vgv21 Postat August 3, 2011 Share Postat August 3, 2011 Stie cineva de unde se pot cumpara in tara asta rulmenti SKF care nu sunt bulgaresti sau polonezi? Am avut experiente neplacute cu cei mentionati! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
radu86 Postat August 3, 2011 Share Postat August 3, 2011 (editat) http://www.skf.com/portal/skf_ro/home/distributors?contentId=188455 aici e o lista cu distribuitorii. nu am idee unde sunt facuti. Editat August 3, 2011 de radu86 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator corleone Postat August 3, 2011 Share Postat August 3, 2011 Stie cineva de unde se pot cumpara in tara asta rulmenti SKF care nu sunt bulgaresti sau polonezi? Am avut experiente neplacute cu cei mentionati! Da mai multe detalii, la ce i-ai folosit? Eu cu SKF nu am avut probleme niciodata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Seb Postat August 3, 2011 Share Postat August 3, 2011 http://www.rulmenti.ro/ eu am fost aici pentru alt tip de rulmenti, dar stiu sigur ca au si SKF. suna si intreaba unde sunt facuti. ii gasesti pe calea Plevnei. bafta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mony Postat August 3, 2011 Share Postat August 3, 2011 Intre chitila si bucurestii noi, parca laminorului se numeste strada si parca badi se numeste firma http://www.bad.ro/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
switch Postat August 4, 2011 Share Postat August 4, 2011 (editat) Daca nu iti convine SKF, poti incerca FAG. Au fabrica la Brasov. FAG sunt supplier-ul pt BMW OEM. Editat August 4, 2011 de switch Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat August 4, 2011 Share Postat August 4, 2011 cred ca se referea ca a avut probleme cu cei polonezi si bulgaresti skf stiu ca-s suedezi. oricum nu cred ca are cineva nevoie de ceva peste skf. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
k-10 Postat August 4, 2011 Share Postat August 4, 2011 Stie cineva de unde se pot cumpara in tara asta rulmenti SKF care nu sunt bulgaresti sau polonezi? Am avut experiente neplacute cu cei mentionati! Poate ca am prins o "facatura", dar nici eu nu am fost multumit de SKF. Basca, era de cateva ori mai scump decat alte marci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vgv21 Postat August 4, 2011 Autor Share Postat August 4, 2011 SKF sunt foarte buni, la fel si FAG sau Koyo, etc. Daca as gasi in firea lor si d-astia m-as bucura! Am luat SKF bulgaresc pentru placa de presiune si avea joc mai mare ca ala de pe moto, tot SKF, dar care avea peste 10000km. Aceeasi poveste pe la roti, uruie si fac joc urgent, desi stiu sa ii instalez. Cand ma duc la magazin, fie au SKF fabricati prin coclauri, fie imi dau tot felul de inlocuitori de la firme de care nu am auzit si in care nu am incredere. Am luat un al doilea rulment pentru placa de presiune, garantat inlocuitor pentru ce imi trebuie mie, KBC, dar cand l-am pus pe net inlocuia de fapt alt SKF, nu ce vroiam eu. Adica se merge pe ideea ca daca e 6201 toate sunt la fel, ori eu nu vreau musai sa-mi rup gatul. Multumesc pentru raspunsuri! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
switch Postat August 5, 2011 Share Postat August 5, 2011 (editat) Adica se merge pe ideea ca daca e 6201 toate sunt la fel, ori eu nu vreau musai sa-mi rup gatul. Nu e adevarat. Sunt mai multe niveluri de precizie la fabricarea rulmentilor. Aia de precizie mare sunt mai scumpi si au tolerante mai mici. Aia de duzina au precizie slaba, tolerante mari etc. Daca iei un 6205 de pompa industriala s-ar putea sa fie mai praf decat un rulement de Dominator de la roata fatza, care a stat acolo 100.000 km de offroad. Cand iei rulmentul, tre sa specifici ca vrei din ala cu tolerante foarte mici. Nu stiu cum se zice tehnic, dar oamenii stiu si inteleg. Diferenta de pret? 1 leu ala varza, 30 lei ala jmecher. Se simte la mana. Editat August 5, 2011 de switch Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat August 5, 2011 Share Postat August 5, 2011 hmm...tocmai am luat skf de la badi. mi-0au fost recomandati cei cu o mica toleranta pentru dilatari si vibratii. cica pentru roti auto/moto asti ar fi. au fost 38 lei doi rulmenti si i-am ales pe cei cu camasa metalica parca ca au zis ca-s mai rezistenti la praf si umiditate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vAli. Postat August 9, 2011 Share Postat August 9, 2011 Cred ca s-au inselat...din ce stiu eu e exact invers...adica cei cu camasa metalica le intra mai repede apa si praful. Eu aleg mereu pe cei cu camasa de cauciuc si duc f bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat August 10, 2011 Share Postat August 10, 2011 cred ca ai dreptate si am inteles eu aiurea din cauza ca si vorbeam la telefon in timp ce incerca fata sa imi explice ce si cum. la final din cauza diferentei mici de pret i-am zis sa imi dea pe cei care stie ca au caracteristicile cele mai bune. dupa ce am desigilat am constatat ca nu erau cei cu camasa metalica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vizitator stress_L&P Postat August 12, 2011 Share Postat August 12, 2011 Adica se merge pe ideea ca daca e 6201 toate sunt la fel, ori eu nu vreau musai sa-mi rup gatul. la placa de presiune poti sa pui orice 6201, crede-ma ca nu o sa iti rupi in veci gatul. nici cu rulmentul ala spart acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate