau subexpuse astfel incat abia se intelege ceva sau care nu au subiect si nu exprima nimica ar fi mai bine sa nu fie postate totusi, ii risipa de spatiu pe server si in plus abate topicul de la subiectul initial: Pasionati de FOTO, nu "am o poza si vreau sa o pun si eu asa chiar daca nu ii nimica". Sper ca nu am jignit pe nimeni, dar mi-ar placea un topic la subiect si nu care o i-a razna. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fulguletz Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 Ii un loc de postat fotografii atat de fotografii amatori cat si de cei profesionisti, dar totusi sa mentinem topicul in anumite limite. Pozele care is facute cu telefonul, care is supraexpuse sau subexpuse astfel incat abia se intelege ceva sau care nu au subiect si nu exprima nimica ar fi mai bine sa nu fie postate totusi, ii risipa de spatiu pe server si in plus abate topicul de la subiectul initial: Pasionati de FOTO, nu "am o poza si vreau sa o pun si eu asa chiar daca nu ii nimica".Sper ca nu am jignit pe nimeni, dar mi-ar placea un topic la subiect si nu care o i-a razna. ciudat ca zici asta. mie chiar mi-a placut cum curgea apa si vazand poza aia imi inspira anumite amintiri, si ma face sa ma simt iar aproape de natura si departe de asfaltul asta plin de cocalari. faptul ca aveam doar telu la mine cand am facut pozele asta e ... se mai intampla. si o chestie asa un pic offtopic: cand se da o nota de aia exista mai multzi in juriu, pentru ca fiecare are anumite gusturi. daca tzie nu itzi exprima nimic altora poate da. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 mie chiar mi-a placut cum curgea apa si vazand poza aia imi inspira anumite amintiri, si ma face sa ma simt iar aproape de natura si departe de asfaltul asta plin de cocalari. Cred ce spui aici.Si intr-adevar conteaza mai putin faptul ca e facuta cu telefonul(sunt,cu ceva mai in urma,fotografii faine facute cu telefonul).Dar fotografia trebuie sa dea aceeasi stare celor care o privesc.Iar asta nu o poti face doar punand aparatul la ochi si declansand.Fotografia se invata incet,in timp,si un lucru important este sa fii tu insuti un critic dur(cred ca 80% dintre fotografiile pe care le face un amator sunt proaste,dar daca stie sa renunte la ele sau sa nu le arate nimanui,poate fi considerat un fotograf bun). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hekate Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 Filtrul de polarizare nu are efecte ca in pozele de care zice ravenitza, doar iti mareste usor contrastul. Pozele respective sunt lucrate in ps din cate imi dau eu seama. Daca totusi sunt din aparat+ filtre and stuff, sunt si eu curioasa. Dar ma indoiesc totusi Ia-ti un filtru de polarizare circulara... Pe langa indepartarea reflexiilor iti va mari contrastul si satura culorile Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
F0RCE Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 Eu zic ca sunt poze HDR. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vlad S Postat Februarie 10, 2009 Share Postat Februarie 10, 2009 ciudat ca zici asta. mie chiar mi-a placut cum curgea apa si vazand poza aia imi inspira anumite amintiri, si ma face sa ma simt iar aproape de natura si departe de asfaltul asta plin de cocalari.faptul ca aveam doar telu la mine cand am facut pozele asta e ... se mai intampla. si o chestie asa un pic offtopic: cand se da o nota de aia exista mai multzi in juriu, pentru ca fiecare are anumite gusturi. daca tzie nu itzi exprima nimic altora poate da. Eu nu ti-am dat o nota si nici nu te-am pus la zid sa te impusc. Ti-am recomandat doar faptul ca o fotografie buna de postat trebuie sa fie expresiva si pentru restul celor care o privesc. Faptul ca tu ai fost acolo si sti mai bine cum arata locul si ce iti exprima ii ceva subiectiv, restul celor care privesc poza vad doar un unghi prost ales si ochii lor cauta un punct de interes pe fotografie si nu gasesc nimica, adica nu exista subiect. Ca fotografia sa fie si reusita mai trebuie sa fie si expresiva, dar aia ii alta poveste. Un sfat pentru cele 2 poze de care am zis. Pe langa faptul ca telefon are o rezolutie slabuta, si cromatica o strica destul de tare de aceea nu ii prea recomandat. La prima poza trebuia sa prinzi cum apa curge peste acel prag(de la nivelul ei) si marginile fotografiei sa fie malurile. In a 2-a fotografie nu trebuia sa fi taiat raul si sa il fi prins putin mai larg(mai faceai un pas, 2 in spate). Sper ca nu te-ai suparat pentru sfaturi si ce am zis. Eu zic ca sunt poze HDR. Dupa cum arata ii HDR. @sabyn23: pacat ca nu ai micsorat pozele si doar le-ai scazut din calitate Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fulguletz Postat Februarie 11, 2009 Share Postat Februarie 11, 2009 Sper ca nu te-ai suparat pentru sfaturi si ce am zis. sfaturile le-am luat foarte constructiv, dar mi s-a parut foarte pe langa atunci cand ai zis ca ocupam spatziul aiurea. in fine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackLord Postat Februarie 11, 2009 Share Postat Februarie 11, 2009 Filtrul de polarizare nu are efecte ca in pozele de care zice ravenitza, doar iti mareste usor contrastul. Pozele respective sunt lucrate in ps din cate imi dau eu seama. Daca totusi sunt din aparat+ filtre and stuff, sunt si eu curioasa. Dar ma indoiesc totusi Ok, nu zic ca n'ar fi si Photoshop sau alta duda dar filtru de polarizare ajuta si la saturarea culorilor... imi pare rau ca n-ai aflat inca! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hekate Postat Februarie 11, 2009 Share Postat Februarie 11, 2009 Am zis sa nu mai repet inca o data ce ai zis tu ca face un filtru de polarizare. De la o usoara saturatie a culorilor pana la imaginile respective....e drum de photoshop. Daca ai fi folosit vreun filtru de polarizare ai fi stiut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BlackLord Postat Februarie 11, 2009 Share Postat Februarie 11, 2009 Am zis sa nu mai repet inca o data ce ai zis tu ca face un filtru de polarizare. De la o usoara saturatie a culorilor pana la imaginile respective....e drum de photoshop. Daca ai fi folosit vreun filtru de polarizare ai fi stiut. Are you for real?!?! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ravenitza Postat Februarie 11, 2009 Share Postat Februarie 11, 2009 Din pacate BlackLord nu am folosit niciodata un filtru de polarizare, nu am la ce Nu stiu ce efect da sau cum si in ce fel trebuie folosit. Insa au mai fost cateva fotografii si mai in urma, in care culorile sunt foarte puternice, dar se vede cu ochiul liber ca e un efect de editare. De aceea am curiozitatea de a afla cum poti ajunge la astfel de culori, pentru ca imi plac foarte mult...iar mie nu imi ies. Merci oricum ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
snowfox Postat Februarie 11, 2009 Share Postat Februarie 11, 2009 http://www.laszlo-tibor.ro/ ceva personal Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Hekate Postat Februarie 11, 2009 Share Postat Februarie 11, 2009 Are you for real?!?! WTF?? ce nu am zis bine din ce am zis mai sus ?? astept explicatie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bachus_21 Postat Februarie 11, 2009 Share Postat Februarie 11, 2009 Bataiee!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate