Sari la conținut

Audiofili


asdfghjk
 Share

Postări Recomandate

Nu cred că e relevant pentru discuție, dar fie :

 

boxe Raidho Eben X-3 / pre + amp YBA Passion 1000 / CDplayer Meridian 808 / pickup Roksan Radius 5 / cabluri DIY, Audioquest, Nordost

 

Aooooleooo :ok:

 

Hai ca n-a fost greu, doar 15 pag. pana la primul post concis si la obiect pe acest topic :grinbandit:. Cat e camera de mare (lunga, lata, inalta)?

 

Ce cabluri (specs) ai folosit?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 648
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Zaelu, am mai citit iteva posturi d-ale tale si mi-e clar ca de fapt nu stii despe ce vorbesti.

1. Tare <> bun

2. Ligheane mari <> sunet bun. Poate doar bass puternic.

3. High tech <> audiofil. Cel putin la amplificare, clasa A rulz. OK, unii ar spune si clasa D, care e mai high tech.

4. Firme ca Panasonic, Sony etc n-au treaba (in general ca unii mai baga un sistem de virf care se aude ok) cu audiofilia asta.

5. Nu tine nimeni tehnologii ascunse de marele public. Din contra, se fac sisteme bune de 50 de ani. Amplificatoare pe lampi inca se folosesc.

Numai ca marele public nu-si permite sa dea o caruta de bani pe sisteme mari si grele si care consuma 1kwh si incalzesc o camera si pe care nu are nici unde sa le puna. O mare parte din echipamentele stereo audiofile nu se scaleaza cu productia, macar ca e vorba de material in sine (zeci de kile de metale destul de scumpe).

 

In afara de audiofilie mai exista niste domenii care folosesc echipamente scumpe, profesionale, dar nu au nimic in comun: discotecile, djii, concertele si stadioanele pe de o parte, si stuidourile audio pe de alta parte. Desi sint chestii de scumpe, caracteristicile lor sint altele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu e rea ideea. lasa-ne sa ne dam banii pe si sa discutam despre prostii :D

 

:D Don't get me wrong... am zero probleme pina la urma pe ce isi cheltuie lumea banii... si nici nu consider prostii discutiile despre audio tools (sau video etc) desi as prefera sa vad mai mult DIY in descrieri decit firme cu "preturi" atasate de ele.

 

Uite... eu am un sistem 5.1 de 5lei... inafara de faptul ca are boxele si gunoiul de woofer din "carton lemnificat" nu cred ca are ceva special in el. Ah... si eu am cabluri DIY... @Aquilla de 1.5mm cupru litzat :bounce: Sistemul este atit de pilaf incit trebuie sa stau efectiv in mijlocul lui (am un aranjament mai ciudat la "birou" astfel incit boxele fata sint la vreo 60cm de mine iar cele spate la vreo 40cm, wooferul sta lipit de spatele spatarului scaunului). In felul asta... de pe scaun se aude aproape decent... in rest... ca din boxe banale de plastic... din alta camera... ca de la vecini.

Ce ma roade cel mai tare e ca de cind am luat gunoiul (ani de zile) a avut un brum de 2 lei cind statea pornit fara sa scoata un sunet... mi-a zis amicu electronist sa il iau sa i-l aduc sa puna ceva in el dar... mi-a fost lene. Ideea e ca odata ce porneste o muzichie sau un film gijul ala e acoperit si nu il mai percep nici daca ma chinui... probabil sint eu mai norocos :P .

 

@Vrajitorul

 

Culoarea albastra chiar nu "exista". Pusesem un documentar pe tema asta parca pe ateism :P.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cat e camera de mare (lunga, lata, inalta)?

 

Ce cabluri (specs) ai folosit?

 

Camera e un soi e pod mansardat ciudat - cred că are cam 6 pe 8 m însă înălțimea este redusă (am 1.5 m pe margini Âşi 2.3 m la coamă). Tot plafonul este acoperit cu plăci minerale pentru tavane false casetate aÂşa că a rezultat un spațiu destul de mort din punct de vedere acustic (dacă bați din palme nu se aude nici un ecou). IMHO treaba asta are Âşi bune Âşi rele. Am montat pe peretele din spatele locului de audiție mai multe panouri de difuzie (DIY - lemn ordinar) iar boxele au fost mutate pînă au ajuns aproape în mijlocul camerei (cam 2.8 m între ele Âşi 3.2 m pînă în sweetspot).

 

La cabluri - am unXLR Nordost Heimdall între pre Âşi power Âşi DIY de la sursă la pre. Cablurile de boxe sînt de la magazinul de electrice (4 x 4mm2). Curent - am un Audioquest NRG5 Âşi restul ce au venit la pachet cu sculele. Trebuie să mai precizez că nu am făcut teste cu cabluri ci le-am luat dus de val de la cel care mi-a vîndut amplificarea.

post-4023-0-72558100-1330932852_thumb.jpg

Editat de bibi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

AHAHAHAHA!!!! Bibi tata....tocmai vorbeam cu un coleg ce a fost la tine pentru un cantar de pick-up. Imi zicea asta de meridianu tau si cat de incantat a fost de setup-ul din barlog. Mi-a povestit toata saptamana despre colectia de viniluri si sculele dumneavoastra. Cred ca iti racesti degeaba gura sincer. Apropo de cabluri, ieri am terminat un cablu de putere Diy cu dupa schema shunyata pentru sistemul meu si pot sa spun ca "I'm a believer" :)). Capcana de sunet este facuta de tine sau cumparata?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@zaelu

despre DIY as discuta dar sint forumuri specializate pe asta. e un subiect mult prea complex ca sa aiba ce cauta aici. filozofia pe care mi-am format-o in timp e ca DIY-ul merge doar la partea electrica (amplificator, sursa de semnal). boxele nu ies. am citeva teorii legate de ce nu ies dar e mult de scris si nu stiu daca intereseaza pe cineva. e mai sanatos sa le iei de-a gata chiar daca dai banu'. de asta ziceam ca merg pe SH. intre o boxa DIY cumparat SH merg pe varianta a doua. asta nu inseamna ca n-as mai face o boxa niciodata dar daca as face-o, fara a cheltui minim 1000 de euro numai pe difuzoare nici nu mi-ar trece prin cap sa incep.

 

@bibi

eu acuma aflu ca ai cabluri generice la boxe :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am montat pe peretele din spatele locului de audiție mai multe panouri de difuzie (DIY - lemn ordinar)

 

Zici ca e sculptura abstracta moderna. :ok:

 

 

Oricum cred ca multi sunteti de acord ca daca ai un sistem de 10 000 de euro sa zicem si stai cu chirie intr-o garsoniera se poate numi putin nebunie.La fel cum e sa ai masina de 50 000 de euro si sa stai cu chirie intr-o garsoniera.

 

PS: Sunt curios cum se aude un dubstep pe un sistem de-al vostru. :grinbandit:

Editat de Dan_06
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oricum cred ca multi sunteti de acord ca daca ai un sistem de 10 000 de euro sa zicem si stai cu chirie intr-o garsoniera se poate numi putin nebunie.La fel cum e sa ai masina de 50 000 de euro si sa stai cu chirie intr-o garsoniera.

si asa, incet-incet, ajungem la concluzia ca audiofilul snob sau care sta in chirie in garsoniera si are sistem de 10keuro nu prea exista. asta dupa nu stiu cite pagini de batut cimpii cu gratie. chiar sint unii care stau in casa lor si nu-s snobi. ca sa vezi...

mi-amintesc ca facuse la un moment dat un ziar o ancheta ca sa afle cine-s astia de au Q7-uri si de-alde. cica rezultatul a fost ca multi chiar stau in garsoniere si au masina luata cu credit pe 30 de ani. nu stiu daca e asa sau nu, dar nu m-as mira sa fie. de aia nu prea vezi vorbindu-se. sa-mi arate cineva un topic unde se bate apa-n piua pe nu stiu cite pagini pe tema ca de ce are ala A8.

eu m-am cam plictisit de justificari si de discutat de partea negativa a lucrurilor.

 

PS: Sunt curios cum se aude un dubstep pe un sistem de-al vostru.

eu nu-s curios :D

 

In afara de audiofilie mai exista niste domenii care folosesc echipamente scumpe, profesionale, dar nu au nimic in comun: discotecile, djii, concertele si stadioanele pe de o parte, si stuidourile audio pe de alta parte. Desi sint chestii de scumpe, caracteristicile lor sint altele.

prietenul asta al meu care e indragostit de sistemul meu (mai mult decit mine, as zice) povesteste la toti cunoscutii ca vai dom'le ce minune. eu i-am zis sa nu mai faca asta tocmai pt. ca vine valul de intrebari. cel mai tare-mi place "da' ai nevoie de putere asa de mare?" ('cit se duce motocicleta?"). dupa care trebuie sa explic pt. a 874-a oara ce si cum.

interesanta e totusi o treaba. pe masura ce mergi in sus pe scara calitatii o sa asculti din ce in ce mai tare. sculele mai asa si-asa distorsioneaza deja la puteri nu foarte mari si asta te face sa dai mai incet pt. ca deranjeaza. treci pe unele mai bune si o sa te trezesti ca asculti foarte tare si nici nu-ti dai seama pina nu incerci sa vorbesti peste muzica cu cineva aflat linga tine si observi ca nu va intelegeti :)

Editat de CalinD
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da, Dali Ikon alea-s suspect de ieftine pentru ce ar sugera ca aspect si tocmai de asta nu m-as entuziasma prea mult pina nu le ascult.

 

eu, locuind la tara (adica in orasul Iasi), unde sint doar zero showroomuri audiofile am rar ocazia sa-mi recalibrez auzul cu un sistem de referinta. cum cred ca am mai zis, cea mai revelatie audiofila pt. mine a fost pe sculele de mai jos. toata panarama pe la 100k euro. probabil se poate sa te apropii de sunetul ala si la considerabil mai putin.

 

- boxe Triangle Magellan Quatuor

- amplificator Accuphase P-7100, capabil sa bage 1000W intr-o sarcina de 1 ohm

- conditionator Accuphase PS-1210

 

sursa de semnal n-o mai tin minte da' parca a fost un CD tot Accuphase (s-a ascultat si de pe vinil).

 

fiind interesat si de electronica am pus si oleaca de porno audiofil (scule dezbracate), mai ales ca Accuphase arata extrem de frumos pina si pe dinauntru.

 

mai vroiam sa zic o chestie. cuiva neintitiat in audio nu-i recomand un prim contact prin intermediul show-urilor audio, cum era HiFi-Arena la Bucuresti. eu am fost la doua editii pina acum si nu pot sa zic ca m-a lasat ceva cu gura cascata, cu toate ca erau sisteme scumpute. probabil in cea mai mare parte de vina e acustica camerele de hotel in care sint expuse, poate are rolul lui si zgomotul vizitatorilor si al sistemelor invecinate, poate e si oarecare stres generat de faptul ca gazda si ceilalti vizitatori citeodata fac 13-14 pe linga tine. iar o greseala pe care o faceam si eu era sa vin cu muzica mea. de multe ori muzica preferata nu e inregistrata foarte bine si se aude mediocru. in plus, recomand teste doar cu CD/SACD/DVD-A original, cele arse pe PC citeodata nu suna ok (nu vorbesc din citite/auzite ci din experienta personala).

post-24366-0-50996400-1330961770_thumb.png

post-24366-0-85176700-1330961960_thumb.jpg

post-24366-0-31571800-1330962029_thumb.jpg

post-24366-0-55121000-1330962039_thumb.jpg

post-24366-0-80372700-1330962049_thumb.jpg

post-24366-0-23587100-1330962102_thumb.jpg

post-24366-0-71278800-1330962107_thumb.jpg

post-24366-0-08391100-1330962117_thumb.jpg

post-24366-0-27952300-1330962123_thumb.jpg

post-24366-0-86011400-1330962134_thumb.jpg

post-24366-0-76079100-1330962147_thumb.jpg

Editat de CalinD
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu dadusem odata peste niste boxe mai stranii. Un fel de combinatie intre difuzor (doar 2) si instrument muzical (exagerez, dar asa aratau), menita sa ofere un raspuns in frecventa precis, indiferent de interval. Erau o adapatare a unei solutii alternative mai vechi, produse de o firma mai mica, nu artizanal. Aratau hidos si in ciuda aspectului (destul de voluminoase) erau apreciate. Aveau si un site cu niste pdf uri cu explicatii tehnice pe care nu am mai apucat sa le citesc. Am tot incercat sa le gasesc din nou dar nu am mai reusit...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu dadusem odata peste niste boxe mai stranii. Un fel de combinatie intre difuzor (doar 2) si instrument muzical (exagerez, dar asa aratau), menita sa ofere un raspuns in frecventa precis, indiferent de interval. Erau o adapatare a unei solutii alternative mai vechi, produse de o firma mai mica, nu artizanal. Aratau hidos si in ciuda aspectului (destul de voluminoase) erau apreciate. Aveau si un site cu niste pdf uri cu explicatii tehnice pe care nu am mai apucat sa le citesc. Am tot incercat sa le gasesc din nou dar nu am mai reusit...

boxe stranii sint cu sutele. eu am vazut multe hidosenii. de exemplu Triangle-urile pe care le-am atasat mai sus mi se par mai mult spre kitsch dar as putea sa trec peste asta avind in vedere sunetul (daca cineva vrea sa doneze unele sa ma contacteze pe privat :D ) :)

ce descrii tu acolo imi aminteste de astea.

post-24366-0-91646000-1330963133_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

boxe stranii sint cu sutele. eu am vazut multe hidosenii. de exemplu Triangle-urile pe care le-am atasat mai sus mi se par mai mult spre kitsch dar as putea sa trec peste asta avind in vedere sunetul (daca cineva vrea sa doneze unele sa ma contacteze pe privat :D ) :)

ce descrii tu acolo imi aminteste de astea.

As putea sa mazgalesc ceva ca altfel nu reusesc sa descriu aspectul. Erau mult mai mari/inalte (peste un metru cred), cu un difuzor in capul superior iar incinta se prelungea/incovoiata pana jos. Marsau pe pe faptul ca avand un singur difuzor pt intreg spectrul, scapau de nu stiu ce limitari electronice si costau "doar" vreo 5000$.

Editat de 9fingers
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

As putea sa mazgalesc ceva ca altfel nu reusesc sa descriu aspectul. Erau mult mai mari/inalte (peste un metru cred), cu un difuzor in capul superior iar incinta se prelungea/incovoiata, pana jos.

nu e ultraimportant, mai ales ca nu le-am ascultat. eu pina nu ascult ramin sceptic cam 70% :) adevarat, in anumite firme am incredere in mod implicit da' pina si-atunci tot mai e oleaca de neincredere.

Editat de CalinD
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da, Dali Ikon alea-s suspect de ieftine pentru ce ar sugera ca aspect si tocmai de asta nu m-as entuziasma prea mult pina nu le ascult.

 

eu, locuind la tara (adica in orasul Iasi), unde sint doar zero showroomuri audiofile am rar ocazia sa-mi recalibrez auzul cu un sistem de referinta. cum cred ca am mai zis, cea mai revelatie audiofila pt. mine a fost pe sculele de mai jos. toata panarama pe la 100k euro. probabil se poate sa te apropii de sunetul ala si la considerabil mai putin.

 

- boxe Triangle Magellan Quatuor

- amplificator Accuphase P-7100, capabil sa bage 1000W intr-o sarcina de 1 ohm

- conditionator Accuphase PS-1210

 

sursa de semnal n-o mai tin minte da' parca a fost un CD tot Accuphase (s-a ascultat si de pe vinil).

 

fiind interesat si de electronica am pus si oleaca de porno audiofil (scule dezbracate), mai ales ca Accuphase arata extrem de frumos pina si pe dinauntru.

