Sari la conținut

Romani printre engleJi

Bigfoot
 Share

Postări Recomandate

aviz astora care se simt jigniti de eugen_ghe, mciauluh / cricu baaa cricu: omul avea probleme la mansarda grave si in ro.

cel mai frumos se trateaza cu ignore. daca ii dati reply omul va abera in nestire. stiu ca unora le place sa citeasca kilometrii de aberatii dar ganditi-va ca nu-i faceti bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 912
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Eugen, dar mai du-te si viziteaza si alte locuri prin UK poate prin alte parti e mai frumos. Si esti sigur ca ai vizitat tot Birmingham-ul si nu ti-a placut nimic?

Chiar nimic, nimic?? :(

Taci frate superbec ca esti Planta.

Bec, hai ca 5-600km nu-s asa multi! :D :D

Asta-i topic care promite, nici nu mi-as fi dat seama..daca ar stii sefii alora care sunt la munca acum ce energii lasa ei aici in timp ce leafa merge

Uai LUV, poate o sa intelegi si tu vreodata ca oamenii care lucreaza in IT nu sunt legati cu lantul de vreo aplicatie anume. Fiecare om are dreptul sa-si straga sufletul la munca, nu ai cum sa cari paleti in continuu 8 ore in sir. N-o sa se plinga nimeni ca acorzi cateva minute sa scrii 3 prostii pe un forum, mesaj, mail personal, etc. Cel putin asa e in companiile civilizate. In cazul meu, compania incaseaza de muuuuuuuuuulte ori o suma mai mare pentru munca produsa de mine fata de cat primesc io, asa ca nu au de ce sa se plinga, stai linistit. Nu-i faultez cu nimic.

Nu-ti mai imagina vreo s.c. INFO SRL cu 4 angajati care baga ca migu pe calculatoare, chiar si in cazul alora, tot au ragaz 1 ora pe zi sa se mai scobeasca in nas sau sa se uite pe FB sau forumuri. Depaseste ideile astea, PLIZ (ca tot suntem in zona UK)

Editat de B.B.
Link spre comentariu

Oare de ce cand cand ajungi in UK te interesezi in stanga si in dreapta despre amenzi si legi, cum e? ce se intampla daca?, daca vrei sa locuiesti mai mult? Incepi sa intri in ritmul lor pentru ca engeljii nu te iarta, nu te prind in fapt, dar au alte metode sa te gaseasca..Sunt si la noi inscrisuri si tablite cu amenzi, dar cine respecta? Isi ia cineva lopetica si punga cand pleaca la plimbare cu cainele sa-i adune rah..de pe trotuar ? Uite ca astia prin amenzi usturatoare si ochiul vigilent al "vecinului/cetateanului" au reusit..iar cand dai jumatate din salariu, ca nu ti-ai luat raha..catelului de trotuar, cum este? Nu poti sa-ti construiesti o casa decat in stilul arhitectural impus de primaria orasului respectiv, te uiti pe o strada si vezi sute de case identice, acelasi zid si acoperis ...ai putea spune ca au aplicat sistematizarea, spinul comunist din anii "70, dar nu, tin la traditie, si o respecta. Intr-un oras din RO pe o strada vezi 213 culori de case si 109 tipuri si culori de acoperisuri,.. bine dar aia sunt comunisti , sunt toti la fel, la noi este democratie..

post-74268-0-79367300-1426253917_thumb.jpg

post-74268-0-66287600-1426253923_thumb.jpg

post-74268-0-36330400-1426253929_thumb.jpg

Link spre comentariu

Intamplator, cateva zile iin urma "Globo" , cel mai popular canal TV din Brazilia, a transmis un reportaj destul de obiectiv despre Romania, pe care o caracterizeaza drept tara contrastelor? Pe scurt, Dracula si legenda sa, patria ursilor, mancarea si ospetia Maramuresului., cimitirul vesel... dar si tonele de aur ce fac nota distonanta cu locul fruntas in topul celor mai sarace tari din Europa, si... bineinteles tiganii, cu palatele lor decorate cu semnul "$"...

Destul de favorabil, as zice chiar ca parca un pic "prea" favorabil... dar poate asa mai compenseaza din imaginea prea sumbra de pe la alte televiziuni.

