Lt. Navarro Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 grupa de sange se face pe loc.asta nu are mare importanta pt ca sangele vostru nu se duce direct la el. voi donati pt el,iar in schimb i se va da lui de-acolo. navarro,inainte de a folosi sangele donat,asta se analizeaza Stiu ca nu conteza grupa, nu la asta ma refeream. Exista si pe forum lista cu cele necesare ca sa poti dona. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
costin_hammer Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Of! Exista vreun test/analiza care se poate face pt a determina "calitatea" sangelui daca este donabil (sau cum se zice) sau nu?! Eu ma stiu ca am avut hepataita acu mai multi ani, dar a fost o forma (cica) foarte usoara! Stiu ca hepatia e o chestie total incompatibila cu donarea... donezi iti dau bon (ca sa poata baiatu sa primeasca la tg mures) si dupa fac analize la sangele donat de tine. PS sangele donat sta in carantina pana ies rez analizelor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kali Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Grumpy, nu ai avut nicio interventie chirurgicala in ultimele 6 luni? Daca ai avut, nu e voie sa donezi... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
grumpy Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Grumpy, nu ai avut nicio interventie chirurgicala in ultimele 6 luni? Daca ai avut, nu e voie sa donezi... Fuck! La genunchi... Si daca nu le spun? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
costin_hammer Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 nici eu nu pot dona...dar stiu toti ca daca pot ajuta voi ajuta....am vorbit daca va fi nevoie de transfer la bucuresti se poate face...dar sincer e foarte bine unde e deoarece tg mures are aparatura mai buna si medici ceva mai competenti decat bucurestiul. rontz...suntem langa tine! avem pile la minister , se rezolva mutatul daca este nevoie dar cum a spus si Aluar, e mai bine acolo la Tg Mures cu o singura exceptie (parinti si prieteni) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nyt Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Prezent si eu maine acolo in fata la 8-8:15 ..cu casca la purtator ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zanulmaseluta Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 maine dimineata la ora 8 se mai strange un grupulet in fatza la Antipa. cand ies de la munca dau o tura sa vad unde e exact centrul asta de donare pt ca maine dimineata sa mearga treaba repede. Stie cineva (aici ma refer la doctorii de pe forum) daca talasemicii pot dona sange? Talasemia este o anemie si am vazut ca figureaza (anemia) pe lista de contraindicatii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aluar Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 avem pile la minister , se rezolva mutatul daca este nevoie dar cum a spus si Aluar, e mai bine acolo la Tg Mures cu o singura exceptie (parinti si prieteni) nu e nevoie de minister......oricum sa vedem cand se va trezi si atunci cine vrea intr-adevar...facem gasca si mergem acolo! sa avem rabdare si sa-l sustinem cu gandul sa treaca cu bine de noaptea asta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
grumpy Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Pe mine nu m-a lamurit nimeni. Am avut o operatie in ultimele 6 luni, la genunchi. Am voie sa donez? Daca nu le zic de operatie, e de rau? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roxa Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 maine dimineata la ora 8 se mai strange un grupulet in fatza la Antipa.cand ies de la munca dau o tura sa vad unde e exact centrul asta de donare pt ca maine dimineata sa mearga treaba repede. Stie cineva (aici ma refer la doctorii de pe forum) daca talasemicii pot dona sange? Talasemia este o anemie si am vazut ca figureaza (anemia) pe lista de contraindicatii. din pacate, nu se poate dona Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Thomas Postat Octombrie 13, 2008 Autor Share Postat Octombrie 13, 2008 Nu discutam inca de mutat. E pe maini bune si capabile, problema este ca a pierdut mult sange, a avut 2 stopuri cardiace si acum inca nu au iesit rezultatele tomografiilor pentru a stabili ce/cand va fi interventia/tiile la cap. Deci momentan e nevoie de sange. Apoi cum mai e nevoie de ceva, va anunt. Pe mine nu m-a lamurit nimeni. Am avut o operatie in ultimele 6 luni, la genunchi. Am voie sa donez? Daca nu le zic de operatie, e de rau? Vii, intrebi direct acolo, primesti raspuns. Sau suni la 7:30 dimineata la ei, iti zic DA - vii. Iti zic NU - nu vii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zanulmaseluta Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 din pacate, nu se poate dona ok..... oricum maine dimineata o sa fiu si eu la Antipa. Cine mai vrea sa vina asteptam pana la 8:15 las nr meu de tel, in caz ca vrea cineva indicatii sau whatever, sunati-ma: 0724351728 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
costin_hammer Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 ne vedemm toti intr un loc si mergem impreuna sau unii la Antipa si restul in fata centrului de donare si o sa ii asteptam pe cei de la Antipa acolo? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Thomas Postat Octombrie 13, 2008 Autor Share Postat Octombrie 13, 2008 ok.....oricum maine dimineata o sa fiu si eu la Antipa. Cine mai vrea sa vina asteptam pana la 8:15 las nr meu de tel, in caz ca vrea cineva indicatii sau whatever, sunati-ma: 0724351728 ne vedemm toti intr un loc si mergem impreuna sau unii la Antipa si restul in fata centrului de donare si o sa ii asteptam pe cei de la Antipa acolo? Este foarte simplu de ajuns acolo direct, este chiar in spatele cladirii imense BRD fata-n fata cu Palatul Victoria. -> http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_...-7039&-6944 Nu conteaza detaliile acestea oricum, ideea e sa veniti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
noro Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Spitalul Judetean de Urgenta Mures Str. Ghe. Marinescu nr 50, Tg. Mures 4300, Mures Pt cei care mergeti sa donati sange ,mentionati si numele spitalului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iuli-voshod Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Fuck! Sper sa fie O.K. Cum ajung pe uscat (miercuri), ma duc sa donez. Mai pune ceva detalii despre starea lui. Sanatate si insanatoshire grabnica! ploieshtiu'...care mergeti luati-ma si p mn...ne auzim pe mess...sanatate multa!!!... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Thomas Postat Octombrie 13, 2008 Autor Share Postat Octombrie 13, 2008 ok.....oricum maine dimineata o sa fiu si eu la Antipa. Cine mai vrea sa vina asteptam pana la 8:15 las nr meu de tel, in caz ca vrea cineva indicatii sau whatever, sunati-ma: 0724351728 ne vedemm toti intr un loc si mergem impreuna sau unii la Antipa si restul in fata centrului de donare si o sa ii asteptam pe cei de la Antipa acolo? Este foarte simplu de ajuns acolo direct, este chiar in spatele cladirii imense BRD fata-n fata cu Palatul Victoria. -> http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_...-7039&-6944 Nu conteaza detaliile acestea oricum, ideea e sa veniti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Imi pare foarte rau sa aud de el asa ceva eu am donat joi deci nu mai am voie 3 luni dar va pot spune pt a nu va respinge cand mergeti sa donati urmatoarele: - nu beti alcool cu o zi inainte; - nu mancati de dimineata; - daca luati medicamente, respins; - sa nu fiti raciti, va verifica la radiologie; - atentie cei cu herpes sau alte bubite, va respinge - daca ati avut boli de sange, operatii, boli de plamani, pierderi de sange... va respinge; - cu vederea daca ai probleme lafel. Toate astea si alte intrebari pe care nu le mai tin exact minte (puse de asistenta sau le cititi pe o foaie) trebuiesc stiute. Nu va recolteaza decat maxim 450 ml, dintre care 375ml se duce pt cel in cauza restul sunt pt analize in 4 eprubete. Donatul de sange este benefic si pt donator din mai multe puncte de vedere: - schimbi sangele; - iti faci analizele sumare; Precum zice si o vorba "raul il faci usor, un bine e mai greu de facut" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kta78 Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 daca am grupa ab 4 (de egoisti - ia de la toate grupele nu da la nimeni...din cate stiu) pot sa donez? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Noto Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 (editat) Pe mine nu m-a lamurit nimeni. Am avut o operatie in ultimele 6 luni, la genunchi. Am voie sa donez? Daca nu le zic de operatie, e de rau? In februarie am avut o operatie la genunchi. 2 luni mai tarziu am incercat sa donez si nu m-au lasat, ziceau ca nu as avea voie 6 luni de la operatie ... Editat Octombrie 13, 2008 de Noto Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
noro Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 daca am grupa ab 4 (de egoisti - ia de la toate grupele nu da la nimeni...din cate stiu) pot sa donez? poti dona, sangele pe care il donezi se duce la altcineva care are aceeasi grupa cu a ta, iar lui rontz i se va da de la alta persoana Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Just_John Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 daca am grupa ab 4 (de egoisti - ia de la toate grupele nu da la nimeni...din cate stiu) pot sa donez? Poti, pentru ca sangele tau se "pastreaza" pentru cei care au nevoie de el, iar Rontz primeste de care are nevoie.. Scrie mai sus umpic.. In februarie am avut o operatie la genunchi. 2 luni mai tarziu am incercat sa donez si nu m-au lasat, ziceau cum ca nu as avea voie 6 luni de la operatie ... Mda, nu degeaba zic ei de operatii - e vorba (banuiesc) in primul rand de medicamentele administrate in timpul operatiei, cat si dupa ea, pentru refacere.. Grumpy, mai bine le zici pe bune, nu e de joaca.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
inanna Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Stiam ca se doneaza langa Filantropia.In fine Rontz fa-te bine...Cei care vreti sa donati , aveti grija la urmatoarele pt ca veti fi respinsi: - daca ati avut mai mult de 2 parteneri de sex in ultimele luni; -daca ati luat in ultima saptamana aspirine sau alte medicamente de orice fel; -daca nu aveti greutatea necesara; -daca ati consumat alcool in ultimele 24 de ore; -daca suferiti de vreo boala cronica (ulcer, amigdalita cronica etc) is mai multe e drept dar astia sunt foarte stricti.Spre exemplu un prieten a declarat ca in ultimele 6 luni a avut trei partenere de sex si l-au respins.Sau daca le ziceti ca ati luat o aspirinia ca va durea teasta. Care va stiti cu tensiunea mai joasa de fel puteti sa luati o gurita de cafea inainte de donare.Evitati fumatul ca va cam lesina.In seara de dinainte de donare evitati mancarurile grase, prajite in mult ulei.Inainte de donare bagati un covrig ceva, iar dupa cel mai indicat e sa ardeti o ciocolata mica.Sporeste enrgia, ridica nitel si glicemia.Bagati lichide cum trebuie.Fara acid (cola, fanta si alte minuni de gen).So apa plata, minerala, ice tea etc.Sper sa fie cumva de folos.Care maii aveti intrebari va stau la dispozitie.Sanatate! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 Ceva nouatzi? Ce mai stitzi de el? A iesit din operatzie? Ceva date despre accident? Cum draku s-a intamplat? Ce zi ce rahat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DKWraith Postat Octombrie 13, 2008 Share Postat Octombrie 13, 2008 DACA VA STITI CU PROBLEME CU INIMA GEN ARITMIE CARDIACA SAU SUFLU SISTOLIC/EXTRASISTOLIC SUNT SANSE SA NU VA PRIMEASCA! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate