Sari la conținut

Culturism si fitness


P   T   R
 Share

Postări Recomandate

Oricum nu ar trebui să bei lapte de fel, dar asta e altă discuție.

 

Nu e vrăjeală deloc, cine a încercat keto știe că proteina din zer te scoate din cetoză. Dar na, trebuie să știi ce faci, să ai și un glucometru si in general să te intereseze cum funcționează.

 

Proteina din zer e foarte buna folosită când trebuie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 3,3k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Dragii mei,e prima postare pe sectiunea asta,da,multumesc,bine v am gasit si eu.

Am citit doar cateva pagini,urmeaza sa ma mai uit pe aici in continuare si vreau sa spun un singur lucru celor care nu sunt familiarizati cu domeniul.Nu complicati lucrurile care nu se cer complicate!Culturismul/fitnessul e o ecuatie destul de simpla,antrenament CORECT plus alimentatie echilibrata plus odihna egal progres.Progresul poate fi destul de spectaculos si rapid asta insemnand ca in cateva luni cine are putina rabdare si respecta regulile poate avea rezultate mai mult decat frumoase,numai bune sa l motiveze sa continue.In trei luni corpul se poate schimba spectaculos,mai ales la o anumita varsta.Ma refer la un genetic mediu,sunt si exceptii in amandoua directiile.

 

Nu complicati lucrurile,nu va bateti capul cu studii medicale de pe net(unele platite/falsificate,majoritatea incerte),nu cautati suplimentele minune,majoritatea acestora sunt inutile,industria suplimentelor e o mare smecherie.Cresterile spectaculoase ale profesionistilor sunt date de hormoni.Daca alimentatia e corecta ,consistenta si echilibrata nici nu sunt necesare suplimentele.Daca vrei totusi neaparat nu tre sa ti bati capul cu mai mult decat un whey,o proteina din zer.Si creatina are un efect foarte bun,e suplimentul considerat de experti cu cele mai putine efecte secundare.Restul suplimentelor...placebo si spalare pe creier a industriei de profil si risc de efecte secundare.Nu ai de ce sa iei vitamine ,mai ales vara cand le ai in alimente ,sunt produse de sinteza cu efecte secundare ,sunt doua studii majore efectuate de americani si nemti de a lungul a multi ani(cateva zeci cel american)si sute de mii de subiecti(130 000 studiul nemtesc,mai mic)care arata efectele secundare ale vitaminelor luate fara rost.Studiile astea ca si altele asemanatoare sunt neglijate pentru ca miza in industria asta e prea mare.Cred ca un om inteligent care are common-sense intelege ca daca esti sanatos nu trebuie sa te tratezi ca un bolnav.Sau nu.

 

Nu vreau sa fiu inteles gresit,nu sunt total impotriva suplimentelor.Momentan iau si eu doua portii de whey pe zi plus creatina desi as vrea sa renunt cat mai curand dar neavand un regim ordonat de viata( gen prima masa din zi in pauza de masa)ma simt ok asal.Vreau doar sa spun ca secretul nu e in marca de suplimente,cam toate fac acelasi lucru,trebuie avuta mai multa grija la standardele de fabricatie.

 

Iar chestiunea delicata e antrenamentul,din pacate putina lume stie sa se antreneze corect.Dar ce inseamna antrenamentul corect?Un antrenament adaptat fiecaruia si asta poate obtine fiecare in timp prin incercari,ce merge ,ce functioneaza la fiecare.Singura constanta pentru toti trebuie sa fie intensitatea antrenamentului,in rest orice poate varia,durata,frecventa, volumul.La primul semn de stagnare trebuie schimbat ceva.Si aici vreau sa spun ceva ce am observat din experienta:amatorul de culturism e tare capos si conservator,nu si ar schimba mentalitatea pentru nimic in lume,o tine cum stie el ca e bine,de obicei greutati foarte mari executate incorect.S a demonstrat ca se poate creste si cu greutati moderate,fiecare trebuie sa experimenteze ce merge la el intr o anumita perioada.

 

In concluzie,lucrurile trebuie pastrate simple cu atat mai mult la nivelul de amator despre care discutam.Oricum,ideea pe care vreau sa o scot in evidenta si sa o repet e aceea ca progresele pot fi chiar spectaculoase pentru cine are putina rabdare.

 

Succes tuturor si sper ca se vor mai anima discutiile pe aici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca tot zici ca iei doua portii de Whey si creatina inseamna ca si tragi de fiare. zi-ne si un brat, un torace si o talie si ne lamurim (la perimetre ma refer).

In mare sunt de acord cu ce spui dar cu alea trei luni...sa fim seriosi. Nici unghiile nu cresc in trei luni...

Editat de mianmar23
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Omul a exagerat

 

N ai ce rezultate spectaculoase să aștepți în 3 luni să fim serioși

 

Poate dacă folosești si steroizi pe lângă suplimente,dar în 3 luni de abia îți obișnuiești corpul cu efortul și febra musculara

 

De începători vorbesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Omul a exagerat

 

N ai ce rezultate spectaculoase să aștepți în 3 luni să fim serioși

 

Poate dacă folosești si steroizi pe lângă suplimente,dar în 3 luni de abia îți obișnuiești corpul cu efortul și febra musculara

 

De începători vorbesc

Eu nu am exagerat deloc,e o chestie pe care o stie oricine care are tangente cu fenomenul,prima modificare a corpului e dupa circa 3 luni .Tocmai asta era ideea de incurajare a unui incepator sa se apuce si o sa vada rezultate destul de curand.

 

Cine nu e doar comentator pe sectiune stie ca aproximativ 60 la suta din castigul total poate avea loc in primul an de antrenament.Acelasi om avizat stie ca primele schimbari se vad in aproximativ 3 luni.In 3 luni te poti contura numai bine cat sa faci o diferenta optica intre average cum erai inainte si "ce faci,te ai apucat de fiare?"

 

Nu a zis nimeni ca este un rezultat exceptional dar spectaculos poate fi.De exemplu un ectomorf poate castiga 6,7 poate chiar 8 kilograme fara sa se vada tare pe burtica ceea ce nu poti spune ca nu e spectaculos fata de slabanogul care era.Si nu numai la ectomorfi am cunoscut cazuri si de endomorfi carora nu le dadeam mari sanse care in trei luni aratau destul de schimbati.

 

Acuma depinde ce intelege fiecare prin spectaculos,pentru un om rational care e cu picioarele pe pamant si nu are asteptari fanteziste , care se antreneaza exact cum trebuie,primele trei luni pot sa aduca acea schimbare de care vorbeam mai sus,adica o schimbare de infatisare destul de importanta cat sa l motiveze sa mearga mai departe.In acceptiunea mea "spectaculos "inseamna in comparatie de cum era inainte ,nu un nou Frank Zane.

 

Am vorbit in limba romana si de data asta sper.

Editat de ghidon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Claxon,e de domeniul SF ului ca un ectomorf sa castige masa musculara de care vorbești in3 luni fara substanțe interzise

 

Vezi ti de treaba.sunt ectomorf preponderent si fac sala de la 18 ani,nu mi vinzi tu mie gogosi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pt cei ce pun botul la toxicitatea laptelui, carnii de vita, etc. Ca sa ajungem la 20miliarde de sclavi care sa muncim pentru EI, trebuie sa renuntam la consumul de carne, mincam vegan 100%. Vitele emit metan, incalzesc global Terra. Insa EI au grija sa fabrice lucruri care tin maxim 5 ani , dupaia sa cumparam altele din 5 in 5 ani, sa le umplem conturile. Ca ca poata EI sa manince carne.

 

Uitati-va la documentarele cu negrii din Valea Riftului, cei ce traiesc numai cu singe de vita si lapte, lapte si iar lapte. Aia nu se spala pe dinti cu Colgate dar au dantura tzipla in comparatie cu noi. Plus, la ce musculatura au pe ei... Natural 100%.

 

Tot asa si fabricantii de suplimente pt fitness baga un megamarketing. Cine are discernamint (asta necesita poate si zeci de ani de documentare), poate sa-si faca singur o parere.

Editat de JAGI
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Claxon,e de domeniul SF ului ca un ectomorf sa castige masa musculara de care vorbești in3 luni fara substanțe interzise

 

Vezi ti de treaba.sunt ectomorf preponderent si fac sala de la 18 ani,nu mi vinzi tu mie gogosi

Nu e claxon,e ghidon,fii mai atent cand citesti.De aia nu intelegi ca nu esti atent.probabil nici nu intelegi prea multe de vreme ce in 18 ani nu ai inteles cu ce se mananca sportul asta.In locul tau nu m as lauda.

 

Bineinteles ca e de domeniul SF ului sa acumulezi atata masa musculara in 3 luni,e imposibil cu orice fel de steroid existent pana acum.Pentru cine intelege limba romana eu nu am spus asta.Nici nu am spus ca ar fi o regula generala dar nici ca sunt exceptii rare,se intampla in multe cazuri.Nu am spus de acumulare de masa musculara,asta e in capul tau.Eu am spus de o acumulare de cateva kilograme care coroborate cu pomparea data de glicogen sa te umfle atat cat sa atragi atentia celorlalti ca mergi la sala.Un kilogram il iei numai datorata creatinei,in rest cu cap la antrenament si o alimentatie adecvata poti castiga fara mari probleme 2 kilograme pe luna.Si la unu slabanog care a inceput sala 7 kilograme in 3 luni inseamna o schimbare cu adevarat spectaculoasa.Eu am auzit destule cazuri ,sa spui ca nu poti lua 2 kile pe luna e ridicol.acum am fost destul de clar,de data ai priceput?Daca nu,roaga pe cineva sa ti citeasca sau sa ti explice ,eventual sa ti deseneze poate pricepi.

 

In legatura cu laptele si carnea de vita....Daca sunt toxice insemna ca toate sunt toxice,altceva ce dracu sa mananci pe lumea asta?Omul in loc sa pastreze luccrurile simple prefera sa le complice ca sa arate ca e inteligent dar tot prost e.A manacat de 10 000 de ani carne de vita si lapte drept alimente de baza si la apogeul civilizatiei a descoperit ca sunt toxice.

 

Daca e sa ne luam dupa merketing ar trebui sa mancam doar vitaminele si suplimentele pe care ni le vinde.

Editat de ghidon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Auzi nenea cu majoratu` de 18 ani de culturism,ti a explicat cineva pe intelesul tau si acuma o scalzi?

 

Rahaturile alea sterile fac diferenta intre progres si stagnare.Cu experienta pe care te lauzi ca o ai ar trebui sa stii astea.

 

Si matale ce crezi ca nu am loc pe forum din cauza ta?Te dai intelept da` nu ti place sa fii luat in balon.Pai atunci nu te mai baga in seama pe un ton din asta superior daca nu procesezi intelesul a cateva fraze.

Editat de ghidon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pretenash,n am chef sa mi bat capul cu un individ semidoct ca tine

 

Noțiunile tale despre culturism sau fitness se limitează la câteva rahaturi elementare pe care le ai citit prin ceva revista pentru femei la menstruație

 

Iar dacă tu ai impresia că m ai luat pe mine în balon ai o părere mult prea bună despre tine.

 

Fac pariu că ești un atotștiutor din ăla care dă sfaturi la toți prin sală și când te bagi la aparat mori cu 60 de kile pe bara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mno,in sfarshit un loc unde se pot etala muschii pe forumu' asta... :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mama ce orgoliu,...Relax man ,sa nu plezneasca o vena.Ok,cateva chestii:

 

1.Zici ca ai 18 ani de sala in spate,vad ca te exprimi tot ca un pusti imatur,ma rog vrei sa fii smecher ,la etatea ta mi se pare cam ridicol.

 

2.Nu are importanta ce notiuni am eu.Momentan nu conteaza,din pagina asta de forum din ce ne am contrazis tu ai fost pe langa.

 

3.Daca vrei sa ne luam la misto atunci ne luam cat vrei tu,vad ca ai o prestanta de aparat pe topicul asta de aia o faci pe smecherul.Ce nu intelegi tu e aia ca tot tu iesi de fazan,pentru ca eu sunt nou,nu ma cunoaste nimeni,poa sa rada toti de mine,nu i pasa nimanui,dar daca rad de tine te doare la orgoliul ala mare de omulet culturist.

 

Asa ca e alegerea ta:continui cu textele astea cam jenante la un om care are un minim respect de sine sau iti vezi de treaba si comentezi la obiect pe topic.

 

Sau mai degraba zic pas,cearta te singur in legea ta.

Editat de ghidon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Claxoane,citește bre mai atent,în caz ca ti ai luat bacu pe bune

 

N am scris niciunde ca am 18 ani de sala,ci ca m am apucat pe la 18 ani

 

Ani de sala probabil sunt mai mulți:))

 

Fir ai al dracu,hai ca esti simpatic.mai zi ne ceva din cărți instructore

 

Hai ca mi iau niste notite,vad ca esti în temă

 

Glicogenul umfla vena,creatina ,alea alea.continua

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tu ești exemplul tipic de nepot.

 

Probabil si pe motor te prezinți la fel,asta în cazul în care te ai dat vreodată,ca n as baga mana in foc

 

Parcă ești copilul din flori a lui 9dejete,putin mai analfabet ce i drept

 

Ce off topic? Te am întrebat de antrenamentul tau,ce suplimente folosești,cât pui la piept,chestii de astea ontopic

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am o vorba atunci cand "sufera" la mine: vreau sa vad poze reale.

 

In situatia in cauza, lasati vorbaria si aratati-mi ca stiti cu ce se mananca.

 

PS: puteti cenzura fata

PS2: nu puneti "imprumutate" ca imi dau seama

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mno,mi-am luat o bere si o punga cu cocosi...:ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

eu am o vorba atunci cand "sufera" la mine: vreau sa vad poze reale.

 

In situatia in cauza, lasati vorbaria si aratati-mi ca stiti cu ce se mananca.

 

PS: puteti cenzura fata

PS2: nu puneti "imprumutate" ca imi dau seama

Man,stii bine ca nu asta e problema.Daca te pricepi la culturism si citesti ce am scris vezi ca sunt niste chestii de common-sense al sportului asta care sunt cam trecute cu vederea de cei care au mai putina experienta sau dupa caz creier.Ideea era sa nu si complice nimeni viata inutil , ca secretul nu sta in suplimente(toate fac acelasi lucru) si ca antrenamentul trebuie variat cand stagnezi.Stiu unii care o tin dintotdeauna cu maxim 4 repetari ,ultimele doua sau ultima cu partener si zic ca nu progreseaza.Cand le spui "Incearca bah si altfel,macar o luna si vezi cum iti merge"zice ca vrei sa i dai in cap ca el stie sa se antreneze.Multi nu stiu ca ce functioneaza la unul nu functioneaza la altul,daca si spui ca Tom Platz facea si 50 de repetari penttru picioarele lui nu i vine a crede.

 

Hai sa recunoastem ca majoritatea din sali nu stie sa se antreneze corect si trece destul timp pana sa se vada ceva dupa atata munca.E adevarat ca si pana iti inveti corpul ia ceva timp dar asta nu inseamna sa fii refractar la o alternativa noua,nu ai ce pierde daca schimbi filosofia de antrenament o lperioada.

 

La fel suplimentele...Nu ai nevoie de cine stie ce,e deajuns un whey dupa mine si din cand in cand creatina.Glutamina,L carnitin si toate cacaturile ,indiferent ce spun studiile lu peste chiar daca au efect nu au mai mult decat un fine tune ceea ce pentru un amator e nesemnificativ.Sunt destule alte studii care spun ca nu fac absolut nimic.Ca unora le a mers bine cu ele,o fi,sunt destui carora le a mers bine fara sa ia deloc,niciodata.Repet,vb de nivelul de amator,ce fac aia de sus numai ei stiu.

 

Si cu pozele...daca asta e problema,ne intalnim bem o bere vorbim de culturism,motociclete si gagici.Da nu asta e ideea.Cand eu scriu o postare cu ceva din tabla inmultirii culturistica nu vad ce sens are sa ma intrebi daca stiu matematica superioara.Eu am zis ca e bine sa repeti din cand in cand niste lucruri destul de importante pe care lumea desi teoretic le stie,practic nu le baga in seama.Trasul asta de fiare poate avea rezultate frumoase daca e gandit cu ceva cap.Din pacate majoritatea le trage dupa ureche si rezultatul nu poate fi alttul decat un progres lent si hainute din parizer.

 

Asta a fost ideea postarii mele,drept o introducere in comunitatea din sectiunea asta.Daca oamenii sunt deranjati ce ce spun,nu i nicio problema,nu stau aici sa ma cert cu nimeni.Eu cred ca rolul unei discutii nu e cocalareala ci cum sa ajungi mai repede la niste rezultate vorbind fiecare din ce stie poate e folositor celuilalt.

Editat de ghidon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea vad de ce ar deranja pe cineva ceea ce spui. N-as vrea sa fiu acuzat de defetism insa eu n-am intalnt inca astfel de Feti Frumosi. Am mers prin ceva sali la viata mea si am urmarit multe serii de trei luni de incepatori sau nu, dar n-am observat transformari semnificative nici chiar dupa 2-3 ani. in cazul adolescentilor ectomorfi si efeminati...pfff...dupa 3 luni, sa zic ca dobandeau ceva tonus muscular si datorita lipsei cvasitotale a stratului adipos aveau ceva musculatura, dar nimic ''nefiresc''.

Singurii care frapau aveau cel putin 10 ani de tras si o incontestabila zestre genetica...

Ai 42 cm la brat, 120 cm perimetrul toracic in inspiratie si un 78-80 cm in talie...esti un bun culturist amator si poti da si sfaturi.Bine, sfaturi poti da in orice situatie dar avand si dimensiunile de mai sus eu zic ca ai sanse mult mai mari sa fii si crezut iar sfaturile sa-ti fie urmate...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu prea vad de ce ar deranja pe cineva ceea ce spui. N-as vrea sa fiu acuzat de defetism insa eu n-am intalnt inca astfel de Feti Frumosi. Am mers prin ceva sali la viata mea si am urmarit multe serii de trei luni de incepatori sau nu, dar n-am observat transformari semnificative nici chiar dupa 2-3 ani. in cazul adolescentilor ectomorfi si efeminati...pfff...dupa 3 luni, sa zic ca dobandeau ceva tonus muscular si datorita lipsei cvasitotale a stratului adipos aveau ceva musculatura, dar nimic ''nefiresc''.

Singurii care frapau aveau cel putin 10 ani de tras si o incontestabila zestre genetica...

Ai 42 cm la brat, 120 cm perimetrul toracic in inspiratie si un 78-80 cm in talie...esti un bun culturist amator si poti da si sfaturi.Bine, sfaturi poti da in orice situatie dar avand si dimensiunile de mai sus eu zic ca ai sanse mult mai mari sa fii si crezut iar sfaturile sa-ti fie urmate...

Te faci si tu ca nu intelegi or what?Nu ai auzit de cazuri sa ia cineva un kil jumate-doua pe luna pe cantar cand incepe sa traga de sala?Alea cateva kilograme acumulate dupa 3 luni nu te transforma in Fat-Frumos,eu nu am zis asta,nu stiu de unde ai scos o,parca scriu turceste.Am zis ca e o schimbare care se vede si din exterior si ca e numai buna sa te motiveze sa continui.Cand am zis "spectaculos" m am referit la altceva si ma asteptam sa fiu inteles.Cand ai fost uscat ca gardul si au fluturat toata viata hainele pe tine,atunci cand incepi sa te apropii de o talie normala,crede ma ca e mai mult decat spectaculos,te simti exact ca Mr.Olimpia.Alea cateva kilograme inseamna enorm de mult fata de ce era inainte ca motivatie si autoperceptie.

 

Generalitatile astea nu pot fi considerate sfaturi.Le am spus ca sa le reamintesc,castigi destul de mult timp daca ai mintea mai deschisa si inveti sa ti cunosti corpul.

Editat de ghidon
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Kristian K changed the title to Culturism si fitness

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...