Sari la conținut

Honda Cb500 - Home

CrisLuca
 Share

Postări Recomandate

Citește ce spune NGK despre bujiile cu mai mulți electrozi dacă pe mine nu mă crezi. Pe cei de la NGK îi crezi sau sunt sunt prea fraieri?

Uite aici: http://www.ngk.de/Spark_plugs_with_multiple-grou.653.0.html - linkul era chiar pe topicul despre bujiile iridium pe care l-ai citit și tu. că ai vreo 2 răspunsuri acolo. Acum mă crezi?

Ce zic aia acolo si ce zici tu aici ... intradevar tin mai mult dar pe motoare echipate din fabrica cu asa ceva, nu ca se poate pune pe orice motor, asa si-ar pune fiecare bujii cu n electrozi ca au auzit ei ca is mai bune ... De ce nu gasesti la ei in catalog pentru bujia de la motor un inlocuitor din clasa bujiilor cu mai multi electrozi, si gasesti doar din clasa iridium ? Catalor NGK, cautare bujii Honda CB 500

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 4,8k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Vizitator AdrianB1
Ce zic aia acolo si ce zici tu aici ... intradevar tin mai mult dar pe motoare echipate din fabrica cu asa ceva, nu ca se poate pune pe orice motor, asa si-ar pune fiecare bujii cu n electrozi ca au auzit ei ca is mai bune ... De ce nu gasesti la ei in catalog pentru bujia de la motor un inlocuitor din clasa bujiilor cu mai multi electrozi, si gasesti doar din clasa iridium ? Catalor NGK, cautare bujii Honda CB 500

Nu au făcut așa ceva pentru motociclete pentru că nu e nevoie. Câte motociclete ai văzut tu să meargă 50.000 km între 2 revizii? Mașini sunt, moto nu. Oricum la moto trebuie să schimbi uleiul la 12.000 km, nu la 200.000 km ca la unele camioane și 40-50.000 ca unele mașini, de ce ai avea nevoie de bujii care să țină atât de mult?

În al doilea rând NGK vinde bujii. De ce ți-ar vinde cu un preț cu 30% mai mare o bujie care ține de 3-4 ori mai mult? Asta înseamnă că tu cumperi de 3-4 ori mai puține bujii de la ei, pentru ei e o afacere proastă, așa că nu fabrică așa ceva. La alea Iridium inițial prețul era aproape dublu cu motivarea că materialul e scump (e scump, dar foarte puțin așa că nu costă mai mult de 1$ în plus să o fabrici), măcar la o bujie luau profit cât pe 5-6, acum concurența îi roade și prețurile au scăzut, nu mai merge treaba așa bine nici la alea.

Scânteia e la fel, nici mai bună nici mai proastă decât la o bujie normală nouă. Doar că după 20.000 km un electrod normal e tocit, aici fiecare electrod e tocit un sfert.

Link spre comentariu

Da nu spune nimeni ca la 12 mii cand schimbi uleiul tre sa schimbi si bujiile, revin daca ar fi asa si-ar pune toti bujii cu n electrozi. Esti unul din cei ce cred ca toti producatotii vor sa te traga in piept ... in fine putem continua asa mult timp .

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Nu, nu cred că vor să mă tragă în piept ci că nu e rentabil să facă bujii multi-electrod pentru motociclete. La 8$ cât e o bujie în locuri civilizate (și în România le oferea MyMoto la 35 RON parcă) nu e mare scofală să le schimbi la 12.000 sau 18.000 km. Tot schimbi ulei și filtru, filtru de aer, plăcuțe, bujiile îți iau încă 10 minute. Pentru mulți motocicliști bujiile iridium sau multi-electrod sunt aproape pe viață, va filtrele K&N - și totuși nu au sărit toți să pună filtre K&N deși sunt foarte rentabile dacă faci calculul ca cost per kilometru. Oare de ce?

Link spre comentariu

iti confectionez eu o pereche sir vlad ,

sa imi dai modelu si in 2 - 3 zile le ai

Salutare ! mersi de raspuns...uite iti atasez o poza ca sa vezi modelul si sa-ti poti face o idee in mare. Daca zici ca le confectionezi tu m-ar interesa pretul pe bucata, ca nu sunt sigur daca le refac pe amandoua ;) doar crashbarul de pe partea stanga s-a slefuit sanatos de asfalt...oricum, ne intalnim si ti le dau ca sa-ti fie usor sa le faci exact la fel :laugh: Numai bine !

Mesaj completat

Se intampla ceva ciudat aici, chiar niciun post de 7 zile incoace ? tot intru zilnic sa vad daca a mai miscat ceva dar de cand am postat eu n-a mai zis nimeni nimic :wink: creepy

post-22810-1265653681_thumb.jpg

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Are cineva idee de unde as putea sa fac rost de stickere ieftine dar faine,.. pt Cb, doar pt rezervor... ? ;)

Orice magazin care se ocupa de stikere, de obicei mai vezi pe taxiuri reclama la firmele care le-au stikerit. La braila sigla cu Honda cu tot cu aripa, 2 bucati la 3 lei parca sau ceva pe acolo. Scrisul cu cb 500 ar trebui sa fie mai multisor ca e pe 2 culori parca.

Link spre comentariu

Orice magazin care se ocupa de stikere, de obicei mai vezi pe taxiuri reclama la firmele care le-au stikerit. La braila sigla cu Honda cu tot cu aripa, 2 bucati la 3 lei parca sau ceva pe acolo. Scrisul cu cb 500 ar trebui sa fie mai multisor ca e pe 2 culori parca.

Mersi frumos, trebuie ca caut o firma in Arad... :)

Link spre comentariu

Salut Cb-istitlor ,

Am si eu o problema ,nu mai pot bloca ghidonul ,nu imi pot da seama de ce ,desi este pe gaura ,ca ma uit cand actionez cu cheia ...are cineva idee de un service in zona berceni ?

Era unul pe viilor .dar vad ca sunt obloanele trase si spatiul gol ,cu tot cu magazin.

Si nu prea ma risk sa o las neblocata ....:rolleyes:

MS

Link spre comentariu

Salut Cb-istitlor ,

Am si eu o problema ,nu mai pot bloca ghidonul ,nu imi pot da seama de ce ,desi este pe gaura ,ca ma uit cand actionez cu cheia ...are cineva idee de un service in zona berceni ?

Era unul pe viilor .dar vad ca sunt obloanele trase si spatiul gol ,cu tot cu magazin.

Si nu prea ma risk sa o las neblocata .... :rolleyes:

MS

in ambele parti se intampla acest lucru ? ghidonul treuie sa se blocheze si in stanga siin dreapta , daca eram din bucuresti te ajutam pana acuma

Link spre comentariu

Nu se blocheaza nici intr-o parte nici in alta . :rolleyes:( .

Maine ma duc la mecanicul la care l-am avut in service ,ca a fost si putin stramb de la o mica cazatura,insa la fixat...si vad ca l-a fixat de tot .

Cineva ,maine ?cu chef de dat o tura pana la targoviste ?

Link spre comentariu

Salut posesori de Honda CB 500. Incepand de astazi sunt fericitul posesor al unei Honda CB500 din 1994.Sunt din VL. Mai e pe aci vreun posesor din VL?Astfalt uscat si fara incidente...

Link spre comentariu

Salut posesori de Honda CB 500. Incepand de astazi sunt fericitul posesor al unei Honda CB500 din 1994.Sunt din VL. Mai e pe aci vreun posesor din VL?Astfalt uscat si fara incidente...

Mai e ... Dragos are un cb rosu din 97 daca nu ma insel si mai era unul dar l-am luat eu de anul trecut :crack:

Link spre comentariu

Sa-l stapanesti sanatos !

Baieti ,eu vreau o toba de carbon ptr cb-ul meu!ceva recomandari ,azi-noapte m-am intalnit la semafor cu un tip cu scuter Gilerra ,avea o toba Gianelli ,se auzea de 3 ori mai puternic decat cb-ul meu ,ma cam dezamagit putin toba stoc ,insa sunetul e curat .

Si as vrea sa o modific putin ,pana la o alta achizitie ,hai ca e cald,iesiti afara.

Pe cand o intrunire cb in Buc ?

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1

Daca esti gelos pe un scuter ca se aude mai tare ai probleme cu bunul simt. Nu traiesti si nu locuiesti pe camp, iar daca vecinii o sa inceapa sa iti taie seaua si cauciucurile sa nu te gandesti mult care o fi cauza. Cand legislatia e din ce in ce mai stricta (la Euro 2 nivelul de zgomot e mai jos, la Euro 3 si mai jos) nu te gandesti cum sa faci mai mult zgomot :crack: Ti se pare Bucurestiul prea linistit? Auzi prea mult bazaitul bondarilor si te deranjeaza?