 

mai vroiam sa zic o chestie. cuiva neintitiat in audio nu-i recomand un prim contact prin intermediul show-urilor audio, cum era HiFi-Arena la Bucuresti. eu am fost la doua editii pina acum si nu pot sa zic ca m-a lasat ceva cu gura cascata, cu toate ca erau sisteme scumpute. probabil in cea mai mare parte de vina e acustica camerele de hotel in care sint expuse, poate are rolul lui si zgomotul vizitatorilor si al sistemelor invecinate, poate e si oarecare stres generat de faptul ca gazda si ceilalti vizitatori citeodata fac 13-14 pe linga tine. iar o greseala pe care o faceam si eu era sa vin cu muzica mea. de multe ori muzica preferata nu e inregistrata foarte bine si se aude mediocru. in plus, recomand teste doar cu CD/SACD/DVD-A original, cele arse pe PC citeodata nu suna ok (nu vorbesc din citite/auzite ci din experienta personala).

 

De showuri d-astea si de droguri incerc sa ma tin departe :)

 

Poza de mai sus nu e Ikon, e noua lor Reference Series Epicon 6, drivere noi, etc daca te intereseaza tehnica vezi aici

si ochiu aici

 

 

Prima oara mi-au atras atentia la un show in Viena la Hilton cu ale lor Megaline. Mi-a venit sa plang. De oftica of course.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Capcana de sunet este facuta de tine sau cumparata?

 

E făcută de mine (schema se găsește pe net) din bucățele de lemn lipite cu aracet pe o placă MDF. Cu precizarea că nu este o capcană de sunet ci un difuzer. Are rolul de a împrăștia uniform reflexia sunetului (cu alte cuvinte, în loc ca unda sonoră să fie reflectată concentrat, este dispersată în toate direcțiile). Ca efect - nu am sesizat diferențe în reproducerea frecvențelor dar s-a îmbunătățit sesizabil imaginea stereofonică, mai ales în adîncime).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E făcută de mine (schema se găsește pe net) din bucățele de lemn lipite cu aracet pe o placă MDF. Cu precizarea că nu este o capcană de sunet ci un difuzer. Are rolul de a împrăștia uniform reflexia sunetului (cu alte cuvinte, în loc ca unda sonoră să fie reflectată concentrat, este dispersată în toate direcțiile). Ca efect - nu am sesizat diferențe în reproducerea frecvențelor dar s-a îmbunătățit sesizabil imaginea stereofonică, mai ales în adîncime).

cind ma uit la ele ma gindesc doar la un lucru: tare bine ar fi sa nu te impedici prin preajma lor :D

inca niste poze. sint si de-a gata da-s scumpe cu draci si probabil 90% din oameni nu si-ar pune asa ceva pe pereti :D (eu nu)

 

http://www.thomann.de/ro/elemente_de_acustica.html

http://www.thomann.de/ro/bureti_de_antifonare.html

post-24366-0-34876500-1330974331_thumb.jpg

post-24366-0-89071000-1330974339_thumb.jpg

post-24366-0-92299400-1330974347_thumb.jpg

post-24366-0-66249800-1330974356_thumb.jpg

post-24366-0-64315300-1330974544_thumb.jpg

post-24366-0-69275900-1330974550_thumb.jpg

post-24366-0-37150500-1330974564_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lemnul de brad e moale :)

ma-ndoiesc ca se poate turti cu capul, Doamne-fereste :) oricum, nu stiam ca-i din lemn de brad.

 

Băi, arată dubios dar pe bune că au efect. În plus, îmi pot permite luxul să dau și cu rahat pe pereți în camera aceea, că nu mă ceartă nimeni :) :) :) (cred că abia asta este adevărata față a burgeziei , pardon, snobismului )

ma refeream la alea comerciale din burete. alea mi se par hidoase, cred ca as face crize de anxietate daca as sta cu ele-n camera LOL

cele DIY din lemn arata chiar OK si pot pica bine intr-o sufragerie decorata asortat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

IMHO - cele mai oribile sînt făcute din lemn masiv, de un român din Grecia (prof. Zainea) ... http://www.zainea.com/perfect.htm (vezi poze în josul paginii). Astea cred că m-ar face să vomit instantaneu.

[vorbeste frustrarea din mine]IMO cam tot ce vad in pozele alea, in special in cele cu hornuri, arata hidos[/vorbeste frustrarea din mine]

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Camera e un soi e pod mansardat ciudat - cred că are cam 6 pe 8 m însă înălțimea este redusă (am 1.5 m pe margini Âşi 2.3 m la coamă). Tot plafonul este acoperit cu plăci minerale pentru tavane false casetate aÂşa că a rezultat un spațiu destul de mort din punct de vedere acustic (dacă bați din palme nu se aude nici un ecou). IMHO treaba asta are Âşi bune Âşi rele. Am montat pe peretele din spatele locului de audiție mai multe panouri de difuzie (DIY - lemn ordinar) iar boxele au fost mutate pînă au ajuns aproape în mijlocul camerei (cam 2.8 m între ele Âşi 3.2 m pînă în sweetspot).

 

La cabluri - am unXLR Nordost Heimdall între pre Âşi power Âşi DIY de la sursă la pre. Cablurile de boxe sînt de la magazinul de electrice (4 x 4mm2). Curent - am un Audioquest NRG5 Âşi restul ce au venit la pachet cu sculele. Trebuie să mai precizez că nu am făcut teste cu cabluri ci le-am luat dus de val de la cel care mi-a vîndut amplificarea.

 

 

Mi se pare ciudat ca le e bine atat de aproape una de alta. Mai ales ca ai atata loc. Eram curios in special cu cablurile, e o mare discutie de fiecare data cand vine vorba dar macar referitor la grosime se pare ca exista un oaresce consens cu privire la 4mm2. E asa sau ma insel?

 

IMHO - cele mai oribile sînt făcute din lemn masiv, de un român din Grecia (prof. Zainea) ... http://www.zainea.com/perfect.htm (vezi poze în josul paginii). Astea cred că m-ar face să vomit instantaneu.

 

Nu sunt alea incintele acelea mai altfel de care se vorbea mai devreme pe aici? Eu la astea m-as fi gandit.

 

Banii multi si bunul gust n-au fost la aceeasi scoala intotdeauna.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi se pare ciudat ca le e bine atat de aproape una de alta. Mai ales ca ai atata loc. Eram curios in special cu cablurile, e o mare discutie de fiecare data cand vine vorba dar macar referitor la grosime se pare ca exista un oaresce consens cu privire la 4mm2. E asa sau ma insel?

 

 

Boxele stau în mijlocul camerei (pe adîncime). Punctul în care ascult este aproape lipit de peretele opus boxelor (ăla cu panourile de difuzie). Am ajuns la această poziție după ce le-am mutat în toate chipurile tip de un an prin cameră. Din ceea ce am constatat eu (în mod empiric), la mine și pe la alții, cu cît tragi boxele mai în față (mai departe de peretele din spatele lor), cu atît ai șanse mai mari să găsești adîncimea în imaginea sonoră. Răspunsul în frecvență era acceptabil și în cazul unei poziționări clasice (aprox. 1 m de peretele din spate, punctul de audiție prin mijlocul camerei), la fel și lățimea imaginii sonore.

 

* * *

 

Cabluri boxe - eu am luat cablul cel mai gros pe care l-am putut băga în borne - cîte 2 cabluri lițate de 4 mm2 în fiecare bornă (8 buc în total).

Editat de bibi
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cabluri boxe - eu am luat cablul cel mai gros pe care l-am putut băga în borne - cîte 2 cabluri lițate de 4 mm2 în fiecare bornă (8 buc în total).

sweet Jesus, discutie despre cabluri pe motociclism.ro :lol:

initial am crezut ca eviti sa raspunzi :D banuiesc ca la varianta asta (cabluri de veioza) ai ajuns prin experimentare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Să zicem :D

 

Nu am încercat pînă acum chestii mega scumpe (cabluri de boxe) dar nici nu sînt extrem de curios să o fac. :)

 

Am pentru testare, în acest moment, vreo trei perechi de cabluri XLR de firmă (destul de scumpuțe), dar sînt destul de încrezător că eventuala îmbunătățire adusă de ele nu mă va face să înlocuiesc bătrînul DIY pe care îl am de vreo doi ani.

 

( tare discuția alunecată spre cabluri :) )

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...