Sari la conținut

Na Ca Am Patit-o Si Io...


Poison
 Share

Postări Recomandate

Toti mi-au spus ca perioada cea mai periculoasa e accea intre 1000 si 10.000 de km, cand "prinzi ceva curaj" si faci greseli simtindu-te mai .. bazat...

 

Nu cred ca asta a fost cauza accidentului meu, dar poate ca a contribuit. N-am decat vreo 2.800 de km facuti in nici 2 luni.

 

Ma aflam in Ploiesti, pe Bulevard, pe prima banda, aveam cam 65-70 de km/h .. eram ca de obicei destul de atent la traficul si la ce se intampla in jurul meu, ma apropiam de o trecere de pietoni, si am observat ca niste copii incercau sa treaca strada... Masina din fata mea , un Cielo a franat brusc. Am apasat simultan ambele frane, dar ghinionul meu a fost ca la 20 de metri inaintea trecerii de pietoni este o denivelare a carosabilului destul de serioasa, ceea ce m-a facut sa iau acel "hop" si in acel moment roata de spate cred ca s-a blocat.

 

Nu stiu ce am facut, dar mi-a dat seama ca am derapat rau de tot de spate, si am luat picioru de pe frana, continuand sa tin doar frana fata. In mintea mea era in acea fractiune doar un singur lucru.. sa incerc sa nu lovesc din plin Cielo, si sa incerc sa opresc intre Cielo si bordura. Din nefericire , am fost la 20 de centimetri de a reusi.. am atins Cielo in bara spate, exact in coltul din dreapta, m-a dezichilibrat, si am picat, cu motoru pe mine.

 

Am vazut prin viziera cum se apropie bordura de capu meu. Cand am fost jos.. m-am uitat si bordura era la nici 5 centimetri de capul meu. Casca (full) e zgaraiata (nu rau) pe partea dreapta, in dreptul mandibulei. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu aveam casca sau daca aveam casca gen "brain-cap".

 

M-am sculat de jos, am reusit sa "ies" de sub motor .. si nu-mi venea sa cred... nu aveam nici o zgaraitura. In acea clipa , in acea miime de secunda mi-a venit in minte doar atat "Ooooooh Dumnezule, Multumesc, ce noroc am avut."

 

In acelasi timp au coborat cei din Cielo, 2 zdrahoni de la o firma de paza, prima reactie a lor . ma jur ca e adevarat : "taci ca nu a murit". Le multumesc ca m-au intrebat de vreo 10 ori cred intr-un minut "Chiar nu ai nimic, esti sigur ?"

 

Io am sunat pe cine stiam sa vina sa ma ajute sa-mi intrept ce aveam stramb pe la motor (crash-baru sau cum se numeste , de pe partea stanga, schimbatoru de viteze, etc..), cu care am lovit masina, iar zdrahonii si-au chemat sefu , care a venit in 2 minute si ne-a servit cu cate o cola rece. Super de treaba omu, m-a intrebat daca sunt baut, ca daca eram, sa zicem ca i-am lovit intr-o parcare, mai incolo. S-a mirat si el cum naiba am scapat asa usor, caci el incepuse sa-mi povesteasca cate trante a luat cu motoru acu 20 de ani.

 

A urmat : cred ca 50-100 de curiosi... indreptat fiarele , pornit motor dupa cateva incercari, mers la Politie, declaratie, testu de betie, daunele materiale, copie dupa asigurare, si amenda de 300.000 in 24 h, pe care era normal sa o primesc, pentru nerespectarea distantei regulamentare.

 

Tin sa precizez ca nu aveam nici un fel de echipament, aveam blugi, tricou si casca full. Norocul meu a fost ca am lovit masina cam in momentul in care, cu tot cu blocaj de roata spate, am reusit sa franez de la 70 la vreo 10 km/h (cred) .. si cazand direct, cu motorul pe mine, nu prea am avut timp sa ma "polizez" .Ma doare putin mana dreapta , unde m-a strivit putin oglinda dreapta, care si s-a strambat foarte rau.

 

Problema e , ca desi eram pana acum constient de necesitatea echipamentului, acuma chiar trebuie sa strang bani sa-mi iau o armura cu protectii pt. caldurile astea si genunchiere.. caci data viitoare , cine stie , Dumnezeu va fi atent la salvarea altui motociclist.

 

Multumesc si lui Boieru' si celor de la Silver Pistons, care au venit ca urmare a telefonului, se stiu ei, am sunat caci atunci cand am vazut chestiile alea strambe pe la el, schimbatoru de viteze, oglinzile rupte, nici nu ma gandeam ca mai plec cu el de acolo. Sunt dator, de fapt eram dator io de mult, asa ca o sa ajung sa va imbat urat de tot intr-o zi.

 

Final : Totu e bine cand se termina cu bine. Atentie la neatentie, si sa va dea Domnu norocu si reflexele pe care mi le-a dat si mie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

..bine k ai scapat usor! cumpara echipament full, chiar dak e kald...cam toti cei care au accidente isi dau seama ce inseamna echipament! dak nu aveai casca cred ca iesea destul de nashpa..!

 

de treaba baietzii aia cu Cielo! mai rar..!

 

..sa auzim numai de bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Per total destul de nasol da ai avut si destul noroc ... stai pe doua de-acum incolo :crack:

 

Bine ca ai scapat usor. Capul sus, atentie maxima si echipament.

 

Bafta maxima.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine ca ai scapat usor, cred ca stii si tu ca trebuie sa multumesti "Zeului bulanului exagerat" (copyright Axa). In primul rand viteza prea mare pentru conditiile respective. Gandeste-te ce se intampla daca franai 1 secunda mai tarziu, de exemplu pentru ca te uitai in oglinzi. Alt lucru la care trebuie sa fii atent e chestia cu dat drumul spatelui dupa ce ai blocat roata. Daca faci asta cu motorul cuplat si turat, ai sanse foarte mari de high-side (sare motocicleta peste cap), si de obicei treaba asta se termina urat.

Bafta si sa nu mai ai ocazia sa postezi la rubrica asta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai avut noroc!! Cunosc denivelarile de pe bulverad... sunt cam la toate intersectiile; :crack: daca esti neexperimentat si putin neatent ti se poate intampla asa din senin... N-am patit-o si sper sa ma fereasca Dumnezeu.. Ai grija de tine.. si sa ne vedem cu bine prin oras! :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cand circuli cu 60-70km in oras..si pe prima banda..esti inscris automat pt.rolul principal in serialul..reflectii rutiere.....CE-SI FACE OMUL CU MANA LUI.............

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bulan pe capul tau... :crack:

nu stiu daca e bine sau legal, dar eu nu merg niciodata pe banda 1, nici daca merg mai incet decat masinile, sa ma ocoleasca...n-au decat. poate ar trebui si tu sa stai departe de banda aia, acolo se gasesc cel mai des: denivelari de te-apuca groaza, nisip, canale, boturi de masini ce ies de pe strazi laturalnice, caini, pisici (atat vii cat si morti - apropo, mama ce era sa iau un caine mort, de ala mare cat un vitzel), biciclisti, mopedisti, copii, etc...pericol frate, stay away!!!

:crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine ca totul e ok acu si chiar ma mira atitudinea celor de CIELO. Oare devenim si noi oameni ???

Se obisnuieste lumea cu noi incet da sigur.Nu ma astepta la asa reactie din partea celor cu Cielo

 

Ai avut bulan mare ca ai scapat doar cu atat,tinand cont de lipsa protectiilor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deci acuma s-au mai "innegrit" vanataile si acuma se vad mai bine :crack: . Btw .. cand am ajuns acasa am vazut ca mai aveam si pe umar-spate niste zgaraituri, dar nu grave. Nici nu le-am simtit pana seara tarziu, cand am vrut sa ma culc. Oricum, de cand am facut accidentu am mai facut 500 de km, am fost plecat in weekend, undeva pana in Sighisoara. Acuma am ajuns acasa si sunt rupt de oboseala. Drum bestial... nu as renunta la motor pentru nimic in lume.

 

Inca ceva despre accident:

 

Mergeam pe banda 1 (de obicei evit sa merg pe 1) .. dar pe banda 2 se mergea mai mult de 70, caci cu vreo 10 secunde inainte de toata tarashenia, trecura pe langa mine vreo 3 masini cam cu 90-100, deci mi-era imposibil sa ma bag pe banda 2.

 

Oricum denivelarile de acolo sunt de la un cap la altu al drumului, traversand toate benzile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Un happy end. Viteza nu a fost asa mare cum zic altii. 65-70 km/h nu-i viteza, nici in oras (mai ales pe un drum cu mai multe benzi pe sens), poti zice ca ai avut nesansa sa dai peste denivelari. Multa bafta si sa auzim numai de bine. :ok:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...