foxxbiker Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 http://ziarulclujean.ro/motociclist-ranit-grav-intr-un-accident-la-turda-ce-au-aflat-politistii/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Disturber Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 (editat) Deci soferul de vina, dar motociclistul beat. Chiar...cum se incadreaza asta? A cui este vina in final? Editat Iulie 26, 2016 de Disturber Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxxbiker Postat Iulie 26, 2016 Autor Share Postat Iulie 26, 2016 Fiecare raspunde pentru fapta sa , pacat de motociclist si ranit grav si cu dosar penal pentru bautura la ghidon Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 (editat) Deci soferul de vina, dar motociclistul beat. Chiar...cum se incadreaza asta? A cui este vina in final? ala baut Unul a fost prost ca nu a acordat prioritate, dar cel baut nu avea voie sa conduca si implicit nu ar fi avut loc incidentul. Editat Iulie 26, 2016 de florinelu07 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Disturber Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 ala baut Unul a fost prost ca nu a acordat prioritate, dar cel baut nu avea voie sa conduca si implicit nu ar fi avut loc incidentul. Nu este culpa comuna, cum spunea si CRISTIAN 1 mai sus? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
apriliacluj Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 (editat) ....................pacat de motociclist si ranit grav si cu dosar penal pentru bautura la ghidon si va suporta si reparatiile, RCA nu plateste in astfel de cazuri.... Editat Iulie 26, 2016 de apriliacluj Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alexandru Boros Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Nu este culpa comuna, cum spunea si CRISTIAN 1 mai sus? Salutare, NU. In cazul in care soferul implicat intr-un accident rutier este sub influenta alcoolului, acesta poarta toata vina evenimentului rutier. Pentru ca prin absenta lui, (nu s-ar fi urcat baut la volan / ghidon) evenimentul rutier ar fi putut fi evitat. Offtopic, in opinia mea, se pune prea putin accent pe constientizarea riscurilor la care se expun participantii la trafic in stare de ebrietate (sau mai grav, aflati sub influenta alcoolului). Nu sunt un lup moralist dar consider ca exista prea putina responsabilitate, prea mult teribilism si prea putina stapanire de sine atunci cand punem la un loc roti (2 sau 4) motor si alcool. Cele bune. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Banzay Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Salutare, NU. In cazul in care soferul implicat intr-un accident rutier este sub influenta alcoolului, acesta poarta toata vina evenimentului rutier. Pentru ca prin absenta lui, (nu s-ar fi urcat baut la volan / ghidon) evenimentul rutier ar fi putut fi evitat. Haide man... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Si atunci cum ramane cu soferul ce nu a acoordat prioritate?El n-are nicio vina? A nu se confunda faptul ca,culpa mobristului e mai mare. doar moral... betivul trebuia sa merga la somn nu la plimbare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
foxxbiker Postat Iulie 26, 2016 Autor Share Postat Iulie 26, 2016 doar moral... betivul trebuia sa merga la somn nu la plimbare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 ziaristii coorului.... cum pana mea este grav ranit si i-au masurat alcolemia in aerul expirat? cine este grav ranit si poate sufla in fiola/etilotest? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
xander Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 nu prea tine explicatia...adica soferul care nu a acordat prioritate l a simtit pe ala ca era baut si de aia nu a cedat trecerea, nu? e culpa comuna, iar ala baut primeste suplimentar ce merita ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
vladf Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 (editat) Unu ramane fara permis pentru neacordare de prioritate si provocarea unui accident cu pagube materiale / vatamari corporale iar celalalt ramane fara permis pentru conducerea sub influenta alcoolului. Culpa comuna s-ar putea acorda daca se poate demonstra ca motociclistul ar fi putut evita accidentul daca nu era baut (si asta probabil pe civil cu expertiza din buzunarul propriu). RCA-ul nu despagubeste. parerea mea. Editat Iulie 26, 2016 de vladf Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adixgl Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Din punctul meu de vedere daca ai "facut" accident in timp ce erai sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substanse psihotrope atunci "capul pe butuc" sau cu alte cuvinte permisul suspendat pentru cel putin 1 an de zile dupa care o evaluare psihologica. Daca este sa fabulez as mai adauga si 10 lovituri cu vana de bou la talpi, asta ca bonus. Iti asumi riscul sa conduci chiar daca stii ca nu o poti face in conditii de siguranta atunci trebuie sa iti asumi si rasplata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KIM Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Din punctul meu de vedere daca ai "facut" accident in timp ce erai sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substanse psihotrope atunci "capul pe butuc" sau cu alte cuvinte permisul suspendat pentru cel putin 1 an de zile dupa care o evaluare psihologica. Daca este sa fabulez as mai adauga si 10 lovituri cu vana de bou la talpi, asta ca bonus. Iti asumi riscul sa conduci chiar daca stii ca nu o poti face in conditii de siguranta atunci trebuie sa iti asumi si rasplata. ...si 10 lovituri de bici.. de unde veniti cu traznaile astea ? )) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Marius Diaconu Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 cum ma? cum sa te urci in stare de ebrietate pe motor ??? in starea cea mai buna a mea nu cred ca reusesc sa anticipez chiar toate scenariile din trafic.......d-apai ametit??? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihai.sandu Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Pentru ca prin absenta lui, (nu s-ar fi urcat baut la volan / ghidon) evenimentul rutier ar fi putut fi evitat. La fel si daca soferul de weekend ar fi stiut sa conduca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
danny_nt Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 ziaristii coorului.... cum pana mea este grav ranit si i-au masurat alcolemia in aerul expirat? cine este grav ranit si poate sufla in fiola/etilotest? Nu e chiar de mirare. Eu cand am luat o busitura eram tavalit pe jos si prima grija a lu ala a fost sa-mi bage fiola in bot, nu sa vada daca mai traiesc. Nici nu puteam sa suflu de durere dar a tras de mine pana i-am suflat in kktul ala si nici nu s-a sinchisit in rest. Apoi se tinea scai la spital sa-mi ia sange ptr analize. Noroc ca au fost oameni care au sarit sa ma ajute pana a venit salvarea ca muream cu ala stand cu etilotestul linga mine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adixgl Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 (editat) ...si 10 lovituri de bici.. de unde veniti cu traznaile astea ? )) Din puztul gandirii! Iti garantez eu ca dupa ce iti ei 10 bucati de vana pe cocoasa de vei gandi defoarte multe ori inainte sa mai conduci baut. Si acum imi aduc aminte ce palma mi-am luat de la profesoara de fizica in a doua ora din clasa a 5-a. Am avut fata rosie doua zile. Si asta a fost acum douazeci si ceva de ani. Din pacate cand nu ai material de calitate la mansarda singura metoda de a invata este cea mecanica, in speta aplicare unui lucru mecanic (vezi vana de bou) pe schinarea babuinului inguritator de bauturi bahice. Editat Iulie 26, 2016 de Adixgl Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pauldci Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Din punctul meu de vedere daca ai "facut" accident in timp ce erai sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substanse psihotrope atunci "capul pe butuc" sau cu alte cuvinte permisul suspendat pentru cel putin 1 an de zile dupa care o evaluare psihologica. Daca este sa fabulez as mai adauga si 10 lovituri cu vana de bou la talpi, asta ca bonus. Iti asumi riscul sa conduci chiar daca stii ca nu o poti face in conditii de siguranta atunci trebuie sa iti asumi si rasplata. Nu uita ca atunci cand imparti vanele de bou sa lasi cateva si pentru soferul autoturismului, ca si el merita cateva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adixgl Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Nu uita ca atunci cand imparti vanele de bou sa lasi cateva si pentru soferul autoturismului, ca si el merita cateva. Putin discutabil pentru ca: - daca riderul constientiza ca nu este bine sa calareasca baut si statea acasa atunci aceasta discutie nu avea loc - daca riderul era "treaz" poate avea sanse sa evite impactul Oricum ar fi riderul este vinovat din toate pozitiile in aces caz. Neacordarea de prioritate este in sine o prostie si pentru asta conservarul nenorocit, mancator de bomboane agricole va ramane fara permis 30 de zile dupa care va trebui sa se chinuie si sa il dea pe alcoolic in judecata daca vrea bani pentru indreptarea mai sus mentionatei conserve. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Banzay Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Putin discutabil pentru ca: - daca riderul constientiza ca nu este bine sa calareasca baut si statea acasa atunci aceasta discutie nu avea loc - daca riderul era "treaz" poate avea sanse sa evite impactul Oricum ar fi riderul este vinovat din toate pozitiile in aces caz. Putin discutabil pentru ca: - daca soferul constientiza ca nu e bine sa sofeasca fiind un tembel si statea acasa aceasta discutie nu avea loc - daca soferul era "treaz" poate avea sanse sa opreasca la cedeaza Oricum ar fi soferul e vinovat cam din toate pozitiile in acest caz. Motociclistul... un tembel si el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Adixgl Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 Putin discutabil pentru ca: - daca soferul constientiza ca nu e bine sa sofeasca fiind un tembel si statea acasa aceasta discutie nu avea loc - daca soferul era "treaz" poate avea sanse sa opreasca la cedeaza Oricum ar fi soferul e vinovat cam din toate pozitiile in acest caz. Motociclistul... un tembel si el. cineva trebuie sa fie avocatul diavolului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KIM Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 poate avea nevoie sa-si faca un pic de curaj inainte sa intre in trafic cu motoreta... pot sa inteleg ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
florinelu07 Postat Iulie 26, 2016 Share Postat Iulie 26, 2016 mai tine cineva mine accidentul asta? /index.php?/topic/697538-iar-zarnesti-9-iun-2013/ Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate