psycho25 Postat Mai 1, 2012 Share Postat Mai 1, 2012 Hmmm, nu stiam asta. In general nu prea le am cu birocratia E vorba despre o honda transalp made in 2006. Omul pare de incredere ( nu ca m-as lua dupa asta) si mi-a zis ca singurul act pe care il are e certificatul de proprietate al proprietarului din Italia. Sa inteleg ca cu acest certificat tradus si un contract de vanzare - cumparare eu - tipul din tara + plus declaratie de targa si moto verificata si gasita nefurata se poate inmatricula? Multumesc. Da cel putin asa era acum 2 ani cand am inmatriculat eu. Cel mai bine da un telefon sau fa o vizita la biroul inmatriculari si explica-le situatia. Ei sigur te vor lamuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan192 Postat Mai 2, 2012 Share Postat Mai 2, 2012 Exista vreo denumire generica pentru firmele care se ocupa de cumparat motoare din alte state europene si descurcat prin hatisul legislativ romanesc pentru a-ti aduce motorul acasa? Ceva gen: iti dau banii, iti dau ce acte imi ceri, dar vreau motorul in fata casei si sa pot sa ma dau cu el legal de cand il aduci. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adda_m_p Postat Mai 8, 2012 Share Postat Mai 8, 2012 Pentru o moto adusa din Anglia am fost azi la RAR Grivita si mi-au verificat farul. Nu a mers cu "intelegere" asa ca trebuie sa-l schimb. Mi-au verificat tot la ea...si am pierdut "doar" 3,5 ore. Am platit la RAR 335 lei si voi mai plati si revenirea. Succes! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
georgem Postat Mai 8, 2012 Share Postat Mai 8, 2012 La Bucuresti, la prima inmatriculare in tara a unei motociclete importate, trebuie sa duci si o declaratie de la ANAF ca nu trebuie sa platesti TVA pentru motocicleta. Obtinerea acestui certificat dureaza si pana la 5 zile lucratoare. La politie la inmatriculari mi l-a verificat in mod expres si mi-a spus persoana de la ghiseu ca cei mai multi cu motociclete nu stiu de acest certificat si nu li se face inmatricularea pana nu vin cu acest certificat. S-a mirat ca eu il am. Vineri mi-am luat si eu numerele definitive, am facut aproximativ 1500 Km cu numerele rosii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
o_kellu Postat Mai 10, 2012 Share Postat Mai 10, 2012 salutare tuturor..... am incercat sa citesc posturile dar nu am avut rabdare sa citesc tot asa k nu am inteles mare lucru eu stau in italia, am o motocicleta pe numele meu, dar as vrea s-o inmatriculez in romania pt k aici asigurarile sunt prea scumpe. cum sa fac? cine stie sau a facut asa ceva, va rog sa-mi dati o mana de ajutor! va multumesc anticipat! asfalt uscat tuturor! iulia Cand vii data viitoare acasa cu motorul il inmatriculezi, asigurare si tot tacamul(), doar ca s-ar putea ca toata nebunia sa te coste mai mult decat diferenta pe asigurare. Si daca motorul tau are steagul Romaniei pus pe el e ca si cum ar fi inmatriculat in Romania. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iridiu192 Postat Mai 16, 2012 Share Postat Mai 16, 2012 (editat) -am ocazia sa cumpar un motor adus din italia care are numere rosii de romania -sti cumva daca s-au schimbat pasii fata de 2010,2011? -pana acuma am inteles ca imi trebuie obligatoriu: 1.talonul italian - cu cariat pt export 2.cartea motorului din italia 3.contract vanzare-cumparare 4.dovada transportului in tara 5.traduceri -nu stiu ordinea f clar... -daca apelez la un ghiseu de inmatriculari ar trebuii sa fie sigur, nu? Editat Mai 16, 2012 de iridiu192 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tsunami Postat Mai 16, 2012 Share Postat Mai 16, 2012 -am ocazia sa cumpar un motor adus din italia care are numere rosii de romania -sti cumva daca s-au schimbat pasii fata de 2010,2011? -pana acuma am inteles ca imi trebuie obligatoriu: 1.talonul italian - cu cariat pt export 2.cartea motorului din italia 3.contract vanzare-cumparare 4.dovada transportului in tara 5.traduceri -nu stiu ordinea f clar... -daca apelez la un ghiseu de inmatriculari ar trebuii sa fie sigur, nu? /index.php?/topic/175443-pasii-inmatricularii-unui-motor-din-strainatate/page__view__findpost__p__2938246 ai si formulare atasate de mine. eu mi-am inscris-o anul trecut in sep Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
iridiu192 Postat Mai 16, 2012 Share Postat Mai 16, 2012 multumesc mult. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Caron Postat Mai 16, 2012 Share Postat Mai 16, 2012 (editat) La dovada transportului, daca are CIM e mai simplu, dc nu, mai sunt "destepti" care cer copii dupa talonul masinii si/sau remorcii cu care a fost adusa in tara, si posibil o declaratie pe proprie raspundere cum ca a intrat in tara fara placute (radiata din Italia). Dc poti, mergi cu vanzatorul la RAR, plateste tu autentificare+itp pe numele tau, si daca iese ok, atunci achiti vanzatorului motorul. Editat Mai 16, 2012 de Caron Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
KOKIX Postat Mai 31, 2012 Share Postat Mai 31, 2012 In August aduc un motor din italia adica vin pe el daca mai e cineva care are de adus sau are drum in romania sami zica! il ajut si eu daca e nevoie cu ceva il informez !lasati P.M. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
den-moto Postat Iunie 11, 2012 Share Postat Iunie 11, 2012 Salut, Mi-am inmatriculat si eu prima motocicleta (import Italia). In cazul meu (jud. CS): - Nu am avut declaratie de la ANAF - Nu am avut traducerile legalizate la notar (mi-a cerut 140 lei). Am fost doar la un traducator autorizat (am tradus tot). - Am avut declaratie ca a venit pe remorca, nu s-a uitat peste copia de la talonul remorci/masini. - RAR l-a facut vanzatorul in Arad si a costat 325 lei. Sper ca va ajuta sa va reduceti costurile in special cu notarul. Mie toti mi-au zis ca trebuie traducere legalizata la notar... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
NaeL Postat Iunie 11, 2012 Share Postat Iunie 11, 2012 Are careva idee care mai sunt taxele pentru o moto adusa din afara UE? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dark_lord86 Postat Iunie 11, 2012 Share Postat Iunie 11, 2012 Salut. Scuze daca s-a mai discutat... Maine(azi) ma duc sa vad un motor care a fost adus din U.K. Pretul este oarecum dubios de mic. Intrebarea mea este: din punctul de vedere al actelor la ce trebuie sa fiu atent? Ce acte imi trebuiesc? Motocicleta nu a fost inmatriculata in Ro. Trebuiesc facute acte suplimentare (inafara de cele care se fac in mod obisnuit) inafara de actul de vanzare cumparare? Imi mai trebuie fiscalul vanzatorului? Multumesc anticipat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
819NZT Postat Iunie 11, 2012 Share Postat Iunie 11, 2012 salut ! nu prea ma pricep la actele necesare inmatricularii motocicletelor aduse din uk, dar pot sa-ti spun ceva legat de inmatriculare, legat de motor : la rar , o sa ai "probleme" cu farul , stiu asta de la cineva cunoscut, l-au pus sa schimbe farul, stii, la ei se merge pe invers (asta daca motorul are far cu faze separate - ex. vstrom). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dark_lord86 Postat Iunie 11, 2012 Share Postat Iunie 11, 2012 multumesc pentru atentionare. cel mai mult ma intereseaza sa o pot inmatricula si sa fiu cat mai sigurca nu e furaciune in rest cu rar-ul ma descurc eu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Atomykatt Postat Iunie 11, 2012 Share Postat Iunie 11, 2012 Uita-te aici: https://www.dropbox.com/s/cx3g90dieo11qdj/Codename%20Wee.pdf cam tot ce ai de verificat. PDF-ul e de cand si-a luat un coleg moto din U.K. Am sters doar partea cu date personale Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adda_m_p Postat Iunie 12, 2012 Share Postat Iunie 12, 2012 eu tocmai am inmatriculat o moto adusa din UK si am avut doar certificat de export si contract de vanzare cumparare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
furtuna dragos Postat Iunie 12, 2012 Share Postat Iunie 12, 2012 (editat) 1. Trebuie schimbat farul. 2. Trebuie schimbat si ghidonul in caz ca are ghidon pe dreapta. In Romania se merge cu ghidonul pe stanga sau in buzunar, nicidecum la vedere. Sa nu va amedeze politia!!! Editat Iunie 12, 2012 de furtuna dragos Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dark_lord86 Postat Iunie 12, 2012 Share Postat Iunie 12, 2012 pana la urma imi trebuie si fiscalul vanzatorului ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shackalu Postat Iunie 12, 2012 Share Postat Iunie 12, 2012 pana la urma imi trebuie si fiscalul vanzatorului ? Din moment ce nu e inmatriculata, clar nu e trecuta nici la impozit, deci ... pentru ce sa iti trebuiasca fiscal? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dark_lord86 Postat Iunie 12, 2012 Share Postat Iunie 12, 2012 da.. logic.. mersic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tsunami Postat Iunie 12, 2012 Share Postat Iunie 12, 2012 Are careva idee care mai sunt taxele pentru o moto adusa din afara UE? se numeste vama si am auzit de 2 situatii. 1. exista un tabel la care platesti vama in functie de capacitate si anul de fabricatie 2. alt stramb mi-a zis ca platesti la valoarea facturii. asta e facuta pentru "baietii destepti". adica iti iei un cayenne din new york si treci pe factura €100. la motor e 6% + TVA, ceea ce te duce la 31.44% din valoarea de factura. parerile sunt impartite. poate e punctul 2 dar nu mai putin decat punctul 1. eu zic sa mergi la vama de care aparti si discuta acolo cu un stramb, ii iei adresa de email si ii ceri o confirmare scrisa. sau scrie o scrisoare (registered, adica sa fie cu mconfirmare de primire) la directia generala a vamilor eu am fost foarte ametit de serviciile vamale. la final n-am avut nevoie de ei, slava domnului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Sofeanu Postat Iunie 12, 2012 Share Postat Iunie 12, 2012 nu stiu daca e si pt vehiculele din uk (dar presupun ca este), trebue sa fii atent daca s-a radiat. Cel mai sigur ar fi sa te duci la serviciul de inmatriculari de la tine din oras (in mod curios nu se cere la fel in toate locurile) sa te interesezi de ce ai nevoie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
NaeL Postat Iunie 15, 2012 Share Postat Iunie 15, 2012 De Jersey / Guernsey stiti cumva cum e cu vama? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Alex_250EXC Postat Iunie 20, 2012 Share Postat Iunie 20, 2012 Salutare. Uite aici cam tot ce iti trebuie legat de inmatricularea unei moto de anglia. Pasul 1: - facut programare la RAR si mers acolo. Acolo se platesc 323 ron dupa cum urmeaza: - Completare C.I.V. - 30.2Ron - Folie securizare - 2Ron - Atribuire Nr Registru - 68.20Ron - Certificarea autenticitatii Vehicol - 94.9Ron - Verificari Tehnice - 95Ron - Ceritficarea autenticitatii Documentelor - 33.3 La RAR nu este nevoie de absolut NIMIC decat V5C si cererea completata(care se da la intrare la RAR) Pasul 2: - Cu Actele de la RAR se merge la Administratia FInanciara de care Apartine proprietarul cu Cererea completata, fisa inmatriculare, copie buletin si fisa, Copie dupa CIV, copie dupa Contractul de V-C DE ANGLIA nu cel de la noi(care sincer sa fiu nu stiu unde se face in Bucuresti eu l-am facut la cineva in Arad si trimis cu Fan Curier. Pot sa dau numarul baiatului ca si eu l-am luat de pe internet si a fost foarte OK si m-a ajutat) si aici nu mai stiu exact ce acte au mai fost nev dar parca, cam atat. Pasul 3: - Mers la cec si posta din sectorul de care apartine proprietarul si platit o taxa de 52Ron Inmatriculare si 37Ron taxa talon. Pasul 4: - Mers la ANAF(cel mai important ca fara asta nu ai ce cauta la politie) cel de care apartine proprietarul si cerul o hartie prin care se dovedeste ca nu aveti de plata TVA. Pasul 5: - Mers la politie cu: - Numar Motociceta de Anglia - Carte Identitate - Copie Contract V-C cu cel din Anglia de la care ati cumparat motorul(NU contract cum e la noi ci Contract V-C de ANGLIA) - Fisa Inmatriculare - Declaratie Tip de la Politie - Copie dupa polita de asigurare RCA. - Taxa INMATRICULARE si TALON - Copie Buletin - Notificare a transportului de proprietate (adica contract de V-C de ANGLIA care apropo trebuie tradus si legalizat) - Certificatul de autenticitate - V5C - Copie carte indentitate Si cam asta ar fi tot. Sper sa fi fost de ajutor. - Ultima fila de la talon care ti-o da la RAR( cea cu ITP) Legat de far iti zic ca daca cunosti pe cineva acolo sau dai o spaga se uita in partea cealalta dar dupa o sa fie problema ca o sa te injure cei din trafic ca o sa bata fix in stanga spre ochii lor nu in dreapta la marginea drumului. Sper ca te-am putut ajuta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate