bocosb Postat Septembrie 20, 2015 Share Postat Septembrie 20, 2015 De prin Piatra Craiului bun blitzu de fill cateva de azi de pe transalpina: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laurmlau Postat Septembrie 20, 2015 Share Postat Septembrie 20, 2015 bun blitzu de fill abea daca a ajuns pe fatza. am pus ceva masti in poza... si asta era spre Fundata - Rucar-Bran Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Proxi Postat Septembrie 25, 2015 Share Postat Septembrie 25, 2015 laurwh, pot folosi partile cu apa din primele doua poze ale tale de pe pagina asta? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
laurmlau Postat Septembrie 27, 2015 Share Postat Septembrie 27, 2015 da..daca imi spui la ce.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TrekOut Postat Septembrie 27, 2015 Share Postat Septembrie 27, 2015 Lacul cu smarald Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan03 Postat Octombrie 6, 2015 Share Postat Octombrie 6, 2015 cateva de wk asta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Octombrie 7, 2015 Share Postat Octombrie 7, 2015 Am apucat să fac și eu câteva în ultima zi de teren și pe drumul spre casă ("the infamous" Bozovici-Iablanița): Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan03 Postat Octombrie 7, 2015 Share Postat Octombrie 7, 2015 Sunt o idee subexpuse? sau doar imi pare mie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Octombrie 7, 2015 Share Postat Octombrie 7, 2015 Unele da. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan03 Postat Octombrie 7, 2015 Share Postat Octombrie 7, 2015 Presupun ca-s voit subexpuse, sa redea atmosfera,. Daca erau expuse mai ''corect',n-aveau acelasi mood, nu? (Nu-s ironic,apropos) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Octombrie 7, 2015 Share Postat Octombrie 7, 2015 Presupun ca-s voit subexpuse, sa redea atmosfera,. Daca erau expuse mai ''corect',n-aveau acelasi mood, nu? (Nu-s ironic,apropos) Sunt și nu prea. Pentax-urile au o tendință ușoară de subexpunere, cam 1/3-1/2 trepte și eu obișnuiesc să expun zonele luminoase din cadru, așa că atunci când am diferențe mari de luminozitate (apus, răsărit), în lipsa unui filtru gradual, pozele ies subexpuse bine. Oricum, nu vreau să "ard" porțiuni din cer, mai ales când acolo e centrul de interes, așa că prefer să subexpun un pic. Prima poză e făcută într-un sat, peste gard. Dacă expuneam corect câmpul și calul (o treaptă în plus față de expunerea la fața locului), cerul ar fi fost prea luminos. În LR a fost nevoie să deschid umbrele și să aplic o corecție de o jumătate de treaptă în plus. La fel am procedat și la poza a doua cu apusul. O expunere aproximativ corectă ar fi dus la cer prea luminos, fără detalii în nori și cu zone arse deasupra soarelui. Următoarele două sunt subexpuse voit, pentru că aveam furtuna în spate și am vrut ca norii să pară mai amenințători și o țâră mai definiți. Cea cu lebede a fost făcută în modul TAv (f/4 și 1/500s) și a ieșit subexpusă de când am tras. Am corectat expunerea cu +1/2 în LR și am mai rămas cu ceva detalii în penaj. » Post actualizat in 07 Oct 2015 08:09 PS: Cam asta se întâmpla în spatele meu când am făcut poza cu căpițele și începuse deja să picure: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan03 Postat Octombrie 7, 2015 Share Postat Octombrie 7, 2015 Din incercarile mele esuate (si limitele senzorului de pe dslr uri) am realizat ca o poza buna de landscape unde ai diferente mari de expunere (gen jumatate de deal/munte si CER), fara filtru din ala gradual, nu faci treaba.....ci doar jumatati de masura... Eu oricum nu mai trag pe Av sau vreun alt mod 'automatizat' de muuulta vreme. Nu o ard cu figuri,ci pur si simplu m am saturat de sistemul de metering al camerei.. Prefer sa trag pe M mereu, si sa modific din timp (sau diafragma) expunerea (uneori din 2-3 incercari, in functie de cum imi place ce-a iesit sau cat de aproape e ceea ce-a iesit,fata de ce mi-as fi dorit) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MrD Postat Octombrie 7, 2015 Share Postat Octombrie 7, 2015 Ce dor de tara ma apuca cand vad pozele astea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Zven Postat Octombrie 7, 2015 Share Postat Octombrie 7, 2015 Nu sunt facute de mine(clar!), dar cred ca merita sa vada cat mai multi ochi ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Octombrie 9, 2015 Share Postat Octombrie 9, 2015 Salut! scuze daca sint OFF. Ma intereseaza, in cazul in care detine cineva, ce parere aveti despre Sony RX10 II. Mersi! Incearca aici:/index.php?/topic/425953-dslr-ideal/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Octombrie 9, 2015 Share Postat Octombrie 9, 2015 Salut! scuze daca sint OFF. Ma intereseaza, in cazul in care detine cineva, ce parere aveti despre Sony RX10 II. Mersi! are Capone... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan03 Postat Octombrie 9, 2015 Share Postat Octombrie 9, 2015 Cred ca are RX100 III Capone Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Octombrie 11, 2015 Share Postat Octombrie 11, 2015 (editat) Că tot n-aveam unde să mă duc ieri: Editat Octombrie 11, 2015 de Doctor X Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Octombrie 11, 2015 Share Postat Octombrie 11, 2015 Marginimea Sibiului pic upload Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan03 Postat Octombrie 12, 2015 Share Postat Octombrie 12, 2015 70DEA, e buna viata in UK deci ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Octombrie 12, 2015 Share Postat Octombrie 12, 2015 70DEA, e buna viata in UK deci )O fi de pe torenti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan03 Postat Octombrie 12, 2015 Share Postat Octombrie 12, 2015 O fi de pe torenti. nu cred, am vazut ca Todea o duce bine, dupa achizitii ) oricum,suntem offtopic, baga o fisa (poza) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Doctor X Postat Octombrie 12, 2015 Share Postat Octombrie 12, 2015 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bogdan03 Postat Octombrie 12, 2015 Share Postat Octombrie 12, 2015 2 cadre din weekend, la munte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
todea Postat Octombrie 12, 2015 Share Postat Octombrie 12, 2015 70DEA, e buna viata in UK deci ) cu munca si dedicatie cred ca oriunde poate fii buna Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate