cstelia Postat Noiembrie 15, 2016 Share Postat Noiembrie 15, 2016 Imi puteti spune cam ce greutate are motopropulsorul de la afrikana de 750cc. Orientativ. Im trebuiesc detaliile pt niste calcule si sa vad daca ma tin salele sa il urc la et.4 Eu zic ca nu il poti duce. Cel putin nu singur Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Samo Postat Noiembrie 15, 2016 Share Postat Noiembrie 15, 2016 Eu zic ca nu il poti duce. Cel putin nu singur Sa tot aibe vreo 50-60 de kile, aproximez eu... mi s-a parut greu, cativa pasi am facut cu el in brate,dar pana la etajul 4... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
the insider Postat Noiembrie 15, 2016 Share Postat Noiembrie 15, 2016 am mutat de ici colo ala de pe XRV650, care nu e cu mult mai usor ca ala de 750,si mi s-a parut greu cu spume... Poti sa-ti dai de lucru la spate/coloana daca faci prostii singur... Am luat niste sfoara/funie din aia din Praktiker si am rupt-o in doua. o bucata am dat-o prin mount-urile din fata la motor si cealalta prin mounturile din spate de la motor, si in 2 oameni rezolvi mult mai elegant mutarea... just my 2c... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Andry Postat Noiembrie 16, 2016 Share Postat Noiembrie 16, 2016 Raoul mai freacă bascula și alte cele, ca mai ai de frecat destule la ea până să te apuci de motor, iar până termini tu bibileala îți cresc feciorii și îl duc ei până sus ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 16, 2016 Share Postat Noiembrie 16, 2016 Frec frec. Mc. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sebicozaurus Postat Noiembrie 16, 2016 Share Postat Noiembrie 16, 2016 Andry .... ești un rău!!!! Dacă tot are feciorași... ar putea să le facă cadou muuuulte baloane cu heliu.... legate de un motor.... sfoară+2 pari+2 hăndrălăi + ladă de bere + bătaie de la nevastă = motor in sufragerie + dormit pe preș Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 16, 2016 Share Postat Noiembrie 16, 2016 Ca si colegii de pe Vstrom topic...eu am adus totul in casa exceptie cadrul si motorul. ca urmare am fost nevoit sa le fac sa dispara, pronto!!! Mai fac una alta si caut sa nu las urme. Pentru Andry: » Post actualizat in 16 Nov 2016 10:57 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
the insider Postat Noiembrie 16, 2016 Share Postat Noiembrie 16, 2016 unul dintre cele mai inutile lucruri pe care le poti face la Africa Twin.....este sa lustruiesti scutul... hahahaha mi-e RAU... Da..da...stiu,fiecare face ce vrea cu bunul sau etc, dar totusi frate, sa lustruiesti scutul? Eu il lustruiam de cate un sant mai inalt sau cate o piatra care sarea )) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 16, 2016 Share Postat Noiembrie 16, 2016 Ca fapt divers este una dintre cele mai intalnite 'modificari', e la indemana fiecaruia, cheap si rapida. Zona e mare, vizibila, etc etc. Cand ai sa vezi totul montat e f posibil sa cantaresti altfel Prin prisma unei anume referinte pot spune multe, inclusiv despre tine. Cum ar fi ca pierzi esentialul, stii acum sa scoti mirror finish la aluminiu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) - Editat Noiembrie 17, 2016 de andrei belcic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Enduro touring pls. Nice meme » Post actualizat in 17 Nov 2016 07:09 Produsul final il vedeti pe mobra mea. Pana atunci teasing Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
the insider Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 de ce as vrea sa am un scut lucios de manelist? Imi aduce aminte de astia care la spalatorie isi curata cu tot felul de substante nu numai jantele,ci si cauciucurile (sidewalls) ca sa 'dea bine', desi la ce praf si jeg e la noi, nu se stie daca a doua zi nu e la fel cum a venit ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Se cheama detailing! Si dupa ce am mancat si eu din mancarea asta de peste pot spune ca intradevar 'da bine', spalatul/curatatul ulterior e usor ca bunaziua. Ca sa intelegi...e ca atunci cand ai un tricou pe tine luat direct de pe sarma comparativ cu unul calcat cu fierul. Esti un dragut cum prin asocierea de cuvinte ii incadrezi pe toti cu scutul lucios intr-o anumita casta mult hulita. Este alegerea ta, ce vei face de acum inainte, ramai ignorat, stochezi informatiile si te folosesti de ele mai tarziu . Anyway "oblivio accebit" Ma repet: Prin prisma unei anume referinte pot spune multe, inclusiv despre tine. Cum ar fi ca pierzi esentialul, stii acum sa scoti mirror finish la aluminiu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
the insider Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Iarta-ma ca nu vad logica sau motivatia din spatele actiunilor tale (legate de detailing-ul scutului) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Da chiar trebuie sa vezi tu o logica sau motivatie. Got my point? Asta e farmecul diversitatii si in asta consta placerea vietii. Daca am fi tonti la fel, ne am plictisi tare mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 (editat) Orice piesa de aluminiu lustruita va oxida in scurt timp. Aluminiul trebuie vopsit, eloxat, anodizat, lacuit, etc.... Editat Noiembrie 17, 2016 de andrei belcic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Ce autoritate suprema zice ca trebuie? Timpul e relativ. Ceara si atentie. Oricum nimik nu tine vesnic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Colegilor... Bucurați-vă de viata! În pace, dacă se poate . Daca recondiționezi un motor cap coada și totul e bling și nou pe el, va garantez ca scutul, cu uzura timpului aferenta, arata ca nuca în perete pe el. Daca ați încerca să deschideți obiectivul v-ar fi probabil super evident faptul ca Raoul este în plin proces de restaurare orientata mai mult spre expunere în showroom decât spre funcționalitate. Chiar dacă, personal, într-un topic mai vechi, inspirat dintr-o experienta de restaurare întinsă pe aproape 2 sezoane, am militat clar pentru inutilitatea restaurării tip design a unui enduro-turism, asta nu înseamnă că ar trebui sa stau acum sa critic orice nu se încadrează în ideile mele. Lăsați omul sa își facă damblaua. Imposibil sa nu folosească cuiva, cândva tutorialele lui. Dați-i un like pe YT, fiți mai întrajutatori, din astea. Sau criticați mai fair play. Miștocareala din asta de Bucale e plin forumul de ea. » Post actualizat in 17 Nov 2016 12:27 Încercați sa faceți un tutorial video în casele voastre, cu doi copii, soție și toată logistica mai mult sau mai puțin privata, aferenta traiului, în peisaj, în care sa fiți cat mai coerenti în exprimare, ca sa aibă ideile voastre impact și ca sa nu editați cu zilele, etc, etc. Am avut o tentativa acum 6 ani. Mi-a trecut. Repet, nu as face ce face el. Am făcut. Din punctul meu de vedere a fost o greșeală din aproape toate punctele de vedere. Dar acum știu ca asa ceva nu merge strict pentru mine. Nu forțez pe nimeni, în nici un fel, sa facă doar ca mine. Din contra. Avem marele avantaj de a trai într-o lume libera. Sa ne bucuram de el . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Nu restaurez, asa cum ai facut tu. Sunt departe de ce mi-as dori sa fac. Finante scule knowhow timp samd. Tatonez terenul mai mult. Tipul asta e mester mare, pasionat de AT in USA. » Post actualizat in 17 Nov 2016 12:38 Si cui ii place sa asculte muzica clasica in timp ce admira afrikane. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Banzay Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Imi aduce aminte de astia care la spalatorie isi curata cu tot felul de substante nu numai jantele,ci si cauciucurile (sidewalls) ca sa 'dea bine', desi la ce praf si jeg e la noi, nu se stie daca a doua zi nu e la fel cum a venit ) Esti optimist daca zici a 2-a zi. Raoul, da-i inainte! Mai ai un fan. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raoulserban Postat Noiembrie 17, 2016 Share Postat Noiembrie 17, 2016 Lupta cu rugina. Asta e varianta mea. Fct de posibilitati mai exista sablatul si ce mi ar placea mie , un agitator cu pietre minuscule. Scuzati incoerenta si repetarile, emotiile si stresul timpului plus tocatoarea m au fortat sa eliberez atelierul » Post actualizat in 17 Nov 2016 14:26 Ps:nu e vb de fani sau altceva. Mc oricum pt feedback. Tre sa recunosc ca imi doresc un video cu 1mil views dar mai mult de atat e vorba de sharuit know-how -ul si din discutii/conflicte(cica is ultimu trend in aflarea solutiei optime) sa descoperi alte variante metode. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
the insider Postat Noiembrie 18, 2016 Share Postat Noiembrie 18, 2016 Da chiar trebuie sa vezi tu o logica sau motivatie. Got my point? Asta e farmecul diversitatii si in asta consta placerea vietii. Daca am fi tonti la fel, ne am plictisi tare mult. Cum tu ai plictisit lumea pe aici de vreo 2-3-4 pagini incoace cu diverse aspecte, cred ca nu e problema ca-mi exprim si eu parerea despre polishu' pe care doresti sa-l executi la scut. Ca nu-ti convine,sau ca nu suntem de acord, nu e nici o tragedie. Problema nu se pune daca TREBUIE sau NU sa vad eu o logica, ci e vorba de faptul ca am dreptul la o opinie,iar tu poti fi sau nu poti fi de acord cu ea. Atata tot » Post actualizat in 18 Nov 2016 00:09 Colegilor... Bucurați-vă de viata! În pace, dacă se poate . Daca recondiționezi un motor cap coada și totul e bling și nou pe el, va garantez ca scutul, cu uzura timpului aferenta, arata ca nuca în perete pe el. Daca ați încerca să deschideți obiectivul v-ar fi probabil super evident faptul ca Raoul este în plin proces de restaurare orientata mai mult spre expunere în showroom decât spre funcționalitate. Chiar dacă, personal, într-un topic mai vechi, inspirat dintr-o experienta de restaurare întinsă pe aproape 2 sezoane, am militat clar pentru inutilitatea restaurării tip design a unui enduro-turism, asta nu înseamnă că ar trebui sa stau acum sa critic orice nu se încadrează în ideile mele. Lăsați omul sa își facă damblaua. Imposibil sa nu folosească cuiva, cândva tutorialele lui. Dați-i un like pe YT, fiți mai întrajutatori, din astea. Sau criticați mai fair play. Miștocareala din asta de Bucale e plin forumul de ea. » Post actualizat in 17 Nov 2016 12:27 Încercați sa faceți un tutorial video în casele voastre, cu doi copii, soție și toată logistica mai mult sau mai puțin privata, aferenta traiului, în peisaj, în care sa fiți cat mai coerenti în exprimare, ca sa aibă ideile voastre impact și ca sa nu editați cu zilele, etc, etc. Am avut o tentativa acum 6 ani. Mi-a trecut. Repet, nu as face ce face el. Am făcut. Din punctul meu de vedere a fost o greșeală din aproape toate punctele de vedere. Dar acum știu ca asa ceva nu merge strict pentru mine. Nu forțez pe nimeni, în nici un fel, sa facă doar ca mine. Din contra. Avem marele avantaj de a trai într-o lume libera. Sa ne bucuram de el . De acord cu ce-ai spus tu si poate Raoul a interpretat gresit spusele mele. Eu (ca si tine,presupun) vad inutila aceasta actiune ,de a polisha acel scut, mai ales daca mobra este folosita (si inca folosita la ce poate ea sa faca). Daca se face o restaurare completa, cu iz de 'showroom', si daca Raoul asta vrea sa faca, atunci inteleg de ce ar polisha scutul,dar iarasi , ulterior,nu as intelege de ce ar restaura o mobra la stadiu de showroom, cand e mai placut sa te dai cu ea. Orice lucru nou mentine aspectul de 'nou' doar o scurta perioada,iar motocicletele la fel. Cu atat mai mult motoarele enduro-touring (dual sport, etc). De ex un naked are sanse mai mari sa-si mentina un 'aspect' de nou decat o Africana (decat daca Africana e folosita in acelasi regim ca un naked, doar asfalt, atentie, grija etc). Eu nici nu m-am apucat de motorul meu,e doar dat jos de pe cadru, si -atat. N-am sculele (si poate nici cunostintele) sa-i fac o evaluare 'tehnica' si o sa apelez la un service. Mai mult ca sa vad ce anume e busit in el si daca dpdv financiar renteaza reparatia sa (a propulsorului) sau daca trebuie sa caut alternative (alt motor, poate motor de TA650, etc). dincolo de propulsor, ma paste si kit lant nou si alte bucurii ce vin odata cu datul jos al propulsorului. Si odata jos, as face si anumite schimbari/verificari care se pot face doar cand e dat jos propulsorul. Pentru ca vreau sa profit de ocazia asta, deoarece nu am de gand sa demontez/montez propulsorul prea 'des' de pe / pe cadru... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Noiembrie 18, 2016 Share Postat Noiembrie 18, 2016 (editat) Cum tu ai plictisit lumea pe aici de vreo 2-3-4 pagini incoace cu diverse aspecte, cred ca nu e problema ca-mi exprim si eu parerea despre polishu' pe care doresti sa-l executi la scut. Eu zic ca topicul acesta, asemenea forumului per ansamblu, este mort si ingropat de mult. In sensul ca nu se (mai) intampla si nu se (mai) discuta nimic esential aici. Aici, cu exceptia celor 2 intruniri si catorva vanzari de motociclete sau piese, e o liniste de filme horror. Poate tot ce e notabil se intampla pe xrv.ro. Poate. Irelevant. Eu vorbesc strict de topicul acesta, respectiv de forum. Ceea ce este, cumva, normal, dupa atatia ani de existenta si adaugat informatie. So, chiar si in cel mai rau caz, Raoul nu a dus nivelul discutiei mai jos decat era deja. Din contra. Eu de Sonax-ul acela habar nu aveam si crede-ma ca stiu 3 oameni din familie, la fel de lenesi si indolenti ca si mine, care o sa imi multumeasca cand o sa ne apucam de jantele lor de aluminiu. Eu unul i-am dat like la tot ce a pus pe Youtube si apreciez ce face. Nimeni nu s-a nascut pro din prima. Ce a postat el despre scut poate fi aplicat si la alte piesele/subansamble de aluminiu, fie ele moto sau nu. Jugurile imi vin acum primele in minte. Plus ce o mai fi pe acolo (tuburi telescoape, scarite pasager, bascula). In cazul unor piese foarte intortocheata si cu suprafete plane foarte mici/putine, recomand cu incredere pasla abraziva, care este si ea de diverse granulatii/duritati (nu sunt cel mai tehnic tip, dar cred ca ati prins ideea). Impreuna cu pasta de matuit aferenta. Editat Noiembrie 18, 2016 de DeVazut_TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andrei belcic Postat Noiembrie 18, 2016 Share Postat Noiembrie 18, 2016 (editat) Pasta de matuit? Pt lustruit? Asta e ca aia cu "crema de ghete hidratanta". Tocmai prinsesem ideea cand ai incheiat cu "Impreuna cu pasta de matuit aferenta." Editat Noiembrie 18, 2016 de andrei belcic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator _Raul_ Postat Noiembrie 18, 2016 Share Postat Noiembrie 18, 2016 (editat) Pasla abraziva este mai eficienta atunci cand este folosita impreuna cu pasta de matuit. Cele doua au acelasi efect ca si smirghelul. Diferenta este ca pasla este un material f. flexibil ce poate fi folosit pe suprafete non-lineare. Matuirea, dupa cum a explicat si @Raoul, este una din etapele pregatitoare. Precede polish-ul final. Succese, Andrei! Atata ne-am ras impreuna. Editat Noiembrie 18, 2016 de DeVazut_TM Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate