Sari la conținut

Incident


danielzmfr
 Share

Postări Recomandate

Teoretic,orice dosar de urmarire penala se poate finaliza in momentul in care partea vatamata da o declaratie prin care renunta la orice pretentie vis-a-vis de autorul accidentului...

Oare nu te poti duce la politie sa dai declaratia respectiva prin care tu ca parte vatamata nu ai nici o pretentie fata de tine?...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 55
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

@ Topic Starter :

Din cate mai tin eu minte de cand am patit-o si eu,dar cu masina,daca partea vatamata (aici in mod bizar partea vatamata si paratul sunt aceeiasi persoaana :moron: ,stiu ca asa e procedura,dar mi se pare totusi aberant,ar trebui data o lege speciala pt autovatamare) renunta la plangere in scris,procurorul da verdict de NUP (neinceperea urmaririi penale) si dpdv penal treaba e incheiata.

Dosarul solutionat astfel ajunge la directia permise,etc din politie,se constata ca nu s-a luat masura de urmarire penala si daca nu exista nici proces civil pt pagube materiale (nu este cazul aici,bineinteles :P), se dispune o masura administrativa (parca asa se numea,repet,e ceva timp de cand am trecut prin chestiile astea si nu mai tin minte la perfect) si anume suspendarea permisului de conducere pe 3 sau 4 luni(in cazul tau probabil 3 luni va fi) pt provocarea unui accident soldat cu vatamare corporala din culpa.

90% cred ca asa va decurge treaba.E adevarat,e o prostie si legea ar trebui schimbata,cea mai mare aberatie sa ti se faca dosar penal pt autovatamare.

Ce trebuia facut,sa suni la 112 daca te-ai accidentat si ai nevoie de ingrijiri medicale,dar sa declari ca accidentul s-a intamplat cand erai pe camp,unde faceai off-road,oricum in afara unui drum public.Asa nu intrai sub incidentza codului rutier,politzaii o lasau si ei moarta ca stiu problema si pe ei ii intereseaza doar sa fie dosarul solutionat.

Editat de Method
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Problema adevarata e ce te faci daca chiar ai nevoie de plastic in sine... Conduci in alta tara, sau si mai rau, vrei sa inchiriezi o masina in alta tara.

 

Conducerea cu permis expirat e contraventie, nu infractiune.

Am zis in postul anterior, TEORETIC retinerea nu este = suspendare. Practic sint convins ca militienii vor face dosar daca-l prind pe unu ca merge cu permisul retinut si fara dovada valabila. Din punctul meu de vedere (si al unor ofiteri de militie cu care am discutat speta) nu este nici corect si nici legal. Nu scrie nicaieri ca e infractiune daca mergi cu permisul retinut sau expirat. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Norocul lui e ca el se incadreaza (daca totul s-a intimplat asa cum a declarat aici) in cei 10% de care nu esti tu sigur.

Din ce a declarat el aici, fapta lui nu are ca sanctiune suspendarea dreptului de a conduce. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1341253285[/url]' post='3168439']

Salut,

 

am inteles ca se poate combate cu faptul ca nu este semnalizat ca atare pericolul...

 

OMG. Pai daca se aplica la caini vagabonzi, atunci presupun ca se aplica si la fenomene meteo (ploaie, zapada, gheata), la balegi, pietoni beti morti care dorm in mijlocul drumului, etc.. In ultimul caz chiar sunt curios cu ar arata semnul respectiv. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...