Sari la conținut

Pasionati de fotografie

urzica
 Share

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10,9k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

vezică ai taiat personajul unde nu trebuia. aia prima cu fulgerul e misto

:) . Am avut probleme mari cu " subiectul " : era ce-l mai activ de pe scena .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.Ma intereseaza,daca ma puteti ajuta,cam ce aparat foto as putea sa iau ,in valoare de 300-400-500 euro,sa faca niste poze decente noapte.Nu ma intereseaza cine stie ce monstru(oricum costa mult mai mult decat sunt eu dispus sa dau).Multumesc pentru sugestiile viitoare

Link spre comentariu

Salut.Ma intereseaza,daca ma puteti ajuta,cam ce aparat foto as putea sa iau ,in valoare de 300-400-500 euro,sa faca niste poze decente noapte.Nu ma intereseaza cine stie ce monstru(oricum costa mult mai mult decat sunt eu dispus sa dau).Multumesc pentru sugestiile viitoare

Este greu de definit un aparat care sa poata sa faca asa ceva . Secretul este in setarile care se pot face sau care sunt deja predefinite . Rezultatul tine de senzor , obiectiv , blitz . . . etc . Poti gasi mai multe in suma de bani de care dispui , incepand cu compacte de varf sau DSLR-uri din gamele entry level , doar ca la cele din urma mai intra in calcul si obiectivul , daca nu esti multumit de ce-l din pachet . Sunt cateva persoane pe acest topic care pot sa-ti faca o idee prin prisma experientei proprii . Succes .

Link spre comentariu

Una din camping, cu aparatul pe topcase din lipsa de trepied (nu mai incapea in bagaje):

9133104839_43e60310c6_c.jpg

f reusita si ma doare la basca daca vine vreun teoretician sa-mi explice ca ar trebui sa nu-mi placa.
Link spre comentariu

Ma bucur ca va place poza si va multumesc pentru aprecieri. Am avut noroc si de peisaj, si de luna. :cheers:

Niste detalii despre cum a fost facuta (poate ajuta pe cei care incearca nocturne):

- Obiectivul folosit a fost cel de kit (18-55mm), la focala cea mai lunga, pentru a apropia luna si a exclude din cadru detaliile neimportante si intunecate din jur (cosuri de gunoi, gratare, corturi, etc.).

- Aparatul a fost pus pe topcase, deci orice suport cat de cat stabil merge. Pentru protectie puteti folosi o batista sub aparat.

- Sensibilitatea a fost cea de baza a aparatului, adica ISO 100, pentru a asigura calitatea imaginii. Puteti ridica sensibilitatea la un nivel pe care il suporta ochiul vostru, dar aveti grija sa nu subexpuneti, pentru ca la post-procesare, daca vreti sa aplicati o corectie pozitiva, zgomotul de imagine va creste.

- Expunerea s-a facut manual, la o diafragma care sa asigure claritate in aproape tot cadrul (in cazul asta F/8, de unde a rezultat un timp de expunere de 8 secunde).

- Balansul de alb a fost pus pe automat.

- Declansarea s-a facut cu intarziere de 2 secunde, cu temporizatorul, pentru a evita vibratiile. Se poate folosi cu succes si telecomanda. Cei care au aparate mai destepte pot folosi si functia "mirror lock-up".

- Desi mi-a iesit cam subexpusa (greseala despre care vorbeam la pasul 3), am reusit sa-i aplic o corectie pozitiva de o treapta in Lightroom fara probleme de zgomot, asta si pentru ca am tras RAW.

Bafta!

Si una facuta in miezul zilei de dupa:

9140086069_fd4d0f01ab_b.jpg
Editat de Doctor X
Link spre comentariu

Multam!

Prima e facuta intr-un camping din Durau (nu dau nume, sa nu se considere reclama :) ), iar panorama intre Durau si Izvorul Muntelui, pe un drum nerecomandat posesorilor de cruiser, naked si sportive.

Editat de Doctor X
Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Pasionati de fotografie