mike1981 Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 Salut, care ar fi solutia la urm problema: semnalul dreapta licare foarte lent, se aprinde, sta cateva secunde, apoi se stinge si tot asa; ce sa-i fac? semnalul pe stanga functioneaza corect. Multumesc. M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
owene Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 In general releul deserveste ambele ramuri stanga-dreapta, asa ca daca stanga merge bine, releul ar trebui sa fie bun; Sa nu fie ars vreun bec de pe dreapta(palpaie toate?), sa fie de wattaj diferit sau poate a intervenit un contact imperfect la comutator(da cu spray-contact in el) sau in conectica firelor ramurii dreapta sau bec nu face contact cum trebuie in soclu. Scurt nu m-as astepta sa fie si sa intre releul in protectie(doat relee super-destepte stiu) fiindca ai spus ca palpaie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
NASU Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 (editat) Mai bine de atat nu putea fi explicat! Editat Decembrie 4, 2011 de NASU Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 pe partea care semnalizeaza mai incet, ai watti mai multi decat trebuie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jerycho Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 Hmm .. eu zic ca e gresit .. ai mai putini wati decat trebuie Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MANNIX-600 Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 --in general, daca se arde vre-un bec, releul clicaie mai repede... deci un bec e ars, nu face contact perfect, putere mai mica... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 EU am mai putini decat trebuie (am becuri de 10w in loc de 21w parca) si clipoceste de zici ca l-a luat toti dracii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jerycho Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 Eu am leduri de 5 w si nu imi clipeste deloc ... trebuie sa ii maresc consumul . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 Muringuristi mai sunt unii ... daca ai fi dat un search pe forum sau direct in google tot cred ca gaseai ceva ... halal probleme ... cauciucuri mai mari pe cbr-uri, becuri care nu palpaie cum trebuie, transalp cu probleme, 66 de pagini scrise degeaba(mecanica nu se face pe forum), etc Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 vezi ca acu apare cate unu sa-ti zica ca esti varza ca nu ajuti comunitatea. stii cum e in "comunitatea" asta: ce-i al tau e si al meu, ce-i al meu e doar al meu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Decembrie 4, 2011 Share Postat Decembrie 4, 2011 vezi ca acu apare cate unu sa-ti zica ca esti varza ca nu ajuti comunitatea. stii cum e in "comunitatea" asta: ce-i al tau e si al meu, ce-i al meu e doar al meu Comunitate nu inseamna neaparat forum, si chiar si asa, cine ma stie de mai demult ca sa zic asa, stie ca in general ajut cu sfaturi si chiar si o mana de ajutor daca se poate, dar la probleme adevarate nu treburi de genul asta ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mike1981 Postat Decembrie 5, 2011 Autor Share Postat Decembrie 5, 2011 multumesc pt sfaturi; toate becurile sunt la fel si nici nu e ars vreunul. am zis sa intreb si eu pe forum, pt ca nu am gasit prin cautarile mele. dar se pare ca pe unul dintre voi l-am deranjat; nu inteleg cum, dar asta e. multumesc la restul pt info. M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
owene Postat Decembrie 5, 2011 Share Postat Decembrie 5, 2011 ...dar la probleme adevarate nu treburi de genul asta ... Stiu ca e problema de tipul "RTFM" care o sa mai apara de 100 de ori, dar pentru cei care nu se pricep la electrica asta e o problema adevarata. Intrebare la obiect: siguranta corecta pe zona de semnalizare ai? Daca nu, pune una de 4-5A si vezi daca se arde, ca nu ar trebui, sa stim o treaba cu consumul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat Decembrie 5, 2011 Share Postat Decembrie 5, 2011 Comunitate nu inseamna neaparat forum, si chiar si asa, cine ma stie de mai demult ca sa zic asa, stie ca in general ajut cu sfaturi si chiar si o mana de ajutor daca se poate, dar la probleme adevarate nu treburi de genul asta ... nu am contestat aportul tau, iar ironia era la adresa altora multumesc pt sfaturi; toate becurile sunt la fel si nici nu e ars vreunul. asta am inteles, dar ce putere au becurile? ca daca tu ai 2x21w si circuitul este pentru 2x10w....normal ca va merge foarte incet. eu am pe a mea invers, dar chiar imi place sa clipoceasta repede. vorba lui Owene - rtfm Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mike1981 Postat Decembrie 30, 2011 Autor Share Postat Decembrie 30, 2011 multumesc tuturor pentu sfaturi si idei; problema s-a rezolvat; am schimbat toate becurile(fata/spate) si am pus becuri cu puterea de 10w asa cum scrie in cartea ei.si acum functioneaza perfect. inainte avea de 4w pe spate, iar pe fata avea unul de 10w