Sari la conținut

Aventurile unui pakistanez călcat de o maÂşină la noi în țară si


HQH
 Share

Postări Recomandate

As vrea sa cititi si voi aceasta intamplare reala despre un pakistanez calcat de o masina si despre solidaritatea motociclistilor pe care soferii (conducatori de cutii mancatoare de bani) nu o vor dobandii niciodata. Povestea ma facut mandru ca am ales motocicletele dar in acelasi timp ma intristat datorita accidentului.

 

"Dacă ar fi să mai am un accident, tot în România aÂş vrea să-l am". Aventurile unui pakistanez călcat de o maÂşină la noi în țară

198515-kahn1.jpg Moin Khan / Foto: Facebook Moin Khan a mâncat doi ani de zile doar orez cu ketchup pentru a strânge banii necesari unei călătorii pe motocicletă de la San Francisco, unde a fost student, către oraÂşul său natal Lahore, din Pakistan.

 

Scopul său a fost de a cunoaÂşte oameni din toată lumea Âşi a le arăta că pakistanezii pot fi Âşi oameni de treabă, nu doar teroriÂşti. Când a ajuns în România, primul om pe care l-a cunoscut, l-a călcat cu maÂşina.

 

"Drumul ăla de la Arad la TimiÂşoara este o zonă nefericită pentru toți motocicliÂştii care vin din Vest. Foarte puțini sunt cei care scapă teferi. Vin din civilizație Âşi ajung în nenorocirea asta", spune Dan Popescu, preÂşedintele Asociației MotocicliÂştilor din România, un om pe care Moin Khan îl numeÂşte acum îngerul său păzitor.

 

ÂŞoferul care avea să-l bage pe Khan în spital virase peste linia continuă ca să intre pe o uliță ce dădea într-un sat din zonă. Khan, obiÂşnuit cu autostrăzile întinse din Vest, nu a avut nicio Âşansă. În aceeaÂşi zi era internat într-un spital din Arad, cu multiple fracturi, mai ales în zona mâinilor, aÂşteptând vizita unui medic care avea să vină să-l consulte abia după patru zile.

 

"La Arad a fost îngrijit de asistentele medicale Âşi de ceilalți pacienți. Asistentele făceau treaba doctorului, iar doi pacienți făceau pe infirmierii. Era nevoie de doi, pentru că ambii aveau câte o mână ruptă. Timp de două zile l-au spălat, i-au dat să mănânce Âşi i-au pus plosca, pentru că nu putea să se ridice din pat", povesteÂşte Dan Popescu.

 

Între timp, câțiva motocicliÂşti din Arad aflaseră de situația pakistanezului Âşi făceau tot ce puteau să-l ajute. Lucraseră cu Roliția Rutieră să strângă toate piesele motocicletei avariate, care se răspândiseră pe câteva sute de metri împreună cu bagajele omului, iar acum îl contactaseră pe Dan Popescu să vadă cum pot să rezolve problema cazării acestuia.

 

ÂŞoferul care îl băgase în spital nu avea nici asigurare Âşi nici bani ca să-i plătească nota de plată pentru spitalizare, care ajunsese după patru zile pe la 1.500 de euro.

 

"În mod normal trebuia să plătească dobitocul ăla fără asigurare. După câteva zile Âşi-a dat Âşi el seama de gravitatea problemei Âşi a venit la spital cu miloaga Âşi cu vreo 10 milioane, zicând că e om sărac Âşi ăia sunt toți banii pe care îi are. Khan e însă om de suflet. A zis că nu o să-i ia niciun ban Âşi i-a acordat ceea ce la ei se cheamă iertarea lui Alah. I-a zis doar să se ducă la biserica lui creÂştină Âşi să se roage pentru el o lună de zile. Ăla o fi leÂşinat de râs, mai târziu", spune Dan Popescu, care între timp aflase de problemă Âşi venise în ajutorul pakistanezului.

 

După cele patru zile (în ultima fusese văzut Âşi de medicul care până atunci fusese plecat din localitate), Khan plătea cei 1.500 de euro Âşi se externa la cerere, chiar dacă încă abia se ținea pe picioare.

 

"A avut noroc că a aflat de o rudă foarte îndepărtată de-a lui care trăia în BucureÂşti. E vorba de un expat pakistanez care acum e director prin Petrom. Ruda asta l-a luat la el acasă. Oricum, eram pregătit să-l cazez la noi la sediu, dacă nu îÂşi găsea ceva", spune Dan Popescu.

 

PreÂşedintele Asociației MotocicliÂştilor l-a luat de la Arad la BucureÂşti Âşi a aranjat ca Âşi ceea ce mai rămăsese din motocicleta omului să ajungă în Capitală.

 

"Motocicleta fusese luată de un motociclist din Arad, care a reparat ce a putut din ea - partea din față. Apoi a urcat-o într-un camion care ajungea la PloieÂşti. De la PloieÂşti am luat-o noi, cu un microbuz. Între timp contactasem prietenii lui Khan din America Âşi făcusem un fel de pod aerian BucureÂşti - America. Prietenii lui trimiteau piesele de care mai era nevoie. Am căutat Âşi noi ce piese mai aveam. În două săptămâni îi reparasem motocicleta", spune Dan Popescu.

 

Solidaritatea între motocicliÂşti este sfântă, spune acesta. "Nu contează că sunt ruÂşi, americani, țigani, evrei, motocicliÂştii se ajută între ei oriunde ar fi", spune Dan Popescu, care admite totuÂşi că pakistanezul era complet nepregătit să dea piept cu România.

 

"În zona aia au Âşi murit motocicliÂşti. Noi ne-am obiÂşnuit cu cretinii care încalcă linia continuă Âşi Âştim să facem manevre să ne protejăm. Khan nici nu concepea aÂşa ceva. Oricum, dacă nu avea accidentul la Arad, tot nu scăpa viu până la BucureÂşti. Plus că motocicleta lui e una de viteză, bună pentru autostrăzile din SUA, Canada, Germania. Drept dovadă că, de cum a intrat în România, a pățit-o", spune Dan Popescu.

 

Chiar Âşi aÂşa, Khan s-a îndrăgostit de țara noastră. Spune că atunci când o să aibă luna de miere, în România vrea să o petreacă. ÂŞi că dacă ar fi să mai aibă vreodată un accident, tot la noi în țară ar vrea să se petreacă.

 

"Noi ne-am străduit cât am putut să reparăm imaginea pe care Âşi-ar fi putut-o face despre români. ÂŞi el a apreciat foarte mult spiritul acesta de camaraderie pe care l-a simțit Âşi din partea noastră, a motocicliÂştilor Âşi din partea pacienților care l-au îngrijit. L-am luat cu noi pe la festivaluri Âşi-a făcut foarte mulți prieteni aici", spune Dan Popescu.

 

Aventura pakistanezului nu s-a sfârÂşit încă. Dan Popescu a mers cu el până la granița Bulgariei cu Turcia.

 

"L-am privit de pe partea cealaltă a graniței. ÂŞtiu că degetul lui mare de la mâna dreaptă e încă fracturat. ÂŞi e tocmai degetul cu care accelerează. Mai mult, pentru că a stat o lună în România, i-a expirat viza de Iran. ÂŞi l-a prins Âşi iarna. Noi i-am dat haine Âşi echipament pentru frig, dar mă gândesc că îl aÂşteaptă Âşi traficul din Turcia", oftează Dan Popescu.

 

Sursa: jurnalul.ro

Editat de HQH
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

... spune Dan Popescu, preÂşedintele Asociației MotocicliÂştilor din România, un om pe care Moin Khan îl numeÂşte acum îngerul său păzitor.

... povesteÂşte Dan Popescu.

... spune Dan Popescu,... spune Dan Popescu.

... spune Dan Popescu.

...spune Dan Popescu.

...spune Dan Popescu.

...Dan Popescu.

 

 

Da ! ... spune Dan Popescu alias HQH (si-a creat un cont nou), ca sa mai spele niste varza in binecunoscutu-i stil megaloman.

Domnule Dan Popescu, ne-am cam saturat de aberatiile tale. Si mai sti ceva ? Nu vrei sa ne lasi ? Ingerule pazitor, presedinte, expeditionarule, aventurierule, inginerule, aviatorule, salvatorule ...etc., mesia motociclismului romanesc !

Si acum ma adresez voua motociclistilor:

Nu ma bagam in discutia asta, daca nu ar fi fost vorba de tragedia unui om, pe care un nebun vrea s-o transforme in "povestea" lui.

Am convingerea ca userul HQH este Dan Popescu (contul este creat acum o luna) PUNCT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasati naibii topicul sa moara!

M-a luat si pe mine capul pe topicul celalalt tocmai pentru ca odiosul personaj DP s-a insinuat in povestea lui Khan. Acum ce faceti, ii faceti un deserviciu lui Khan si-i umflati panzele lui DP. Chiar si cu poze "glumete" si DP facts. Lasati-l naibii in uitare! Sa mai apara la suprafata cand l-oi chema eu! Bleah!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pina la urma rezultatul net e ca omul asta a fost ajutat. De fiecare cum a putut, unii cu ingrijiri altii cu tras sfori altii cu surubareala. Motivatiile conteaza mai putin, si SIGUR nu pt. beneficiar.

 

Povestea asta au aflat-o multi intre timp. Unii au dat din umeri "nu e treaba mea". Altii au miscat ceva si da, se aleg si ei cu ceva. Publicitate. Multumire de sine. Sentiment "crestinesc", ce-o fi. E asa de rau asta?

 

Dar tragind linie rezultatul a fost bun si pt amaritul asta, care da - a fost naiv sa creada ca la noi merge sa te plimbi fara grija daca esti corect. Bun si pt "imaginea" aia de tara si/sau de comunitate moto care intr-un fel sau altul tot ne f- grija, e absolut normal sa ne.

 

Ma bag in seama numa pt. ca am fost din cei care nu au putut sa dea din umeri. Si cu putinul pe care am putut io sa il fac si cu mai mult-ul pe care il puteau altii, inclusiv Dan Popescu, acuma omul e pe drum din nou. Personal ma bucur de rezultate si ma doare la basca ca acum cineva isi cinta in trimbitza proprie (aoleooo ce imagine crunta). Iar baiatul ala, absolut normal, cred ca i-ar fi recunoscator si lu' Scaraotzchi daca venea sa il scoata din belea.

 

Asa ca chill si sa ii tinem cu totii pumnii nebunului sa reuseasca sa ajunga cu bine acasa :cheers:

 

P.S. nu sint Dan Popescu :laugh:

Editat de anthrax
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

P.S. nu sint Dan Popescu :laugh:

 

Se vede clar ca nu esti Dan Popescu. Felicitari pentru ca ai ajutat cu ceva. Insa nu pot sa ma abtin, asa ca, ia auziti remarca cutremuratoare:

"Oricum, dacă nu avea accidentul la Arad, tot nu scăpa viu până la BucureÂşti."

Si o concluzie mai sinistra : "dacă ar fi să mai aibă vreodată un accident, tot la noi în țară ar vrea să se petreacă."

Iti dai seama ce "buba" are nenea asta la "acoperis" ? Adica : Uraaaaa !!! mi-am rupt oasele la voi (ce misto), vreau sa mi le mai rup si cu alta ocazie pt. ca m-am indragostit de Romania. Asta ar trebui inclusa in programul Explore The Carpathian Garden ro-90x90.jpg

 

PS: Nu cred ca a declarat Khan vreodata asa ceva.

Editat de SorinSenior
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offf... bine ar fi sa fie numa' buba la cap a lui D.P...

 

Moin e naiv in sensul bun sau in sensul rau, depinde. Tinde sa vada partea buna in orice, a luat-o ca uite mi-am mai facut niste prieteni fie si asa. Asta il tine pe drum in conditii deloc ideale, cu bani la limita si fara sa fi studiat mare lucru inainte despre traseu. Si chiar a afirmat chestia aia ilara cu "tot aci as alege sa fac buf" :D Dar mai nou a dat-o pe ceva mai pozitiv, "aici o sa imi fac luna de miere cind ma insor".

 

Insa pe de alta parte a circulat in America si apoi in Europa de vest, unde incalcarea regulilor de circulatie e exceptia si nu normalul. Nu se astepta sa ii intoarca vita aia in fata, si tristul adevar e ca mai devreme sau mai tirziu tot i-ar fi intors o vita/ar fi iesit o caruta/o vaca adevarata/un gropan etc etc etc. Realitatile cu care ne-am obisnuit, paranoia care ne tine teferi - pina cind uneori nu ne mai tine - omul asta naiv habar nu avea de astea. Si probabil si altii ca el, intrind in tara asta prima oara pe roti si mai ales pe doua roti.

 

Uf gata ca m-am deprimat. Si m-am mai deprimat o data cind zicea ca avea de gind sa treaca muntii pe Transfagarasan, ca vazuse la BBC Top Gear episodul ala in care baietii il declara cel mai misto drum din lume. Macar sa fi apucat si partea faina, of...

 

Dar lasa ca poate se insoara, revine in luna de miere si se da pe Transfagarasan si Transalpina INAINTE ca nevasta-sa ca ii interzica sa mai umble brambura pe doua roti :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Da ! ... spune Dan Popescu alias HQH (si-a creat un cont nou), ca sa mai spele niste varza in binecunoscutu-i stil megaloman.

Domnule Dan Popescu, ne-am cam saturat de aberatiile tale. Si mai sti ceva ? Nu vrei sa ne lasi ? Ingerule pazitor, presedinte, expeditionarule, aventurierule, inginerule, aviatorule, salvatorule ...etc., mesia motociclismului romanesc !

Si acum ma adresez voua motociclistilor:

Nu ma bagam in discutia asta, daca nu ar fi fost vorba de tragedia unui om, pe care un nebun vrea s-o transforme in "povestea" lui.

Am convingerea ca userul HQH este Dan Popescu (contul este creat acum o luna) PUNCT

 

Prietene, eu doar am gasit aceasta poveste interesanta, nu pup pe nimeni in poponeata (poate ei pe mine).

Sa imi frece ... Dan nu stiu cum il chema, ma doare in poponeata de el.

HQH vine de la firma mea de hosting, cand o sti si Dan Poponescu ce e aia hosting web atunci sa ma asociati cu retarzi.

Da-ti topic close, deja nu mai ma intereseaza subiectul, astia fac gura si dintr-o amarata de poveste.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...