Sari la conținut

Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13,1k
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pe langa faptul ca moralitatea s-a schimbat de nu stiu cate ori in istorie, la ora asta este reglementata prin legi seculare p deci nu vad ce legatura mai are morala cu religia; ca o parte din morala asimilata in legi e de inspiratie religioasa e un anacronism in curs de corectare ( vezi abolirea sclaviei, egalitate intre sexe, dezincriminarea apostaziei, adulterului, homosexualitatii, etc... ) Pe masura modernizarii ei, societatea tinde spre respectarea drepturilor cetatenilor si aplicarea unor principii de drept fundamentate pe studiul stiintific al fiintelor umane si a relatiilor dintre ele. Deci, cu toate ca unele principii morale acceptate ca universale erau pomenite si in etica promovata de diverse religii, nu morala era scopul final al bisericii, ci supunerea mediata prin ea fata de o putere inexistenta. Faina schema, mult mai tare decat jocul de bursa sau inselatoria piramidala, trebuie sa recunoasteti; iar daca te legi de institutie, sar o gramada de avocatii nimanui in sus si tipa ca fara ei societatea n-ar fi avut nici in principiu moral. Nu zau? Despre ce moralitate vorbim? A Inchizitiei? A Shariei? A jihadului sau cruciadelor? A "crestinarii" prin sabie si foc a Americii de Sud sau a Africii prin sclavie? Cinstea si morala n-au existat niciodata in biserica - putem sa le definim aici, dar nu le vom regasi decat individual, la niste oameni ai bisericii care au avut o conduita OK.

Cesar, tu nu vezi nimic; iti sta o Biblie in fata ochilor. Nici macar preceptele asa-zisei tale credinte nu le respecti. Dai din gura ca sa starnesti flame-uri, pentru ca ai probabil ceva complexe de inferioritate; ai impresia ca postarile tale ii minimalizeaza pe ceilalti si iti confera tie un ascendent. Nu se vaita nimeni, sa stii, la elucubratiile unui bigot ratacit intr-un atelier de proiectare. Sper ca nu iti faci treaba dupa invataturile lui Papacioc sau Moise, ca atunci e clar de ce ne-au tot picat avioanele si elicopterele...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa inteleg ca pui la indoiala taman fundamentu religie crestine? Si da, conteaza ce cred eu sau tu pentru ca nimeni si nimic nu te poate face sa crezi in ceva care ti se pare injust sau immoral - sau cel putin asa ar trbui sa actioneze un om vertical, cinstit si rational.

Mi-e teama ca nu m-am facut inteles..

Ca tot vroiai tu sa te joci de-a credinciosul,cu ceva timp in urma...sa presupunem ca maine dimineata te trezesti ferm convins ca Dumnezeu exista ;intelegand ca dupa viata asta ai doua posibilitati...ajungi in rai,sau ajungi in iad,functie de deciziile pe care le ei in timpul vietii.

De maine dimineata incepand,ai schimba ceva in viata ta,sau nu..?

Cand spun ca maine dimineata,te trezesti crezand in Dumnezeu,sa nu intelegi ca te trezesti retard,ci tu cel de azi...asa ca-l poti considera pe Dumnezeu,cum vrea muschii tai..

Link spre comentariu

Pe langa faptul ca moralitatea s-a schimbat de nu stiu cate ori in istorie, la ora asta este reglementata prin legi seculare p deci nu vad ce legatura mai are morala cu religia; ca o parte din morala asimilata in legi e de inspiratie religioasa e un anacronism in curs de corectare ( vezi abolirea sclaviei, egalitate intre sexe, dezincriminarea apostaziei, adulterului, homosexualitatii, etc... ) Pe masura modernizarii ei, societatea tinde spre respectarea drepturilor cetatenilor si aplicarea unor principii de drept fundamentate pe studiul stiintific al fiintelor umane si a relatiilor dintre ele. Deci, cu toate ca unele principii morale acceptate ca universale erau pomenite si in etica promovata de diverse religii, nu morala era scopul final al bisericii, ci supunerea mediata prin ea fata de o putere inexistenta. Faina schema, mult mai tare decat jocul de bursa sau inselatoria piramidala, trebuie sa recunoasteti; iar daca te legi de institutie, sar o gramada de avocatii nimanui in sus si tipa ca fara ei societatea n-ar fi avut nici in principiu moral. Nu zau? Despre ce moralitate vorbim? A Inchizitiei? A Shariei? A jihadului sau cruciadelor? A "crestinarii" prin sabie si foc a Americii de Sud sau a Africii prin sclavie? Cinstea si morala n-au existat niciodata in biserica - putem sa le definim aici, dar nu le vom regasi decat individual, la niste oameni ai bisericii care au avut o conduita OK.

Cesar, tu nu vezi nimic; iti sta o Biblie in fata ochilor. Nici macar preceptele asa-zisei tale credinte nu le respecti. Dai din gura ca sa starnesti flame-uri, pentru ca ai probabil ceva complexe de inferioritate; ai impresia ca postarile tale ii minimalizeaza pe ceilalti si iti confera tie un ascendent. Nu se vaita nimeni, sa stii, la elucubratiile unui bigot ratacit intr-un atelier de proiectare. Sper ca nu iti faci treaba dupa invataturile lui Papacioc sau Moise, ca atunci e clar de ce ne-au tot picat avioanele si elicopterele...

Iar îți dai cu presupusul, iar te-ai dus în Âşanț :D

Măcar nu te mai dai smardoi cu băieții pe-aici sa le zici ce fraieri sunt ei Âşi tu un mare party boy. Mă tem că nu, Âşi bat pariu că de abia te ții pe roți. Dar asta e o altă discuție. Mai bine ai face un bine la niÂşte copii amarati decât sa ții în tine atâta ură Âşi frustrare acumulată din tinerețe Âşi pe care le camuflezi sub o spoiala de erudiție. Elocvent despre tine e că tu crezi că PleÂşu Âşi Liiceanu sunt niÂşte fraieri Âşi tu un bengos :D

Hai, te-am pupat ateule, tentativă de canar ce eÂşti :D Sa te mângâie Maica Domnului

Link spre comentariu

Morala are legatura cu mult mai multe, eu am dat doar cateva exemple. Daca privesti normalitatea strict statistic, nici noi nu suntem normali - procentul de homosexuali e aproximativ egal cu cel de motociclisti. Daca privesti lucrurile din punct de vedere al practicilor sexuale, ele sunt extrem de variate si nu trebuie normate decat acelea care aduc prejudicii altor persoane: delicte de genul violului, proxenetismului, pedofiliei, etc. Homosexualitatea consimtita poate ca nu e normala din punct de vedere al unui heterosexual, dar, obiectiv, nu poate mai imorala decat relatiile intre sexe opuse. E o discutie intreaga aici, au fost interzise si sexul oral sau anal intre persoane heterosexuale - oare cum s-ar putea aplica astfel de legi, prin autodenuntare? Mai exista inca legi in vigoare in acest sens in unele state sudice ale SUA - nici un judecator nu le-ar mai aplica, dar, cum spuneam mai sus, codurile penale mai au inca multe anacronisme ce sunt revizuite pe masura ce trece timpul.

Poate crezi ca fac confuzie in masura in care ai fi vrut sa ma refer la alte aspecte ale moralitatii, dar indiferent la ce te-ai gandi, nu religia trebuie sa fie o "politie a moravurilor" intr-o societate moderna si nici un "guru" in materie de etica. Inteleg ca "profesionistii" bisericilor incep sa se simta tot mai mult lipsiti de obiectul muncii si incearca "reconversii" profesionale, redefinirea rolului religiei in societate, et, dar inca o data, o ideologie empirica, 90% gresita si patata de un trecut la fel de intunecat ca al nazismului nu poate sa pretinda asa ceva.

Ma tem ca Plesu si Liiceanu nu sunt deloc fraieri, ci niste buni oameni de afaceri. Nu sunt atat de mari filozofi cum crezi tu, ci doar niste "baieti destepti" cum se spune acum, cu un trecut un pic suspect si care au reusit sa isi creeze un monopol cultural.

Ura si frustrare in tinerete, party-boy, canar? Scoate-ti etnobotanicele din dieta...

Maica aia te poate mangaia doar pe tine... Prin intermediul mainii tale.

Un aspect moral al bisericii

Probabil de aceea se opun contraceptiei, ca li se imputineaza copiii cu care vor sa se culce...

Link spre comentariu

Sper ca nu iti faci treaba dupa invataturile lui Papacioc sau Moise, ca atunci e clar de ce ne-au tot picat avioanele si elicopterele...

Vaaai, acum am văzut ce-ai scris :D ca Âşi cum ti-aÂş spune.... Domle, e vina lu matale că mor copii sănătoÂşi în spitale si sănătatea e la pamant. Eu înțeleg că vrei Âşi tu sa pari smardoi fiindcă toată viața ai furat bătaie de la golani dar nix, nu merge :D

Efectele alcoolului de duzină de weekend Âşi al tarfetului ieftin îmbrăcat în piele sunt catastrofale. M-am oferit sa te mentorez dar daca PleÂşu e fraier, Liiceanu idiot, Patapievici incult, Dumnezeu naÂşpa, cred că eÂşti cu foarte mici Âşanse de scăpare :(

Bagă mana în buzunar Âşi ajută niÂşte amarati, indiferent daca eÂşti bogat sau sarantoc Âşi nu mai spune că alții sunt fraieri când tu eÂşti un cufundac neputincios.

Link spre comentariu

Nu cunosc termenul de smardoi - e cumva jargon de proiectare aeronautica? Sau e doar golanie, cum presupunem de fapt...

Daca tu esti cel care face PR-ul pe aici pe forum pentru filantropica respectiva, ma tem ca nu prea esti potrivit. Ce zici tu ca am zis e strict fantezia ta, dar daca vrei, iti spun ca esti un (cuvant urat), cu placere; probabil ca si esti.

Nu beau si nici n-am dat bani pe femei "ieftine" cum zici... Se aplica din nou ce am afirmat mai sus...

Daca vrei, putem elabora pe mesageria forumului, nu cred ca topicul a fost facut ca sa te legi tu de mine ca un dobitoc.

Link spre comentariu

Nu cunosc termenul de smardoi - e cumva jargon de proiectare aeronautica? Sau e doar golanie, cum presupunem de fapt...

Daca tu esti cel care face PR-ul pe aici pe forum pentru filantropica respectiva, ma tem ca nu prea esti potrivit. Ce zici tu ca am zis e strict fantezia ta, dar daca vrei, iti spun ca esti un (cuvant urat), cu placere; probabil ca si esti.

Nu beau si nici n-am dat bani pe femei "ieftine" cum zici... Se aplica din nou ce am afirmat mai sus...

Daca vrei, putem elabora pe mesageria forumului, nu cred ca topicul a fost facut ca sa te legi tu de mine ca un dobitoc.

Smardoi este cineva... că un fel de bau bau în carne Âşi oase, mai Âşmecher, adică de-adevăratelea :D da da, golan care face golanii

De aia nu te mai da matale smardoi, că nu te prinde rolul. Cum se numeÂşte.... Se zice impostor :P Dar nu, nu aÂş putea vreodată sa zic eu că ard copii de vii în spitale din gauza dumneavoastră signore. Ar fi ... neelegant, barbar chiar. Cum este dealtfel sa zici că a căzut motodeltaplan din cauza lui Cesar când el nu lucrează proiectare. Just, nu?

Borfet ieftin te-ai lăudat dumneata signiore, că eÂşti maestru la combinat. Desigur, ai vrut sa te dai macho la un fraier credincios. Ce te faci că am reținut ideea. :D ÂŞtiu, nu-ți convine. Alea îmbrăcate în piele sunt cele mai ieftine. Se coNbinau pe o halbă Âşi doi mici când eram student. Sunt convins insa, signore, că ați evoluat la alt nivel Âşi nu mai combinații niente. :D

Filantropica nu este, e un cuvânt prea mare. E doar un pic de omenie. Încearcă Âşi ai sa vezi că îți vor creÂşte la loc banii pe care îi dai din inima. Prima oară e mai greu pentru că nu crezi acest aspect dar ce ai de pierdut?

Dobitoc nu e nimeni, trebuie sa repet iar Âşi iar :P

Link spre comentariu

"Alea îmbrăcate în piele sunt cele mai ieftine. Se coNbinau pe o halbă Âşi doi mici când eram student." S-a facut vreun studiu in acest sens? De unde le tot inventezi? Alea in blanuri cum sunt? Dar alea in bumbac?

Si de unde tot delirul asta cu macho, maestru de combinat, borfet? Misoginism de credincios? Femeile sunt bune doar la manastire, sau sub obladuirea voastra, a masculilor domnului? V-a combinat pe voi popa din cartier cu mai putin de o halba si doi mici...

Gata, am terminat, daca mai ai chef sa te mai iei de mine, pe mesagerie, altfel te pun pe ignore si eu, chiar ma plictisesti cu aceasi placa rasuflata...

Link spre comentariu

Mda... carente la memorie. Asta e situatia. Am si eu problema asta - cica insuficient de mult antrenament. Nu te asteptai sa tin minte chiar asa bine :D Acum vreo luna ti-am dat quote din propriile postari. Acum mi-e lene sa caut pe topic dar crede-ma ca nu e delir. Este citat "aproximativ".

Am insa un amic care are o memorie asa de buna incat nu tine deloc ordine in atelier pentru ca mereu tine minte unde a lasat si cel mai mic lucru :D Este harababura totala.

Ce amenintari sunt astea? :))) ignore daca e de ignore, sau nu daca nu. Daca da - da, daca nu - nu :D

Link spre comentariu

Ancalagon... din perspectiva mea vorbesti singur... daca vrei iti fac print screen sa vezi :lol:

Care e legatura intre morala... si "nasterea" universului? Nu e o intrebare retorica ci o provocare la polemica. Stie careva dintre teisti sa explice? Exact ce anume leaga morala comportamentului uman (pentru ca la animale morala observam ca nu conteaza... anything goes) si Univers... mai precis... creearea/aparitia lui?

Ma adresez alora care nu sint in listele de ignore.

Link spre comentariu

Astept cu mare interes sa-mi spui de unde esti asa de sigur de treaba asta! Sau si tu...tot din "am auzit, zicea nu stiu cine, etc"?

Fac o precizare. Uneori citez ceea ce au spus alti oameni, mai destepti decat mine din doua motive... pentru a argumenta ca nu sunt singurul care a gandit sau a spus un lucru si pentru faptul ca unele sunt spuse acum sute sau mii de ani si sunt inca valabile.

Endo, defapt eu incerc sa inteleg! Semnele mele de intrebare sunt asteptarile influentei divine. Agresivitatea mi-a fost nesiguranta lipsei de dumnezeu. Arata-mi dece exista, indruma-ma unde sa caut!

Viata pe pamant este o continua cautare de Dumnezeu. Mi-e greu sa-ti dau o reteta. Nici nu exista asa ceva. Fiecare cauta pe Dumnezeu in felul sau, asa cum poate. Este adevarat ca trebuie cautat in inima fiecaruia. Cauta si tu in inima ta. Sa stii ca si mie mi-a fost greu si imi este inca sa ma acomodez cu limbajul acesta, dar crede-ma ca nu este altul mai potrivit, mai actual. Incearca sa vezi ce este bun si ce este rau in tine. Incearca sa indrepti si sa elimini raul, iar de aici lucrurile incep sa se limpezeasca la inceput putin si apoi exponential. Dumnezeu, nemasurat de bun si iubitor fiind, vede in ascuns ce este in inima fiecaruia (adica in cazul de fata sinceritatea absoluta) si atat asteapta de la fiecare. Intentia buna! Cum se spune: Fa tu cat poti si restul va completa El! Lucrurile sunt in esenta foarte simple. Este destul sa vrei! Atat!

ia zi ! care-i tr'aba cu apocalipsa asta in desfasurare? care e pronosticul tau? 1,x sau 2 ... au numarat aia zilele de la Adam si Eva ("chipurile" 13mii si ceva inaintea erei noastre) ... cifre de alea... 7000 ... 17 000 ... 3333333333333333 ... daca ne mai trezim vi dimineata ar trebui sa se ascuda aia si in gaura de sharpe...

Ma amuza foarte tare chestiile astea! Dar e trist pentru cei ce cred. Nu este scris ca in vremurile de pe urma multi prooroci mincinosi se vor afla? Si daca este scris, nu vedeti toti ca asa se intampla? Si mai este scris ceva: Ca nici Fiul, ci numai Tatal stie cand va veni acea zi. Pai, atunci de ce sa ne mai uitam in gura tuturor nebunilor? Un lucru e cert. Daca nimeni nu stie cand, in mod sigur nu va fi cand zice careva. Se mai spune ca sfarsitul lumii va veni atunci cand nu vor mai fi oameni care sa creada in Dumnezeu, iar daca ar fi asa, numai Dumnezeu stie cand nu mai exista oameni credinciosi.

Ce ai spune daca fiul tau ar ajunge in iad din cauza ca nu s-a tarat destul pe genunchi? A fost un om onest, bun si calumea toata viata lui, dar nu s-a dat pe spate pierzand timpul cu mersul la biserica , postitul si crucile. Ba mai mult a ajuns ateu din cauza conflictului intre generatii si opozitia fata de tine. Ca urmare a ajuns in iad. Tu esti in rai. Totul e ok?

A doua dilema morala. Esti in rai si cateva miliarde de oameni ard in iad pentru eternitate. Esti un crestin adevarat cu empatia mai "inalta" decat a oricarui ateu, deci "IUBESTI" CU ADEVARAT OMUL. Sti ca multi dintre ei sunt oameni mai buni ca tine , dar care nu s-au "pocait" la sfarsit sau la un moment dat. Unii au avut nesansa sa se nasca unde nu "trebuia" altii in perioade unde nu trebuia , altii din parinti care nu trebuiau... etc... Totul e ok?

Prima dilema... Nu, nu e OK! Din ce am citit, caci eu nu am cum sa relatez asa ceva, omul in existenta de dupa, nu mai are nicio apropiere cu cei care au fost apropiati pe pamant. Gasesc o justificare in faptul ca inca de aici suntem invitati sa ne iubim toti la fel, indiferent ca suntem rude sau nu. Lucru greu de acceptat in opinia actuala. Deci, acolo toate sufletele sunt la fel ca si iubire intre ele. Atunci inseamna ca suferinta pentru cei din iad este uniforma, indiferent ca ti-a fost mama, copil sau caesti tu, eu ori alt amic de pe forum. De asemenea, se spune ca cei din Rai, nu mai vad pe cei din iad, nu stiu exact cum se interpreteaza "nu mai vad", pentru a nu se intrista. Cei din iad insa vad veselia celor din Rai... Deja intru in altele, pe care nu le cunosc prea bine. Am fost si adeptul faptului ca Dumnezeu e atat de bun incat va ierta pe toti pana la urma, dar altii spun ca Dumnezeu este si drept si trebuie sa faca dreptate. Nici aici nu stiu mai multe lucruri. Cert este ca pentru cei in viata inca, cursa nu este terminata si este suficient sa ne para rau din suflet, pentru momentele in care suntem rai, nepasatori, sa ne dam seama ca fara Dumnezeu nu ne este bine, ca un copil ce realizeaza ca fara mamica lui nu este altcineva care sa-i poarte de grija atat de bine si atunci Dumnezeu ne va primi inapoi in fericire si in vesnicie, precum tatal pe fiul pierdut... Este vesnicia un lucru atat de frumos si de imposibil in mintea noastra, pe care ni-l dorim, care se regaseste pana si in povestile nemuritoare si pe care sa-l refuzam doar pentru ca nu il credem posibil? E atat de greu sa intelegem ca moartea este numai rezultatul departarii de Dumnezeu? Fiind bun, te asemeni lui Dumnezeu cel nemuritor si atunci iti da si El toate insusirile Lui, printre care nemurirea. Moartea nu se poate atinge de iubire.

Cu privire la a doua dilema... Dumnezeu este cel ce judeca si sunt sigur ca nu va judeca gresit pe nimeni. Nu este o justitie cu tipare... Te incadrezi acolo sau dincolo si gata. Dumnezeu vede si cel mai ascuns gand, vede si ceea ce noi nici nu stim ca am simtit. Lasati pe fiecare sa creada cum poate. Unul sta in genunchi, altul merge la biserica, altul simte in inima doar. Cum spunea cineva: Mai bine un suspin adanc din inima decat 10.000 de rugaciuni cu gandul in alta parte.

Catre toti ateii...

Domnul a spus ca a venit pentru cei bolnavi... Bolnavi suntem toti, in sens sufletesc desigur. Sunt absolut convins ca niciunul dintre voi nu este un om rau. Nu exista oameni rai. Oamenii sunt buni si de aceea Dumnezeu ne iubeste pe toti LA FEL. De aceea noi trebuie sa ne iubim (nu exista cuvant mai bun) LA FEL. Sa incercam. Daca nu reusim, spunea cineva, macar sa nu ne uram. Toti avem in minte intelegerea lucrurilor. Unii inteleg mai mult, mai repede, altii au alte calitati, caci nu este un om la fel cu altul. Suntem unici, este un adevar. Ne si asemanam, caci este normal, dar suntem unici. Incercati fiecare... si nu spun ca nu ar fi asa, poate unii faceti asta, sa nu ma intelegeti gresit, caci nu ma adresez de la "inaltime"... cum spunea cineva si bine zicea: "eu sunt cel mai mizerabil dintre voi toti" si adaug ca sunt primul care merita iadul, caci de pacatele mele sunt sigur, ca eu le-am facut. Pe ale altora Dumneyeu le stie, dar eu nu am cum sa-i osandesc. Ziceam... Incercati sa alegeti singuri, caci avem toti puterea... binele. Atat! Dar cereti ajutorul lui Dumnezeu, chiar daca nu credeti. Ziceti doar... Si nu va lasa Dumnezeu pe nimeni sa-l cheme si sa nu se lase cunoscut. Caci altcineva nu poate sa vi-l arate, daca nu se lasa El vazut (cu ochii sufletului).

Sper ca nu am scris prea mult si sper sa fie de folos, caci eu nu sunt prea priceput in ale exprimarii...

Link spre comentariu

Intrebarea ta fie nu poate avea raspuns, fie are unul negativ. Aparitia Universului nu garanteaza si aparitia omului - sau a unei alte specii inteligente, sau intr-un sens mai larg a vietii. Ca sa ai morala, trebuie sa ai un minim de comportament inteligent. Un teist o sa-ti spuna ca, din moment ce zeul creator al Universului - whoever or whatever va fi acesta - este inteligent, morala va fi inventata de el.

Daca facem abstractie de metafizica si religii - care in legendele genezelor colporteaza poezii naive sau infiripa filozofii ermetice - o sa avem un raspuns simplu: nu exista absolut nici o legatura obiectiva intre crearea/existenta Universului si comportamentul uman.

Problema originii universului in reflectia individuala sau de grup poate insa exercita o influenta "cu bataie lunga" asupra gandirii umane. Dovada este chiar si acest topic unde se vede bine cate manifestari pot decurge dintr-o perceptie diferita a realitatii.

Daca si eu am ajuns sa bag primii doi "clienti" teistoizi pe "ignore", eu zic ca daca e sa ramana o discutie, nu ar trebui sa ne bazam pe tagma indoctrinatilor.

Moartea dogmei este nasterea moralitatii - Immanuel Kant

Link spre comentariu

De aia as fi vrut un teist sa raspunda... pentru ca ar fi trebuit sa dea o motivatie existentei moralei "divine" si a lucrarii divine mari... universul. Raspunsul intr-o anumita forma il anticipez si arunca "la fileu" o noua problema.

Editat de zaelu
Link spre comentariu

Da' de unde, ai gresit filmul , e "Mission Impossible".

Link spre comentariu

De acord.

Numai ca nea' Miller nu scrie pe motociclism.ro, sau nu i-am gasit io postarile...

Link spre comentariu

Va recomand urmatorul Documentar:

The Tibetan Book of the Dead: A Way of Life

http://topdocumentaryfilms.com/the-tibetan-book-of-the-dead/

il gasiti aici cu subtitrare in romana

http://vplay.ro/watch/9uaqknq9/#

http://vplay.ro/watch/d9kbvg2e/#

Daca cineva il vrea il pot urca undeva pt download.

Ceea ce cred ca trebuie observat aici... nu este asemanarea erorii... asemanarea in... distrugere a "dogmei" in trivialitati uneori hilare... ci diferenta... Stiu Bardo Todol de vreo 10 ani... dar in filmul asta am simtit ca lumea Tibetana poate fi perceputa ca o lume din Star Wars. Va indemn sa o vedeteti si sa nu stati sa ii judecati greselile evidente.... sau nu... ci sa ii vedeti diferentele si astfel sa puteti observa stranietatea a ceea ce spuneti voi... toti poate.

sintem noi centrul universului? :)

Va recomand sa il vedeti pina la cap, mai ales celor care nu au intrat in contact cu buddhismul niciodata sau celor care au intrat dar prin paharul plin de pipi. Nu veniti cu "decizii" luate in primele 5 minute ale filmului... si nici nu va laudati ca ati vazut 5 minute dar stit tot... ca stit fix un kakat.

btw... e "narat" de Leonard Cohen... ala care "cinta" asta:

http://www.youtube.com/watch?v=ndjCPX2RnGg

Link spre comentariu

O religie "la marginea religiei", dar totusi, o religie... Aceleasi bullshit-uri despre suflet, reincarnari, dar fara focul gheenei, fecioare islamice sau angeli rubiconzi...

Link spre comentariu

:) De aia si insistam la a fi observate diferentele nu corectitudinea ideilor. Diferentele pe care le-as sublinia eu tin de perspectiva asupra mortii. Chiar daca se poate spune ca (si) ei au premiul dupa moarte... o alta viata... perspectiva este complet diferita. Si avraamicii au o viata dupa moarte... ba chiar mai misto... huzur... pe cind aia au o sansa mica sa o ia de la cap cu alt chin de viata umana... daca nu mai rau. Si aia au "purgatoriu" si e mult mai naspa decit la crestini de exemplu... In documentar nu se vorbeste decit foarte putin de purgatoriu si nu iti dai seama ca despre el e vorba.

Cu toate astea diferentelele sint colosale...

Editat de zaelu
Link spre comentariu

eu sunt de parere ca pe cei care se considera atei si cauta sa demonstreze ca ei sunt cei care au dreptate, nu prea ai cum sa ii schimbi prin vorbe, deoarece mereu ei pornesc in discursul lor de pe o pozitie pe care o considera stabila, dar care...nu e. oricate argumente poti aduce in vederea existentei lui Dumnezeu lor li se va parea ca demersul tau e unul puieril, iar daca vad ca nu pot face fata, atunci incep sa loveasca in Biserica, in preotii care sunt corupti si asa mai departe. e adevarat ca mai sunt si prelati care cu buna stiinta calca stramb, dar pentru acesti cativa sufera toti. si pana la urma Dumnezeu judeca. Singurul lucru care ii poate schimba pe cei ce nu cred e o minune de la Dumnezeu in viata lor...si atunci daca nu sunt prea orbi ca sa o vada.

cred ca nu e o povara ca inainte sa pleci la drum sa zici Doamne ajuta! caci numai prin propriile puteri nu poti reusi mereu. si inca un lucru foarte important: pe Dumnezeu nu il gasim in carti ci in inima. dumnezeu se descopera prin experienta, nu prin lectura.

oricum, atunci cand au loc discutii in contradictoriu in legatura cu credinta sau necredinta unora sau altora, se ajunge de obicei si la jigniri sau ridicari de ton. Sa ne ajute Dumnezeu pe toti in drumul nostru!

eu nu vreau sa judec pe nimeni, nici sa lovesc sau sa jignesc pe nimeni, indiferent de orientarea religioasa. Dumnezeu va fi cel care in final va trage linie si va analiza rezultatele.

Link spre comentariu

mda... :friends:

Hai, acuma incepe sa arunci cu pietre in Biserica si in prelatii care calca stramb...

Puerilule.. :scratch:

oricate argumente poti aduce in vederea existentei lui Dumnezeu lor li se va parea ca demersul tau e unul puieril,

Na, da-mi si mie niste ARGUMENTE valide ca exista Dumnezeu... sau Scufita Rosie, sau.. Mos Craciun.

Chiar te rog, scrie aici cateva ARGUMENTE valide ca exista Dumnezeu..

Daca nu, pemite-mi sa-mi bat joc de tine asa cum tu iti bati joc de mine cu aceste discursuri de CA_CAT. OK?

Link spre comentariu

• Vizitator changed the title to Este nevoie de BOR? De ce sunt ateu?
  • Vizitator pinned this topic
  • Kristian unpinned this topic