Sari la conținut

Plec sa vad TOATE locurile care merita vazute din Romania


andreisamoil
 Share

Postări Recomandate

Costica Birchi de la Craiova.Vulcanii noroiosi din judetul Buzau.Din oras Buzau Vernesti,Cindesti,Berca,Scoarta,Chiliile.Eu am fost cu o sportiva asa ca tu vei merge super. Imagini incredibile care zic eu nu trebuiesc ratate.Si daca ajungi,se poate Buzau,Rimnicu Sarat,Focsani,Tirgu Secuiesc .Pe acest traseu podgoriile de la Odobesti si Lepsa pe un traseu nou asfaltat ce concureaza ca frumusete cu Valea Prahovei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 93
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Drumul spre lacul iezer e accesibil.

Pana in Igiel sunt 20 km din Alba drum asfaltat. Din Igiel pana la lac mai sunt vreo 10 km de drum forestier dar e accesibil chiar si pentru masini mici daca mergi cu grija. Eu am fost ultima data in toamna si nu am avut probleme cu motorul meu pegaso 650 plus am avut si pasagera. Partea mai proasta e ca trebuie sa te intorci pe acelasi drum pana la Ighiu (15 km) ca sa continui cu alte trasee, deoarece drumul de la lac se inrautateste, e stricat de tafurile care trag lemne.

La Cheile Intregalde drumul este accesibil asfalt o parte si apoi drum de tara.

http://www.sebesonline.ro/turism/Cheile_Intregalde/

Din Ighiu sunt 30 km pana in chei. De acolo ai posibilitatea sa continui traseul fie spre cheile Rametului fie Mogos, Bucium Detunate.

In functie de directia pe care o alegi poti continua apoi fie spre Blaj fie spre Rosia Montana.

 

Daca pot sa te mai ajut cu ceva nu ezita sa ma contactezi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am citit tot topicul si nu stiu daca s'a mai scris. Despre judetul Suceava pot sa'ti mai dau cateva nume de obiective turistice ce merita vazute:

 

1. Mina de sare de la Cacica: http://www.gurahumorului.info/ro/mina-de-s...-la-cacica.html. Se afla in localitatea cu acelasi nume, iar accesul rutier se poate face din 3 parti: fie prin Marginea - Clit - Solca - Cacica daca vi din directia Suceava, Radauti sau Putna

- Paltinoasa - Cacica, din directia Gura Humorului sau Falticeni.

- Sadova - Sucevita - Marginea - Clit - Solca - Cacica, daca vi din zona Vatra Dornei - Bistrita Nasaud si nu vei merge spre Campulung sau Humor

 

2. Aproape de manastirea Sucevita, in satul Marginea, este Ceramica neagra: http://www.ceramicamarginea.ro/ro/index.php

 

3. Manastirea Putna, vad ca lipseste din harta ta, la fel cum lipseste si

 

4. Cetatea de Scaun a Sucevei. Desi nu e renovata ca cea de la Neamt, a fost cea mai importanta cetate a Moldovei medievale

 

5. Manastirea Bogdana din Radauti, prima biserica de piatra din Moldova, ctitoria lui Bogdan I: http://www.bogdana.ro/1/index.html

 

6. Muzeul Lemnului din Campulung Moldovenesc: http://www.campulungmoldovenesc.ro/oras/muzeu/muzeu.html

 

7. Masivul Rarau, cu acces din Campulung Moldovenesc

 

8. Casa memoriala si Muzeul ,,Ciprian Porumbescu", din localitatea Stupca/ Ciprian Porumbescu: http://www.studentie.ro/campus/CASA_MEMORI...U/c-176-a-30586

 

9. Manastirea Voronet cu acces din Gura Humorului

 

Daca treci prin Botosani, poti vizita Casa memoriala ,,George Enescu".

 

Atat imi trec acum prin minte. Daca mai descopar cate ceva anunt.

 

Felicitari pt initiativa.

Editat de pomo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In drumul spre Sinaia, imediat cum treci de paralela 45 ai pe stanga drumul spre Floresti. Fa un ocol de 5 km si viziteaza micul Trianon. E domeniul familiei Florescu si a fost o bijuterie de arhitectura. Intrarea este libera, dar nu te sfatuiesc sa intri in ruine.....e destul de periculos. Acolo s-ar putea sa-ti dai si tu seama ce natie de retarzi suntem. Sa aia asa o bijuterie si sa-ti bati joc de ea lasand-o in paragina, e strigator la cer.......

Pe partea cealalta a drumului e un monument de arhitectura industriala. O statie de transformare si ceea ce a mai ramas dintr-o fabrica de aproape 100 de ani.

Mai multe chestii interesante de vazut ai sa gasesti pe blogul www.exploratorurban.wordpress.com Merita sa arunci un ochi acolo. Informatiile sunt bine structurate si ai toate detaliile pentru a ajunge la obiective.

Iti pun si cateva poze de la palat, sa vezi cum e...

post-16104-1300474803_thumb.jpg

post-16104-1300474811_thumb.jpg

post-16104-1300474819_thumb.jpg

Editat de grek
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Numarul obiectivelor a ajuns astazi la 198. O sa am ceva de vazut. Cine a spus ca nu ai ce vedea in Romania?...

 

@costinFB & balumotociclistu - multumesc, am notat.

 

@psycho25 - da, eu speram sa o leg si sa ma duc de la lac direct in sus spre Intreglade dar nu stiu ce sa zic. Poate doar daca o sa am acolo companion. Voi vedea la fata locului. Multumesc de informatii. Te mai intreb pe parcurs.

 

@higheaven - Lacul Bucura era inclus in lista si am mai fost acolo acum doi ani. Oricum, indiferent daca vine sau nu Mircea cu mine, poate sa ni se alature oricine doreste. Oricine este binevenit din punctul meu de vedere.

 

@ pomo - Multumesc de indicatii. Putna, Voronet si Suceava erau in lista, dar intr-adevar nu erau marcate foarte clar. Am adaugat restul obiectivelor tale mai putin casele memoriale.

 

@ grek - Stiam de locul asta si eram in dubiu daca sa il includ sau nu. L-am pus pe lista. Poti afla mai multe detalii despre ce a fost acolo si sa imi trimiti?

 

Va multumesc tuturor pentru interes, efort si indicatii.

lista_cu_locuri_de_vazut_10.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ pomo - Multumesc de indicatii. Putna, Voronet si Suceava erau in lista, dar intr-adevar nu erau marcate foarte clar. Am adaugat restul obiectivelor tale mai putin casele memoriale.

 

Cu placere. Dupa ce am scris am citit si anuntul tau legat de casele memoriale, etc. Daca in perioada in care vei ajunge pe la Suceava voi fi prin zona si disponibil, te pot ajuta cu cea mai mare placere, sa mergem amandoi prin locurile indicate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Costica Birchi de la Craiova.Ma bag putin iar in vorba cu scuzele necesare.Parerea mea este ca nu vei putea prinde tot in program dea valma.Cred ca ar trebui sa imparti excursia in cel putin doua parti:una cu "creatii" ale naturii si a doua cu "creatii" ale omului.Si spun asta ca unul patit ce sunt.Si in afara de vulcanii noroiosi la creatii naturale pot sa mai adaug Izbucul Tauz la Girda in Apuseni,Izbucul Bigar pe drumul Anina -Bozovici Pestera Muierilor in Comuna Baia de Fier Gorj 'Cheile Sohodolului linga Tg.Jiu(unde s-a turnat filmul Drumul oaselor)Cheile Nerei unde vei gasi mori de apa de pe vremea bunicilor,Garina ,linga Trei Ape Caras Severin unde se tine singurul festival rok international .Si astea nu sunt toate.Iti doresc excursie placuta.Cred ca nu am scris bine rok dar sincer nu stiu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna si succes cu initiativa, imi permit o mica sugestie: include si minastirile din Neamt(Agapia, Varatec,etc), drumuldin Piatra Neamt pe malul lacului Bicaz pina la Vatra Dornei, in continuare Pasul Tihuta sau Pasul Prislop.

Iar in Gorj nu uita de Valea Jiului, in Brasov pornind din Risnov prin Zarnesti pe Valea Marului poti merge pina la Orasul Victoria pe sub munte si astea sint numai citeva care imi trec acum prin minte. Daca ajungi in Prahova sau Buzau te pot insoti in locuri minunate numai daca sint disponibil si doresti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru masivul Rarau ma ofer eu ca ghid. Locuiesc in Cimpulung Moldovenesc. Nu am moto enduro, insa am un ATV care se descurca binisor pe munte. Pe Rarau ar fi de vazut Cabana Rarau, Pietrele Doamnei, Piatra Soimului si releul (daca nu ma insel e punctul cel mai inalt). De acolo privelistea e superba. Detalii aici: /index.php?showtopic=561792 . De asemenea ar fi indicat si masivul Giumalau, mai precis crucea de pe Giumalau. Drumul nu este de speriat (drum forestier) se poate face usor cu orice moto cu inclinatii de enduro (un alt user, dorucioby, de pe acest forum l-a facut cu o Jawa, care numai enduro nu e). Detali aici: /index.php?showtopic=574103 . Dai un semn cand ajungi pe aici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Te astept si in judetul Hunedoara si propun urmatoarele obiective:

-Cetatea Devei (traseu 100% asfalt)

-Castelul de la Hunedoara (traseu 100% asfalt)

-Furnalul de la Govajdie (cel mai vechi din Europa) (50% asfalt - 50% macadam)

-Cetatea dacica Sarmisegetusa Regia (75% asfalt - 25%macadam).

 

Tot traseul se poate face intr-o zi cu un minim de efort.

 

Ofer masa calda,cazare, loc sigur (la curte) de parcat motorul. Daca esti interesat da-mi un semn si pot sa-ti comunic mai multe detalii.

Sa auzim de bine!

 

Impreuna cu Mircea , te putem ajuta la noi in zona , cu tot ce ai nevoie , ideea e sa iei legatura cu noi sa stabilim detaliile .

Eu iti sugerez sa stai la noi in zona , minim 2 zile , si iti insirui mai jos niste obiective care nu ar trebuii ratate :

 

*** Biserica din DensuÂş,

o localitate din tara Hategului, situata la cativa kilometri de Ulpia Traiana Sarmisegetusa, isi pastreaza inca secretele astfel incat nimeni nu poate spune cu certitudine cand a fost ridicata. Istoricii au pareri impartite. Unii spun ca ar fi fost ridicata pe ruinele unui edicifiu pre-crestin din Dacia, altii cred ca a fost ridicata pe fundatia unui templu inchinat zeului Marte, multi spun ca biserica a fost mai intai un mausoleu inchinat generalului Longinus Maximus, ucis de daci, Nicolae Iorga o plaseaza in secolul al XVI-lea iar istoricul de arta Vataseanu crede ca ar fi din ultimul sfert al secolului al XIII-lea.

Cert este un singur lucru: la ora actuala este cea mai veche biserica din Romania in care se mai tin slujbe.

 

 

***Barajul GURA APELOR — Raul Mare retezat

Barajul a fost contruit numai din roca si argila fara a se folosi beton, in circa 30 de ani. Apa din lac este adus prin aductiuni.

Anul trecut, Consiliul Europei a acordat Parcului National Retezat „Diploma de Excelenta pentru Arii Protejate“. Incepand din anul 1999, parcul are administratie proprie, din 2004 a devenit membru al Fundatiei Pan Parks iar din 2007 este protejat ca propunere de sit pentru reteaua ecologica europeana Natura 2000, in vederea conservarii habitatelor naturale si a speciilor de plante si animale salbatice de interes comunitar.

Barajul de la Gura Apei pentru a carui constructie s-a folosit un volum de piatra de trei ori mai mare decat in cazul Piramidei lui Keops, in Parcul National Retezat.

 

*** Castelul CORVINILOR din Hunedoara

Ridicat in secolul al XIV-lea, Castelul Corvinilor reprezinta una din cele mai frumoase si bine conservate constructii de acest gen din epoca medievala mari fiind cea mai vestita proprietate ale lui Iancu de Hunedoara impresionand prin prezenta sa ce domina orasul Hunedoara.

Iancu de Hunedoara a fost cel care i-a oprit pe turci la Belgrad, în avântul lor spre Europa, prin statele balcanice, dupa cucerirea Constantinopolului in 1456. Nu se mai prea stie ca, printr-o decizie a Vaticanului, si azi mai bat clopotele în bisericile catolice, la miez de zi, în cinstea acelei victorii.

 

 

*** Furnalul de la Govășdia

este un monument de arhitectură industrială aflat în localitatea Govășdia, județul Hunedoara.

În 1802 s-a hotărât de către autoritățile habsburgice creșterea producției de fontă. Întrucât Govășdia se află în apropierea sitului extractiv de la Ghelar, s-a decis construirea acestui furnal. Lucrările de construcție au durat din 1806 până în 1810. În 1813 (după finalizarea clădirilor anexă) s-a dat în folosință cel mai modern furnal de topire a minereului de fier din Europa acelor vremuri.

Între anii 1871 – 1889 furnalul înregistrează maximul de activitate, producția fiind destinată în mare parte construirii Turnului Eiffel din Paris.

 

 

*** Tebea este un sat din judetul Hunedoara, Transilvania, Romania.

Apartine administrativ de comuna Baia de Cris.Este, totodata capitala regiunii istorice Tara Zarandului.

Situat in Sudul MUNTILOR Apuseni, in `Tara Zarandului `, intr-un peisaj fermecator, cu oameni si obiceiuri care-si urmeaza rostul lor stiut, se afla satul TEBEA.

Localitatea a fost intemeiata in secolul XIV. Aici, in locul numit `Panteonul Motilor`, se gaseste `Gorunul lui Horea`. Este un stejar vechi de circa 400 de ani, cu circumferinta de 9 m. Pentru a fi protejat de distrugerea prin uscare si putrefactie, in anul 1924 a fost legat cu cercuri de otel si cimentat in interior.

 

 

*** CASA MEMORIALA CRISAN

In acest sat ,care odinioara se numea Vaca , s-a nascut Crisan , cel care impreuna cu Horea si Closca sunt cunoscuti in istorie drept conducatori ai Rascoalei taranilor romani din Transilvania , din anul 1784 .

Crisan s-a nascut in anul 1732 in casa care a dainuit pina in anul 1935.Pe baza unor fotogrfii si a traditiei , in anul 1979 casa in care s-a nascut Crisan a fost reconstruita, fiind amenajata ca si casa memoriala.

 

 

Casa Memoriala Aurel Vlaicu

Se naste langa Orastie in 1882. Studiaza intai la Orastie la Liceul Calvin si apoi la Colegiul Gh. Lazar din Sibiu unde isi ia bacalaureatul in 1902. Univeristatea o face la Budapesta si la Munchen, absolvind studiile de inginerie in 1907. Aici va realiza primul sau planor.

Primul avion construit si pilotat de Aurel Vlaicu a zburat pe data de 17 iunie 1910.

Evenimentul a avut loc pe campul Cotrocenilor, avionul ridicandu-se la o inaltime de 3-4 m si zburand pe o distanta de circa 40 m.

La 23 iulie acelasi an, Vlaicu mai face o incercare, iar de aceasta data parcurge o distanta de 400 m, la o inaltime de 4 m. Al treilea zbor, ce a avut loc pe 10 august, a fost un adevarat succes, pentru ca aeroplanul a parcurs 4 km.

In 27 septembrie 1910, la propunerea Ministerului de Razboi, Vlaicu a dus, in zbor, un mesaj de la Slatina la Piatra-Olt. Din acel moment, Romania a devenit a doua tara, dupa Franta, care a folosit avionul in scopuri militare. In 1910, a obtinut brevetul RO 2258 pentru "Masina de zburat ca un corp in forma de sageata".

 

 

LACUL CINCIS - Hunedoara

Barajul CinciÂş (Teliuc) de pe râul Cerna ardeleană, a fost realizat în scopul asigurării necesarului de apă industrială a Combinatului Siderurgic Hunedoara care a cunoscut, după anul 1948, o dezvoltare impetuoasă în domeniul siderurgic Âşi metalurgic.

Amplasamentul barajului a fost ales la cca. 6,5 km în amonte de oraÂşul Hunedoara pe versantul estic al masivului muntos Poiana Ruscă, după confluența cu râul Runcu, acolo unde condițiile geo-morfologice au fost cele mai favorabile.

 

 

Ulpia Traiana Sarmisegetusa

De altfel, ruinele Ulpiei Traiana Sarmisegetusa sunt cel mai interesant obiectiv turistic din aceasta zona, oferind turistilor imaginea unui oras roman, la fel ca multe altele, cu forul, palatul augustalilor, thermele, amfiteatrul, edificii publice si particulare. In 1982 a fost inaugurat un muzeu unde se afla expuse obiecte de argint si bronz, ceramica, statuii ale zeilor romani, monede, pietre de mormant, medalione, mozaicuri, fibule si altele.

 

 

Sarmisegetusa Regia

este numele capitalei Daciei preromane, in fapt un complex de sanctuare, situat in Muntii Orastiei, la altitudinea de 1200 m, in care se remarca Sanctuarul Mare Rotund si “Soarele de andezit”. Cei mai multi arheologi afirma ca orasul a fost ridicat in secolele III-II inainte de Hristos, pe cand altii cred ca ar fi mai vechi cu cel putin 600 de ani. Poate ca unul dintre motive este asemanarea de neinchipuit dintre planurile Sanctuarului Mare Rotund si a celui de la Stonehenge. Pare ca acelasi arhitect le-a inchipuit pe amandoua, cu diferenta ca cel de la Orastie este mai mic. Apoi, “Soarele de andezit” poate fi usor asemanat cu celebrul calendar Maya.

 

 

Si intre toate aceste , obiective turistice , stim niste trasee montane -- asfalt / soft enduro , de nu iti mai poti opri aparatul din facut poze .

TE ASTEPTAM !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am lipsit cateva zile din oras (am testat coburii noi) si am vazut ultimele posturi doar pe telefon, fiindu-mi foarte greu sa raspund. Sunt foarte incantat ca mi se umple lista de ghizi.

 

@balumotociclistu - Am notat sugestiile. Nu reusesc sa localizez izbucul Tauz. Este vreo sansa sa stii pe cineva care ma poate conduce si in pestera? Am vazut ca este activa si mare parte scufundata, dar am brevet PADI AOW... poate ajuta.

 

@bmwio - Multumesc, nu aveam niciunul din punctele sugerate in lista mea. Le-am trecut si o sa mai vorbim (dupa jumatatea lunii aprilie) cand voi avea traseul facut si voi sti cand si unde voi fi. (Bineinteles ca mi-ar placea sa ma insotesti.)

 

@robertkiran - M-as bucura sa mergem impreuna in Rarau si Giumalau. Stabilim mai multe detalii cand o sa pot sa iti spun cu aproximatie cand voi ajunge in zona ta.

 

@ACHIMOTO - V-am notat si pe voi. De abia astept sa ne vedem in Hunedoara. Ramane sa stabilim toate detaliile dupa jumatatea lunii aprilie.

 

Pana atunci, mai este o saptamana in care mai primesc sugestii. Pe 1 aprilie inchid lista (cel putin pentru ghizii virtuali) si nu e pacaleala. :) Ma gandesc ca ghizii reali pot sa ma mai deturneze si la fata locului, dar un plan si un traseu tot trebuie sa imi fac cat de cat.

Aveti mai jos lista in varianta 11, cu 208 puncte.

lista_cu_locuri_de_vazut_11.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

S-a farimat P.C-ul si abia azi am unul nou.Izbucul Tauz il localizezi in Girda daca intrebi.Din pacate nu stiu un ghid dar iti pot spune sa fii atent la localnici care spun ca stiu tot dar poti nimeri un betiv ca mine care sa te rataceasca.Eu sunt la nivel de amator.Iti doresc drum bun cu mult soare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E frumos si la Pestera Sf. Andrei din jud. Constanta, dar si la Dervent, cum treci cu bacul dinspre Calarasi catre Constanta. Le poti "gugali" si daca iti plac, le vezi :)

Te pot ajuta in caz ca ai probleme si esti in jud. Calarasi. Ma poti gasi la 0763613225, Mihai. Multa bafta!

P.s. As cumpara cu placere un dvd cu pozele din locurile pe unde vei trece. :baldy:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

- muzeul Memorialul Dureii (Sighetul Marmației)

- plaja de la Sf.Gheorghe (probabil se aseamănă cu Gura Portiței) - e magică zona. Cred că-i mai fain ca la Gura Portiței. (nu mai fac reclamă ca dupaia află prea multa lume)

- chilia Sf.Ap.Andrei - apostolu' lu Christi ce a adus creÂştinismul în zonă. (e pe langă Adamclisi, nu tre să te abați din drum)

- Muzeul Aurului din Com.Brad

- Cetățile Ponorului (Apuseni, parcă nu e trecut)

- ghețarul de la ScariÂşoara (langă Gârda, uÂşor de ajuns. Cel mai mare ghețar din România) Âşi ghețarul de la Focul Viu (ceva mai complicat de ajus... depinde de tine)

- PeÂştera Piatra Altarului (practic imposibil de vizitat!!! Doar cu mega pile, polizoare Âşi flexuri!)

- Satul Alun (pus in linkul de mai sus). Satul pare cam părăsit dar e foarte interesant cum totul e de marmură ... că de... n-au altă piatră în zonă.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gata, am intrat in luna Aprilie, inchid lista de sugestii pentru ghizii virtuali si ma apuc sa trag liniute pe harta.

 

Intram in faza aII-a. Racheta s-a lansat si prima sectiune din ea a cazut. Sper ca sunt pe traiectoria corecta.

 

Va multumesc tuturor celor care mi-ati sugerat destinatii. Acum voi continua sa va pun intrebari ca un turist enervant ce vreau sa fiu (turist, nu enervant).

Cei care vor sa mi se alature pe traseu sunt in continuare bineveniti indiferent daca vor sa fie ghizi sau doar sa vada aceleasi lucruri ca mine.

 

O sa mai postez cand voi avea traseul terminat.

 

Pana atunci:

 

@mishutz - Multumesc de obiective, am notat. O sa te sun daca am probleme. Nu va trebui sa cumperi nimic, o sa fie suficient sa citesti pe blog daca iti va face placere.

 

@DoctorX - Arata satul ala intr-un mare fel. Nu stiam de el. Parca nici nu e din Romania.

 

@sebicozaurus - Le-am notat si pe ale tale. Mai spune-mi te rog cum ajung in pestera Focul Viu si unde gasesc detalii (harta, sifoane daca sunt etc.). In Apuseni s-au mai anuntat niste ghizi care vor veni din Bucuresti si o sa imi aduca gramada de echipament speo pe care nu o voi putea avea pe motor. Stiu ca Piatra Altarului e cu cantec...

 

 

 

Din ce vad acum, cele mai mari probleme o sa le am cu zona de nord-est a Dobrogei unde nu stiu cum o sa pot ajunge pe plajele izolate, la padurea Letea, unde o sa imi las motorul, de unde iau barca etc.

 

Anexez ultima varianta a listei cu locuri de vazut. Are 218 pozitii.

lista_cu_locuri_de_vazut___FINAL.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pestera Ghetarul de la Focul Viu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://ro.wikipedia.org/wiki/Pe%C8%99tera_...de_la_Focul_Viu

 

Poze

~~~

http://www.google.com/images?hl=en&rlz...280&bih=615

 

Harta

~~~~

http://www.harta-turistica.ro/map.php?ID=10

Cu un cauta ..... poti afla cam tot ce doresti.....

 

 

Spor maxim!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pestera Ghetarul de la Focul Viu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://ro.wikipedia.org/wiki/Pe%C8%99tera_...de_la_Focul_Viu

 

Poze

~~~

http://www.google.com/images?hl=en&rlz...280&bih=615

 

Harta

~~~~

http://www.harta-turistica.ro/map.php?ID=10

Cu un cauta ..... poti afla cam tot ce doresti.....

 

 

Spor maxim!

 

 

Din pacate, pe astea le "goagalisem" si eu. :)

Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Speram la o harta a pesterii (nu a zonei) si ceva indicatii de genul unde pot sa imi las motorul, ce fel de traseu este pana la intrarea in pestera niste repere sau cat timp fac pe poteca...

Oricum, nu-i bai, ma descurc.

Multumesc mult de ajutor si de sugestii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pestera Ghetarul de la Focul Viu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://ro.wikipedia.org/wiki/Pe%C8%99tera_...de_la_Focul_Viu

 

Poze

~~~

http://www.google.com/images?hl=en&rlz...280&bih=615

 

Harta

~~~~

http://www.harta-turistica.ro/map.php?ID=10

Cu un cauta ..... poti afla cam tot ce doresti.....

 

 

Spor maxim!

 

Salut.

Din pacate, pe astea le "goagalisem" si eu. :)

Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Speram la o harta a pesterii (nu a zonei) si ceva indicatii de genul unde pot sa imi las motorul, ce fel de traseu este pana la intrarea in pestera niste repere sau cat timp fac pe poteca...

Oricum, nu-i bai, ma descurc.

Multumesc mult de ajutor si de sugestii.

Editat de andreisamoil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru cetatile ponorului arunca un ochi aici:

http://www.padis.ro/acces.html

Cred ca poti sa lasi motorul la cabana chiar si daca nu o sa stai la ei.

Faza e ca eu in doua runde de cate 7 zile nu am atins nici jumate din ce-i de vazut in Padis doar.

Din pacate pentru noi,ca sa parcurgi pestera din Cetatile Ponorului ai nevoie de barca si echipament plus experienta speo mult peste nivelul turistului obisnuit.

 

http://ro.wikipedia.org/wiki/Cet%C4%83%C8%9Bile_Ponorului

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Revin in forta dupa ce cu mari eforturi, draci, nervi, placere, extaz, anticipare, injuraturi catre Goagal (de acum asa ii spun) si suturi in calculator, am reusit sa termin traseul si programul. Stiu, programul este provizoriu si asa va ramane pana cand nu va mai fi un maine ci va fi un ieri.

 

In total sunt 60 de zile (cu doar 3 zile de rezerva) si probabil ca voi depasi aceasta estimare. Oricum, acum cei ce s-au anuntat ca ghizi pot sa isi faca o idee despre momentul in care voi ajunge la ei, cei ce se gandesc sa se mai anunte ca ghizi stiu cam unde voi fi si cand, cei ce vor sa ma insoteasca prin diverse zone pot sa vada daca ne sincronizam si eu pot sa imi dau seama cat de mult am de mers si cate locuri am de vazut. (Chiar parca incep sa simt ceva rosu, conic si cu frunze cum incepe sa imi dea tarcoale prin zona inghinala.)

 

Am pus mai jos hartile si programul.

 

Pentru traseu am pus mai jos o serie de link-uri catre Google Maps sau fisiere .kml pentru Google Earth.

Prima harta este "harta mare" pe care veti putea observa traseul aproximativ. Zonele albastre sunt detaliate in celelalte harti intrucat de la un punct in colo aplicatia Goagal se misca foarte greu si imi facea prea multe pagini, devenind de nefolosit si generand cuvinte urate (din gura mea) in Postul Pastelui :wacko:

 

 

Harta mare:

 

Pentru Google Earth (kml):

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&amp...f13bb7baa4cd53c

 

Harta mare:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...a4cd53c&z=7

 

Traseul Mare:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie....876709&z=7

 

 

Bucuresti:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...ae65ca&z=11

 

Fagaras:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...bbdef1&z=10

 

Hunedoara:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...234589&z=10

 

Brasov si zona Valea Prahovei:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...cffd17c&z=8

 

Mehedinti:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...f06d2c&z=10

 

Transalpina:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie....469177&z=9

 

Cetatile si bisericile fortificate din Transilvania:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...8180007&z=9

 

Vrancea:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...1dc5ef&z=10

 

Maramures:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...90e0968&z=9

 

Dobrogea:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...4fe5448&z=8

 

Apuseni:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...e08fc4&z=10

 

Moldova:

http://maps.google.ro/maps/ms?hl=ro&ie...1008b34&z=9

 

 

O sa incep sa vorbesc cu fiecare dintre cei ce s-au anuntat ca sa vad daca sunt disponibili in perioadele respective.

Invitatia pentru ghizii in carne si oase este deschisa in continuare si va ramane deschisa pana la sfarsit.

 

 

Aici e programul:

Program_provizoriu_tur.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare. De la Sucevița, probabil Pasul Palma, văd că vi dinspre Câmpulung te pot lua eu. Din ce am calculat va fi a doua săptămână din august. Pt ziua 47 dacă voi fi în Rădăuți îți voi fi ghid la absolut toate obiectivele trecute în listă.

Aștept cu nerăbdare să pleci la drum și să ne arăți ce țară frumoasă avem.

 

P.S. Pt Rărău și Giumalău treci ghid doar pe robertkiran, eu nu am cum să vin. Nu cunosc drumurile și n'am nici motocicletă de forestier.

Editat de pomo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Revin pe firmamet cu ceva noutati:

 

Desi initial vroiam sa imi incep traseul pe 1 iulie, am fost nevoit sa devansez data plecarii pana pe 12 IUNIE. Ghizii cu care trebuie sa ma intalnesc pe drum stiu asta deja, pentru ca am vorbit cu fiecare si am stabilit majoritatea detaliilor si intalnirilor.

 

post-9917-0-08287900-1305058344_thumb.jpg

 

Astfel, duminica (12 iunie) voi incepe sa ma plimb si sa scriu despre Bucuresti, iar marti dimineata voi pleca spre Targoviste unde cineva de la Valah MC sper ca ma va intampina ca sa imi arate ce au ei mai bun si mai frumos. De acolo, cred ca lucrurile vor incepe sa curga de la sine si sper ca nu voi mai avea de facut decat sa va povestesc ce vad si pe unde ma duce traseul meu.

 

Precum va inchipuiti, mai am o gramada de lucruri de pregatit, planuri de facut, harti de adunat, fiare de reparat si, nu in ultimul rand, blog-ul de setat. Colac peste pupaza trebuie sa las si lucrurile in ordine la munca sa nu cumva sa cada vreo casa cat lipsesc. Vremea vad ca isi face de cap si se joaca cu nervii mei, iar pe masura ce citesc apar din ce in ce mai multe chestii care se pot strica la Tweety.

 

In alta ordine de idei, m-am apucat sa fac abtibildurile (dupa modelele de mai jos) si ma intrebam cu ce nume vreti sa apareti (cei care vreti sa o faceti si care mi-ati fost sau imi veti fi ghizi). Vreti porecla de pe forum sau numele reale? Va rog scrieti-mi ca sa stiu cum le tiparesc. Numele voastre vor sta lipite pe coburii mei. (In modelul de mai jos am pus ca exemplu primul nume de ghid care mi-a venit in fata ochilor.)

Mai am si abtibilduri pentru voi (cele rotunde), sau, pentru oricine altcineva, in genul celor dreptunghiulare de sus de tot.

 

post-9917-0-90327600-1305058362_thumb.jpg

post-9917-0-97918600-1305058348_thumb.jpg

 

Abia acum, dupa ce am postat, vad cum arata cadrul gri din jurul pozelor din noua interfata a forumului si e oribil (chiar daca e pus automat). Imi pare rau, va trebui sa faceti un exercitiu de imaginatie.

Editat de andreisamoil
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...