Sari la conținut

Accident Bucuresti 24.07.2012


phantomas
 Share

Postări Recomandate

Salutare,

 

 

Am patit-o si eu...eram ultimul din grup care nu o patise. Marti, 24.07.2012, pe la ora 10:00 AM, ma deplasam pe Str. Dristorului dinspre bld Decebal spre Baba Novac, pe noul meu Kawasaki Versys. In dreptul str Mesterul Manole, un Opel Astra argintiu a mimat ca intra pe str Mesterul Manole (deci face dreapta) apoi a virat brusc la stanga cu intentia clara de a intoarce. Totul s-a petrecut in cateva secunde si m-am trezit cu masina la 2 m de mine. Nu am mai avut ce face, am intrat in aripa fata si am sarit peste capota masinii direct pe sensul celalalt de mers. Norocul, daca pot zice asa, a fost ca nu aveam viteza (abia plecasem de la semafor si schimbasem a 3-a) si ca pe celalalt sens nu venea nici o masina in acel moment. M-am ridicat de pe jos si m-am asezat pe trotuar. Au aparut cativa trecatori, mi-au dat un pahar de apa si mi-au zis ca au anuntat ambulanta la 112. Domnul de la volan, un turc, ma tot intreba daca vorbesc engleza si mi-a dat telefonul lui sa vorbesc cu avocatul. Avocatul domnului incerca sa ma convinga ca daca poot vorbi si misca sa nu mai chem ambulanta, respectiv politia si sa ne intelegem. L-am anuntat ca deja ambulanta fusese chemata si i-am inchis telefonul. Au oprit si doi motociclisti (le multumesc!!!) precum si un domn cu un Range Rover care a pus masina in dreptul motocicletei pentru a-i determina pe soferii care veneau dinspre Baba Novac sa ocoleasca locul accidentului. Nu de alta dar un domn imi solicita sa mut motorul din mijlocul drumului ca se grabeste.

Am sunat persoana catre care ma duceam si care locuia in zona si a aparut in circa 5 min. Imediat ce m-a vazut a sunat la 112 unde operatoare i-a spus ca accidentul inca nu fusese anuntat!!! What ?!? Deci nu chemasera...interesant... Echipajul SMURD a aparut in circa 10 min, mi-au imobilizat gatul si m-au intins pe targa. A aparut si un moto politist, a venit la mine, m-a vazut ca sunt constient si misc si a plecat sa faca ordine si sa vorbeasca cu soferul turc.

Ambulanta m-a dus la Sf Ioan unde au urmat verificarile, radiografiile de rigoare (lovit la ambii genunchi, durere la articulatia pumnului de la mana dreapta si degetul mare de la piciorul stang). Da, prostia mea, nu aveam protectiile. Dupa radiografii si ecografii mi-au imobilizat in atele gipsate mana dreapta (unde au zis ca e doar o entorsa), piciorul drept (unde au zis ca e o fractura deschisa tibiala superioara) si degetul mare de la piciorul stang - fracturat.

Am plecat optimist si intr-un fel usurat ca am scapat asa ieftin, dar cum nu ma multumesc cu o singura opinie, m-am dus sa cer si o a doua opinie medicala. Pentru ca cei de la Sf. Ioan nu au vrut sa-mi deal filmele de la radiografie (motiv necunoscut si mai ales neimpartasit) am mai facut un rand de radiografii si, surpriza, la mana dreapta nu pare a fi entorsa ci chiar fractura. Dar pentru ca pe radiografie nu se vede bine trebuie facut un CT (computer tomograf). La spital nu au asa ca ma programez la o clinica particulara a doua zi, si ma duc. LKa receptie imi comunica d-soara ca daca nu merge in varianta simpla (pun mana, ma radiaza si atat) va trebui sa beau o substanta de contrast si apoi sa fac CT-ul. Minunat, ma gandesc, numai pe gura nu mai bagasem substante radioactive. Dar am noroc si merge fara, deci ma costa si mai ieftin: 270 Ron daca va intrebati. Iau filmele ma duc iar la doctor si confirma: o fracuta, minora, dar fractura. Deci, 3 saptamani de atela gipsata si acolo. Iar la genunchiul stang, unde aparent erau doar excoriatii, e posibil sa fie probleme la menisc. Vom afla... Si doctorii si politistii imi confirma ca am scapat ieftin. Motorul...nu. Dauna totala, s-a indoit din cadru. Jambele nu s-au deformat deloc. Motorul s-a "scurtat" cu aprox 15 cm. Foarte ciudat! A mai fost cineva implicat intr-un accident cu un asemenea motor? A patit la fel?

 

Cam asta pe scurt, iau medicamente si fac controale. S-a facut si constatarea la motor de catre un inspector BCR (turcul avea RCA la Omniasig). Am deschis doua dosare la Omniasig, unul pentru daune materiale si unul pentru vatamare corporala. As vrea sa vorbesc cu un avocat specializat in asemenea cazuri sau daca e cineva care a trecut prin asta si poate sa ma ajute cu ceva sfaturi, va rog.

 

Pun si cateva poze cu motorul. Ce a mai ramas din el.

 

post-23992-0-92154700-1343584383_thumb.jpg

post-23992-0-94666000-1343584400_thumb.jpg

post-23992-0-27262800-1343584411_thumb.jpg

post-23992-0-17990700-1343584436_thumb.jpg

post-23992-0-43192500-1343584446_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ma la asemenea accidente e un miracol ca mai poti povesti.

 

ardel pe bizdoi ca vorba lui mikita...are bani. de acum cu fracturile alea o sa ai de joaca.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toti am spus ca "mie nu mi se poate intampla" pana cand s-a intamplat. Pai cam ce ai facut tu (spitale, politie) ai facut bine. Nu ai scapat chiar asa usor, fractura e fractura chiar daca e la degetul mic (doare si aia). Pacat si cu motorul, mai bine se indoia furca, asa o sa ai bataie de cap cu el sa-l vinzi pe piese sau mai stiu eu cum. Insanatosire grabnica!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Insanatosire grabnica iti doresc si eu si.. arde-l pe allahian de sa nu se vada!:angry:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  1. Bine că ai scăpat întreg! Recuperare grabnică și ușoară!
  2. Succes cu asiguratorul.
  3. Nu uita protecțiile data viitoare.
  4. În cazul accidentelor de circulație, radiografia rămâne la spital până la încheierea anchetei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

phantomas, omule... Nasol. Motorul ala voiam sa-l cumpar eu dar s-a sucit vanzatorul. Doamne mare ghinion sa te tranteasca un prost asa repede.

 

Fracturile se duc usor, stai linistit, nu face efort, nu pune presine mare pe ele si incet incet te faci bine.

 

Mare ghinion...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

interesant e ca gunoiul ala, in loc sa sune la 112, si-a sunat avocatul.

 

 

 

chiar ca interesant...dar poate asa se face la ei la Turcia...mai stii...la cat de haotic circula aia...mai ales in Istambul...

 

 

 

apropo de menisc,am fost operat eu si e super usoara interventia...a doua zi de la operatie puneam piciorul in pamant fara probleme , la 2 saptamani de la operatie rupeam cu dansul de revelion...

sanatate multa!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

insanatosire grabnica, si nu ierta conservaru, mai ales ca turcii astia au bani :bounce:(kidding)

 

Sa se termine totul cu bine,

 

Cheers! :cheers:

 

 

 

sanatate maxima... cat despre bugetul turcului ...avea un opel astra de 5000 euro...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc de urari si sfaturi.

 

Da, foarte buna observatia ta memyselfandI :))). Atunci nu am ralizat, dar pe drum spre spital la asta m-am gandit si eu. In tarile in care 90% din cazurile de accidente se rezolva in instanta cam asta e politica: daca poti misca iti suni avocatul. :)))) mai ales daca esti in culpa.

 

In fine, om vedea, vorba orbului.

 

Stiu de operatia de menisc ca e usoara si sper sa fie si la mine (mai am o problema si cu ligamentele din motive de schi).

 

In rest asfalt uscat va doresc si drumuri idiotsfree!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...