Nu se fac tobe din fibra de carbon la moto de genul asta, ar costa cateva mii de euro sa o faca din asa ceva. Poate gasesti una invelita in fibra de carbon. Toba din carbon nu exista sigur, grafitul se face praf iar diamant nu iti permiti - astea sunt singurele variante de carbon, cristalin sau amorf.

Link spre comentariu

AdrianB1 : esti cam drastic ,sau sunt eu mai entuziasmat datorita varstei mele .Cred ca era incadrat in limita ,fara de motoarele Ducati ,care fac un zgomot prea mare(2 cilindrii),sau alte motoare cu tobe "dedicate".

Da,am vazut ca nu se fac tobe din carbon ptr CB ,am vazut altfel de tobe ptr Cb ,special ptr Cb ,insa la preturi piperate ptr mine .Nu o sa imi pun o toba ptr a imi deranja vecinii ,si asa nu petrec mult timp langa casa ,mai mult alerg ...insa cu bonadrii nu stiu,caci e zapada si nu au aparut .

Link spre comentariu

Whatever,voi fiind mai mari,mai trecuti prin viata vedeti altfel lucrurile ,vreti sa imi spuneti mie ,ca voi la 21 de ani ,daca atunci v-ati luat motoare nu doreati asa ceva ...avand prieteni cu motoare mai ältfel decat ale voastre ...sa fie o bucurie cat de mica ptr voi ,mai ales daca e din puteri proprii ...

Link spre comentariu

Vizitator AdrianB1
Whatever,voi fiind mai mari,mai trecuti prin viata vedeti altfel lucrurile ,vreti sa imi spuneti mie ,ca voi la 21 de ani ,daca atunci v-ati luat motoare nu doreati asa ceva ...avand prieteni cu motoare mai ältfel decat ale voastre ...sa fie o bucurie cat de mica ptr voi ,mai ales daca e din puteri proprii ...

Da, eu aud diferit lucrurile: toata vara de la 11 la 2 aud motoare turate desi cel mai apropiat bulevard e la peste 300 de metri. Noroc ca nu dorm, ca ar fi destul de greu. Daca zgomotul produce stres si insomnii, iar stresul e o boala atunci aproape ca ii inteleg pe cei de langa bulevard ca voiau sa lege o sarma peste strada pe care sa o ridice cand vine o motocicleta cu toba sparta. Fiecare il baga in spital pe celalalt, ca pe vremea lui Moise si a legii Talionului.

Pot sa spun ca la 21 de ani nu aveam nici o bucurie in a face zgomot. Chiar imi aduc aminte cu placere ca dormeam la parter cu geamurile deschise si era o liniste impecabila, daca trecea o cucoana cu tocuri pe strada se auzea de parca batea cuie. Acum uneori cu geamul deschis e greu sa auzi soneria de la intrare.

Mesaj completat

si eu am toba sport, si atata timp cat nu turez motorul excesiv nu deranjez pe nimeni, plus ca am si db killer pe care il folosesc de obicei seara

De unde stii ca nu deranjezi, pentru ca nu te-a oprit nimeni sa iti spuna? Poate ca te injura o gramada, dar nu ii auzi din cauza tobei :crack:

Editat de AdrianB1
Link spre comentariu

poi daca punem problema asa , sunt destui care sunt deranjati si de toba stock, fara db killer merg doar ziua in amiaza mare cand oricum zgomotul de fond al orasului este egal sau peste cel produs de toba mea , in schimb seara de la 8 , 10 incolo montez db kileru, nu dau motive nimanui sa puna sarme pe strada , plus ca e un sunet placut , si atata timp cat nu turez aiurea motorul ( lucru ce poate fi si este de obicei interpretat ca o agresiune ) nu se ia nimeni de mine. Conteaza si atitudinea pe care o ai atunci cand folosesti toba sport ...

Link spre comentariu

Daca zgomotul produce stres si insomnii, iar stresul e o boala atunci aproape ca ii inteleg pe cei de langa bulevard ca voiau sa lege o sarma peste strada pe care sa o ridice cand vine o motocicleta cu toba sparta.

Nu stiu cand mergi tu cu motocicleta ta, dar daca ai merge zi de zi prin traficul bucurestean ai vedea avantajele unei tobe sport: acela de a fi auzit inainte sa fi vazut. Si atunci ai prefera sa produci stres celor ce nu stiu sa utilizeze oglinzile din dotare si pietonilor ce traverseaza strada printre masini si astfel sa iti sporesti sansele de a ajunge intreg la destinatie(serviciu). Dar fiecare cu propriile conceptii.

Link spre comentariu