Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

Nervoptik ... abia astepti sa imi intorci o replica ... dar deh ... esti tu mai nebunatic. :haha:

nu vreau sa intorc nicio replica .. Am incercat sa aplanez stupizenia aia cu aselenizarea conspirationala ...

Stii, circula atatea mailuri cu teorii idioate ... Facute de functionari care lucreaza probabil la stat si au mult timp liber ... Teorii de Formula As. Daca pui botul la ele doar ca e frumos scris, si doar ca are o aparenta logica, Si nu cantarest si tu cu capul tau ... esti fript :(

Eu nu incerc sa-ti spun cum sa gandesti si in ce sa crezi spre deosebire de altii. As fi chiar prost sa te ajut ... Pana la urma suntem concurenti si dezechilibram teoria evolutionista ... resursele sunt finite ... prefer sa nu impart, daca intelegi ce vreau sa zic.

Bogdan, tu imparti gresit categoriile de oameni.

Eu, spre exemplu, ii impart in Paraziti si Folositori. Pentru mine nu conteaza prea mult in ce cred atata timp cat sunt folositori societatii si au gene bune.

credinta e o slabiciune, si poate fi vindecata printr-o educatie MAI buna. Si aici nu ma refer la bunele maniere sau de genul.

Hai sa luam exemplul .... Chimia.

Daca stiintza nu s-ar fi dezvoltat, acum te rugai la un personaj imaginar sa-ti faca bine rudele bolnave. E banal exemplul, dar asta a facut religia tot timpul ... A incercat sa denigreze stiinta. Ceea ce nu s-a putut explica intr-un anumit moment, a fost pus in carca acestui personaj imaginar.

Acum, ceea ce e urat din partea cresrinilor, este ca dupa ce v-ati tratat rudele cu chimia, incercati sa demolati niste teorii ce tin de fizica cuantica si fizica teoretica ( vezi discutiile BigBang ) la care unii ingineri platiti de stat din banii mei si ai tai zice ca nu e adevarata, ca a citit el ca universul a fost facut in 6 zile ... Iar cand rudele au cancer si chimia INCA nu le poate ajuta ... nu mai e vina domnului, ci e vointa lui ...

Sincer, e de plans ... Mi-e mila de voi ...

Si inca ceva ... In tecuci nu e niciun RS de 125 ... Sunt baietii mari Venus, Lidi, Mihai, Pinu, Andu, Grozavu, etc ... Dar aprilia de 125 nu am vazut ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nervoptic deja ma inteapa inima...

Vezi fiul lui Osama, nu crede ca tacsu e mort.

Depinde pe ce site uri iti lasi emailul la feed ... sau pe ce te inregistrezi.

Formula AS am citit odata cand eram la puscarie si nu aveam ce face. :rock:

Sa nu iti fie mila ... si te cam contazici singur ...

Evolutia ... credinta a fost impotriva evolutiei ... hai sa fim seriosi.

Pe timpul lu' Ceausescu ... om care voia o populatia care sa faca exact ce vrea el ... de ce crezi ca promova ateismul ?

Si era regim dictatorial ... si tot nu s-au aplicat masurile de demolare si distrugere instantaneu. Se actioneaza la psihic.

Chestie care ... nu stiu ... nu o vad multi.

Nu?

O luam simplu. Ceausescu voia oameni prosti care sa stie sa faca una si buna, sa fie furnicute ... dar nu voia religia ... si asta nu pentru ca se adunau mai multi oameni la un loc ... promova ateismul .. lovea in credinta.

Au fost omorati in lagare oameni foarte inteligenti si capabili si de aceea nu avem acum valori... il avem pe guta ... care rasuna peste tot.

Ceausescu voia sa distruga o religie/credinta veche de cand cu apostolii ... nu cunosc sa dau exemple clare ... avem un trecut frumos in sensul asta si Incerca sa o distruga. Urat.

CEAUSESCU VOIA OAMENI CA TINE ... toata populatia sa fie ca tine.

--De ce voia sa elimine credinta si sa fie numai atei ???

--Pentru ca, religia, oamenii credinciosi aveau ceva, ce ateii nu au ...

Nu baga motivul... ca era o pierdere de timpstafii etc ... era un interes ...

Eu ii iau dusmanului cutitulde asupra sa, de frica sa nu ma omoare nu ?

Se urmareste o stergere a istoriei ... de aia se baga in manual de istorie Andreea Esca....

Marile puteri actioneaza de la radacina ... de la psihic ... si prin aceasta "strategie - diplomatie" ... obtin ceea ce isi propun, pe termen lung ... e drept, fara nici macar un strop de sange varsat.

Ne face sa ne razboim intre noi etc ... deduci continuarea daca esti chiar asa ... istet pe cat te consideri . Dar nu o deduci ... poate o voi spune in urmatoarele posturi...

CINE NU CUNOASTE ISTORIA, RISCA SA O REPETE.

Istoria ne ajuta acum, sa intelegem mai bine cum sta treaba cu credinta.

P.S.: Nu am expus-o asa mult ... cativa o stiu ... si acum e si vanduta de muuult.

Editat de BQGDDAN
Link spre comentariu

Bre Bogdane, spune care e treaba cu credinta ta ca esti confuz in exprimare si te baga astia pausal la ignor cu restul de tamaiosi si clopotnitari.

Link spre comentariu

Pai aveti grija cum mergeti cu mobrele, ca cica Pamantul e plat si sa nu cadeti dreacu' de pe el...

Asta m-a uns la inima - cea mai buna poanta de pe topic... Corect spus.

Link spre comentariu

Nu exista termen de comparatie intre ce e acum cu Osama ... si religie.

Cat de Skullz ... fugi tata ... da-ne ignor ... fii incuiat ... fiecare cu educatia primita de la ai lui.

Filmele de la Haliud ... o sa apara ele ... si cine nu stie, spune ca exact asa s-a intamplat.

Prostii de astea sunt valabile si cu filmele istorice ... se muleaza istoria dupa cum vrea fiecare.

Daca religia s-a dezvoltat pe tot globul si a rezistat peste 2000 de ani ... eu spun ca a fost ceva adevarat nu?

SI comunicatul lui Obama, a fost - cred eu- foarte regizat ... poate cel mai regizat facut vreodata. Parca ma uitam la un film.

"Deci pana la urma, America isi atinge intotdeauna telul" -- sau ceva de genul ... Cum suna asta ?

Osama si WTC facaturi .... scaparea omenirii de sub comunism si dictatura -- ce ii f00te grija pe americani de sistemul lor politic ? (aici chiar sunt curios sa aud pareri ... sa vezi ce crete vor fi) -- facaturi ... dar ei stiu cum sa spuna o minciuna si cum sa o aplice ... treptat ... cum sa manipuleze, ca masa omenirii aia care nu au o baza solida de cunostinte care se cred superiori nuasculta pareri --skullz-- nu o sa inteleaga niciodata.

Da ... fiecare aplica placa lui si o toaca pana crapa ... fac si rime ... e normal asta. Eu cu credinta ... voi cu ateismul ... care va duceti la nunti, inmormantari, de paste sa luati lumina, si va botezati copiii de rugamintea soacrei.... te doare la pleasca.

Buuuun, deci daca religia asta a ta e de 2000 de ani, inseamna ca e adevarata, altfel nu rezista atat, nu? Atunci nu ai cum sa ma contrazici cand spun ca trebuie sa fie adevarate si celelalte religii care sunt aproape sau cel putin la fel de vechi. Inseamna ca sunt mai multe adevaruri, mai multi zei. Dar... Dumnezeul tau (Elohim il cheama, in caz ca nu ii stii numele, evreii l-au inventat) e unul singur... Cum vine asta? Banuiesc ca nu esti chiar asa de ignorant incat sa nu stii ca exista sute de alte religii la ora actuala care nu au nici o legatura cu dumnezeul iudaic, si au existat alte zeci de mii de-a lungul timpului, si foarte multe dintre ele muuuuult mai vechi decat crestinismul. Alea de ce nu sunt adevarate? Cand o sa iti raspunzi la intrebarea asta, o sa intelegi de ce consideram noi SI religia ta o abureala puerila...

E oarecum amuzant, dar surprinzator cum tu, un entuziast al teoriei conspiratiei, negi cu vehementa evenimente si informatii ce sunt sustinute de dovezi si argumente (atacuri teroriste, aselenizari, misiuni spatiale, etc) dar sustii sus si tare ca exista ceva in ciuda lipsei absolute a dovezilor pro, si prezenta covarsitoare a dovezilor contra. Nu o spun in semn de jignire, (sper sa nu intelegi ca vreau sa te jignesc) si nici nu vreau sa te alarmez, dar felul tau de a aborda realitatea este foarte similar cu cel al unui schizofrenic. Negi realul si iti creezi propria lume de "adevaruri", iti desenezi propriul compas moral. Inclini in directia aceea...

=))))))))))))))))...daca aia in 1969 au aterizat pe luna eu sunt extraterestru. La momentul in care tehnologia era de abia la inceput ei tam nisam au ajuns pe luna si la 30-40 de ani dupa acest eveniment ei au inca probleme sa lanseze o naveta IN SPATIU. Tu vrei sa imi spui ca ei au ajuns acum 42 de ani pe luna au facut un picnic si poze si s-au intors pe pamant... Acu sa vedem care din noi e mai credul. Tu ii intreci pe toti.

P.S.- Voi va considerati cei "rationali" dar si cand debitati cate una parca e potop =))

Probabil esti fan Dan Senzationescu. Unde ai aflat tu ca aselenizarea a fost o farsa? Probabil in vreun "documentar" senzational pe Reality, sau ceva de genu' asta, pentru ca nici unu om de stiinta respectabil, sau angajat Nasa, sau astronom serios, nu ar sustine asa ceva. Astea sunt speculatii lansate de oameni cu o imaginatie prea bogata, dar care nu stiu cum sa si-o canalizeze. E frumos sa lansezi astfel de intrigi, sa pui astfel de intrebari, si se vinde foarte bine un material de acest gen, deoarece consumatorii de senzational ca tine le mananca pe paine. Normal ca nu ii crezi pe oamenii aia care au cercetet/inventat/muncit o viata intreaga sa realizeze ceva maret pentru toata omenirea, si ti-au si dovedit ca au facut-o. Il crezi pe schizofrenicul ala care scrie pamflete in garaj si zice ca totu' e o minciuna, si ca "big brother" vrea sa te duca de nas, ca iti vrea banii, iti vrea sangele, iti pune cip-uri in cap si falsifica aselenizari si atacuri teroriste, ca nu are altceva mai bun de facut...

Ateii se cred oameni foooarte logici. Au un psihic bun. Totul trebuie sa treaca pe la ei mai intai.Reprezinta Curtea Martiala. :laugh:

Dar de fapt ... inghit orice cacao.

Daca eu imi fac o poza pe dealurile de la Marasesti cu un R1 ... si iti spun ca eram de fapt in ... Tanganica ... tu ma crezi.

E bun ...

Idee preluata de la GoodKat.

Nervoptik ... abia astepti sa imi intorci o replica ... dar deh ... esti tu mai nebunatic. :haha:

Daca tu iti faci o poza cu R1 pe un deal si zici ca ai fost in Tanganika, o sa dau din cap si o sa zic, "bine". Dar asta nu inseamna ca o sa te cred pana nu vad dovezi ceva mai concrete decat atat. Iar daca tu spui ca aselenizarea s-a dovedit DOAR cu niste poze, atunci esti foarte neinformat, si nu ar trebui sa iti dai cu parerea despre asa ceva.

Cand spui ca ateii inghit orice cacao, e ca si cum as spune eu "crestinii nu cred in Dumnezeu". Ai inversat un pic definitiile acolo...nu e nimic, se mai intampla.

PS: Iar daca cineva abia asteapta sa "iti intoarca o replica", deal with it. Esti pe un forum, si te-ai lansat intr-o polemica. Daca nu iti place sa ti se intoarca replicile, ai nimerit unde nu trebuie.

post-61303-0-34647500-1305014969_thumb.jpg

Link spre comentariu

bre Bogdane ... eu n-am inteles nimic din ce ai vrut sa zici ...

Sincer, am incercat sa-ti dau reply de vreo 2 ori ... ba ma apucasem chiar sa scriu, dar nu stiu la ce... Mi se pare ca ai scris pe langa subiect.

Unde m-am contrazis eu cu teoria evolutionista ? puncteaza, bolduieste, scrie cu alta culoare ...

Treaba cu Ceausescu ... iar nu inteleg unde vrei sa bati.

Ceausescu nu promova ateismul ... poti sa dai foc la taota istoria aia pe care ai citit-o tu si din care ai inteles asta.

Ceausescu a facut cu biserica acelasi lucru pe care l-a facut cu conacele boieresti, casele boieresti, castelele, pamantul ... a NATIONALIZAT.

El a inteles ca biserica face foarte multi bani, la care el nu poate avea control, a mai initeles ca biserica are o putere mare de convingere asupra maselor, si putea oricand sa-i strice planurile.

Pe el nu-l interesa daca exista sau nu dumnezeu ... nu era ateu sa credincios ... el a fost sfatuit sa submineze puterea bisericii pentru a evita eventuale conflicte.

Paranteza: ... ete ce zice Biroul de presa al Patriarhiei:

Este normal ca în fiecare localitate din țară să existe o biserică, chiar dacă nu există Âşcoală sau cabinet medical, deoarece beneficiarii unui lăcaÂş de cult sunt categorii sociale de toate vârstele, iar nu doar copii Âşi bolnavi.

:crack:

Revenim ... "ceausescu vroia oameni prosti ... oameni ca tine" ... merci :)

Biserica vrea acelasi lucru de la tine ... da' inca nu ti-ai dat seama :)

--De ce voia sa elimine credinta si sa fie numai atei ???

--Pentru ca, religia, oamenii credinciosi aveau ceva, ce ateii nu au ...

Ce aveau ? ... monstrii in cap ?

Patetic ...

Gata, m-am plictisit.

Link spre comentariu

Am si eu o rugaminte adresata credinciosilor.

Spuneti-mi si mie, religia crestin-ortodoxa este monoteista sau politeista?

Si de ce?

Link spre comentariu

Salut Roger, uite cum vad eu treaba: DIN PUNCT DE VEDERE TEOLOGIC de 2000 de ani este CRESTINISMUL ca religie. Daca ai minime cunostinte de Teologie vei vedea ca Biblia este impartita in 2 capitole distincte: Vechiul Testament si Noul Testament. De la nasterea Mantuitorului, noi ne incadram in Noul Testament...Pana atunci a fost Vechiul Testament->Dovada ca radacinile religie sunt mult mai vechi de 2000 de ani.

Am cunostinte de teologie, Goodkat. Stiu ca religia crestina are la baza religia iudaica, (de aia am si pomenit de Elohim, daca ai fost atent) care predateaza nasterea lui Isus. Dar faptul ca e mai veche de 2000 de ani nu schimba cu absolut nimic ecuatia de mai sus. Poate sa aiba si 4000 de ani. Nu schimba cu nimic faptul ca sunt alte religii la fel de vechi, ca au existat multe altele inaintea crestinismului (crestinismul si-a schimbat forma in repetate randuri, adaptandu-de la timpul respectiv, si in functie de nevoile misionarilor de a converti membrii cultelor pagane). Intrebarea e: Ce face crestinismul sa fie mai adevarat decat orice alta religie? Spune-mi te rog, de ce este islamismul o religie falsa? De ce aztecii se inchinau la zei falsi si nu la unii adevarati? De ce indienii Cherokee se inchinau la altcineva decat Elohim? De ce hindusii aveau alti zei decat crestinii? Fiecare religie avea bibliile ei, zeii ei, mantuitorii ei. Cu ce e mai reala biblia ta fata de celelalte? De unde poti sti cu absoluta siguranta ca religia ta e cea corecta, singura adevarata dintre atatea mii?

In legatura cu aselenizarea...or fi prosti cei ce lucreaza la NASA sa zica ca nu a fost adevarat? :-/. Sa nu uitam ca toate astea s-au produs in preajma Razboiului Rece cand cursa spatiala era in floare. Sa nu uitam ca dupa ce rusii au trimis primul om in spatiu americanii au "trimis" primul om pe Luna...e cam puturoasa treaba...eu din asta vad doar egoul americanilor care vor sa demonstreze ceva indiferent prin ce mijloace. Si mai este o treaba...au mari dificultati sa trimita o naveta in spatiu, cum sa mai spunem ca acum 40 de ani ei au pasit pe Luna???

E "puturoasa treaba" doar pentru ca ai tu asa... o banuiala, ca prea s-au grabit americanii, imediat, ca sa nu le-o ia rusii inainte, si de-aia tre' sa fie o minciuna, nu? Pai da nene, normal ca s-au grabit, de aia s-a si numit "cursa spatiala", era o chestie de mandrie patriotica, intr-o perioada cand americanii si rusii se bateau cu caramida in piept ca sa arate care e adevarata putere mondiala. Sa nu uitam si de chinezi... Dar asta nu inseamna ca s-au apucat sa regizeze aselenizari ca sa ii duca pe rusi de nas. Chiar crezi ca rusii nu ar fi demascat toata sarada asta in secunda doi? Rusii nu au zis nici pana in ziua de azi ca ar fi fost un fake aselenizarea americanilor, pentru ca au analizat dovezile. Singurii care sustin asta sunt americanii plictisiti si cei ca tine care le asculta bazaconiile nefondate.

"Si mai este o treaba...au mari dificultati sa trimita o naveta in spatiu, cum sa mai spunem ca acum 40 de ani ei au pasit pe Luna???" e a doua oara cand spui asta, deci nu a fost o simpla scapare... Glumesti?!?!? ai macar cea mai vaga idee de cate "navete" d-astea se trimit in spatiu anual din toata lumea? ai idee cati sateliti sunt pe orbita pamantului la ora actuala? tu crezi ca internetul asta care te ajuta sa arunci teorii d-astea pe forumu' asta vine in galeata de la rusi? sau telefonul tau mobil merge pe "sarma"? Stii cate sonde au fost trimise pana acum in spatiu, si cate sunt imprastiate in sistemul nostru solar? stii cate misiuni au fost peMarte pana acum? stii ca avem si 2 rovere acolo? Stii cate pleaca anul asta, si cate mai sunt programate pentru lansare pana in 2015?! Cum poti sa zici ca au probleme sa trimita "navete" in spatiu bai nene? Spui asta doar pentru ca au fost cateva esecuri, accidente (pe langa rata de succes, sunt infime, desi costul unui astfel de esec este enorm) La un simplu google search ti-ai fi facut macar o idee slab informata, decat o presupunere nefondata: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_space_shuttle_missions

Link spre comentariu

Sunt curios cum reusesc ei sa gandesca asa:

De fiecare data cand se aduce un contraargument temenic la o duma din dogma, ei o iau ca: "ok, punct pentru voi, dar stati sa vedeti si altceva: bla bla..." In loc sa renunte la idea refutata si toate cele induse de aceasta, ei le baga sub pres de unde le vor lua " de proaspete " in urmatoarea disutie.

Futilitatea discutiilor cu mintile partizane, prea obtuze pentru a fi rationale.

Asta e cheia gindirii lor. Ei sint incapabili sa creeze un soi de proces mental despre ideea pe care o sustin... pur si simplu dovezile impotriva cazului lor se sterg imediat ce sint prezentate... in final cind judecatorul intreaba juratii... "OK... care e verdictu?" Juratii raspund: "Despre ce? Pe ce baze? Despre ce e vorba aici?" si urmeaza apoi o mimica ca a aluia de acu o pagina sau 2.

De aia sint capabili sa iti repete ca ... versete din biblii cu legi in timp ce ei insisi le incalca de le fac praf... ba mai mult... daca recunosc ca incalca legile alea... se cred mai brji ca tine doar pentru ca "ei cred"....

patetic.

Bai si mai terminati cu secta lu Elohim. O banda de citeva mii de insi (maximorum) alcatuita din mincatori de gainat de capre care ofticati ca ei sint ciuca batailor si ca zac intrun desert de 2 lei (sau va inchipuiti ca pe atunci era un adevarat baragan israelu ala?) si-au creea ca si copii din filmele alea cu dubla/tripla personalitate un zeu care "tinea cu ei"... Ei erau alesii... cum dreq altfel nu? Ei primeau minuni... aha... dar se casapeau intre ei pentru orice fleaca... adica gainatz.

Erau epici nene... favoritiii... niste nespalati in desert care sugeau cacarezele de pe oi si capre... stramosii religiei asteia de 2 bani.

Puneti totul in perspectiva corecta si o sa bufniti in ris.

Link spre comentariu

Gasiti un telescop ca lumea si cautati cu el locurile in care au aselenizat misiunile Apollo. Dupa care spuneti cum a lasat arhanghelui Mihai steagul USA si Gabriel ROV-ul lunar; sau Lunohod-ul, daca sunteti pasionati de "soviet flavour"... Sau asteptati s-o vopseasca intai in rosu ca sa scrie Coca-Cola pe ea?

Link spre comentariu

2000 ani etc ...

Nervule ... cand pui un citat se scrie si sursa, autorul ...

Daca se retrag cei care nu sunt atei ... nu mai valabil topicul ...

Asa ca off topic aici e bine venit.

Daca ar mai inchide si acest topic ... ridic o statuie admin ului.

Aici se discuta o chestie care tine de principii si nimeni nu se va razgandi ... vorbim aiurea.

P.S: Era tarziu aseara, obosit, explicatii prea grele dar simplificate totusi ... te inteleg ca nu ai priceput.

Editat de BQGDDAN
Link spre comentariu

Apropos de aselenizare.

Cica sunt vreo 2 ipoteze:

-Cum masa au aselenizat din moment ce se vad pietre cu numere pe ele in imagini ? :D

-Au aselenizat dar prima fraza nu ar fi fost "un pas mic .... bla bal bla" insa "cine dracu' a ajuns aici inaintea mea?" :haha:

Te-ai gindit la intrebarea de ce s-ar chinui sa "mimeze" 6 asellenizari? Facusera rusii 5? Aici nu se pupa nimic din "constipatia" cu aselenizarea. De ce sa ai 3 programe pentru a face rahatu ala de aselenizare... si sa mimezi 6 aselenizari citeva catastrofe si o aproape catastrofa live cu Apollo 13?

Da-mi o explicatie plauzibila pentru asta. Iti dau eu una la aia cu pietrele numerotate, poate ai auzit-o si tu ca e publica, cica NASA facuse filmari fake de umplutura in caz ca nu le mergeau camerele etc (nu stiu daca putem fi atit de aspri cu Teveul de atunci cind acum ni se pare normal ca la Antena sa vedem scene de pe youtube in timpul unei stiri de doi lei despre unu care a violat o cutie de bere sau alta bazaconie). NASA sustine ca din pura prostie au amestecat citeva inregistrari fake cu cele originale si de rusine nici nu vor sa mai intre in detaliu.

Mie mi-ar place sa fie varianta cu: nu ne-am intors pe Luna pentru ca era Jabba the Hat acolo... dar nu cred ca e foarte plauzibil...

Link spre comentariu

Apropos de aselenizare.

Cica sunt vreo 2 ipoteze:

-Cum masa au aselenizat din moment ce se vad pietre cu numere pe ele in imagini ? :D

-Au aselenizat dar prima fraza nu ar fi fost "un pas mic .... bla bal bla" insa "cine dracu' a ajuns aici inaintea mea?" :haha:

Ce numere pe pietre? Din ce sursa te-ai informat tu? Au aselenizat si pietrele de pe luna erau numerotate? WTF? arata-ne si noua sursa asta a ta...

2000 ani etc ...

Daca se retrag cei care nu sunt atei ... nu mai valabil topicul ...

Asa ca off topic aici e bine venit.

Daca ar mai inchide si acest topic ... ridic o statuie admin ului.

Aici se discuta o chestie care tine de principii si nimeni nu se va razgandi ... vorbim aiurea.

P.S: Era tarziu aseara, obosit, explicatii prea grele dar simplificate totusi ... te inteleg ca nu ai priceput.

Asa faceti voi, cadn nu va place ceva, "omorati"...Nimiciti totul, mentalitatea de inchizitie crestina se aplica si online: "Sa se inchida topicul, pentru ca nu ne place ce scrie lumea pe aici, iar noi nu ne puteam abtine, intram sa citim si ne deranjeaza!!! :(("

Grow up, people.

Link spre comentariu

....

Cateodata (de fapt de multe ori) se mai vand si "gogosi" mass media.Nu numai politistii le mananca. :D

Defapt ... religia a fost singura la vremea ei ... si inca se mai vrea a fi o mass-media ...

E timpul sa lasam povestile cu Praslea la o parte ... umanitatea s-a maturizat ... raman copiii mai inceti.

Editat de nervOptik
Link spre comentariu

2000 ani etc ...

Ia d'aicea ... 2000 de ani ...

http://www.basilica.ro/ro/stiri-patriarhie/binterpretari_viclene_si_veninoase_la_adresa_bisericiib_1470.html

Vezi paragraful (II.)

:crack:

"II. Este normal ca în fiecare localitate din țară să existe o biserică, chiar dacă nu există Âşcoală sau cabinet medical, deoarece beneficiarii unui lăcaÂş de cult sunt categorii sociale de toate vârstele, iar nu doar copii Âşi bolnavi. Este deci tendențioasă Âşi vicleană comparația între numărul de Âşcoli, cabinete medicale Âşi biserici din România, devenită un stereotip pentru unii. Aceasta cu atât mai mult cu cât Âşi în țara noastră au apărut multe Âşcoli Âşi unități medicale particulare, în timp ce bisericile sunt unități eclesiale ale comunităților de credincioÂşi, care contribuie cel mai mult la zidirea, întreținerea Âşi funcționarea lor. Comparația de mai sus este folosită de cei deranjați de activitatea Bisericii în societate cu scopul manipulării opiniei publice Âşi subminării credibilității ei. În plus, constatăm încercări sistematice, în special prin mass-media, de descurajare a Statului în recunoaÂşterea Âşi sprijinirea prezenței Âşi activității benefice a Bisericii în favoarea poporului român."

:crack: pisharea lumii ... hai ma sa-mi impoziteze salariul vreo 10% si pentru popi ... Abia astept ... ca acum caut pe google cum se fac bombe artizanale ...

"Deoarece actualul Guvern nu a prevăzut în bugetul de Stat pe 2010 fonduri pentru activitățile social-filantropice Âşi educaționale ale Cultelor, Biserica este nevoită să caute noi surse de venit pentru ca aÂşezămintele sale filantropice să-Âşi continue activitatea Âşi să nu întrerupă ajutorul acordat celor aflați în dificultate. De aceea, în această perioadă de criză, Biserica Ortodoxă Română trebuie să-Âşi multiplice sursele de venit pentru a ajuta populația săracă, aÂşa cum prevede Programul social Âşi pastoral în vremuri de criză economică, propus de Patriarhia Română Âşi aprobat de Sfântul Sinod în Âşedința de lucru din 6-7 iulie 2010, aflat în curs de derulare."

Nu mai copy/paste ca m-a umplut de ura ... acum discut cu un coleg hacker ... sa vedem cum putem ajuta biserica :)

Editat de nervOptik
Link spre comentariu

Deci e mai bine sa crapi pentru ca nu dispui de servicii medicale (pe care, culmea, le si platesti prin asigurarile de sanatate) si sa ramai un taran needucat pentru ca nu exista scoala-n sat. Pai e logica si absolut normala gandirea patriarhiei: fara spital ajungi la biserica si apoi la cimitir, iar taranul needucat e mai usor de manipulat la slujba de duminica. Nu?

Link spre comentariu

Da ... nu spunca nu e asa ...

Religia se dimueaza ... dar in timp ...

Si ateismul ia locul ...

Deja se adeveresc multe.

Faza cu cipuirea e una din ele. Care se va intampla in viitorul apropiat ...maxim 50-100 ani.

Mai sunt marturiile socante ... ale celor care au fost in coma ...ce au vazut/visat ... ia-o cum vrei.

Sau faze de reinviere ... pe care nu le vezi la TV asa des ...

Se urmareste de sus si e o o ura fata de religie... chestie care nu am inteles de ce e.

Fiecare cum vrea .. ateu-credincios.

Dar pe atei ii f00te tare ca eu cred in religie ... asta e..

Uite ca nervoptik sictiritu care spunea ca pleaca, tot mai da pe aici. Dar de acum cred ca incep eu sa ma plictisesc.

Link spre comentariu

BOGDDAN, vezi ca esti incoerent rau de tot.

Tu nu vezi ce scrii, ce naiba?

Macar ne-am lamurit cu doua chestii:

1) Esti prezicator, daca ne transmiti ca in 50-100 de ani o sa fim"cipuiti". Datele pe care le detii in domeniu sunt empirice sau se bazeaza pe ceva fundamente stiintifice?

2) -si cea mai tare declaratie - tu crezi in religie.

E limpede, eu unul ma declar multumit.

A, sa nu uit, mie imi pare bine ca se "dimueaza" religia.

Indiferent de ce inseamna asta.

Link spre comentariu

Eram obosit ca ma trezesc dimineata si tastatura e cam aiurea.

DimiNuaza ... mii de scuze ptr neplaceri ... a picat lumea.

Cat de "cipuire" ... asta e o stire care nu prea s-a facut asa publica ... tu crezi ca ma refer la cipurile procesoarelor :lol:

Da ... nu m-am dat ateu, nu ? Am spus ca sunt credincios ...

Incoerent nu sunt ... dar trebuie sa fii pe faza cand citesti ... posturile mele ... zici ca scriu romane.

Da Nervule ... plecam la Haliud siti , oriunde p#$#% masii o fi.

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic