john17 Postat Mai 28, 2020 Share Postat Mai 28, 2020 (editat) Doar că antigelul mai are și proprietăți anticorozive, mai unge o pompă de apă dacă e vreuna pe acolo, chestii, socoteli. Apa corodează, depune piatră (cea cișmelată în principiu) și nu unge nimic. Asta și la cald și la rece! Editat Mai 28, 2020 de john17 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Mai 28, 2020 Share Postat Mai 28, 2020 Meeeeeeeerge și cu apă. Să pui Borsec, regina apelor minerale. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adyp Postat Mai 28, 2020 Share Postat Mai 28, 2020 (editat) Fie antigel concentrat in amestec 50/50 cu apa DISTILATA, nu de la robinet, fie antigel gata preparat. Pe ambele le gasesti in orice supermarket. Nu pune apa si atat! Cum au zis mai sus colegii, iarna ingheata si crapa motor si nu unge pompa de apa. garnituri, etc! Editat Mai 28, 2020 de Adyp Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Admin l.u.v Postat Mai 28, 2020 Admin Share Postat Mai 28, 2020 La 11.05.2020 la 10:24, Enescu Adrian a spus: nu stiu ce trebuie sa bag in radiator ,unii spun ca apa altii ca antigel cu apa Intrebarea denota ca trebuie sa mergi la un mecanic. Nu te apuca sa schimbi nici macar lichidul de racire, daca nu stii sa o faci, vei face mai mult rau motorului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gadi Postat Ianuarie 15, 2021 Share Postat Ianuarie 15, 2021 In al meu Er6n am bagat Hepu P999-12P (cica mov dar eu il vad roz). Se gaseste la magazinele de auto sub forma de concentrat 1,5L. Diluat 50/50 (numai cu apa distilata!) nu ingheata la -40degC. Contine si ceva detergent, aveam o mazga gri-galbuie in radiator, s-a mai curatat dupa vreo 3 luni de exploatare. Multe dintre antigelurile de auto se potrivesc la moto, trebuie avut grija sa fie pentru motoare de aluminiu ca sa nu corodeze instalatia. Culoarea in sine nu conteaza, producatorii fac acelasi antigel dar adauga coloranti diferiti in functie de marcile si modelele de masini la care se adreseaza produsul. Este recomandata curatarea instalatiei cu apa distilata intre schimburile de antigel. Diferentele dintre apa si "antigel" (in fapt e apa + alte substante) sunt in principal temperatura de inghet, temperatura de fierbere si protectia la coroziune. La nevoie poti sa pui si Cola dar cat timp crezi ca o sa tina motorul si/sau radiatorul? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aurelian123 Postat Martie 2, 2023 Share Postat Martie 2, 2023 On 1/16/2021 at 12:35 AM, gadi said: P (cica mov dar eu il vad roz). Se gaseste la magazinele de auto sub forma de concentr Salutare! posesor Honda hornet cb600fa, pc 41, 2008.Vreau sa schimb antigelul. Am citit pe aici, am dedus ca G12 diluat ar fi bun. in manual scrie RECOMMENDED ANTIFREEZE: High quality ethylene glycol antifreeze containing corrosion protection inhibitors. eu intentionam sa ii bag motorex m 3.0., dar deduc ca platesc cam aiurea vreo 2,5 mil. in concluzie, ca sa nu mai aberez mult, G12 e ok? sau ce as putea sa bag? va multumesc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Nguyen Postat Martie 2, 2023 Share Postat Martie 2, 2023 Acum 5 minute, aurelian123 a spus: in concluzie, ca sa nu mai aberez mult, G12 e ok? Daca nu ai specificatie expresa in manual despre tipul de antigel poti sa bagi orice antigel. Poti sa bagi G12 linistit, e ca rugaciunea, nu face bine dar nici rau... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TETEA. Postat Martie 2, 2023 Share Postat Martie 2, 2023 Orice lichid de racire bazat pe ethylen glicol, diluat corespunzator cu apa distilata. Cat de scump sa fie, tu decizi. * Atentie sa nu fie pe baza de propylen glicol! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Martie 2, 2023 Share Postat Martie 2, 2023 Și să nu conțină silicați! Japonezii folosesc antigel verde, găsești și din ăla la magazinele auto mai răsărite. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aurelian123 Postat Martie 3, 2023 Share Postat Martie 3, 2023 Atunci, raman pe un ravenol sau hepu g12 . Multumesc pt raspunsuri! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gadi Postat Martie 5, 2023 Share Postat Martie 5, 2023 (editat) On 3/2/2023 at 3:39 PM, aurelian123 said: Salutare! posesor Honda hornet cb600fa, pc 41, 2008.Vreau sa schimb antigelul. Am citit pe aici, am dedus ca G12 diluat ar fi bun. in manual scrie RECOMMENDED ANTIFREEZE: High quality ethylene glycol antifreeze containing corrosion protection inhibitors. eu intentionam sa ii bag motorex m 3.0., dar deduc ca platesc cam aiurea vreo 2,5 mil. in concluzie, ca sa nu mai aberez mult, G12 e ok? sau ce as putea sa bag? va multumesc Pai ai motor de aluminiu, asa ca iti trebuie antigel pentru aluminiu, adica antigel de tip G12, G12+, G12++, G13. Recomandat cel putin G12+ fiindca e mai tolerant la amestecurile cu alte tipuri de antigel, normal ar trebui sa faci o spalare cu apa distilata a intregului sistem de racire intre schimburile de antigel. Editat Martie 5, 2023 de gadi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bostan Postat Septembrie 3, 2023 Share Postat Septembrie 3, 2023 La 17.11.2005 la 15:39, yamahaia a spus: Am masurat densitatea la anitigel si are -25...mai merge? Salut cin cunoaste hornet 600 mi se aprinde vin tilatorul la 50 grade ce poate fi ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Septembrie 3, 2023 Share Postat Septembrie 3, 2023 Ce e "tilatorul"? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ENEOS Postat Septembrie 3, 2023 Share Postat Septembrie 3, 2023 Acum 3 ore, Lucian_M a spus: Ce e "tilatorul"? E vin-tilatorul. Ceva al lui Vintilă tre să fie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lucian_M Postat Septembrie 3, 2023 Share Postat Septembrie 3, 2023 Bine că nu-i Vin Diesel... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate