Jump to content

Chile , Argentina , Bolivia si Peru


Recommended Posts

America de Sud a fost totdeauna o destinatie grea si ravnita in acelasi timp .

Cred ca a fost cea mai rapida hotarare pe care am luat-o cu o importanta asa mare 

Ca sa nu o lungesc am hotarat cu finul meu Mihai sa plecam pe 27.12.2018 in cele 4 tari nefiind siguri daca din Santiago o luam in Nord sau Sud .

Adica sa mergem in celelalte 3 tari sau sa mergem la Ushuaia , am zis ca ne hotaram la fata locului .

Cei care au mai mers au dat informatii foarte greu si aproape de loc ,  inexplicabil si din ce am mai citit de la altii informatii  care ar fi putut fi importante au fost  lipsa . Poate lumea crede ca esti atotstiutor sau vor sa patesti si tu anumite lucruri .

Nu vreau sa fiu rau si noi suntem de vina fara discutie .

Eu am plecat cu un KTM 990 Dakar Adventure din 2007 si Mihai cu un BMW R1200 GS Adventure din 2016 .

Am gasit transportator si am avut la dispozitie sa pregatesc motocicleta 3 zile din momentul in care am cumparat-o si in momentul care a plecat cu containerul  spre Valparaiso portul de la 100 km. de Santiago .

Ca sa intelegeti motocicleta avea 20.000 km. si a trebuit sa-i fac revizia - ulei filtre , cauciucuri si semeringuri de furca , placute de frana toate si lant cu pinioane , am gasit toate piesele de la Dementor si un prieten care avea ceva de rezerva pentru el .

Nu va inchipuiti stresul sa desfaci motocicleta si sa verifici totul pentru asa o tura in 3 zile .Am luat un mecanic dela o firma 2 zile ca sa faca treaba .

ktm 1.jpg

ktm 2.jpg

ktm 3.jpg

Plecarea motocicletei a fost Miercuri 10.10.2018 la ora 12 din Otopeni , nu ai cum sa uiti si in dimineata respectiva am constatat ca avea ITP-ul expirat . Deci la ora 10 la ITP si pe urma cu ea la Otopeni .

Probleme au fost si cu bagajele pentru ca am avut tot 3 zile sa adun totul in cutii .

Probleme au fost si cu alegerea cauciucurilor - nu stiam ce fel de drumuri sunt cat off road si cat asfalt -

ktm 11.jpg

ktm 22.jpg

Link to post
Share on other sites

La cauciucuri am optat pentru cele originale Pirelli Scorpion care sunt 70 asfalt si 30 nisip - pamant , s-a dovedit un cauciuc extrem de bun si il recomand cu caldura .Am cumparat 2 seturi de cauciucuri si 2 seturi de camere  , unul l-am pus si unul l-am trimis in container Aveam in vedere mersul a 8.000 -10.000 km.

Mihai nu a avut probleme cu BMW-ul fiind cumparat nou si cu 9.000 km , singura problema si el nu a stiut ce cauciucuri sa foloseasca incercand la propriu mai multe variante si tot Miercuri dimineata a schimbat setul final de cauciucuri inainte de a o trimite la container .

Motocicletele trimise si ceva bagaje nu ne ramanea de facut decat sa asteptam plecarea - biletul pe 27.12.2018 si sa pregatim aventura 

ktm 222.jpg

ktm 111.jpg

Link to post
Share on other sites

Transport  din Bucuresti  pana in Valparaiso si inapoi costul pe motocicleta 2.000 euro , biletul de avion prin Roma 1.150 euro

si 20 euro rezervarea locului favorit in avion .

In desteptaciunea noastra am crezut transportatorul [ ca de si eu sunt  transportator ] ca ajung in 20 .12.2018 si am luat biletul de avion si am rezervat cazari pana pe 2.01.2019 . Am cerut tracking nr pentru vapor sa il urmarim dar ce prostie trebuia cerut al containerului si ce sa vezi , eu urmaream vasul San Clemente la 2-3 zile si parea ok , dar pe 20 transportatorul ne anunta ca are intarziere cateva zile poate dupa anul nou . Cand in sfarsit verificam containarul este oprit in Columbia , de aici incep necazurile pe scurt bilete schimbate cu plecare pe 10.01.2019 pierdere 210 euro , 3 cazari pierdute cu 200 euro si bilet avion luat in scurt cu 100 euro pierdere total paguba 500 si ceva + incurcatura cu timpul de plecare , etc .

In sfarsit am plecat la aeroport cu o valiza mare plina cu ce nu am avut timp sa pun pe motocicleta [ doua canistre de 5 litri fiecare pe care le-am comandat ulterior , suport gps , cort , sac de dormit , saltes , perna si altele ] .

Zborul nou este prin Paris cu Airfrance - alta viata fata de Roma [ avioane mai vechi ] si iata-ne la aeroport .

ktm100.jpg

ktm 111.jpg

ktm 222.jpg

Link to post
Share on other sites

Inainte de plecare ne-am antrenat pentru rezistenta si altitudine dupa modelul din video clip .

Dupa cum ma stiu unii dintre voi eu sunt cu rucsacul KTM in spate Adrian45 de la

 https://motociclism.ro/topic/712750-transport-motociclete-romania-austria-germania-si-retur-inclusiv-pentr/

zborul a fost perfect - personalul de la bord a vazut casca mea si tricoul lui Mihai si le-am spus ca am un KTM Dakar care ma asteapta in Chile si atat ne-a trebuit , au fost dragute si ne-au adus vin de la business class  - vezi poza de la a 2 sticla bauta - .

Primul contact cu Chile a fost dimineata pe fereastra cu zapada de pe culmi de 4.000 m .De pe un site am contactat un ghid chilian care ne-a asteptat la aeroport si ne-a dus la Valparadiso

la cazare hotel Ibis si ne-a aratat imprejurimile .

 

In avion am nimerit langa un copil mic i-mi venea sa-i omor pe parinti si mi-am acoperit ochii si urechile .

Pana la urma a fost rapus de oboseala .

ktmm2.jpg

ktm 333.jpg

dupa vin si tipetele copilului a venit si odihna binemeritata - Mihai cu gandul la BMW-ul lui -

kk drum lung.jpg

De la Paris am decolat la 23.30 si a traversat Parisul in doua pe deasupra , am filmat si apre si Turnul Eifel in departare

Dupa 15 ore de zbor din care am dormit 8 in 2 reprize si am vazut 2 filme a venit si dimineata cu apropierea de aterizare .

Link to post
Share on other sites

Dupa aterizare in aeroport prima surpriza de proportii , Mihai avea in rucsac 6 mere pe care un caine politist le-a mirosit si ce sa vezi dupa 2 ore pierdute si 220 $ americani platiti am putut intra in Chile . Cu un gust amar al primului contact cu continentului Sud American am pierdut si orice sansa sa scoatem motocicletele deoarece era Vineri si am pierdut prea mult timp . Ghidul Mauricio ne-a facut o plimbare pana dupa masa prin Valparaiso si ne-am cazat la Ibis hotel pana Luni cand scoatem bestiile .

Ai un sentiment foarte ciudat ca esti pe jos in oras dar in 2 zile primesti motocicleta la capatul lumii efectiv .

Orasul este pitoresc toate zidurile sunt colorate parca s-a tinut un concurs , viata de noapte este ca la Vama Veche - non stop pe strazi este plin de lume- , temperature si clima in general este foarte placuta 20-25" , mancarea este foarte buna si preturile sunt ca la noi .

a13.jpg

a12.jpg

a11.jpg

a10.jpg

a9.jpg

a8.jpg

a7.jpg

a6.jpg

a3.jpg

a2.jpg

a1.jpg

cu ghidul Mauricio , la un restaurant popular de cartier .

ab1.jpg

ab2.jpg

Seara pe o colina la un super restaurant

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...