si unul de 21w(asa luasem motoreta), probabil cel care a aschimbat becurile nu s-a informat ce treb sa puna si a pus cum i-a trecut lui prin cap. numai bine si La Multi Ani! M Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat Decembrie 30, 2011 Share Postat Decembrie 30, 2011 deci....primesc vreun premiu ca am avut dreptate? glumeam. bravo si la multi ani si tie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jerycho Postat Decembrie 30, 2011 Share Postat Decembrie 30, 2011 primesti felicitari .. e bine asa ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Decembrie 31, 2011 Share Postat Decembrie 31, 2011 In general releul deserveste ambele ramuri stanga-dreapta, asa ca daca stanga merge bine, releul ar trebui sa fie bun; Sa nu fie ars vreun bec de pe dreapta(palpaie toate?), sa fie de wattaj diferit sau poate a intervenit un contact imperfect la comutator(da cu spray-contact in el) sau in conectica firelor ramurii dreapta sau bec nu face contact cum trebuie in soclu. Scurt nu m-as astepta sa fie si sa intre releul in protectie(doat relee super-destepte stiu) fiindca ai spus ca palpaie. Mie mi se pare ca primul care a avut dreptate,e owene... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat Decembrie 31, 2011 Share Postat Decembrie 31, 2011 in postul de mai sus nu am pretis cum ca as fi fost si primul care a avut dreptate, plus ca eu am zis exact ce are, nu l-am trimis sa verifice altceva. ar fi fost ok sa se observe si cuvantul "gluma" oricum ma bucura sa aflu ca si in ultima zi din an, e cineva de serviciu la taste sa intepe pe ici pe colo. stai linistit(a), nu caut sa fur laurii nimanui. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Decembrie 31, 2011 Share Postat Decembrie 31, 2011 (editat) Daca tot ai stiut "exact"ce are,poti sa-mi explici si mie de ce "clipoceste" mai repede,cand puterea becurilor e mai mica decat cea normala? Nu de alta,sa nu creada cineva ca ai spus-o asa la nimereala.. Editat Decembrie 31, 2011 de pisica matache Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mike1981 Postat Decembrie 31, 2011 Autor Share Postat Decembrie 31, 2011 ca tot se continua,ca exemplu, la mine era in felul urmator: sistem de 10w; partea care clipea f repede avea 21w/fata si 4w/spate; partea care clipea f incet/aproape sta avea bec de 10w/fata si 4w/spate le-am pus pe toate de 10w si acum functioneaza perfect pe ambele parti. dar hai ca vine revu' si sa uitam de probleme. Va urez LA MULTI ANI! M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Ianuarie 2, 2012 Share Postat Ianuarie 2, 2012 Daca tot ai stiut "exact"ce are,poti sa-mi explici si mie de ce "clipoceste" mai repede,cand puterea becurilor e mai mica decat cea normala? Nu de alta,sa nu creada cineva ca ai spus-o asa la nimereala.. dupa ce ti-ai dat aere ca sti tu ce compozitie trebuie sa aiba materialul din carbunii de la electromotor (un fel de masturbare intelectuala) ca sa nu fie prea nustiucum si sa uzeze colectorul/rotorul (sau ce o fi ca nu sunt de meserie) si ti-a raspuns unul mai avizat ca nu prea are importanta pt ca electromotorul se invarte ff putin comparativ cu un alternator si prin urmare si carbunii de la polizor ar fi ok daca au dimensiuni corecte ... da-i pace nene ! mi-a zis odata cineva asa:"nu conteaza ce sti, conteaza ce areti ca sti la momentul oportun" Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
COObra Postat Ianuarie 2, 2012 Share Postat Ianuarie 2, 2012 da-i pace ca nu are rost. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yuk Postat Ianuarie 2, 2012 Share Postat Ianuarie 2, 2012 (editat) Editat Ianuarie 2, 2012 de yuk Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pisica matache Postat Ianuarie 2, 2012 Share Postat Ianuarie 2, 2012 dupa ce ti-ai dat aere ca sti tu ce compozitie trebuie sa aiba materialul din carbunii de la electromotor (un fel de masturbare intelectuala) ca sa nu fie prea nustiucum si sa uzeze colectorul/rotorul (sau ce o fi ca nu sunt de meserie) si ti-a raspuns unul mai avizat ca nu prea are importanta pt ca electromotorul se invarte ff putin comparativ cu un alternator si prin urmare si carbunii de la polizor ar fi ok daca au dimensiuni corecte ... da-i pace nene ! mi-a zis odata cineva asa:"nu conteaza ce sti, conteaza ce areti ca sti la momentul oportun" In primul rand "La Multi Ani"... Nu postez de regula ca sa-mi "dau aere"...postez foarte rar pe forum,mai ales aici,iar cand o fac,este posibil sa stiu despre ce vorbesc. Apropo de carbuni,ar mai fi ceva diferente,dar n-are rost sa-mi dau aere in continuare,iar cand vei avea nevoie,pune de flex,din piata de la rusi,caci ai dreptate ,electromotorul nu se invarte cine stie ce,nici nu consuma cine stie ce curent...tot cam ca un alternator. Te-as intreba ,nefiind de meserie,asa cum te declari, cum deosebesti tu unul "mai avizat"de unul "neavizat" ?Nu-i nevoie sa-mi raspunzi,e o intrebare retorica. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate