Ramish Postat August 6, 2014 Share Postat August 6, 2014 Mi-am facut un obicei din a ma trezi prima sau cel putin de dimineata tare. Cam la ora la care ma tarasc afara din cort, cu fata tot mai umflata si parul valvoi, Eru isi face si el bagajele si mai schimbam o impresie despre trecerea noptii cat eu fac un nes la sticla. Azi nu, Eru doarme sau sta chitic. Ma bucur de rasaritul soarelui ce mai intarzie putin peste marginea vaii in care suntem. Diminetile in desert sunt frumoase. Pe la 8 insa, soarele se simte tocmai ca o bila de flacari gata gata sa se rostogoleaca peste noi. Nu prea mai e chip sa stai in cort nici cat sa-ti strangi lucrurile. Pana urcam pe motoare, si reusim sa plecam, tot echipamentul se lipeste de noi. Daca la inceput sentimentul nu e cel mai placut, acum face parte din rutina de zi cu zi, iar mai tarziu ne va lipsi. Si cum nesul de dimineata nu e niciodata de ajuns, in cativa kilometrii oprim pe aceeasi Valee du Ziz, intr-un punct de belvedere peste oaza ce umple aceasta vale. Contrastul intre roca golasa, arida, roscata si verdele arborilor, a culturilor e atat de mare. La limita reusim sa savuram cafeaua si peisajele. In urmatoarele minute motoare, autocare si microbuze ticsite opresc in parcare. Suntem invaluiti. Destinatia noastra e merzouga. Stiu ca azi trebuie sa ajungem la dune, la nisip. Dune nu am mai vazut decat la televizor. Nu stiu inca la ce sa ma astept. Alecu imi spune ca in zona Merzouga vom gasi fosile, de cumparat bineinteles. Eu as sta aici sa le caut. Nu se poate, suntem mai mereu in mare graba. Imi inchipui ca un prim semn al apropierii de Merzouga e magazinul asta de fosile, unde camilele beau coca-cola. Afara sta de straja dinozaurul, inauntru suntem impresionati de placile astea uriase cu crinoidee atat de frumoase. Lasam in urma orasele asfaltate iar drumul devine tot mai pietros, apoi tot mai nisipos. Cum dam de nisip pot sa citesc entuziasmul si suprinderea in ochii si-n gesturile baietilor. Din coloana cuminte ce a fost pana acum gasca se sparge. In toate zarile doar motoare in gaz si dare lungi de praf. Eru trece cu pletele-n vant la 10 metrii de noi si cu toate claxoanele noastre resueste sa dispara din raza vizuala. Dincolo de praful ce se ridica in urma lui sunt dunele de nisip portocaliu de la Merzouga. Se trece la recuperarea lui Eru. In oras Alecu si Luci ne cumpara portocale, noi bem o cola la umbra unui auberge de unde poti chiar sa inchiriezi schiuri pentru nisip. Mai avem o doleanta, camping cu piscina ca am vazut noi ca se poate. Alecu gaseste campingul visurilor noastre si fericiti punem cortul intre palmieri si rulote de pensionari francezi. Sa va mai spun ca in spatele cortului incep dunele de la Merzouga? Si toate astea plus dus cu apa calda la 12lei/persoana. Masa o luam in mare graba pentru ca vrem sa ne pierdem intre dune car mai curand. Dezbracam motoarele de orice fel de bagaje, legam niste bidoane de apa si plecam in mare tromba, Asfalt, asfalt, asflat si facem o stanga… nisip! Africana noastra simte ca a ajuns acasa. Nisipul fuge de sub noi sau noi alunecam pe suprafata lui? Senzatii tari pentru baietii nostrii care lupta pentru fiecare metru in nisip. Eu ma simt ca intr-un parc de distractii. Alecu chiuie Ne imprastiem printre dune. Mai pe jos, mai pe motoare sau ingropati in nisip. Sentimente de izbanda pe chipul fiecaruia pe masaura ce deslusesc secretele nisipului. Gaz, gaz, gaz, taiem urmele, zburam in toate directiile. » Post actualizat in 06 Aug 2014 10:28Munca grea se transforma in distractie cand dam de o duna mai inalta, devine valul ce trebuie calarit. Drumul de intoarcere e lung si anevoios. Nu reusim sa dam o tura completa prin Erg Chebi si se face tarziu. Ramane pe altadata. Drumuri de praf, drumuri de nisip si sate atat de izolate. Pe seara suntem in oras in cautarea unei bine meritate beri. Ne luam la vorba cu un grup de francezi foarte draguti ce calatoresc cu 4x4 si aflam ca pe cand ne ploua pe noi mai bine spre Fes ei au fost surprinsi si sablati de o furtuna de nisip in care nu vedeai la 3 metrii in nici o directie. Sunt impresionati de modul nostru de a calatorii. Berea ajunge la pretul unei nopti de camping, auch, asa ca ne multimim cu una si ne declaram satisfacuti dupa asa o zi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
capusang Postat August 7, 2014 Share Postat August 7, 2014 Da da... a ta are joja sport si i-ai dar Forfemina si rulmenti! da,da, are dreptate Eru, nu mai face pre trolleru' mai bine ai spune (ca eu inca nu m-am lamurit), cu ce parte a V-ului se monteaza cuiele de cort. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rul Postat August 19, 2014 Share Postat August 19, 2014 (editat) Sal..ma poate lamurii si pe mine cineva cum de ati gasit bilete(ferry) la 132 euro 2 pers +moto cu retur open ca eu nu am gasit dacat de la 200 euro in sus!!...poate luate "last minit "sa fie mai ieftine!??..nu vreau sa imi fac rezervare ca nu stiu exact cand ajung in port ...dar sa fie asa ieftine luate la fata locului dacat online!!?? Editat August 19, 2014 de rul Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramish Postat August 19, 2014 Share Postat August 19, 2014 Salut! Cand am cautat bilete pentru ferry online majoritatea ce le-am gasit au fost in jur de 180 de euro. Gasisem si la 130, la o singura companie si nu parea 100% sigur. In port, ai sa vezi, sunt multe ferry-uri ce trec in fiecare zi, nu e doar unu pe zi. Nu cred ca are rost sa faci rezervare online, e cam imposibil sa nu gasesti locuri. Fiecare companie incearca in ultimul minut sa vanda cat mai multe bilete si mai prinzi si oferte datorita intarzierilor ce le au toate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
capusang Postat August 19, 2014 Share Postat August 19, 2014 Sal..ma poate lamurii si pe mine cineva cum de ati gasit bilete(ferry) la 132 euro 2 pers +moto cu retur open ca eu nu am gasit dacat de la 200 euro in sus!!...poate luate "last minit "sa fie mai ieftine!??..nu vreau sa imi fac rezervare ca nu stiu exact cand ajung in port ...dar sa fie asa ieftine luate la fata locului dacat online!!?? pai nu iti lua din timp. acolo sunt cel putin 5-6 companii ce opereaza Ferry. Circula cam din ora in ora cate unu, asa ca ai ne unde alege linisit. Si la ghiseu, am primit oferte mai bune (cele cu care am plecat noi) si oferte mai putin bune. este diferenta de pret si intre Tanger si Ceuta. eu pentru o persoana si motor am platit 90 de euro dus intors. numa bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rul Postat August 19, 2014 Share Postat August 19, 2014 multumesc!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat August 19, 2014 Share Postat August 19, 2014 Sal..ma poate lamurii si pe mine cineva cum de ati gasit bilete(ferry) la 132 euro 2 pers +moto cu retur open ca eu nu am gasit dacat de la 200 euro in sus!! Pai, mai, oamenii au mers cu mobre... tu mergi cu autobuzu' - d-aia e mai scump Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rul Postat August 20, 2014 Share Postat August 20, 2014 Chiar asa!!???..doar pt 250cm3 si 25kg in plus sa imi dubleze pretul...!! » Post actualizat in 21 Aug 2014 19:27apropo...am gasit harta...asa ca la intoarcere ti-o returnez!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat August 27, 2014 Share Postat August 27, 2014 ati ramas atat de mult la merzouga ca au inceput sa dispara poze. hai cu poze si texte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rul Postat August 27, 2014 Share Postat August 27, 2014 ati ramas atat de mult la merzouga ca au inceput sa dispara poze. hai cu poze si texte. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat August 27, 2014 Share Postat August 27, 2014 Merzouga sau martzoaga . Au inceput in fortza si sfarsesc gafaind in praful si mizeria Marocului . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat August 27, 2014 Share Postat August 27, 2014 (editat) Merzouga sau martzoaga . Au inceput in fortza si sfarsesc gafaind in praful si mizeria Marocului . ma, si tu... da-o dracului... n-ai platit nici bilet, nici nu-ti place, nici nu te intereseaza se pare dar postezi ironic si esti revoltat... Editat August 27, 2014 de b374 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat August 28, 2014 Autor Share Postat August 28, 2014 ati ramas atat de mult la merzouga ca au inceput sa dispara poze. hai cu poze si texte. Eu chiar am ramas la Merzouga, astfel incat urmatorul meu epidsod e neinteresant dpdv motociclistic. Sper sa reluam povestirea curand. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat August 28, 2014 Share Postat August 28, 2014 @b374 am platit bilet si imi place dar s-a intrerupt filmul si stam pe intuneric . Asa ca am inceput sa fac scandal ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramish Postat Septembrie 1, 2014 Share Postat Septembrie 1, 2014 Raman inteleasa cu Ralu sa ne trezim pe la 6 pentru a prinde rasaritul soarelui intre dune si pentru a incerca sa facem niste fotografii, nu se stie cand mai ajungem pe aici. Ralu e foarte constiincioasa si in buna dimineata ma aud strigata. Sper ca visez, mi-e o lehamite sa ma trezesc.. Ma simt obosita tare si am ochii cat cepele, dar nu pot rata ocazia. Cand reusesc sa ies din cort Ralu are deja cativa metrii in fata mea, iar in nisip cativa metrii e mult, fie ca esti pe jos sau pe motor. Doi pasi inainte, nisipul ma trage unu' inapoi. In cele din urma o ajung si ne stabilim pe creasta unei dune. Soarele rasare deja de dupa alte dune si valuri de portocaliu, peste portocaliu ne inconjoara, brazdate de senilele miniaturale ale gandacilor de nisip. Visarea noastra e intrerupta de un nene ce ar vrea sa ne vanda niste fosile "frumos" slefuite si caruia incercam sa-i explicam ca barbatii nostrii nu ne dau voie la cumparaturi. Ramane oricum cu noi, ne face niste fotografii si ne tine companie. La intoarcerea noastra lumea s-a trezit si ne pregatim de plecare. Vine si momentul despartirii, dintre noi si Eru, el mai ramane o zi la piscina urmand sa ne reintalnim inainte de M'hamid. Pe noi ne asteapta un track aventuros si pe alocuri dificil pana la destinatie, iar glezna lui e defecta dupa incidentul de ieri asa ca alege asfaltul. Noua nu ne place asfaltul, iar el nu vrea sa ne strice distractia Lasa in urma piscina si umbra palmierilor si dusi suntem. Nici nu stiu cand parasim asfaltul, parasim si pista, si ne trezim in mijlocul unor dune mai putin inalte de data asta. Incercam sa inaintam cu totii pe motoare, dar e imposibil. Iar suntem imprastiati prin nisip, plini de speranta ne infundam unul cate unul, nimeni nu scapa. E clar, avem nevoie de un nou plan. Noi, fetele, ne descotorosim de geci, ne legam la cap cu ce avem la indemana, ne inarmam cu aparate foto si bidoane de apa, si ne pregatim de o plimbare sub soarele Marocului. Ceea ce urmeaza e distractiv si extenuant in acelasi timp pentru baietii nostrii dragi, pentru noi sunt multe ocazii pentru fotografii frumoase si spectaculoase. Momentan motoarele sunt abandonate si se odihnesc pe scut. E nevoie de super forte unite pentru a le impinge si scoate afara din nisip. Se repeta procedura pentru fiecare si hop, am mai facut 50 de metrii. Ne mai sar in ajutor si cativa localnici. Nisipul ne surprinde din nou. Tocmai cand crezi ca vei reusi sa iesi.. te inseli Oricat de mult ne-ar placea nisipul, incet ne lasa puterile. Ne potolim setea cu cea mai ramas din apa si glicemia cu niste cuburi de zahar ce le tineam pentru cafea. 2-3 km de nisip se transforma in cel putin 2 ore de impins motoare, dar peisajul e atat frumos ca merita, sper ca si cei care imping simt la fel. Satisfactie si usurare simtim cand nisipul se transforma in praf ceva mai batucit. Dar nici nu facem prea multi metrii ca ne scufundam iar, scurt de data asta, in fes-fes-ul fainos. Dupa atata agitatie ne e sete. O urcare spectaculoasa prin nisip si praf ce aproape se incheie cu victime si suntem in mijlocul unui satuc. Il intalnim pe Ali, calare pe o mobra mica si sprintara, ce e dragut sa ne conduca cei 7 km ramasi intre noi si o coca-cola rece, prin nisip si desertaciuni. Locul spre care ne conduce sta de veghe intinderilor pustii alaturi de stancile ce au luat forma vaselor de tajin. E frumos si primitor, amenajat cu bun gust si mai ales are toate utilitatile, AICI. E racoare si suntem ospatati cu un bol imens de alune si ceai fierbinte de menta cu mult zahar din partea casei. Daca la inceput nimeni nu ar fi vrut ceai clocotit pe caldura asta, acum dam gata vreo 4 litrii, ajuta. Dam o vizita prin auberge si suntem asa impresionati ca am vrea sa ramanem, mai ales fetele. Seful zice ca nu se poate. Mai avem cale lunga si Eru ne asteapta maine la asfalt, iar altfel nu stim ce ne asteapta mai departe si cat va dura. Vrem, nu vrem ne luam ramas bun de la Ali, urcam pe motoare si dusi suntem. Prindem apusul soarelui in ceea ce pare a fi fost candva un fund de lac. Ultimul sat pana la locul de campare, unde o mai fi fiind si asta. Vrem doar apa, atat, pentru ca nu am gasit mai devreme. In 5 minute micul centru al satului se umple de femei si copii ce isi insira marfa de vanzare. Sunt atat de draguti. Copilasii isi aliniaza cu atentie, una cate una, camilele de plastic. Imi cam pare rau pentru ei, e imposibil sa cumperi de peste tot cateceva si mai suntem si pe un buget restrans. Fetele isi mai cumpara una alta, incercam sa zambim si sa ignoram pe cat posibil strigatele comerciantilor. Cu parere de rau si strangere de inima trebuie sa ne vedem de drum. Iesim din sat acompaniati de uralele copiilor ce se iau la fuga dupa motoare si se intrec a ne da indicatii de drum. Facem cu mana voiosi, insa voiosia noastra se incheie brusc cand ne dam seama ca departe nu o sa ajungem. Nici nu iesim bine din sat si puf! drumul asta e numai fes-fes, si inca ce fes-fes. Cand te afunzi brusc in 30-40 de cm de faina e clar, jos pasagerul si la impins. Am ajuns in momentul in care baietii inainteaza usor, iar noi in urma lor, pe jos, tinandu-ne de mana cu oamenii din sat, ce se ofera sa ne duca lucrurile. Suntem cam reticiente. Am cam vrea sa se intoarca in sat si sa ne lase in pace. Se insereaza si ne-ar place sa iesim din fes-fes, sa punem cortul in nisip. Asta e noul plan. Baietii au luat-o pe undeva printre tufe si fes-fes cu motoarele insotiti de niste baieti pe mobre, noi am ramas in urma pe jos insotite de alti consateni ai precedentilor carora continuam sa le multumim in speranta ca or sa ne lase in pace si or sa se intoarca in sat. Nu e chip, se tin dupa noi. Nu ma simt foarte comfortabil, dar sper ca mi se pare. O rup in engleza, franceza, spaniola sau ne intelegem prin semne. Aflam ca fes-fes-ul tine 5km si incep sa ne lase sperantele. E intuneric bine si nu ajungem nicaieri. Desi nu prea vrem, nu avem incotro, ne oprim intr-un loc in care se mai raresc tufisurile si hotaram ca a sosit momentul abandonarii. Suntem obositi si flamanzi si oaspetii culesi din sat nu mai pleaca, asa ca hotaram sa ii servim cu o supa la plic si pe dansii. Sunt atat de draguti ca doi dintre ei ne fac un mic foc, in jurul caruia ne strangem cu totii. De aici seara se desfasoara mai bine decat ne-am asteptat. Nu stim sigur pe unde am ajuns, dar suntem cu totii bine si ne-am facut si niste prieteni noi. Oamenii pe care ii priveam atat de reticient mai devreme, ne intretin cu glume si ghicitori. Petrecem o seara placuta impreuna, ne fotografiem cu mobra lor, rezolvam probleme de matematica, de fapt Patri le rezolva, doamna profesoara de matematica, si ne facem cel putin un prieten, Hame. O zi si seara de pomina in care am ajuns sa cunoastem atat locuri frumoase, cat si oameni la fel de frumosi. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MAN!AC Postat Septembrie 2, 2014 Share Postat Septembrie 2, 2014 e bun că au fost liniștiți musafirii și că nu ați avut probleme cu ei...din ce am mai citit și din călătoriile altora...cam fac probleme majoritatea... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ERU Postat Septembrie 4, 2014 Autor Share Postat Septembrie 4, 2014 Day 6 [7 aprilie] Ziua asta a insemnat despartirea de restul grupului, desi cumva in strafundurile mintii stiam de ieri ca nu o sa pot sa ma dau pe pista Ouzina am tot amanat decizia. Insa dimineata la iesirea din cort, cand ridicatul in picioare devine un act de performanta si glezna e cat un grapefruit decizia e clara ca lumina zilei, ma rog a inceputului de zi. Cel mai tare imi pare rau de noaptea in desert, de care nu voi avea parte si e una din cele 2 repere pe care imi doream cu tot dinadinsul sa le bifez in Maroc. Asta e sa speram ca il bifez macar pe celalalt. Ma apuc sa imi strang bagajele, si de abia la momentul plecarii realizez ca e cam aiurea sa ma duc in Tagounite sa astept acolo, in loc sa raman in campingul asta, unde vorba aia piscina [in care nu am apucat sa ma arunc] WIFi. Deci despachetez si imi reintind cortul. Cum spuneam cam la asta se rezuma ziua mea + faptul ca ma intretin cu un neamt, cam hipiot care are si el doua mobre, dar e venit cu o rulota, la fumat hasis. » Post actualizat in 04 Sep 2014 06:35Si ca sa nu stric tiparul » Post actualizat in 04 Sep 2014 06:58P.S. Poze cu ultimele upgrade-uri ale bocancilor mei: Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MAN!AC Postat Septembrie 4, 2014 Share Postat Septembrie 4, 2014 power tape-ul face legea în continuare?!... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Septembrie 4, 2014 Share Postat Septembrie 4, 2014 Poze cu ultimele upgrade-uri ale bocancilor mei: argintiu de pitzi, te duceai prin cluburi de noapte in Merzouga si trebuia ceva culoare, nu? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rul Postat Septembrie 4, 2014 Share Postat Septembrie 4, 2014 Campingul la care ati tras se numeste cumva Nomad Palace ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramish Postat Septembrie 4, 2014 Share Postat Septembrie 4, 2014 Campingul la care ati tras se numeste cumva Nomad Palace ? Noi am stat la Haven La Chance Desert Hotel ) incredibil numele. E mai frumos decat pare in fotografiile lor. Iar preturile le poti negocia la jumatate din pretul de pe site. http://www.desert-hotel.com/portal/en/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rul Postat Septembrie 4, 2014 Share Postat Septembrie 4, 2014 Multumesc..am "citit " gresit eu harta !! acum am vazut unde era pozitionata tabara Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
guy_ana Postat Septembrie 4, 2014 Share Postat Septembrie 4, 2014 Uau! Subscribed! In sfarsit aventura pe care asteptam sa o vad. Iar pozele sunt minunate! Intrebare: fes-fes-ul ala era pe drumul normal, sau v-ati ratacit voi un pic? Cat despre noaptea in desert si noii vostri prieteni: de aia e bine sa nu crezi tot ce citesti. Stiu ca prin nordul Africii sunt multi oameni plosnita in orase si zonele turistice dar, in general, oriunde in lume, acolo unde intalnesti oameni simpli, ramasi neatinsi (prea tare) de civilizatia noastra, e bine sa le dai o sansa macar. Poti pati asa ca voi. Sa descoperi prieteni. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
remu1 Postat Septembrie 4, 2014 Share Postat Septembrie 4, 2014 @Eru bocancii erau Salomon , pentru cine stie firma e sinonim cu rezistenta , ergonomie , fiabilitate ,comfort , calitate . Precizeaza de cati ani ai aveai sa nu se creada ca i-ai cumparat inainte cu cateva zile de plecare si te-au lasat dupa o saptamana . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ramish Postat Septembrie 4, 2014 Share Postat Septembrie 4, 2014 Uau! Subscribed! In sfarsit aventura pe care asteptam sa o vad. Iar pozele sunt minunate! Intrebare: fes-fes-ul ala era pe drumul normal, sau v-ati ratacit voi un pic? Cat despre noaptea in desert si noii vostri prieteni: de aia e bine sa nu crezi tot ce citesti. Stiu ca prin nordul Africii sunt multi oameni plosnita in orase si zonele turistice dar, in general, oriunde in lume, acolo unde intalnesti oameni simpli, ramasi neatinsi (prea tare) de civilizatia noastra, e bine sa le dai o sansa macar. Poti pati asa ca voi. Sa descoperi prieteni. Multumim frumos pentru aprecieri. Fes-fes-ul era in zona asta cel putin, fix drumul de iesire din sat, pista. De cele mai maulte ori cautam astfel de drumuri. Daca nu le gasim de acasa, speram sa ne ratacim pe ele la fata locului In ceea ce priveste oamenii, cred ca saracia, lipsa "civilizatiei" face oamenii mai buni, lacomia unui castig rapid pe spatele turistilor, mai putini buni. Dar oamenii sunt la fel peste tot in lume indiferent de statutul social. E greu sa calatoresti asa cum calatorim noi daca ti-e frica de oameni. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate