Sari la conținut

Tura In Vrancea


Postări Recomandate

Am fost mai demult, dar am amanat pusul pozelor pe forum din lipsa de timp. Insa azi mi-am luat inima in dinti.

Tura propusa initial era pe traseul Bucuresti - Ploiesti - Maneciu - Vama Buzaului - Papauti - Comandau - Nereju - Vidra - Buzau - Bucuresti . Insa socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din teren, iar atlasul de la Cartographia pe care il lauda toata lumea s-a dovedit (din nou) mult prea optimist.

Portiunea Maneciu - Vama Buzaului este un forestier lejer, care incepe de pe baraj de la Maneciu si urca pe valea Telejanelului.

 

DSC_5767.JPG

 

DSC_5814.JPG

 

DSC_5818.JPG

 

Din Vama Buzaului din nou pe asfalt pana la Papauti unde am vrut sa incercam sa urcam pe forestier pana la Comandau. Din pacate ne-am sincronizat perfect cu raliul Covasnei si nu ne-au lasat sa urcam. La fel s-a intamplat si dinspre Covasna, motiv pentru care am ajuns seara la Vidra prin pasul Ojdula si Lepsa. Nu prea am oprit la poze fiind obositi, infometati si pe lumina nasoala.

 

DSC_5835.JPG

 

DSC_5893.JPG

 

A doua zi am vrut sa ajungem la Siriu prin Nereju, pe unde parea un drum local destul de bun (asfalt). Din pacate aici este locul unde atlasul s-a dovedit mult prea optimist dovedindu-se ca drumul nici macar nu exista (am unele semne de intrebare totusi) reactiile muncitoritorilor forestieri cand ii intrebam de Secuiu (urmatoarea localitate ?!) fiind de a beli ochii bine si de a spune ca habar n-aveau. Nu exclud insa sa fi fost raspunsuri datorate aburilor alcolului de la ora 10 dimineata combinat cu ineditul aparitiei motocicletelor.

Dupa Nereju drumul este rupt de rau in cateva locuri, baltile capata proportii din ce in ce mai mari, iar sleaurile facute de tafuri in drum din ce in ce mai adanci, asa ca am hotarat, vorbin cu niste lucratori forestieri mai destupati sa urcam de la Lacul Negru spre Naruja si sa ne intoarcem la Vidra. Drum care desi nu are urcusuri sau coborasuri prea spectaculoase, si este destul de lat, este mult ingreunat de noroaie si sleauri. Care combinate cu motocicletele grele + pasageri + cauciucuri mai de strada au rezultat intr-o distractie continua, timp de vreo 7 ore, pe un drum prin padure pe care nu-l mai vedeam sa se termine. Frumos a fost ca zona este impadurita cat vezi cu ochii, si in afara de aproximativ 7 muncitori forestieri si 1 cioban nu am intalnit pe nimeni in tot timpul asta. Ma rog, asta e frumos acum, atunci era cam de speriat.

 

DSC_5921.JPG

 

DSC_5932.JPG

 

Dupa ce ne-am tras frumos in poza, care de care mai artistic in prima balta mai adanca pe care am intalnit-o, ne-a scazut treptat entuziasmul pana la disperare dupa cele 12938 de traversari prin rau, fiecare cu udat adanc bocancii.

 

DSC_5943.JPG

 

DSC_5971.JPG

 

DSC_5983.JPG

 

DSC_5994.JPG

 

DSC_5997.JPG

 

DSC_6003.JPG

 

DSC_6005.JPG

 

DSC_6017.JPG

 

DSC_6024.JPG

 

DSC_6051.JPG

 

DSC_6059.JPG

 

DSC_6063.JPG

 

DSC_6067.JPG

 

La final, de la Vidra am luat drumul sigur, mare prin Focsani pana la Bucuresti. Plictiseala.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumoasa tura si fotografiile!

Cum s-au comportat motoarele prin sleaurile alea?

Anul trecut am incercat sa merg pe traseul Siriu-Gura Teghii-Nereju. Cand am intrebat un localnic din Gura Teghii de drumul pana la Nereju, mi a zis ca e foarte greu si ca sunt localnici care l au facut cu atv ul.

post-8333-1218216373_thumb.jpg

 

Stiti ceva de traseul Lepsa-Poiana Sarata?

Editat de marius_florin
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:D frumoasa tura,

crezi ca este posibil cu pasager sa se faca acest traseu ??? - iar ca moto un transalp care nu conteaza prin ce trebuie sa treaca !

multumesc pt sfaturi :kiss:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe sleauri a fost cam greu, dar ne-am descurcat, nu a fost nevoie sa impingem sau sa tragem de motoare decat de 3-4 ori. Nu plouase inainte, deci banuiesc ca daca s-ar fi intamplat asta ar fi fost si mai "distractiv".

 

@picco, multumesc, da, nikonu stie meserie, proprietarul e cel care mai are de invatat :D

@random33, nu-mi amintesc sa fi oprit prin panciu la vreun petrom, dar cum excursia s-a intamplat demult iar eu sunt mai ramolit... e posibil

@vulturul, da, merge cu pasager, pe ambele motoare au fost cate 2 persoane.

 

Am uitat de track, e bun de facut o idee... gmaps.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Totusi s-ar putea ca drumul Secuiu-Nereju sa nici nu existe.

Am cautat pe o harta mai veche dar foarte detaliata si la un moment dat drumul dispare. :D

 

post-8333-1218476470_thumb.jpgpost-8333-1218476478_thumb.jpgpost-8333-1218476493_thumb.jpg

 

Care vrea niste harti mai vechi ce acopera toata tara, poate da un semn. Sunt destul de mari de postat pe forum si foarte detaliate( 1cm harta=1 km in teren)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...