Sari la conținut

Sudare rezervor


Postări Recomandate

Un prieten si-a luat un ducati monster de 600 din 99 acum câteva zile. L-a dus la un service, i-au făcut acolo o revizie, nu a observat nimeni nimic dubios la rezervor, apoi s-a dus să-și ia numărul de înmatriculare. Când a ajuns acasa motoreta a început să scoată fum de sub rezervor, luase foc. A stins focul rapid iar daunele rezultate sunt: izolația cablurilor ce duc la baterie arsă, izolația și mufele puțin topite de la cablurile care vin de la stator la o cutie cât un pachet de țigări care se afla prinsă de airbox vre-un releu ceva, bateria arsă toată, suportul bateriei care are corop comun cu airboxul și un furtun care ducea la filtru epurator.

 

Incendiul a pornit de la o fisură în rezervor.

 

Rezervorul mai poate fi reparat? Menționez că fisura este foarte mică, fiind undeva în mijlocul rezervorului, dedesubt.

Se poate reface izolația cablurilor? Ar fi nevoie și de mufele care duceau în releul ăla. Cele mai afectate au fost cablurile de la baterie care aproape că numai aveau deloc material izolant. Cele care ieșeau din stator erau doar arse/deformate.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Rezervorul e din tabla, nu? Daca da, DA, se poate repara. Se poate cositori. Am avut si eu o astfel de problema, la un rezervor din tabla. L-am dus unui "nene", i-a pus un punct de cositor, si gata problema. (Cred ca se poate repara si daca e din material plastic, dar cu alte metode).

Iar cu cablurile nu prea stiu ce sa zic, cred ca ar fi mai bine sa le schimbe, daca se poate.

Editat de Andr3y
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in privinta cablurilor,mergi la un magazin specializat de electrice/izolatori si ceri TUB SCSI de 3(cred ca nu is mai groase cablurile,sau ceri ce dimensiune doresti) tuburile astea se folosesc in bobinaj,is relativ ieftine si au rezistenta buna mecanica/electrica + ca nu iau foc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ba uite ca la asta eu recomand altul, in zona sudurii materialul ramane tensionat si de cele mai multe ori se fisureaza langa. Daca fisura e in zona cu bateria si alte alea eu unul nu m-as risca, de ce? Pe viitor sunt sanse sa nu fie asa de norocos cu stinsul incendiului. In rest cabluri mufe nu tre sa fie ca din fabrica numa sa functioneze totul bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa descriere eu nu cred ca a luat foc din cauza fisurii din rezervor ci dintr-o cauza electrica, cel mai probabil releul de incarcare.

Fisura in rezervor e foarte probabil sa fi aparut din cauza temperaturilor generate in urma incendiului, asta daca nu era de dinainte, caz in care doar a intetit focul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Umple rezervorul cu apa si la alamit cu el .Ca e mai rezistenta alamirea (si mai sigura) decat cositorirea ,cositorire care e moale si nu rezista .

Firele inlocuite ar fi cel mai bine dar la urma urmei si izolate cu SCSI e ok ,in ala de 3 intra greu firul cand e nou/neatins daramite cand e ars ... ia un 5-6mm ,oricum iese un somoiog din cauza plusului de izolatie (si firele arse pe o parte trebuie imbracate) .Mai ia si vreo 2 role de banda izolatoare neagra ca o sa ai nevoie si de ramane ,nu cere de mancare .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...