Sari la conținut

Honda AfricaTwin - XRV650/750


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 12,4k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutare,

Iata ca a venit primavara si am scos "bestia" de la garaj, prilej cu care mi-am dat seama ca trebuie efectuate unele lucrari de intretinere precum schimbat ulei, kit lant si curatat si sincronizat carburatoarele.

 

Am vorbit cu cineva despre toate astea dar raspunsul lui m-a pus putin pe ganduri si de aceea am nevoie de sfatul vostru.

Nu vreau sa fiu "Toma necredinciosul" dar consider ca este normal sa ai unele dubii fata de o persoana pe care nu o cunosti. Mi-a recomandat in toamna cineva de pe forum o persoana ce ma poate ajuta cu carburatoarele. Am discutat cu omul si l-am intrebat daca ma poate ajuta si cu lantul si uleiul ca tot ma duc la el si demontez motocicleta iar eu nu dispun nici de spatiul necesar unei astfel de lucrari, scule timp si sincer nici nu am mai facut asta pana acum. A zis ca nu este nici o problema, ma poate ajuta, pot sa vin cand vreau iar preturile sunt chiar ok. Astazi l-am sunat din nou sa ii spun ca vineri mi-am luat o zi de concediu si ca la prima ora sunt cu motocicleta la el dar am primit un raspuns care m-a pus pe ganduri si de aceea scriu aici.

 

Mi-a zis ca nu ma poate rezolva in aceiasi zi ca e o lucrare complexa ca dureaza mult.... etc. etc. Ii zic ok atunci fara carburatoare...pai tot de pe o zi pe alta.

Intrebarea este cat de complexa este aceasta lucrare in opinia voastra. Ideea e ca eu vreau sa stau langa el sa vad exact ce face, prilej cu care o sa vad si eu motocicleta "dezbracata" si o sa am posibilitatea sa inteleg mai multe pentru ca nu am motocicleta de mult timp si sunt multe lucruri pe care nu le stiu.

Sincer nu prea imi vine sa ii las motocicleta mai multe zile acolo si sa ii las si piese destul de scumpe pentru ca nimeni nu imi garanteaza ca o sa puna exact piesele pe care i le-am dat eu ba mai mult sa imi mai si inlocuiasca unele piese. Poate ca omul este chiar super ok, dar nu am de unde sa stiu ca nu il cunosc si consider ca este normal la inceput sa am o doza de scepticism.

 

Voi ce parere aveti?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu-s mulţi mecanicii care vor fi de acord să stai lângă dânşii, dar asta nu înseamnă că lucrează prost, mai uită câte un şurub, mai dau câte un ciocan sau mai rotunjesc câte-o tubulară.

O parte dintre cei din Braşov ducem AT/TA la un singur mecanic şi nici lui nu-i place să stai lângă el când lucrează, dar pentru asta tot i-am lăsat motorul astă-vară de l-a desfăcut complet.

 

Tu alegi. Cheia e la mecanic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Voi ce parere aveti?

 

Daca nu ti-e frica sa te murdaresti pe maini, vii in weekend, o pui langa a mea, si te indrum / ajut la schimbat kitul de lant, ulei+ filtre. In mod normal dureaza cam o ora. La carburatoare e treaba mai de durata, nu am timpul necesar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit in cele din urma pe cineva care a fost de acord sa faca asta si sa stau langa el.

In ceea ce priveste timpul de lucru stiu ca nu dureaza asa de mult tocmai de aceea nu am inteles de ce trebuie sa o las asa de mult acolo...bine ca am gasit totusi ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

e sectiune de tutoriale pe XRV.RO de ce nu arunci un ochi pe acolo. mie unul, care sunt chitibusar imi ia 6h dat jos roata spate, bascula, schimbat lant/pinioane, uns toti rulmentii intalniti montat totul la loc.

la carbelitoare tot asa mi-a luat(bine, devenisem expert dupa ce am mesterit cu silicon pe acolo si am ajuns sa desfac rezervorul/scos carburatoar in 25min). daca stii ce faci si esti meticulos. daca ai mana facuta se injumatateste timpul. Daca stai langa nenea...vezi sa nu-l tii la vorba si sa va prinda seara, asat daca vrei sa dai si o tura

 

daca tot esti acolo poti sa faci si valve clearence, 1-2h

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sincer nu prea imi vine sa ii las motocicleta mai multe zile acolo si sa ii las si piese destul de scumpe pentru ca nimeni nu imi garanteaza ca o sa puna exact piesele pe care i le-am dat eu ba mai mult sa imi mai si inlocuiasca unele piese.

 

Voi ce parere aveti?

Ceea ce zici tu e de inteles, dar nu e chiar asa.Piesele noi schimbate se vad de la o posta plus ca piesele schimbate se returneaza proprietarului.

Acum ceva timp, am fost rugat de proprietarul unei mobre sa ma asiste si sa ma ajute la verificare completa a motoretei lui,,,,,,au urmat timp de citeva zile intrebari de copii mici,,,ce rol are cutare piesa,,,dece asa si nu invers,,,si multe altele care te durea capul sa-i raspunzi.Lucrul de o zi sa transformat in 4 zile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Parca la Mymoto, in Viilor, era un afis edificator.

Tarif la ora:

- lucram noi- 65 ron

- ne dati sfaturi- 85 ron

- lucrati cu noi- 125 ron

- lucrati dvs- 150 ron

 

:)) Nu stiu daca am reprodus-o corect, dar...cam au dreptate. Te duci la un service serios, ii lasi naiba sa lucreze! Am fost si eu un ghimpe-n coasta pana mi-a picat fisa ca trebuie sa gasesc un loc de reparat si sa imi cumpar scule. Am luat manualele de service de fabrica si m-am pus pe treaba. Punct!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, trebuia segmentat, umblat in cutie (sarea din viteze), si refacute supapele. Am ales sa schimb motorul, ca l'am gasit la un pret mai mult decat ok (reparatia depasea mult), iar cand or fii lucrurile mai bune, sper sa revergorez rd03'u ;)

 

Sporuri

 

Adi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E pe bikeshop.ro un exemplar interesant de vânzare, aviz celor ce-s în căutare de relicve : http://bikeshop.ro/handler.php?tip=am&act=view&src=db&ID=503332&selpic=15&zoom=1#foto

Daca nu ma insel e cel cu care Korben a avut ceva "experiente". Iar mie mi-a vandut niste basme cand l-am sunat pentru un motor ce il avea de vanzare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bai ce liniste e pe aici... nimeni nu mai spune nimic... V-ati vandut toti africanele in afara de mine???

 

Las' ca va spun eu una-doua: sambata imi iau motorul si ma duc in Buriland sa vad expo "human body" de la Antipa apoi ma bag sa halesc unu sau vreo doi mici la salonul moto. Poate ne adunam mai multi cu ocazia asta.

Pe 1 Mai plecam iar(tot 3) cu africana undeva prin baragan. Macin, Enisala, Histria, etc...ceva cetati dacice de pe malul Dunarii si al marii, dormit cu cortul apoi urcam la o bauta la Cricova, langa Chisinau :cheers: si ne petrecem Pastele langa Iasi, la Barnova.

 

La sfarsitul lunii Mai ies cu motoveteranii la Sighisoara. Ma zvarcolesc sa fac rost de bani si pt editia de anul asta de la Nadrag, imi fac sepuku daca nu reusesc sa beau o bere cu CristiSan-112, vinerea pe la 11 ;-)

Chiar dormiti toti? :hug:

Editat de Mihutz77
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu vara nu dorm.

 

Ţin să le mulţumesc prietenilor pe această cale, fără ei nu aş fi ajuns ... unde se vede că am ajuns !

post-59052-0-72431600-1365195830_thumb.jpg

post-59052-0-74959000-1365195859_thumb.jpg

Editat de Andry
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce să socotesc neică, e mai ieftin litru de bere decât cel de benzină, deci evident că a intrat mai multă bere şi de aceea am ales-o.

În plus, dacă merg pe bere am autonomie mai mare, consumul de 6% nu 'durează' o oră de drum, ci vreo .. multe oricum :D

 

Dada, am cam făcut un pârâiaş în toată regula, nu ştiu dacă aţi auzit de el... i se zice Olt !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...