Sari la conținut

Vreau Sa Ajung Cu Ea Acasa


Postări Recomandate

aseara am vorbit cu el la telefon.

 

a ajuns cu bine in tara.a intrat pe la Nadlac, dormit la Arad si azi trebuie sa fi ajuns la Brasov.

 

asteptam noutati despre plimbarea pe meleagurile noastre :rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

aseara am vorbit cu el la telefon.

 

a ajuns cu bine in tara.a intrat pe la Nadlac, dormit la Arad si azi trebuie sa fi ajuns la Brasov.

 

asteptam noutati despre plimbarea pe meleagurile noastre :rolleyes:

ieri am fost pe la Pecica-Arad , puteam sai duc berea , ............ :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut,

 

V-am simtit aproape pe durata drumului ! :-)

Experienta a meritat si in mare parte se datoreaza sfatului vostru, deci inca o data multumiri! Cum a fost drumul o sa revin cu o povestire scurta, deocamdata ma aflu in vama din Bacau (nu am mutatia facuta inca pe Brasov) unde am fost intampinat cu un "bun venit in Romania!". Incepand cu astazi orele 14.00 s-au modificat toate valorile in vama. In loc sa platesc 707 euro, trebuie sa platesc ..in RON 47 milionane (o sa incerc sa postez si tabelul).

 

Toate cele bune si nu scapati asa usor, o sa revin cu detalii despre :-) vienna - brasov pe un frumos KAWA EN 500.

 

N,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut,

 

. Incepand cu astazi orele 14.00 s-au modificat toate valorile in vama. In loc sa platesc 707 euro, trebuie sa platesc ..in RON 47 milionane (o sa incerc sa postez si tabelul).

 

 

N,

si nu-l credeam pe prietenul , azi cand am auzit

:rolleyes: :bounce: :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare,

 

A fost o placere sa conduc atat pe autostrada in austria si ungaria, cat si in tzara, de la Arad la Brasov unde spre surprinderea mea, s-a lucrat usor la calitatea drumurilor si sunt destul de bunicele.

 

Sambata dimineata, orele 08.15 am lasat Praterul in spate. Era o zi numai buna de calarit, ushor innourata. Indicatoarele imi aratau Budapeste 233 KM si cum imi propusesem sa raman in Arad seara, nu aveam nici un motiv sa ma grabesc, asa ca incet incet pornesc la drum. Bagajele care le aveam la mine in gentile laterale au fost: un bidon cu apa, un aparat foto, o pereche de pantaloni, un tricou, o salopeta integrala de ploaie si alte maruntzisuri necesare unei nopti petrecute intr-un hotel, deci nu am fost incarcat.

 

O ora mai tarziu, ma apropii de granita cu Ungaria, opresc la Shell, fac refillul cu 8L benzina (10 euro) trec prin vama, opresc iar sa-mi cumpar vinieta pentru Ungaria, schimb doua vorbe cu-n roman si pornesc la drum. Motocicleta s-a comportat foarte bine, viteza de croaziera pe autostrada a fost de 110 - 130 Km/h, iar pozitia in shea a fost neasteptat de confortabila, cel putin pentru dimensiunile mele (1.81 / 76 Kg).

 

 

post-11389-1152175515_thumb.jpg

 

Plimbarea pe autostrada din Ungaria a fost si ea ok, aceeasi vreme innourata care dadea peisajelor inconjuratoare o tenta de posomorat, dar asta pana cand am iesit din Budapesta si natura a inceput sa se dezlantzuie, dar o sa ajung si acolo.

De la iesirea din austria, am mai parcurs 164 KM, am facut iar plinu la unguri inainte de a intra in budapesta, de data asta cu 10 L si 14 euro, am verificat nivelul la ulei, mi s-a parut mie ca n-ar fi chiar cum trebuie asa ca am cumparat un bidon de 1L pe care era desenata o motocicleta, scria 4T (20KW-40Kw) si din care am turnat jumate.

M-am mai odihnit putin, mi-am luat un sandwich am gesticulat putin cu-n ungur de la benzinarie dupa care iar la drum, cu ochii dupa autostrada M5. Primele picaturi incepeau sa apara, ceea ce ma cam nelinistea, neavand experienta conducerii pe ploaie. Cu o seara in urma, in Vienna am iesit la plimbare cu un prieten si a inceput sa ploua. M-am apropiat de un semafor, am piscat frana ca de obicei, cand motocicleta a inceput sa joace si a devenit foarte greu de controlat. Nu am cazut, insa m-am speriat putin, motocicleta pierzandu-si echilibrul destul de tare. A fost o buna invatatura de minte. Pe ploaie, nu mai folosesc absolut deloc franele. Merg foarte incet si folosesc numai frana de motor.

 

Dupa 30 Km condusi prin Budapesta, am gasit si autostrada M5 dar a inceput sa si ploua torential si pana la Kecskemet nu s-a mai oprit. Neavand unde sa ma adapostesc de ploie n-am avut de ales decat sa conduc foarte incet (maxim 60). Banii investiti pe costumul format din geaca, pantaloni si cizme toate waterproof, au meritat pana la ultimul cent. Singura problema era stabilitatea motocicletei, singura grija pe care o aveam era sa tin motocicleta dreapta si sa nu virez stanga dreapta decat doar atunci cand este absolut necesar. Pe vreme de ploaie, mi se pare destul de greu de condus, cel putin cu cauciucurile cu care era incaltat motorul meu. As fi preferat sa conduc pe uscat cu cauciucuri de ploaie, decat pe ploaie cu cauciucuri de uscat, dar deh.. cum sa le schimbi, trebuia sa merg asa mai departe. Din tot echipamentul manusile fiind de piele, s-au udat leoarca si ca urmare pielea de pe maini a cam avut de suferit.

 

Dupa Kecskemet ploaia s-a oprit, am facut o pauza intr-o parcare, un roman cu-n tir mi-a explicat cam unde sa fac dreapta sa ies de pe autostrada M5 (la Csongrad) ca sa nu o iau prin Szeged ca drumul e mai lung. Am vazut indicatorul dreapta, am trecut pe langa el, si am zis.. ok ! la primul U-turn o sa intorc. Primul U-turn nu mai aparea asa ca dupa 5 km de condus decizia de a o lua prin Szeged era deja luata.

Dupa alte opriri / realimentari cu sandwichuri si benzina :rolleyes: am ajuns si-n vama la Arad. Luand-o prin Szeged, nu am mai luat-o prin Batonya ci prin Nadylac (vama Nadlac) si pe la orele 17 am fost in vama.

I-am platit tranzitul si dupa aproximativ 2 ore de stat prin vama am plecat spre Pecica, fiind curios de cum se desfasoara unu astfel de eveniment. Cum m-am asteptat, veselie si galagie multa.

 

post-11389-1152180283_thumb.jpg

 

M-am invartit cat m-am invartit pe acolo dupa care am plecat spre Arad sa-mi gasesc un loc de cazare. Pe la 21.30 m-am asezat in pat si in cateva momente .. se facuse dimineata.

 

Drumul pana la Sibiu a fost destul de greu pentru ca a plouat intruna. Dupa cateva sute de km condusi pe ploaie m-am decis sa-mi pun si salopeta cauciucata pe deasupra costumului waterproof - decizie buna de altfel, intrucat pe sub geaca nu aveam decat tricou, si se mai simteau rafalele de vant rece. In Sibiu iar pauza lunga unde mi-am vizitat un fost coleg de facultate si bun prieten.

Pe la orele 18 am ajuns si in Brasov. Drumul Sibiu Brasov a fost o placere, dar dupa atata condus pe ploaie, inca aveam emotii in viraje desi soseaua era uscata bine.

 

post-11389-1152178105_thumb.jpg

 

Cam asta a fost drumul, o experienta pe care as vrea s-o repet prin toata europa, probabil cu o motocicleta mai mare, gen deuville, dar pana atunci mai am de invatat cum se conduce o motocicleta

 

post-11389-1152178161_thumb.jpg

 

PS. cam care au fost cheltuielile ca sa ajung cu ea in tzara :

 

- numerele rosii ~ 197 euro valabile 1 an; din care pot sa recuperez 36 euro daca le duc inapoi

- asigurarea pe 10 zile ~ 130 euro

- vinieta austria + vienieta ungaria ~ 15 euro

- tranzitul platit in vama nadlac = 1.5 mil + 10 euro "atentie sa nu mai stau la coada"

- benzina + papa calaretz + hotel ~ 150 euro

 

Va salut si va doresc toate cele bune !!

 

N,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari si sa stii ca te invidiez!

Tare as vrea sa pot sa fac si eu asa ceva dar din pacate nu stiu limba locala :-|

 

Imi cer scuze daca ai precizat dar n-am retinut, cum faci cu inmatricularea? leasing sau platesti toate taxele?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Omule... am savurat fiecare propozitie din povestea ta! FELICITARI!

 

Am batut si eu drumul asta de multe ori dar nu pe motor :bounce: ! Cred ca la anul am s-o comit si eu!

 

Felicitari pentru achizitie inca o data si mai ales felicitari pentru drum!!!

 

:rolleyes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va multumesc pentru cuvintele frumoase!

Limba locala nu o vorbesc nici eu, in schimb majoritatea austriecilor, ca si nemtii de altfel au o engleza foarte buna. 95% din ei raspund cu "only a little bit", cand ii intrebi daca vorbesc engleza, dupa care incep sa vorbeasca o engleza cu o gramatica perfecta, cel putin din punctul meu de vedere :rolleyes:

 

Motocicleta am cumparat-o cu banul jos, iar vama a fost platita in acelasi fel, n-am avut incotro (putin peste 47 milioane). La RAR am mai platit ~4milioane jumate, pentru omologare, constatare si certificatul de autenticitate. Mai trebuie sa merg la politie sa-mi iau noile numere.

 

Toate cele bune,

N,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am mutat topicul la Excursii pe doua roti ca prea e frumoasa relatarea ta. Plus ca ai si niste poze misto :rolleyes:

 

Numai bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari man :rolleyes: Halal "maiden voyage" pentru tine si motorul tau... asa cum au spus si vor mai spune forumisti.. te invidiez :bounce:

 

Urmatoarea motocicleta pentru mine va avea aceeasi soarta :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

necstlevel, mai am 2 intrebari care de fapt sunt 3-4:

 

1. cum ai ajuns in austria? autocar, avion, etc. si cat te-a costat

2. ai fost special sa-ti iei motor?

3. cat a costat motorul la comisionar?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Alo, alo, domnu Necstlevel...nu pot sa ma abtin...de-abia astazi am citit "jurnalul de bord" si am vazut pozele. Frumos, domnule, frumos ! :lol: :disappointed:

Ani multi, fericiti si mii de kilometri fara incidente impreuna ! :sick: :crack: :lol:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari si sa o stapanesti sanatos dar bila neagra pt cei 10 euro "atentie".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Frumos ... pe 19 am si eu examenul ,si dupa aia cred ca fac si eu un drum de Italia dupa un motor,dar nu cred ca o sa vin pe el in tara ...nu am experienta si mi-e cam groaza,oricum ma mai gandesc :disappointed:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- numerele rosii ~ 197 euro valabile 1 an; din care pot sa recuperez 36 euro daca le duc inapoi

- asigurarea pe 10 zile ~ 130 euro

 

PENTRU INCEPUT FELICITARI!!!!!!!!

 

apoi, doua intrebari: "numerele rosii" de acolo sunt valabile un an??? ai idee cat te costa asigurarea pentru o perioada mai lunga de timp? :disappointed:

 

 

 

Felicitari si sa o stapanesti sanatos dar bila neagra pt cei 10 euro "atentie".
asa e, dar compenseaza pe alte parti
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Neatza,

 

Ray - multzam fain ! Mult noroc si sa nu uiti sa ne descrii traseul.

 

Ticolino - in Austria am ajuns in interes de servici. Problema a fost sa plec de acolo cu alt mijloc de transport decat cel asigurat de firma. S-a rezolvat si asta intr-un final, luandu-mi concediu vineri - luni, perioada

in care firma nu era responsabila pentru eventualele intamplari neprevazute, deci nu am fost special sa-mi iau motor, doar ca acest chopper rosu mi-a placut foarte mult. De fiecare data cand ajung acolo, imi place sa casc gura prin astfel de magazine. La comisionar, pe motocicleta am platit 2000 de euro in cap si avea ~ 15500 KM la bord. Firma este destul de cunoscuta si se numeste 2rad - borse. Am si garantie 1 an la motocicleta, dar daca ceva se intampla cu ea, trebuie s-o duc la atelierul lor. (nu pot sa trimit piesele defecte - am intrebat).

 

Emppu - "atentia" de 10 euro a fost solicitata, "pentru a nu sta la coada".

 

Ozz - bafta multa, iti tinem pumnii :-)

 

Valicaddy - nu stiu exact cat timp aici am voie sa circul cu acele numere rosii. La magazin, nu i-am intrebat cat sunt valabile in Romania. Cand am scris "valabile 1 an" m-am gandit cred la ceea ce mi-a spus tipul de la magazin "in timp de un an, poti sa te intorci cu numerele rosii la noi sa-ti recuperezi cei 36 euro".

 

Toate cele bune la toata lumea, multumesc pentru felicitari si astept ca intr-o zi o sa postati si voi un topic cu o astfel de "intamplare" descrisa foarte frumos si adevarat de unii dintre voi "vino pe ea, n-o sa regreti! " :disappointed: Si asa a si fost :sick:

 

N,

 

PS. Atasat, un frumos lan de grau :crack:

 

post-11389-1152518099_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...