skvj Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 Vreau eu o sedinta cu ea. E cu ora, sau cum tarifeaza? Postarile astea sunt mai de prost gust decat logoul meu privit prin ochii tai. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator andrei_zxr Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 D3100+50mm+adaptor fara lentila=focalizare la maxim 3 metrii cu un F decent=>nu poti incadra mai mult de atat din subiect. ai picioare? maini? te poti deplasa? Ma faci sa rad. Cica "nu poti incadra mai mult de atat din subiect". )))))))))))) In primu' rand ce legatura avea ce-am zis eu cu distanta pana la subiect:)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator andrei_zxr Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 Postarile astea sunt mai de prost gust decat logoul meu privit prin ochii tai. Chiar vreau o 'sedinta' cu ea, nu inteleg de ce e de prost gust postarea mea? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 @skvj Lasa-l pe biluta sa-i faca niste poze la gagica. are cu ce, si stie ce si cum sa seteze camera. I'm waiting for it. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 Nu e vorba de deplasat, te deplasezi dar nu mai poti focaliza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 Eu am mai zis ca o lentila buna costa, insa mi s-a reprosat ca exista antichitati mult mai bune ))) N-as cara un monstru din asta dupa mine nici daca mi l-ar oferi careva gratis. Fac luxatie la umar, cred ca are cel putin 20 de kg. O sticla moderna de 300mm cu autofocus + stabilizator + apertura mica, intradevar costa cateva mii de euro. Dar e mult mai sanatoasa decat monstruozitatea asta. Brrrrrr, locul lui e la muzeu. Si oricum asta e sticla pentru fotografie speciala, nici-un om normal nu face poze in mod normal cu lentila peste 200 in mod normal. Chiar am vazut o statistica pe net privind folosirea sticlelor (venita de la lightroom) plaja 35-100 e cea mai raspandita, undeva la 90%. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 Eu privesc altfel lucrurile : fiecare face poze cu ce are , cu ce-si permite . Nu cred ca ar trebui facute diferente intre cei cu D3 sau cei cu Smena . In principiu , cred ca ideea topicului era sa vedem si noi , ce vad altii , din " obiectivul " lor de vedere . Consider ca este frumos sa incercati sa explicati amatorilor ( eu , spre ex ) unde gresesc sau unde trebuie sa mai exerseze si in aceeasi masura consider ca amatorii ( tot eu ) trebuie sa accepte orice sfat ca atare si sa nu caute substraturi in fiecare postare . Toti au fost amatori si ar fi frumos sa vedem si de la profesionisti cateva cadre de inceput . La urma urmei , subiectul este fotografia ! O zi placuta la toata lumea . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 ... Consider ca este frumos sa incercati sa explicati amatorilor ( eu , spre ex ) unde gresesc sau unde trebuie sa mai exerseze si in aceeasi masura consider ca amatorii ( tot eu ) trebuie sa accepte orice sfat ca atare si sa nu caute substraturi in fiecare postare ... Asta mi se pare o gandire paguboasa. Dpmdv spiritul critic trebuie sa plece in primul rand de al tine, si abia apoi din ce-ti spun ceilalti. Bineinteles ca si tu trebuie sa studiezi fotografia, cel putin la un nivel minimal. Apoi daca tie iti place o poza, ce conteaza parerea celorlalti? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 Asta mi se pare o gandire paguboasa. Dpmdv spiritul critic trebuie sa plece in primul rand de al tine, si abia apoi din ce-ti spun ceilalti. Bineinteles ca si tu trebuie sa studiezi fotografia, cel putin la un nivel minimal. Apoi daca tie iti place o poza, ce conteaza parerea celorlalti? Este un punct de vedere corect , dar oricat de mult mi-ar place mie o fotografie , din lipsa de experienta pot aparea mici " greseli " care pot fi corectate din mers , mai ales ca timpul alocat studiului fotografic ( cursuri , carti , etc ) este foarte limitat . O zi faina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator andrei_zxr Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 Eu am mai zis ca o lentila buna costa, insa mi s-a reprosat ca exista antichitati mult mai bune ))) N-as cara un monstru din asta dupa mine nici daca mi l-ar oferi careva gratis. Fac luxatie la umar, cred ca are cel putin 20 de kg. O sticla moderna de 300mm cu autofocus + stabilizator + apertura mica, intradevar costa cateva mii de euro. Dar e mult mai sanatoasa decat monstruozitatea asta. Brrrrrr, locul lui e la muzeu. Si oricum asta e sticla pentru fotografie speciala, nici-un om normal nu face poze in mod normal cu lentila peste 200 in mod normal. Chiar am vazut o statistica pe net privind folosirea sticlelor (venita de la lightroom) plaja 35-100 e cea mai raspandita, undeva la 90%. postul tau e plin de clisee si cumva...dezinformare. Tin sa te anunt ca Tair-ul asta de 300mm e mai usor decat ai crede. Are sub 1.5 kg cu siguranta (nu pot estima asa bine masa,cu precizie,dar sunt sigur ca nu trece 1.2 - 1.3 kg). N-ai cara un 'monstru din asta', insa un 70-200 2.8 de la Canon e la fel de greu,sau chiar mai greu (mai ales IS sau IS II). Mie personal imi place si imi place sa trag cu el,stau la poarta gradinii botanice,si imi place sa merg sa ma plimb pe langa lac si sa trag pasari sau ce se iveste. E aberant sa spun ca fac 'wild-life' cu el, dar m-ar tenta ideea sa tatonez cu genu' asta de fotografie. De aia l-am si luat (doar nu ca sa trag minore in parc cu 300mm pt facebook). Si vis a vis de 200mm, eu vad toti pozarii de evenimente (care se 'respecta') ca au un 70-200 in geanta (ori f4 ori 2.8). eu personal nu suport focala si obiectivul ala,imi pare deja cocalaresc (avand in vedere si cadrele pe care le trag ei cu alea).. Iar cu statistica aia generata de lightroom, e total irelevanta. Fiecare trage ce subiect ii place, ce gen de fotografie ii place, cu ce scula are / ii place. Daca m-as lua dupa statistica aia, ar trebui sa-mi vand si 24 fixul si 300 asta, nu? Ca vorba aia, tre sa ma incadrez in statistica...... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 Si vis a vis de 200mm, eu vad toti pozarii de evenimente (care se 'respecta') ca au un 70-200 in geanta (ori f4 ori 2.8). eu personal nu suport focala si obiectivul ala,imi pare deja cocalaresc (avand in vedere si cadrele pe care le trag ei cu alea)... nu te inteleg ce vrei sa zici aici. de cenu suporti focala aia? ce e cocalaresc la el? Iar cu statistica aia generata de lightroom, e total irelevanta. Fiecare trage ce subiect ii place, ce gen de fotografie ii place, cu ce scula are / ii place... aici pari sa te contrazici. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 E prea mainstream sa tragi cu 70-200. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 asa a inceput acest TOPIC... in anul 2005 "Salutari! Mi-ar place tare mult ca macar catziva dintre voi sa ataseze aici cateva lucrari (personale)care sa poata fi admirate in pace si liniste de catre iubitorii domeniului. M-am gandit sa deskid aceasta discutzie dintr-o nostalgie ce m-a cuprins acu' aprox 10 minute (si vad ca nu ma mai lasa). Voi atasa cateva foto facute (d mine) cu un oarecare timp in urma. E randul vostru! Multumesc! " cum a ajuns in 2013 ...vedeti si voi ...o lume plina de EXPERTI ..... SI PROFESIONISTI...... PACAT..... MARE PACAT Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 bai, revin si eu cu o intrebare care desi mi-a fost explicata de atatea ori, nu am intes nimic. ce anume este si ce face acest F. si de ce cu cat e mai mic, cu atat mai bine? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cap0ne Postat Iunie 5, 2013 Share Postat Iunie 5, 2013 F-ul este diafragma obiectivului, deschizatura prin care intra lumina si ajunge la senzor. O poti compara cu irisul ochiului uman. Irisul, cu cat este mai intuneric, cu atat se deschide mai mult pt a permite unei cantitati mai mari de lumina sa intre. F mic ca numar inseamna deschidere mai mare a diafragmei/irisului. Zi-mi ca ai inteles asta si apoi revin cu restul de detalii Si obiectivul in sine, unde se observa fizic cum arata diafragma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 (editat) Foarte frumoase pozele color cu catelul (de pe blog) desi au o tenta trista, nu stiu de ce. Editat Iunie 6, 2013 de Proxi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Crazy-devil Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 F-ul este diafragma obiectivului, deschizatura prin care intra lumina si ajunge la senzor. O poti compara cu irisul ochiului uman. Irisul, cu cat este mai intuneric, cu atat se deschide mai mult pt a permite unei cantitati mai mari de lumina sa intre. F mic ca numar inseamna deschidere mai mare a diafragmei/irisului. Zi-mi ca ai inteles asta si apoi revin cu restul de detalii Si obiectivul in sine, unde se observa fizic cum arata diafragma. Gata. Am inteles. Ce nu am inteles, e de ce cu cat F mic = deschidere mare. Dar nu conteaza. Ştiinţă e de vină Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 Ce nu am inteles, e de ce cu cat F mic = deschidere mare. Dar nu conteaza. Ştiinţă e de vină Pentru ca apertura (F) nu e tot una cu deschiderea. Deschiderea e consecinta unei aperturi mici. Pentru a intelege detaliile astea nu e nevoie decat sa citesti o carte sau sa vezi un tutorial pe youtube, care probabil iti ia 2-3 ore din viata (ca se tot spune ca nu e timp pentru a invata fotografie). Astea sunt detalii tehnice care odata intelese, fotografia devine mult mai usor de inteles. Chiar mi se pare pacat sa nu investesti cateva ore din viata pentru a intelege mai bine o pasiune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 Gata. Am inteles. Ce nu am inteles, e de ce cu cat F mic = deschidere mare. Dar nu conteaza. Ştiinţă e de vină F e de fapt un raport, mai precis cel dintre diametrul deschiderii diafragmei si distanta focala. Se noteaza cu 1:x (unde x = 1, 1.4, 2.8, 4, etc.) si asa il vedeti scris si pe obiective. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 (editat) Gata. Am inteles. Ce nu am inteles, e de ce cu cat F mic = deschidere mare. Dar nu conteaza. Ştiinţă e de vină zi mai bine cat si ce ai citit de nu ai inteles. am o vaga banuiala... chestiile astea sunt explicate pe larg peste tot. Editat Iunie 6, 2013 de gabyshor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 Si inca doua poze din arhiva: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 Revenind la topic : in prima poza este traficul pe ploaie si in a doua o . . ! O zi faina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Ravishing Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 Revenind la topic : in prima poza este traficul pe ploaie DSC_3557.JPG si in a doua o . . DSC_4214.JPG ! O zi faina Imi place backgroundul din poza cu lacusta. Albastru Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 revin si eu dupa o absenta prea lunga in spatele obiectivului ! ceva banalitati si doua cu atmosfera mai intima Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Iunie 6, 2013 Share Postat Iunie 6, 2013 Inspirat de articolul cu portretul facut cu un Iphone si o lampa de la Ikea, am facut si eu asta: Trebuie doar sa-i mai pun cablu ca e la 220 si eventual un potentiometru. Pentru interior cred ca-si va face treaba, macar ca si sursa de lumina pentru fundal. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate