Doctor X Postat Noiembrie 24, 2014 Share Postat Noiembrie 24, 2014 Edit: "o parere". Oricum, am presupus ca vrea sa spuna "comun printre cunoscatori". Ca doar n-o sti omul de acolo, de la IS, ce prieteni am eu aici, in VN, si daca au astia obiectiv, flash, pareri. Mai ales ca, dupa cum bine subliniezi, modelele din link nu prea se preteaza la obiective interschimbabile. Totusi, i-am multumit omului fiindca a fost dispus sa scrie ceva. Spre deosebire de altii care s-au nascut cu DSLR si nu se coboara la nivelul unuia care doreste aparat foto ce nu face parte dintre cele enumerate la decernarile TIPA. Na: plecaciune lu' Doctor Ics, ca a scris si el ceva. Ma gandeam ca cei care activeaza in topicul de fata, pasionati fiind, ar putea fi mai avizati in a-si forma / exprima o parere facand o comparatie intre caracteristicile celor 2 aparate prezentate. De aceea am intrebat. Altfel as fi putut sa iau decizia repede :fuji e redus de la 700 (+mentiunea "bridge"), canon de la 600: deci fuji il bate pe vandam. Oricum, Canon-ul e pe drum. senchiuverimaci 1. Omul ti-a raspuns banuind ca vrei DSLR. De-aia a mentionat ca poti schimba obiective sau accesorii cu prieteni sau cunoscuti (nu cunoscatori) care detin aceeasi marca de aparat, pentru ca ti-ar fi usurat alegerea si in cazul achizitiei aparatului, si, dupa aceea, pentru alegerea altor obiective si accesorii. Tu ai considerat asta drept o parere pertinenta, fara sa-ti dai seama.2. Chiar si la TIPA exista categorii dedicate aparatelor compacte, care nu-i musai sa-ti goleasca portofelul. 3. Nici nu ai spus ce vrei de la aparat. Sa fie foarte compact astfel incat sa incapa intr-un buzunar, sa aiba plaja de zoom cat mai mare, sa poti fotografia insecte de la 1 cm, sa filmeze HD, sa il poti alimenta cu baterii obisnuite, etc.? Atunci ar fi fost mai simplu sa te indrume cineva spre unul dintre cele doua sau sa decizi chiar tu, dupa specificatii, ce iti trebuie. 3. Sa folosesti cu placere noul Canon. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Noiembrie 25, 2014 Share Postat Noiembrie 25, 2014 Am cam stagnat lately Si eu. Si cand ma gandesc ce noiembrie a fost acum doi ani... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Noiembrie 27, 2014 Share Postat Noiembrie 27, 2014 (editat) Un aparat de colectie : Agfa Billy Clack , 120 mm si o mobra noaptea , sa va stric seara . Editat Noiembrie 27, 2014 de 5129114 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Noiembrie 27, 2014 Share Postat Noiembrie 27, 2014 aia cu mobra ma depaseste de ce ai vrut sa o esuezi asa fix partea cromata ai pus-o la soare, ca sa iasa supraexpusa (raportat cu restul mobrei care-i in umbra si nu prea distingi nimic) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 Biker, la poza cu grilajul ai si o varianta color? Doctore, de ce strici peisajele punand mobre in ele? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arthur E Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 aia cu mobra ma depaseste de ce ai vrut sa o esuezi asa fix partea cromata ai pus-o la soare, ca sa iasa supraexpusa (raportat cu restul mobrei care-i in umbra si nu prea distingi nimic) Pai doar despre tobe era vorba .. . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Noiembrie 28, 2014 Share Postat Noiembrie 28, 2014 aia cu mobra ma depaseste de ce ai vrut sa o esuezi asa fix partea cromata ai pus-o la soare, ca sa iasa supraexpusa (raportat cu restul mobrei care-i in umbra si nu prea distingi nimic) Pe mine nu ma deranjeaza expunerea dar backgroundu ala nu imi place deloc.. e si un pic prea luminat si galbenu ala nu prea ajuta sa puna in valoare subiectul. Un cadru de genul asta ar fi mers de ex. pe o alee seara imediat dupa apus, motoru parcat langa o usa intredeschisa care sa dea fanta de lumina (bec incandescent) pe tobe iar backgroundul dat de albastru inchis al cerului - pierzi highlighturile date de lumina soarelui dar castigi mult la cromatica. Da' ideea imi place Pun si eu una din budapesta, demult vanam o roata de asta sa o pozez noaptea: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Noiembrie 29, 2014 Share Postat Noiembrie 29, 2014 N-am scris la misto, vroiam sa vad un grilaj ruginiu sau verzuliu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Decembrie 1, 2014 Share Postat Decembrie 1, 2014 @biker33: invata notiunile tehnice de baza si cu ce se mananaca: timp de expunere, iso, diafragma, cum afecteaza timpul de expunere miscarea in cadru, compensare de expunere, etc. In plus studiaza compozitie, cromatica sa iti poti face o idee de cum sa incadrezi un subiect si dupa ce sa te uiti cand pozezi. Si un sfat pe care il poti aplica si acum si mai tarziu dupa ce inveti: cand pozezi ceva fa mai multe poze intotdeauna, 10-20, mai poti sa variezi usor incadrarea, setarile, pana crezi ca ai scos maxim din cadru ala. Asa ai de unde alege in caz ca nu ai focus pe toate sau sunt miscate, si vezi si ce greseli faci cand te uiti acasa peste poze. Camera ce o ai e buna sa inveti, daca te prinde hobby-ul poti trece mai incolo la un dslr entry lvl, sau mirrorless. Inca ceva cadre din budapesta, am prins vreme tare urata cu lumina plata.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boghi13 Postat Decembrie 4, 2014 Share Postat Decembrie 4, 2014 Pentru ca am pus mana pe camera, in interes propriu, din nou dupa juma de an, si pentru ca eram prin zarnesti cam astea au iesit si un subiect mai ciudat ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cosmin287 Postat Decembrie 9, 2014 Share Postat Decembrie 9, 2014 » Post actualizat in 09 Dec 2014 09:21 http://www.facebook.com/pages/Radiografia-Clipei/146415678860003 Pentru ca unele foto nu se incarca deloc sau f greu,mi-am permis sa atasez adresa de fb. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Decembrie 9, 2014 Share Postat Decembrie 9, 2014 (editat) Ce model e ala rosu ? HD Sportster? ce an/cilindree? Dendrocopos minor (ciocanitoare mica) & Lanius excubitor (sfrancioc mare) Editat Decembrie 9, 2014 de Adrian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cosmin287 Postat Decembrie 9, 2014 Share Postat Decembrie 9, 2014 Ce model e ala rosu ? HD Sportster? ce an/cilindree? HD 48 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Decembrie 9, 2014 Share Postat Decembrie 9, 2014 (editat) Nu vreau sa ma laud cu poza ... vreau doar sa va arat un bokeh Canon 5D si Helios 44m6. Tanjesc dupa un Helios 40m (85mm f1.5) insa scorurile mi se par aberante. Editat Decembrie 9, 2014 de skvj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Decembrie 10, 2014 Share Postat Decembrie 10, 2014 @skj: f interesant bokehul de la Helios, nu stiam de obiectivele astea.. nu stiu daca e la fel de versatil ca un obiectiv care are bokeh "normal" dar e fain sa ai un obiectiv care poate face o chestie unica. @Adrian: da bine backroundul de iarna la pozele cu pasari.. faina cromatica. O poza ce mi-a placut mult din ultima excursie, mai am o gramada de selectat si dupa fac spam aici Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Decembrie 10, 2014 Share Postat Decembrie 10, 2014 Cum e cu alea fara oglinda, are cineva? Multi se indreapta spre ele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Decembrie 10, 2014 Share Postat Decembrie 10, 2014 @skj: f interesant bokehul de la Helios, nu stiam de obiectivele astea.. nu stiu daca e la fel de versatil ca un obiectiv care are bokeh "normal" dar e fain sa ai un obiectiv care poate face o chestie unica. E pur si simplu un obiectiv de 58mm cu F2, de pe vechiurile zenituri. Il gasesti cam in 100 de lei. Sunt mai multe versiuni, 44m-x...x fiind 2, 4,6,7..7 parca e de 50mm cu f1.8sau f1.7, E ok obiectivul si pe crop, insa pe full frame ii vezi adevarata valoare. Iarasi ceva cu bokeh asemanator, dar mult mai sharp e Yashica 50mm f1.7 ... cam de 3-4 ori mai scump, dar isi merita banii. Cat despre heliosul de 85 mm ... bokeh monster: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Decembrie 10, 2014 Share Postat Decembrie 10, 2014 (editat) un bokeh interesant reda si jupiter 9 ( 85mm f2), pe montura m42. E destul de soft wide open, dar cine-l ia nu-l ia pt sharpness ci pt bokeh. Am atasat mai jos o poza cu un crop ( Canon 30D si Helios ul 58mm f2 (nu bag mana-n foc ca era helios,posibil sa fi avut si pentaconul 50mm 1.8 atunci, fiind facunta prin 2009)) E cea cu fluturele. Apoi celelalte 3 sunt cu Canon 5D si Jupiter 9 (85mm @ f2). A se observa in ce fel topeste background ul, mai ales in poza cu rața lișița. Editat Decembrie 10, 2014 de Adrian Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Decembrie 10, 2014 Share Postat Decembrie 10, 2014 Jupiter 9 chiar pare a fi soft tare. Pentacon 50 f1.8 a fost primul meu 50mm, l-am folosit pe d3100 si chiar era bun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Decembrie 10, 2014 Share Postat Decembrie 10, 2014 Cred ca totusi bokehurile astea merg mai mult la chestii artistice mai de nisa.. ma gandesc ca de-a lungul timpului s-a urmarit ajungerea la un bokeh cat mai smooth cum sunt obiectivele profi in ziua de azi - desi imi place ce bokeh scoate heliosul ala, totusi atrage cam mult atentia de la subiect, highlighturile sunt prea sharp in unele cazuri. Inca o poza care imi place tare tare mult.. l-am prins pe nenea cand statea nemiscat isi rasfoia pozele ce le facuse cu cateva momente inainte si am avut timp sa fac o expunere mai lunga cat sa prind si backgroundul luminat de luna Cum e cu alea fara oglinda, are cineva? Multi se indreapta spre ele Sunt f ok cat timp nu iti trebuie viteza si precizie maxima la focus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
skvj Postat Decembrie 10, 2014 Share Postat Decembrie 10, 2014 Uite alt exemplu de bokeh de helios care nu mai e atat de invaziv fata de subiect. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Decembrie 11, 2014 Share Postat Decembrie 11, 2014 Sunt f ok cat timp nu iti trebuie viteza si precizie maxima la focus Aici cred ca gresesti... s-a mai schimbat ceva... au viteze comparabile cu dslrurile, de exemplu A6000 e chiar mai tare. Ia vezi aici: Frumoasa ultima ta poza. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bocosb Postat Decembrie 11, 2014 Share Postat Decembrie 11, 2014 Aici cred ca gresesti... s-a mai schimbat ceva... au viteze comparabile cu dslrurile, de exemplu A6000 e chiar mai tare. Pai tocmai la focus nu a detaliat.. un dslr la pret comparabil cu un a6000 are AF mai bun desi probabil sony-ul are calitate a imaginii mai buna. Si daca facem comparatia intre un Sony A7S full frame si un Canon 5D mark 3, dslrul iese mult in fata la focus. La nivel amator asta poate nu conteaza asa mult(totusi depinde ce pozezi) dar daca pozezi profesional, adica ai un client care plateste bani si asteapta niste rezultate nu prea poti sa risti cu focusul.. Sa iti dau un ex: Esti intr-o locatie unde s-a deplasat o echipa intreaga, modele, make-up, hairstyle toti cu tarife mari pe zi cu toate costurile de cazare, transport suportate de client si ai de facut un cadru cu modelul care e in miscare pe o strada cu soarele de apus in spate, adica ai conditii dificile de focus si ai 5 minute de lumina in care trebuie sa prinzi cadrul perfect - expunere, compozitie, lumina, expresie faciala. E foarte posibil sa faci cadrul cu mirorrlessul cu sistemul AF inferior dar nu merita riscul De ex. poza asta am facut-o cu fuji x100s (e crop din motive de copyright) e f ok la rezolutie full, se poate pune in catalog fara probleme dar nu ar fi mers sa facem catalogul doar cu camera asta din motivele de mai sus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator Adrian Postat Decembrie 11, 2014 Share Postat Decembrie 11, 2014 poza asta e dezastru dpdv al expunerii exagerez, dar daca chiar cineva a fost platit pt poza asta, e trist n-au ce cauta zonele alea arse... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Decembrie 11, 2014 Share Postat Decembrie 11, 2014 omul tocmai ce a spus ca nu a fost platit pentu poza asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate