Sari la conținut

Accident mortal langa Cluj


incognito
 Share

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 84
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

din cate am vazut acum pe pro tv smurdul ar fi ajuns la ora 20:08, in conditiile in care apelul la 112 a fost facut la 18:58 parca. Dar pe la ora 19:20 a oprit o masina de politie parca care era in drum. Acel medic coordonator care a uitat sa ii anunte pe cei de la smurd trebuie tras la raspundere, puscaria sa il manance. Poate acel baiat avea totusi o sansa :( R.I.P.

Editat de Zen089
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am o intrebare: echipajul de politie a ajuns acolo? dupa cat timp? ei nu au putut da prin statie, sau sa sune ei din nou?

a fost dat la protv acum, cica baiatul a cazut in maxim 2 minute s-a sunat la 112...a ajuns prietena lui acolo ,dupa 20-30 de min a venit politia(care au sunat si ei la 112 la randul lor), au ajuns si rudele din cluj cu masina frate acolo s-a intunecat afara deja...si ambluanta tot nu era ajunsa...ca sa vezi si tu bataie de joc ..... :angryfire: :angryfire:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Spunea la stirile pro tv acum cateva minute ca riderul mergea cu mobra ridicata pe o roata...in spate ar fi fost prietena lui pe o mobra si ar fi vazut totul,adica s o izbit de capul de pod sub ochii ei...nasoala treaba si cu un final trist...atat i o fost bietului om sa traiasca...greseala dupa greseala...el pe o roata in curba,ambulanta intarziata din cvarii motive(acum nu mai conteaza caci e dus...)pacat ca era tanar,29 de ani...trist!Condoleante familiei si prietenilor,fie i tarana usoara!!!

 

a fost dat la protv acum, cica baiatul a cazut in maxim 2 minute s-a sunat la 112...a ajuns prietena lui acolo ,dupa 20-30 de min a venit politia(care au sunat si ei la 112 la randul lor), au ajuns si rudele din cluj cu masina frate acolo s-a intunecat afara deja...si ambluanta tot nu era ajunsa...ca sa vezi si tu bataie de joc ..... :angryfire: :angryfire:

La stiri spunea ca prietena era undeva in spatele lui...pe mobra...si ar fi vazut totul...deh...!!!

Editat de obeapaul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asta e romania.

arafat investeste miliardul pe an pentru a avea echipaje ca in helvetia, elicoptere, avioane, dar apelurile dupa ce sunt preluate de la 112, trebuie, pentru smurd, sa se faca la alt telefon, eventual cu mobilul prin sms. sistemele de informatie si alerta de tot rahatul, spitalul la fel.

nu-i nimic. avem ambulante cu tehnica de milioane, numai ca informatia nu ajunge la ele.

 

iar arafat ridica din umeri. super-secrtarul de stat din ministerul sanatatii are grijanie numai sa fie smurdul cu tehnica de ultima ora.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce vad, Arafat nu sta chiar cu mainile in san:

 

Radiotelefonistul Âşi Âşeful său, care au uitat ieri să trimită ambulanța într-un accident soldat cu un mort, au fost amendați Âşi suspendați din serviciu

 

Sancțiuni DURE la Serviciul de Ambulanță Cluj în cazul motociclistului decedat la Topa: Doi angajați au fost suspendați

 

Aia 2 merita mai mult de-atat. In plus, cititi si postul asta:

 

Discutand cu cineva din ''interior'', am aflat ca problema nu e la smurd ci la dispecerat, unde sunt 4 echipe care lucreaza prin rotatie. Schimbul se face in fiecare zi la orele 7 si 8, dimineata si seara. Cele mai multe probleme apar in acel interval, deoarece fiecare isi lasa munca pe mana celor care intra in tura si asa se intampla haosul asta. Normal ca ''au uitat''. Cei care au fost ieri , erau aceiasi oameni care au fost de serviciu si cand a fost accidentul cu batranii din Grigorescu. Sunt niste oameni necalificati, ex-femei de serviciu, ex-portari, care au ajuns sa dirijeze salvarea si smurdul dupa cum au ei toane sau ''competenta''. Uneori se trimite smurdul desi e de competenta salvarii ....si invers. Cine are norocul sa i se raspunda la telefon, sa fie bucuros daca nu i se inchide in nas cu vreo replica acra. Conducerea nu face nimic, acum se asteapta interventii de la Arafat (cel putin, cei de la smurd s-ar bucura sa se faca ordine). Degeaba exista echipe bine pregatite, daca nu sunt trimise cand trebuie , sau sunt trimise aiurea cand nu trebuie.

Oamenii aia ar trebui inchisi pentru neglijenta in serviciu. Familia ar putea castiga in mod real un proces....

 

Asa ca, aveti grija in intervalul 6-8 dimineata sau 6-8 seara ! Stati in casa, pentru ca sansele sa fiti salvati in caz de accident, sunt minime....fara nici o gluma. Si atentie la legarea castii ! (mi s-a spus ca i-a sarit casca din cap)

Editat de gabitzu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ceasu' rau, pisica neagra.

Mie imi place sa iau curbele destul de tare, uneori aproape de cat de tare pot. Dar curbele pe care deja le stiu si le-am mai luat de zeci de ori.

Culmea e ca si acolo pe unde merg cel mai des sunt cruci si cauciucuri moto cu lumanerele sau flori puse pe marginea drumului, mereu cand le vad ma gandesc ca si baietilor alora exact asta le placea, sa ia curbele mai tare. Si culmea e ca le vad, mi se face putin parul maciuca, apoi urmeaza curba urmatoare si primul instinct e gaz gaz gaz.. iau curba si zambetul mi se labarteaza in creier. Ciudata e tare psihologia motociclistului.

 

Belbody vorbeste in numele tau te rog

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

partz.

strict romanesc.

da-l p-ala afara.

in rest continua si cheltuieste un miliard pe an pentru smurd, ca asa e "bine" sa avem masini de ultima ora, elicoptere, eventual si un A380 pentru smurd, in rest.. sistemul sa ramana tot asa, cel accidentat sa stea la mana celui care trebuie sa urmareasca o procedura intreaga sa anunte pilotul de la A380.

 

ce-ar putea arafat sa faca?

o investigatie si un sistem care sa fie simplu si cat mai putina interventie din partea omului.

 

imi pare rau pentru arafat dar joaca precum un idiot.

situatia asta trebuia PRE-VE-NI-TA. el ii concediaza p-aia si asteapta urmatorul caz.

 

 

accidentul are 2 laturi

1. motociclistul care si-o fi facut-o singur, daca care cica putea fi salvat, NU de un om care a uitat sa sune, ci, de catre SISTEM condus de supermanul carte a creat balamucul din iarna

 

2. sistemul de toata jena. daca omul era lovit de masina circuland regulamentar? sistemul functiona mai bine? functiona pe dracu.

 

in state / canada odata sunat la 911, esti localizat automat si pompierii, ambulanta si politia deja sunt pe drum. omul nu face decat sa ridice receptorul si sa-ti dea tie indicatii ce sa-i faci amaratului ala de jos. si in state n=au aparatura lui arafat.

 

la noi, stai sa redirectionez apelul, stai sa completez fisa, stai sa dau clickuri pe calculator si stai sa-i sun pe alt numar pe aia de la smurd cu echipament star-treck. cine conduce sistemul? chiar cel care a infiintat smurdul. am ajuns la rasul curcii in care DACA smurdul te salveaza, adica daca treci prin padurea complicata a procedurii, te omoara in spital.

 

Subsecretarul de stat în ministerul Sănătății Raed Arafat a cerut sancțiuni dure, în urma raportului de control primit din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj Napoca. DSP Cluj a refuzat să dea publicității raportul, precizând că toate informațiile sunt transmise direct de Raed Arafat.

 

 

"Personalul medical de serviciu poate fi acuzat de neglijență în serviciu pentru modul în care a acționat", spune Arafat.

 

arafat n-are nic o vina, sistemul n-are nici o vina..

raportul trece pe la arafat... seamana cu romania?

 

”Aici se va modifica procedura. Nimeni nu mai închide conferința până nu se Âştie ce echipaj pleacă la intervenție. Noi mergem spre integrarea dispeceratelor ISU Âşi ale Ambulanței. Deja acest sistem funcționează în 15 județe. La Cluj, integrarea se va realiza în câteva luni”, a mai spus Arafat.

 

aha

de ce nu fucntioneaza in toata tara inaintea cuimpararii ultimelor 2 elicoptere?

responsabilitatea lui arafat care e?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@colegul "sub influenta" esti in eroare grava si iti spun de ce: 112 este gestionat de sts(serviciul de telecomunicatii speciale) iar dispecerii de acolo nu sunt femei de serviciu cum afirmi tu in necunostiinta de cauza si mintit de"cineva din interior" .Nu face confuzie intre cine iti raspunde la 112 si cine iti raspunde la transferul convorbirii catre salvare sau alte institutii care lucreaza prin 112, dar inafara de salvare in rest toti sunt cadre militare sau foste militare - vezi cazul politiei care a fost demilitarizata.Partea proasta este sistemul paralel de alarmare existent la Cluj si cine a facut treaba asta e la fel de vinovat pentru ca trebuia sa se gandeasca la toate "spetele" care pot aparea in aceste cazuri.

 

RIP? Nu era mai bine daca nu mergea pe o roata si nu se credea stapanul soselelor?Cred ca era mai bine daca era mai cumpatat- daca la 29 de ani faci asta inseamna ca nu esti maturizat si ai unele tare- si al ora asta savura o bere sau un vin fiert sau ce vrea el impreuna cu prietena.

 

Faptul ca era la schimb de tura nu scuza pe nimeni pentru ca vorbim de un om totusi.

Editat de gringo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

aia e, se intampla cand te crezi miezu din fanta sa ti-o si furi. bine ca nu a omorat si pe altcineva... astia care va opariti la afirmatia "selectie naturala" poate trageti o concluzie din accidentul asta de supererou calare pe calul lui fat frumos.

 

a bravat, a gresit, a platit... poate prea scump dar zarurile erau la el in manuta cand a decis sa le arunce.

 

am spus-o si o repet: STRADA NU ESTE CIRCUIT DE CURSE!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

 

responsabilitatea lui arafat care e?

 

Bati cimpii grav de tot si devii enervant si penibil , in pur stil romanesc. Sari la beregata DOMNULUI Arafat , arabul care le-a aratat si le-a dat romanilor un serviciu medical de mare angajament si care acuma este sabotat de un operator telefonic roman. De ce nu te intrebi mai bine , daca crezi ca poti , citi au scapat datorita SMURD si citi nu ? A raspuns DOMNUL Arafat la telefon in ziua aia si nu a trimis ambulanta ? NU , a raspuns un angajat care nu si-a facut treaba.

Apropo , daca tot esti asa de hotarit pe situatie , te simti instare sa-i iei locul domnului Raed Arafat , sau doar te dai in stamba pe forum ?boid.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bah atatea discutii fara rost. Arafat, smurd, (cuvant urat), romania, UE, america.

1. Accidentatul e posibil sa fi murit si daca se accidenta cu smurdu langa el. Atat i-a fost sa traiasca. Am inteles ca i-a fost acordat primul ajutor de cei prezenti acolo. Daca era smurdu langa el cam ce-i faceau? Tot primul ajutor ii acordau, incercau sa-l resusciteze sau il transportau in cea mai mare urgenta la un spital unde tot asta ii faceau, incercau sa-l resusciteze. Daca era intr-o stare mai putin grava traia oricum.

As vrea sa vad o statistica in care sa fie precizat cam cati motociclisti sau accidentati in general facuti PILAF au inviat cand a venit smurdul la ei. Sunt sigur ca putini. O unitate de urgenta are limitele ei, nu-s mesia si nici facatori de minuni. Si nici aia la spital. Concluzia - politraumatism cerebral, intern, etc, mort.

 

2. Nevenirea salvarii la timp se poate sa se fi intamplat dintr-o cauza banala, care chiar nu are nici o legatura nici cu arafat, nici cu ma-sa, nici cu nimeni. Pur si simplu o eroare umana, SE POATE INTAMPLA.

Operatorul de la 112 a transmis urgenta la dispeceratul de la salvare. Operatorii de la salvare poate schimbau tura, cel care a primit de la 112 a notat undeva, cand a plecat poate a uitat sa faca schimbul de tura cum trebuie, a scris pe un biletel care a cazut de pe masa, a scris intr-un programel pe calculator si a uitat sa apese pe save, pana mea, poa sa fie o mie de motive posibile de eroare UMANA. Ceilalti care au tot sunat au sunat numa la 112, aia de la 112 au tot raspuns, da am informat, de parca numai cazul ala era atunci pe fir in toata Romania. Cei de la salvare nu si-au dat seama ca nu au dat mai departe la smurd si tot asa. Daca vedeau ca nu vine salvarea cei de la fata locului trebuiau sa sune la salvare direct. Ce rahat ba fratilor in romania numa 112 a ramas? Tot meleteanu s-a nascut cu 112? De 961 nu mai stie nimeni??? :angryfire: Plm de tembeli.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pina la urma o sa fie devina domnul Raed Arafat ca mergea victima ca un sinucigas si , din pacate , a si murit la faza asta.

 

Defapt e de vina Basescu....aaaa, si boc, ca oricum ei is de vina pt toate :P

Asta este, Rip, bine ca nu imi e cunoscut da imi pare rau pt ce a patit, si mie mi s-a parut uneori ca merg prea tare mai ales pe poduri si ca am avut de 2-3 ori impresia ca o sa il iau....bine ca is mai ratangiu din fire si l-am ratat de fiecare data chiar si cu point fixation cum cred ca a fost si aici cazul...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bah atatea discutii fara rost. Arafat, smurd, (cuvant urat), romania, UE, america.

1. Accidentatul e posibil sa fi murit si daca se accidenta cu smurdu langa el. Atat i-a fost sa traiasca. Am inteles ca i-a fost acordat primul ajutor de cei prezenti acolo. Daca era smurdu langa el cam ce-i faceau? Tot primul ajutor ii acordau, incercau sa-l resusciteze sau il transportau in cea mai mare urgenta la un spital unde tot asta ii faceau, incercau sa-l resusciteze. Daca era intr-o stare mai putin grava traia oricum.

As vrea sa vad o statistica in care sa fie precizat cam cati motociclisti sau accidentati in general facuti PILAF au inviat cand a venit smurdul la ei. Sunt sigur ca putini. O unitate de urgenta are limitele ei, nu-s mesia si nici facatori de minuni. Si nici aia la spital. Concluzia - politraumatism cerebral, intern, etc, mort.

 

 

Omule, tu gandesti? A zacut o ora si ceva pe jos si spui ca tot murea daca era salvarea langa el? In 1 ora si ceva ajungea la spital si il si bagau in operatii sau mai stiu eu ce.. Asa, la ce nevoie mai avem de ambulanta, ca daca e sa traim, ne sculam de acolo si plecam agale pe jos acasa.. daca nu, ramanem intepeniti acolo.. Ganditi ma si voi inainte sa spuneti niste lucruri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Toata faza se imparte in 2 faze mai mici.

1. Cineva alearga mai tare decit ingerul lui pazitor si decedeaza. Stereotipic deja si cum nu-l cunosteam iar Comunitatea Moto mi se pare cel mult o gluma rasuflata , dau un RIP rezervat. A fost doar vina lui.

2. SMURD da un rateu si chiar daca venea prin teleportare , POATE nu avea ce sa faca.

Problema este de principiu , DE CE NU A VENIT LA TIMP ? Nu conteaza ce facea , poate aprindea o luminare si gata , cheis clousd , dar de ce nu a venit ?

Este domnul Raed Arafat devina cu ceva ? Trebuie sa fii cel putin imbecil din nastere sa sustii asta . Deci , despre ce vorbim ? Se va face o ancheta si sper ca vinovatul sa plateasca , in rest ne agitam inutil.

Editat de lil debul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...