FloRider Postat Septembrie 3, 2012 Share Postat Septembrie 3, 2012 Sal'tare! Dupa cum zice si titlul, azi am fost lovit de un taximetrist fix in roata din spate! Eu eram oprit pe banda 2 sa acord prioritate la trecerea de pietoni si cand simt din spate o "imbranceala". Eu nu am cazut, mobra nu a cazut...doar am simtit cum m-a impins vreo 10-20 cm. Am constatat ca numarul mi l-a indoit. Intrebarea mea este: exista posibilitatea sa-mi fi strambat (deplasat) axul de la roata spate, strambat janta (ceva din socul creat)? Sincer, nu am simtit ceva pe sosea (mergand pe ea) deoarece si drumul nu e asa drept (valuri in asfalt de la RATB, etc) Mentionez ca viteza de impact era foarte mica. Ca si cand te-a imbrancit cineva din spate. PS: Mi-a dat omul RCA (amiabila) dar nu m-as duce doar pentru un nr.de inmatriculare strambat. Sfaturi, idei in acest caz? Va multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Black_wolf Postat Septembrie 3, 2012 Share Postat Septembrie 3, 2012 Sfaturi, idei in acest caz? mergi la un control "mecanicos" sa nu ai surpize neplacute mai tirziu(am fost pleznit in anvelopa spate ,dar motorul nu a avut nimic) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
micriganel Postat Septembrie 3, 2012 Share Postat Septembrie 3, 2012 Parerea mea e sa nu-tzi faci nici o grija, gandeste-te ca roata de spate a suportat shocuri mult mai dure la denivelari des intalnite la noi (treceri peste calea ferata, linia de tramvai sau gropi trecute mai in viteza). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
warlock Postat Septembrie 3, 2012 Share Postat Septembrie 3, 2012 si eu primit 2 d-astea. ) si nu avut nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adventix Postat Septembrie 3, 2012 Share Postat Septembrie 3, 2012 Singura dauna reala pe care o motocicleta o poate "suferi" in astfel de cazuri este axul de la bascula (cel care trece prin cadru si eventual prin motor) pt ca se poate stramba de la usor/insesizabil pana la foarte serios fara ca restul componentelor sa fie afectate. Cum ziceai ca viteza a fost mica probabil nu a patit nimic dar arunca totusi un ochi la cum "pica" bascula in cadru. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
FloRider Postat Septembrie 3, 2012 Autor Share Postat Septembrie 3, 2012 (editat) Acum, ma intreb...sa o culc pe asfalt ceva? Si sa-i folosesc asigurarea? Nici nu am apucat sa o trec pe numele meu! Sper sa fie primul si ultimul incident la "volanul" mobrei. Va multumesc pentru raspunsurile voastre prompte. PS: Suruburile ce prind foaia(lantul) asa de aproape stau de bascula (daca asa se numeste) - sunt incepator in specificatii tehnice. Singura dauna reala pe care o motocicleta o poate "suferi" in astfel de cazuri este axul de la bascula (cel care trece prin cadru si eventual prin motor) pt ca se poate stramba de la usor/insesizabil pana la foarte serios fara ca restul componentelor sa fie afectate. Cum ziceai ca viteza a fost mica probabil nu a patit nimic dar arunca totusi un ochi la cum "pica" bascula in cadru. Cadrul il am din fier. Pe vremea aia inca se construiau sa dureze...sa dureze...sa dureze! Editat Septembrie 3, 2012 de FloRider Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Spanciu Postat Septembrie 3, 2012 Share Postat Septembrie 3, 2012 Vezi si cu asigurarea respectiva sa nu iti faci mai multe batai de cap decat este cazul. Mai bine o duci la un mecanic sa arunce un ochi priceput si iti spune ca totul e ok si o lasi asa. Decat sa o dai pe jos aiurea.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Method Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Motorul nu are nimic,dupa cum s-a zis si mai sus,absoarbe roata multe mult mai dure si e ok. Din moment ce omul a fost salon si ti-a dat amiabila desi nu ai avut decat nr indoit,eu as zice ca nu e cazul sa te caci in omenia lui (pt ca 95% din taximetristi ti-ar fi indreptat nr si ar fi zis "uite frate,n-are nimic,nici nu te-am lovit ce draq") Daca totusi esti stresat poti sa o duci la un mecanic sa se uite la ea,dar nush ce ar putea vedea. Numai bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fazeru Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Cel mai bine tu iti cunosti mobra...daca se comporta la fel atunci e ok...daca nu mergi la un doctor adevarat cu ea...cel mai simplu test e urmatorul pt un sasiu sau roata deplasata...arunci o galeata de apa pe asfalt si treci cu mobra prin ea daca se vad 2 urme e bai daca nu e ok...!Numa bine! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
-UFO- Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Daune morale. Ti-e frica sa te mai urci pe motor ca poate te loveste cineva din spate. Moarte taximetristilor! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 Acum, ma intreb...sa o culc pe asfalt ceva? Si sa-i folosesc asigurarea? Nici nu am apucat sa o trec pe numele meu! Sper sa fie primul si ultimul incident la "volanul" mobrei. Va multumesc pentru raspunsurile voastre prompte. PS: Suruburile ce prind foaia(lantul) asa de aproape stau de bascula (daca asa se numeste) - sunt incepator in specificatii tehnice. Cadrul il am din fier. Pe vremea aia inca se construiau sa dureze...sa dureze...sa dureze! daca tot ai asigurarea omului si nici nu te pricepi foarte bine, ar trebui s-o duci la un service moto sa iti faca o verificare, sa vezi daca e ok. ar trebui sa acopere asigurarea. asta ca sa stai si tu linistit. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
paulynos Postat Septembrie 4, 2012 Share Postat Septembrie 4, 2012 mergi sa-ti intinda cineva lantul si atat, n-a patit nimic mobretu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate