Sari la conținut

trepidatii yamaha mt 09


ice97
 Share

Postări Recomandate

buna ziua

nu stiu daca poate unde trebuie,dar am si eu o mica intrebare.am achiziționat un mt 09 din 2014.mobra mere foarte fain pina la 155-160 unde intra in niste trepidatii puternice pe fata (nu am curaj sa urc mai sus).stiu ca acest model ar avea din fabricatie ceva probleme cu furca fata,dar parca trepidatiile sint prea mari .am văzut ceva filmulete pe youtube si acolo am vazut modelul asta urcînd la viteze de 270-280..nu ca as avea se gand sa ajung si eu acolo,dar parca as vrea ca totul sa fie in regula..cauciucurile sint sit 2015 michellin si nu sint uzate neuniform.mobra se manevrează lejer.ceva sfaturi ar fi utile sau un service bun pe raza jud hd ,alba..multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, aceeasi problema am auzit-o la un amic, care se plangea ca de la 150 devenea foarte instabila (e vorba de un MT Tracer 09 2016).

Vezi ca pe 2015 yamaha a facut recall pe problema asta.

Cum tu zici ca e din 2014, nu mai ai garantie .. insa du-te la yamaha, ar trebui sa te poata ajuta cu remedierea acestei probleme

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

Poti sa descrii trepidatiile astea? sus/jos? stanga / dreapta ceva specific?

 

Suspensia spate in ce stare e?

Cand ai schimbat uleiul la furca ultima data ? A fost schimbat corect ?

Rulmentii la jug mai sunt in firea lor?

Roata fata e echilibrata corect?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este oarecum normal sa zic asa. Motocicleta este destul de usoara si este un naked,adica aerodinamoca slaba. Daca totol este ok din punct de vedere al rulmentilor de la roti,si echilibrare anvelopelor si setari suspensie, atunci ramane sa achizitionezi un amortizor de ghidon.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buna,trepidatiile sint stinga-dreapta..moto e luat de aprox 2luni ,nu prea am avut timp s-o puric ..la rulmenti mă pot uita..as avea garantie 1 an cred ,dar m-am cam lămurit cum e cu garanția si nu insist(trebuia să mă duc la o luna cu ea si nu am fost)..ramine să vad echilibrat roți si rulmenti pe la jug in vreun service..mersi pt răspunsuri

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trepidatii stanga dreapta ar fi o tendinta de voblaj.

Intareste suspensia spate putin si verifica presiunea in roti. Verifica dacca rotile sunt aliniate corect

Inspecteaza guma fata cu atentie, mai ales pt urme de lovituri. Chiar daca arata bine poate sa aiba ceva probleme de structura.

Chiar daca mobra e usoara nu are motiv sa faca asa ceva la 150. Mobra mea are 193 kile plin (comparabil), multe necazuri (roata fata, rulmenti jug, cuzineti furca, aerodinamica de autobuz care merge cu spatele) si tot nu are nici o problema de oscilatii..... bine, alta clasa alte caracteristici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

TNG are dreptate. Daca aspectele tehnice sunt in regula ramane varianta amortizorului de ghidon, scumpa, sau varianta olteneasca, capete de ghidon cat mai grele, chiar si luate imprumut de test, macar sa iti faci o idee daca chiar asta e buba, pana sa te arunci la investitii in amortizor de voblaj de calitate si sa vezi pe urma ca nu e de acolo. Daca esti din Bucuresti te pot ajuta eu cu capete de ghidon, sa faci un test, am de 206 g, pt ghidon de 22, cum banuiesc ca ai si tu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe langa ce au spus colegii, as mai adauga verificarea rotii din fata.

S-ar putea sa fie nevoie sa o ruluiesti si sa o reechilibrezi.

 

Probabil motocicleta inainte a facut power wheelie sau a luat niste gropi serioase iar roata fata s-a deformat indeajuns incat sa fie un disconfort.

 

Eu la R1200R am amortizor de ghidon si am avut o problema similara, am fost la SAMA service, au dat jos baietii roata, au luat-o la ruluit si reechilibrat si nu mai am nici o vibratie parazita in ghidon, indiferent de viteza sau de turatia motorului in functie de treapta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mersi de oferta,paulynos.din pacate sint din petrosani hd. din discutiile purtate azi cu niste prieteni ca state mult mai vechi decit mine pe moto ,am hotărît sa schimb caucioacele(oricum aveam asta in plan.. ha ha, da la anu si sint dunloap nu michellin cum am spus mai sus).am sa va tin la curent cu ce se întîmplă..

» Post actualizat in 01 Aug 2017 12:09

@bigfoot.ce inseamna ruluit?s-ă intervenit la janta?..

» Post actualizat in 13 Aug 2017 14:11

după cum am promis revin..schimbat cauciucuri fata/spate(pirelli diablo strada) si totul merge ata..mersi pt post-uri si deranj

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...