Link spre comentariu

Un roman de caracter si pricipial. Se curvaraseste pentru bani si spune asta fara sa clipeasca. Nici o problema morala. Isi critica gazdele carora le salta banii fara sa clipeasca. Banii pe care ii salta nu ii baga inapoi in economia locala, ci ii exporta la capatul celalat al Europei.

Da macar englejii sint razbunati, la sfirsit romanul verde o sa-si ia de banii aia betoane intr-o tara in colaps demografic in loc sa-si mobileze creierul, fie si in Barbados.

@Oz Ai dreptate in multe, dar banii in discutie nu sunt de la gazde mon cher.

Banii sunt de fapt de la clientii care au cumparat si vor cumpara produsele concepute si realizate cu creierul si mana de lucru care se "curvasareste" cum spui tu prin strainataturi.

Si sunt bani munciti, deci Duracell nu-i "salta" si nu scrie in nici o lege ca banii castigati trebuie bagati inapoi in economia locala. Si-a platit taxele, poate sa duca banii pe luna daca vrea.

Asta cu "banii bagati inapoi " este doar visul si dorinta celor care au puterea sa tipareasca bani si cand nu mai merge treaba fabrica arme si declanseaza razboaie.

Este alta lume, poate au facut si ai tai parte din ea pentru ca vad ca stii sa amesteci inteligent adevaruri cu povesti cand vrei sa-ti argumentezi ideile.

KHK a explicat foarte bine. Criticismul e o faza prin care trec mai toti cei care muncesc in afara si dupa ceva timp optica se schimba.

Si am vazut aceeasi tendinta de a critica si la francezi care au venit in Romania, si la alte natii, stai linistit.

Aproape toti cei care pleaca in strainatate (din Romania sau din alta tara) pentru un salariu trec prin faza aceasta.

Cei care spun "mama, ce am gasit acolo, ce potential, oameni ca lumea, piete, produse, etc" sunt investitori.

Adica oameni care dispun de putere, informatii si capital si care pleaca in alta tara pentru a-si extinde teritoriul si a multiplica ceea ce au deja la ei acasa.

Las-o mai moale, ca nu cred ca s-a cladit vreun imperiu pe principii si caracter. "Vitejii" aia de au plecat pe corabii, erau mai toti criminali la ei in sat.

Si unde au gasit niste negri mai fraieri, le-au phutut femeile si le-au luat resursele. Si apoi au scris istoria si cum ca au cladit imperii. EPIC !!!

Si noi trebuie sa ne rusinam ca nu am facut asta ca natie ?

Editat de FBogdan
Link spre comentariu

Las-o mai moale, ca nu cred ca s-a cladit vreun imperiu pe principii si caracter. "Vitejii" aia de au plecat pe corabii, erau mai toti criminali la ei in sat.

Si unde au gasit niste negri mai fraieri, le-au phutut femeile si le-au luat resursele. Si apoi au scris istoria si cum ca au cladit imperii. EPIC !!!

Unii erau criminali, altii erau luati cu japca de catre criminali. Si dupa ce le-a ajuns pana in gat sa lucreze zi-lumina la navy inrobiti, deveneau pirati cu prima ocazie care se nimerea.

Aici ai pus punctul pe i. :10:

Editat de aship
Link spre comentariu

Si sunt bani munciti, deci Duracell nu-i "salta" si nu scrie in nici o lege ca banii castigati trebuie bagati inapoi in economia locala.

Se prea poate sa ai dreptate. Se poate ca acea parte a argumentului meu sa nu fie neaparat valida.

Asta insa nu diminueaza cu nimic smecheria individului.

KHK a explicat foarte bine. Criticismul e o faza prin care trec mai toti cei care muncesc in afara si dupa ceva timp optica se schimba.

Aici insa e evident cred ca vorbim de alta treaba. Intre "nu-mi place aici", "e naspa ca nu am aia si ailalta ca acasa" si englejii sint niste jegosi ca io-s crescut cu croasante e o diferenta enorma.

El nu si-a exprimat niste gusturi diferite si niste diferente culturale, ci tine neaparat sa scuipe daca nu pe un popor macar pe o parte a lui.

Sigur e asa simplu, ca au facut toti vreo doua imperii d-astea. Si e plin globul de exploratori de-ai nostri care au ajuns la polul nord si au trasat cursurile riurilor din africa si america.

» Post actualizat in 17 Mar 2015 20:51

Evident, pentru ca asta era echivalentul de acum al simtului intreprizator si a inovatiei. Pe atunci in loc sa faci un Facebook te urcai pe mare si daca nu mureai mai luia in stapinire o bucata de pamint.

Link spre comentariu

Cat despre Facebook... Poti sa ne explici unde este inovatia? Ca eu nu o vad.... Eu vad doar un smecher care a facut bani prin inselatorie si furaciuni. Cam tot asa cum au facut si unii exploratori. Uite-l pe "intreprinzatorul" Cristofor Columb.

Cu ceilalti "exploratori", ei erau intr-adevar bine intentionati. James Cook, etc. Insa Imperiul Angliei a venit dupa ei si a avut grija ca "spiritul intreprinzator" sa fie promovat in America, India, Australia, samd.

Evident, pentru ca asta era echivalentul de acum al simtului intreprizator si a inovatiei. Pe atunci in loc sa faci un Facebook te urcai pe mare si daca nu mureai mai luia in stapinire o bucata de pamint.

Editat de aship
Link spre comentariu

Cat despre Facebook... Poti sa ne explici unde este inovatia? Ca eu nu o vad....

Ca-ti ofera un serviciu pe care il vroiai (nu tu, dar majoritatea planetei). Poftim, puteam sa zic Google daca nu-ti place exemplul.

O groza d eimbunatatiri incrementale in viata nu au salturi majore in tehnica, doar o executie corecta cu piesele pe care le avem. Asta nu insemna ca e usor si trebuie desconsiderat.

Eu vad doar un smecher care a facut bani prin inselatorie si furaciuni.

Wha...?

Las ca stim. Numai ca noi am ramas si cu inselatoria si fara aventura. Inselatoria e arte din viata umana si e peste tot, asta nu insemna ca restul nu conteaza.

Tu tot nu intelegi ca la vremea aia ce faceau englezii erau in normele morale accesptate de intreaga societate? E nesanatos sa judeci morala unor oameni de acum sute de ani.

In schimb putem judeca curajul, spiritul organizatoric, temeritatea, faptul ca au plecat pe drumuri fara intoarcere.

» Post actualizat in 18 Mar 2015 01:32

PS: America, Asutralia si chiar India sint ce sint datorita naspetilor de englezi. In general fostele colonii britanice o duc mai bine decit echivalentul lor francez, si mai rai sint belgienii. Britanicii au introdus administratie, legi si au reinvestit in tarile respective.

Link spre comentariu

Ca-ti ofera un serviciu pe care il vroiai (nu tu, dar majoritatea planetei). Poftim, puteam sa zic Google daca nu-ti place exemplul.

O groza d eimbunatatiri incrementale in viata nu au salturi majore in tehnica, doar o executie corecta cu piesele pe care le avem. Asta nu insemna ca e usor si trebuie desconsi

Ok. Si eu sustin inovatia, si apreciez sacrificiul care sta in spatele ei. Nu sunt de acord cu exemplele tale, dar no, astea-s pareri personale.

Wha...?

http://www.huffingtonpost.com/2012/05/16/people-mark-zuckerberg-burned_n_1518702.html

http://www.huffingtonpost.com/janet-tavakoli/facebook-sec-should-inves_b_2217853.html

Las ca stim. Numai ca noi am ramas si cu inselatoria si fara aventura. Inselatoria e arte din viata umana si e peste tot, asta nu insemna ca restul nu conteaza.

Tu tot nu intelegi ca la vremea aia ce faceau englezii erau in normele morale accesptate de intreaga societate? E nesanatos sa judeci morala unor oameni de acum sute de ani.

In schimb putem judeca curajul, spiritul organizatoric, temeritatea, faptul ca au plecat pe drumuri fara intoarcere.

Pentru ca in evul mediu arderea vrajitoarelor era practicat zilnic de catre preoti si acolitii lor, inseamna ca trebuie sa ii laudam pentru efort? Dar, daca vrei, uite sunt de acord, intr-adevar, Columb era un om curajos. Dar asta nu ma face sa il stimez. Era mai bine pentru lumea asta daca ar fi fost un las si statea acasa. Nu aveam iphone-uri si nu aveam internet, dar ne dezvoltam in alta directie. Una mai buna si mai sanatoasa pentru toata lumea.

» Post actualizat in 18 Mar 2015 01:32

PS: America, Asutralia si chiar India sint ce sint datorita naspetilor de englezi. In general fostele colonii britanice o duc mai bine decit echivalentul lor francez, si mai rai sint belgienii. Britanicii au introdus administratie, legi si au reinvestit in tarile respective.

Am mai auzit argumentul asta. Oare nativii americani au aceeasi parere? Sau nativii din India, sau chiar bastinasii Australiei?

Si se distruge mediul si se distruge viata, si construim betoane... Esti sigur ca e mai bine asa?

Link spre comentariu

.Am mai auzit argumentul asta. Oare nativii americani au aceeasi parere? Sau nativii din India, sau chiar bastinasii Australiei?

Si se distruge mediul si se distruge viata, si construim betoane... Esti sigur ca e mai bine asa?

asta cu "daca" si cu "oare" sunt hazlii. oricum respectivii bastinasi si-ar fi luat-o de la alte natii mai dezvoltate tehnologic. ca au fost englezii primii e meritul lor. puteau fi germanii sai francezii si atunci "oare" ce mai gandeau bastinasii? - sau mai existau oare bastinasi?...

iar asta cu se distruge mediul si viata si construim betoane e utopie. nu cred ca ai vrea sa mai traiesti ca acum 1000 de ani si sa faci ca.ca pe tine cand vezi la orizont hoardele mongole care o sa-ti ia nevasta si copii sclavi si pe tine o sa te descapataneze ca nu esti valabil pentru ei.

oricum ne abatem tare de la subiect, tare de tot. ideea era ca engleJii sunt niste Jegosi si nu sunt cu nimic mai presus decat Romanii aia verzi. asta e ideea topicului (oricat de aberanta ar parea).

si subscriu si eu la explicatia cu criticismul. e similara cu faza negarii la alcoolici sau la alti dependenti. la Duracell mai e si o faza de adaptare pana la urma. e dificil sa treci de la rasfatz gen mancat croisants si bmw la 25 de ani la muncit pe bani prin strainatatzuri. e cam ca in armata cand aveai sector la curatat veceuri. tocmai tu baiatul mamii care te uitai la un veceu cu scarba ca mamica sau taticu erau aia care faceau curat prin casa?!... tz tz tz... cam asta ar fi esenta topicului...

Link spre comentariu

Ne-a zis-o Miaunel :)))

:10: Knockout prin uppercut

De ciuda ma duc sa dau o tura ca a iesit soarele la mine in sat :)

Editat de FBogdan
Link spre comentariu

Ce merit... pai in cazul bastinasilor, englezii erau hoardele mongole care au distrus totul in calea lor. Macar mongolii au venit dar au si plecat. Cultura si stiinta nu s-a dezvoltat datorita razboaielor, ci in pofida lor.

Iar betoanele nu au nici o legatura cu hoardele mongole. Aia nu s-au oprit din cucerit pentru ca ne-am apucat noi sa distrugem mediul.

Si de ce ar trebui sa traim la fel cum am trait acum 1000 de ani? America s-a "descoperit" acum 500 de ani. Si chiar daca nu se facea atunci, nu inseamna ca dezvoltarea se opreste. Doar ca ne dezvoltam intr-o alta directie.

asta cu "daca" si cu "oare" sunt hazlii. oricum respectivii bastinasi si-ar fi luat-o de la alte natii mai dezvoltate tehnologic. ca au fost englezii primii e meritul lor. puteau fi germanii sai francezii si atunci "oare" ce mai gandeau bastinasii? - sau mai existau oare bastinasi?...

iar asta cu se distruge mediul si viata si construim betoane e utopie. nu cred ca ai vrea sa mai traiesti ca acum 1000 de ani si sa faci ca.ca pe tine cand vezi la orizont hoardele mongole care o sa-ti ia nevasta si copii sclavi si pe tine o sa te descapataneze ca nu esti valabil pentru ei.

Link spre comentariu

• l.u.v pinned this topic